Valentijn Oreo truffels

55

Valentijn Oreo truffels 1a

Wat zijn Oreo truffels toch heerlijk multifunctioneel. Het gewone basisrecept is al een topper, maar ook de deluxe versie is verrukkelijk. En als je met die basis gaat variëren, kun je ook weer allerlei vormen maken. Herinner je je de sneeuwpoppen nog? Nu ga ik weer een stapje verder. Ik heb hartjes gestoken uit het “Oreo deeg” en na het dippen in de chocola versierd met sprinkles. Want sprinkles maken nu eenmaal alles leuker. Deze Valentijn Oreo truffels zijn perfect voor Valentijn! Zeker als je ze verpakt in een leuk doosje en cadeau geeft aan jouw lover.

Valentijn Oreo truffels 2a

Valentijn Oreo truffels

Met slechts een handjevol ingrediënten tover je deze verrukkelijke Valentijn Oreo truffels op tafel voor jouw Valentijn.
Porties: 20 truffels

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram melkchocolade
  • Valentijn sprinkles
  • hart uitsteker

Instructies

  • Maal de Oreo koekjes fijn in een blender of foodprocessor. Voeg de MonChou toe en kneed tot een soort deeg. Kneed het deeg tot een soort plak, alsof je het uitrolt. Leg op een bord op stuk bakpapier en steek er met de uitsteker een hart uit. Leg alle Oreo harten op een bordje in de koelkast voor minimaal een uur.
  • Als de harten voldoende zijn gekoeld en daarmee ook steviger zijn geworden, kun je de chocolade (au bain marie of in magnetron) smelten. Dip de Oreo harten in de chocola en leg ze in op een vel bakpapier. Strooi gelijk de Valentijn sprinkles erover nu de chocola nog niet uitgehard is.
Bewaren

Bewaar de Valentijn Oreo truffels in een afgesloten bakje in de koelkast, hier kun je ze zo’n 4-5 dagen bewaren.

Valentijn Oreo truffels 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat zien ze er cute uit!

  2. Marjolein schreef:

    Wat gaaf zeg!!! Maar nu ben ik toch benieuwd waar je nu de sprinkels vandaan hebt want bij maakt je taart hebben ze het niet meer, en ho eik ook zoek, ik zie alleen de grotere en ik vond ze zo gaaf, wilde weer jou koekjes gaan maken met dat randje. Bedankt!

    1. Laura schreef:

      Ik durf je niet te zeggen waar ik ze destijds gekocht heb, weet alleen nog dat het via internet was.

  3. antje van der meijden schreef:

    wat is oreo en waar koop je dat?

    1. Marjolein schreef:

      Oreo zijn koekjes Antje, zijn deze week in de aanbieding bij Appie! 🙂 Donkere ronde koekjes met een vulling ertussen.

  4. ellouisa schreef:

    Ja zeg wat een topidee met die heerlijke basis, ik ben er ook dol op!

  5. Tessa schreef:

    Oeh dit klinkt erg lekker!

  6. Asuncion schreef:

    Wat een leuk en lekker idee en zo heerlijk simpel!!

  7. Megan schreef:

    Ah, die zien er echt ongelooflijk schattig uit! Ik heb nog nooit Oreo truffels gemaakt, maar ze lijken me echt goddelijk. Leuk Valentijns hapje!

  8. Marloes schreef:

    Oh die zijn schattig!! Die ga ik dit weekend mooi maken voor mijn liefie ?

  9. Diana schreef:

    Heb ze vandaag gemaakt, alleen iets dunner en met pure chocolade. Iedereen hier smulde er van!

  10. Ingrid schreef:

    Heb ze ook gemaakt, maar dan met pure chocola. Vond het té heftig van smaak. Volgende keer ga ik iets van citroen of sinaasappel rasp door de oreovulling doen voor een frisse bite.

  11. Lotte schreef:

    Ik heb ze gemaakt voor mijn vriend en hij vind ze super lekker! En ik ook! Die ga ik zeker vaker maken (in andere vormen)

  12. Michelle schreef:

    De oreo valentijn truffels waren heerlijk. Alleen jij werkt het wat netter af met de chocolade. Hoe doop jij ze? Dat vond ik vrij lastig met vork of lepel. Maar ik heb het recept zo gehouden voor 20 truffels. Ik heb er dan 14 uitgehaald ? niet te dun.. die van jou lijken wel heel dik..

    1. Laura schreef:

      Misschien heb ik een kleinere uitsteker gebruikt waardoor ze dikker lijken. Hier trouwens wat tips voor het dippen: http://www.handigebaktips.nl/truffels-en-bonbons-dippen-in-chocola/

  13. Maaike schreef:

    Wat is MonChou?

    1. Laura Kieft schreef:

      Een soort roomkaas, maar dan steviger.

  14. Lisette schreef:

    kun je de truffels een dag van te voren maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ze zijn een paar dagen te bewaren in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *