3X AVOCADO DIPS

Ik heb maar liefst drie lekkere avocado dips voor jullie in de aanbieding. Je kunt ze gebruiken bij een Mexicaanse maaltijd, maar ze zijn ook fantastisch lekker bij een schaal nacho’s. Dat laatste deed ik om ze te proeven, alles om er zeker van de zijn dat de dips daadwerkelijk lekker zijn. Hoewel alle dips dus hetzelfde basisingrediënt hebben, verschillen ze wel van elkaar. Van een romige simpele dip tot een salsa achtige dip en ik eindig met een avocado hummus. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik!

BAKTIP: Heb je moeite met het snijden van de avocado? Een avocadosnijder maakt dit een stuk eenvoudiger!

Met onderstaande hoeveelheden maak je een (klein) schaaltje per dip. Verdubbel gerust de ingrediënten voor een grotere portie.

Griekse yoghurt-avocado dip

  • 4 el Griekse yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • 1 kleine avocado
  • zout en peper
Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor. Mix tot een gladde dip ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

3X AVOCADO DIPS

Avocado salsa

  • 1 kleine avocado
  • 40 gram feta
  • kwart rode ui (of meer als je wilt)
  • handje cherrytomaatjes
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
Bereiding

Snijd de avocado, feta, rode ui en tomaatjes in kleine stukjes. Voeg samen in een kommetje en voeg limoensap, zout en peper toe. Roer even door elkaar tot het vermengd is.

3X AVOCADO DIPS

Avocado hummus

  • 1 kleine avocado
  • 50 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el tahin
  • zout en peper
  • 2 tl olijfolie
  • sap van een halve limoen
Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en pureer tot er een gladde hummus ontstaat.

Dat zijn ze! Drie snelle en simpele avocado dips. Mijn favoriet is de dip met Griekse yoghurt, maar ook de anderen waren hier in rap tempo op. Wat is jouw favoriete avocado dip?

frambozenjam met rode bessen

Al een hele lange tijd lag het boek Jam, gelei, confituur op mij te wachten om mij aan de slag te gaan. Ik had een specifiek recept op het oog dat ik graag wilde maken en dat vind ik perfect bij het voorjaar passen. Het recept dat ik maakte is de frambozenjam met rode bessen. Frambozenjam op zich vind ik al heerlijk, maar de toevoeging van de rode bessen maakt het pas echt bijzonder lekker. Omdat ik nog een flinke voorraad diepvriesframbozen had liggen besloot ik die te gebruiken en dat werkt prima, je hoeft dus niet per se op zoek naar een lading verse frambozen. Ik geef je niet alleen het recept, maar zal ook nog wat meer vertellen over dit boek vol met recepten voor onder andere jam.

frambozenjam met rode bessen 4a

Het boek jam, gelei, confituur

Ik bak graag met jam en heb altijd een behoorlijke voorraad aan potten in allerlei smaken in de kast staan. Lekker een beetje door een cakebeslag, als vulling in een taart of als swirl door bijvoorbeeld meringue. Genoeg mogelijkheden voor het gebruik van jam bij het bakken. Meestal koop ik de jam, maar in de zomermaanden maak ik zelf ook wel eens jam wanneer het zomerfruit goed verkrijgbaar is. Zo kun je ook net weer even andere smaken maken dan in de winkel te koop zijn.

En bijzondere smaken vind je volop in dit boek van Janine Bruinooge! De recepten zijn ingedeeld op jaargetijde en dat vind ik zelf erg prettig. Zo kun je gelijk zien met welke ingrediënten uit het seizoen je aan de slag kunt. In de zomer maak je bramenjam met vanille, in de herfst kies je voor perenjam met speculaaskruiden, de winter is perfect voor cranberrycompote en in de lente kun je kiezen voor rabarbersiroop.

frambozenjam met rode bessen 3a

Naast een hele serie recepten staat er ook ontzettend veel informatie in dit boek. Heel veel basiskennis, welke spullen er nodig zijn, over het steriliseren van je potten, hoe je minder suiker kunt gebruiken en nog veel meer. De recepten zelf kunnen op het eerste oog lang en ingewikkeld lijken door de lange lijsten benodigdheden en tekst, maar dit valt reuze mee. Veel benodigdheden heb je ieder recepten nodig en bepaalde basisstappen en extra tips worden ook in elk recept weer opnieuw gegeven. Geen nood dus als je het even bent vergeten, zelfs wanneer je direct met een recept begint en verder nog niets hebt gelezen zal het recept prima lukken.

Het boek telt 128 pagina’s, bevat 40 recepten en is onder andere hier verkrijgbaar.

frambozenjam met rode bessen 2a

 

Jam met frambozen en rode bessen

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Frambozenjam met rode bessen

De lekkerste  jam die maakt je zelf. Deze frambozenjam met rode bessen is een heerlijke jam om zelf te maken en is lekker op brood of in baksels.
Porties: potten (van 228 ml)

Ingrediënten

  • 350 gram frambozen
  • 350 gram geleisuiker
  • sap van een halve citroen
  • 150 gram rode bessen
  • 50 ml water

Instructies

  • Als je verse frambozen gebruikt maak je deze goed schoon, wanneer je net als ik diepvriesframbozen gebruikt haal je ze een paar uur van tevoren uit de vriezer en laat je ze op een bord ontdooien.
  • Dep de frambozen eventueel een beetje droog, doe ze dan in een kom en prak ze met een vork fijn.
  • Voeg de geleisuiker en het citroensap toe aan de frambozen, roer even goed door en laat het mengsel zo een uur staan. Schep af en toe even om.
  • Haal ondertussen de bessen met een vork van de takjes, spoel ze schoon met water. Doe de bessen in een ruime pan met het water, verwarm het geheel tot de bessen openspringen. Gebruik een vork om ze verder fijn te maken. Zeef het mengsel om te voorkomen dat er té veel pitjes in je jam komen.
  • Giet het bessensap terug in de pan en voeg het frambozenmengsel toe. Breng het fruitmengsel aan de kook terwijl je het af en toe even doorroert.
  • Laat de jam zo’n 4 minuten koken, die kooktijd gaat in op het moment dat de gehele massa borrelt en blijft borrelen, ook wanneer je roert.
  • Zet het vuur uit en verwijder het schuim met een schuimspaan. Vul de schone glazen potten tot net onder de rand met de jam. Draai meteen de deksels op de potten, zet ze een paar minuten op hun kop en draai ze daarna weer terug. Laat ze rustig afkoelen.

Notities

Bewaren: Ongeopende potten jam kun je een jaar bewaren op een droge, donkere en koele plek. Geopende potten jam bewaar je in de koelkast, eet de jam binnen 3 weken op.
sprinkle mixen maken 2a

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er momenteel heel veel webshops zijn waar je sprinkle mixen kunt kopen. Een potje waarin allerlei soorten sprinkles zitten en die samen een mooi geheel vormen. In een ver ver verleden heb ik ook ooit het idee gehad om zelf zo’n shop te beginnen. Niet gebeurd zoals je weet, maar ik heb nog steeds een grote liefde voor sprinkles. Ik heb een grote bak vol met deze gezelligheid staan en ik besloot laatst om mijn eigen sprinkle mixen te maken. Helemaal niet moeilijk of ingewikkeld, maar ik hoop je wel wat inspiratie te kunnen geven vandaag. En ik deel wat van mijn tips.

sprinkle mixen maken 1a

Mijn sprinkle mixen

Om jullie wat inspiratie te geven heb ik drie verschillende sprinkle mixen gemaakt. Mijn favoriet is de winterse, ijsblauwe variant. Ik koos voor twee vormen: witte sneeuwvlokken en zilveren sterretjes. Dat vulde ik aan met blauwe en parelmoer parels. Ik gebruikte ook nog hele kleine witte en zilveren sprinkles (musketzaad), die worden in webshops vaak aangeduid als nonpareils.

De oranje mix. Perfect voor Koningsdag of iedere andere Hollandse gelegenheid waarvoor gebakken wordt. Ik heb wat minder sprinkles in de oranje hoek, dus vulde dit aan met goud en ik vond dat parels het ook wel een koninklijk tintje gaven. Geen hele opvallende vormen zoals je ziet, maar de gouden sterretjes maken het wel weer even wat opvallender.

Als laatst: de roze Valentijn sprinkle mix, deze is wat bonter. Ik gebruikte hartjes in verschillende kleuren en maten en vulde dit aan met parels en musketzaad in roze en parelmoer.

samenstellen sprinkle mixen

Eigenlijk zijn er geen regels voor het zelf maken van sprinkle mixen. Je kunt doen wat je wilt, zolang jij het maar mooi vindt. Ik houd voor mijzelf onderstaande richtlijnen aan, maar als jij dit liever anders doet ben je daar natuurlijk vrij in.

  • Bedenk eerst wat voor soort sprinkle mix je wilt maken. Werk je met een bepaald kleurthema of ga je voor een bonte mix aan kleuren? Zoek sprinkles bij elkaar in de kleurstelling die je wilt maken.
  • Kijk vervolgens naar de grootte en vormen van de sprinkles. Figuren kun je prima gebruiken, maar niet te veel. Deze vallen op in een mix, wanneer je veel opvallende sprinkles gebruikt bereik je juist het tegenovergestelde.
  • Ook leuk, werk met verschillende formaten sprinkles, hiervoor geldt hetzelfde als bij figuren. De grote sprinkles vallen op, gebruik daar niet té veel van.
  • Je kunt zoveel soorten sprinkles gebruiken als je zelf wilt. Ik merkte zelf dat bij 5 of meer sprinklesoorten je de mooiste mixen krijgt.

Het Complete Basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding
sprinkle mixen maken 3a

waar koop je sprinkles

Sprinkles zijn steeds beter verkrijgbaar. In de supermarkt kun je het een en ander vinden, maar ook bij kook- en bakwinkels is er genoeg te vinden. Wie online even zoekt komt een hele wereld van sprinkles tegen. Van kant- en klare mixen tot potjes met slechts één soort. Die verschillende soorten kun je dan weer prima gebruiken om een eigen mix te maken. Voorbeelden van de bekendere online webshops die sprinkles verkopen zijn Bol.com, Amazon.nl, Hema.nl en deleukstetaartenshop.nl.

Overigens kun je ook producten gebruiken die niet onder de noemer sprinkles vallen. Wat dacht je van een chocolade mix met vlokken, hagelslag, crunchy chocolade bolletjes en stukjes karamel. Daar kun je menig taart mee opleuken en tegelijkertijd ook nog eens ontzettend lekker maken.

Voor wie zich afvraagt waar ik bepaalde sprinkles vandaan heb: goede vraag, maar ik heb helaas geen idee. Mijn collectie sprinkles heb ik in de afgelopen jaren opgebouwd en ik bestelde ze bij verschillende webshops, kocht ze op beurzen of gewoon ergens in een winkel. Ik durf helaas niet te zeggen waar ik elke soort gekocht heb.

Heb jij al eens zelf een sprinkle mix gemaakt?

wentelteefjessticks_met_dip_1

Als je van wentelteefjes en van churro’s houdt, dan heb ik voor jou de meest lekkere combi ooit gemaakt. Dipbare wentelteefjes met een laagje kaneelsuiker, omgedoopt door mij tot wentelteefjessticks met chocoladesaus. Ik heb hier zo enorm van lopen smullen, dat ik haast was vergeten dat ik ze zelf had gemaakt. Ze zijn niet alleen mega lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken en de chocoladesaus is ook nog eens in een mum van tijd klaar. Niet alleen lekker voor jezelf, maar je vrienden en familie zullen je ook eeuwig dankbaar zijn.

wentelteefjessticks_met_dip_2
Wentelteefjessticks met dip van chocola

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Wentelteefjessticks met chocoladesaus

Houd je van wentelteefjes en van churros? Dan zijn deze wentelteefjessticks met chocoladesaus echt een dessert voor jou!
Porties: sticks

Ingrediënten

  • 6 dikke plakken suikerbrood
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • kaneelsuiker

Voor de chocoladesaus

  • 150 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 20 gram ongezoutenboter

Instructies

  • Snijd iedere plak suikerbrood in drie sticks.
  • Doe de melk en eieren in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de suikerbrood sticks erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen door ze door het eimengsel te draaien, maar laat ze niet te slap worden.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjessticks gaar en goudbruin aan beide kanten. Zet alvast een bord klaar met een laag kaneelsuiker erop.
  • Als de sticks rondom goudbruin gebakken hebt, rol je de sticks door de kaneelsuiker tot ze rondom bedekt zijn.
  • De chocoladesaus maak je simpel en snel door de slagroom met de chocolade in een pan te doen. Laat al roerende smelten en voeg op het einde het klontje boter toe. De saus zal mooi gaan glanzen.
  • Giet de saus in een schaaltje en dip de wentelteefjessticks in de saus of giet wat van de saus over de sticks heen. Als de wentelteefjessticks een beetje zijn afgekoeld zijn ze steviger om mee te dippen. De smaak is warm of koud net zo lekker.

Notities

  • Tip: Kaneelsuiker maak je eenvoudig zelf door kaneel toe te voegen aan fijne kristalsuiker en goed door elkaar te schudden of roeren.
  • Tip: Wil je liever een zoetere chocoladesaus? Voeg dan 1 eetlepel suiker toe. Teveel aan chocoladesaus bewaar je in de koelkast en maak je weer vloeibaar door even op te warmen in de magnetron.

Moederdag is in aantocht en misschien ben je al aan het bedenken wat je wilt doen voor deze dag. Een leuk cadeautje en een lekker ontbijt op bed misschien? Of je slaat het ontbijt op bed dit keer eens over en maakt een fantastische moederdagbrunch! Ik bedoel, kijk eens naar deze tafel. Welke moeder wordt daar nu niet blij van? Samen met Mariette (Zoetrecepten) en Sandra (Leuke Recepten) heb ik gebrainstormd om een overheerlijke Hero moederdagbrunch samen te stellen. We bedachten ieder twee recepten met Hero jam zodat we de tafel goed konden vullen. Uiteraard hebben we er zelf ook van gesmuld en ik kan je vast zeggen dat alles fantastisch lekker was.


Van mijn hand zie je de torentjes aardbeien pancakes met slagroom en croissant broodpudding op tafel staan. Mariette van Zoetrecepten maakte heerlijke bananenbroodmuffins en gebruikte diezelfde muffins ook nog in een lekkere trifle. Sandra van Leuke Recepten zorgde voor bladerdeeg-jam twisters en een heerlijk belegd broodje met onder andere brie en jam. Ik heb alles geproefd natuurlijk en de recepten zijn stuk voor stuk goedgekeurd!

Trommel in huis dus vooral iedereen op om mee te werken aan deze moederdagbrunch, dan is het echt zo gepiept. Mariette en ik hadden thuis al enkele voorbereidingen getroffen en gingen een dagje naar Eindhoven om samen met Sandra aan de moederdagbrunch te werken. We waren echt zo klaar, nog sneller als we niet zoveel gekletst hadden 😉 . En daarna hebben we lekker aan tafel gezeten om alles te proeven en gezellig verder te kletsen. Als jullie moederdagbrunch net zo gezellig wordt als die van ons (weliswaar zonder aanwezige moeders, maar he, dat mag de pret niet drukken) dan zal Moederdag zeker geslaagd zijn!

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Aardbeien pancakes met slagroom

Een uitgebreide moederdagbrunch, hoe leuk is dat? Ik geef je het recept voor heerlijke aardbeien pancakes.
Porties: tot 25 mini pancakes (ongeveer 7 stapeltjes)

Ingrediënten

  • 115 gram bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 15 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 150 ml melk

Extra

  • Hero aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • aardbeien, in plakjes
  • 7 hele aardbeien ter decoratie

Instructies

  • Voor het beslag mix je bloem, bakpoeder, baking soda, zout, ei, boter en melk door elkaar met een garde of mixer. Verhit wat boter in een (pannen)koekenpan en bak kleine pancakes die ongeveer 6-7 cm in doorsnede zijn. Laat alle pancakes helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  • De pancake torentjes zijn eenvoudig te maken. Begin met een pancake, laagje jam, wat slagroom en plakjes aardbei. Leg de volgende pancake erop en beleg deze op dezelfde manier. Eindig met een derde pancake, steek een prikker door een hele aardbei en prik deze in de stapel aardbeien pancakes.

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Croissant broodpudding

Bovenop lekker knapperig, in het midden een smeuïge en frisse broodpudding. De combinatie van structuren en smaken maakt deze broodpudding ontzettend lekker.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1,5-2 croissants
  • blauwe bessen
  • Hero abrikozenjam
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Snijd de croissants in kleine stukjes en verdeel de helft over de ovenschaaltjes. Doe er wat blauwe bessen bij en verdeel vervolgens de rest van de croissant over de schaaltjes. Schep in elk schaaltje ongeveer 2-3 theelepels abrikozenjam en verdeel nog wat extra blauwe bessen over de broodpudding in wording.
  • In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes croissant het mengsel op kunnen nemen.
  • Bak de schaaltjes broodpudding in 15-18 minuten op 180 °C boven en onderwarmte.

De recepten van Mariette en Sandra die op deze tafel zichtbaar zijn staan natuurlijk op hun eigen blog, die vind je hier:

Hoef je nu alleen nog maar de tafel mooi te dekken met bovenstaande recepten en die van Mariette en Sandra, dan weet ik zeker dat jouw moeder een geslaagde moederdagbrunch heeft!

Mocht je de tafel nóg voller willen zetten met lekkers, neem dan even een kijkje in de Hero Jam Studio.

Ook heel leuk: Hero heeft een leuke winactie in samenwerking met KitchenAid waarbij je in deze maand een broodrooster kunt winnen! Om mee te doen upload je jouw favoriete jamrecept op de Hero Jam Studio, elke maand wordt er een winnaar geselecteerd.

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

hazelnoot schuimtaart 1a

Volgende week is het moederdag en daarom zet ik vandaag de favoriete taart van mijn moeder online: de hazelnoot schuimtaart. Als we vroeger gebakjes bij de bakker om de hoek haalden koos mijn moeder altijd voor een klein mokka-hazelnoot gebakje. Dat doet ze vandaag de dag overigens nog steeds. Dit recept is overigens afkomstig uit Het Laura’s Bakery Bakboek, het is dus ook gelijk een klein cadeautje van mij aan jullie 😉 . Maak jij voor moederdag ook deze hazelnoot-schuimtaart, of heeft jouw moeder een andere favoriete taart?

BAKTIP: Nog geen cadeautje voor moederdag in huis? Dan is Het Laura’s Bakery Bakboek natuurlijk dé perfecte verrassing, zeker als je er dan ook gelijk iets lekkers uit bakt 😉 .

hazelnoot schuimtaart 3a
hazelnoot schuimtaart 2a
Schuimtaart met hazelnoot

Recept afdrukken

4.84 van 48 stemmen

Hazelnoot-schuimtaart

Misschien wel één van de lekkerste hazelnoottaarten ooit: de hazelnoot-schuimtaart. Maak deze heerlijke taart voor een verjaardag, moederdag of een andere feestdag.
Porties: personen

Ingrediënten

Plakken schuim

  • 150 gram hazelnoten
  • 6 eiwitten (ongeveer 200 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Vulling en decoratie

Instructies

  • Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, wrijf je ze tussen een schone doek heen en weer zodat deze loslaten. Laat de hazelnoten afkoelen en vermaal ze dan tot kleine stukjes
  • In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er rustig doorheen. Je wilt dat de stijve pieken behouden blijven. Spatel als laatste de hazelnoten door de meringue.
  • Je hebt 3 dikke of 4 dunne platen hazelnootschuim nodig, kies wat jij lekker vindt. Maak dan van het schuim 3 of 4 cirkels van ongeveer 20 cm in doorsnede. Ze zullen in de oven nog iets uitlopen.
  • Bak de schuimplaten in 1,5 – 2 uur op 120 °C (boven- en onderwarmte).
  • Draai voorzichtig een schuimplaat om en kijk of je het bakpapier makkelijk van de onderkant kunt halen. Als dit nog wat blijft plakken hebben ze meer tijd nodig in de oven. Draai eventueel de temperatuur een klein beetje omhoog.
  • Terwijl de schuimplaten gebakken worden maak je de mokkacrème volgens recept. Als die klaar is en de plakken schuim zijn afgekoeld kun je de taart opbouwen.

Taart opbouwen

  • Leg een plak schuim op een bord op plateau en smeer er een dun laagje mokkacrème op. Leg de volgende plak schuim erop en vul deze op dezelfde manier, ga zo door tot je eindigt met de laatste plak schuim. Smeer de taart rondom af met een laagje van de crème. Ikzelf hield de bovenkant vrij, maar smeer dit gerust ook af als je dat leuk vindt. Zorg wel dat je voldoende crème overhoudt voor de toefjes.
  • Met de nougatine versier je de onderste rand van de schuimtaart. Je kunt het er met een theelepeltje langs laten vallen, het blijft vanzelf plakken. Met meer nougatine kun je ook de gehele zijkant bedekken als je dat wilt.
  • Schep de overige mokkacrème in een spuitzak met kartelvormige spuitmond en spuit rondom kleine toefjes op de taart. Plaats op elk toefje een hazelnoot.

Notities

  • Tip: Let op dat je de hazelnoten niet te lang vermaalt, want dan komt de olie los en krijg je een hazelnootpasta.
  • Tip: Om de plakken schuim knapperiger te houden, kun je ze insmeren met een laagje gesmolten chocolade. Zo kan het vocht van de crème niet in het schuim trekken. En het is natuurlijk ook heel erg lekker.
Griekse_salade_spiesjes_1

Het Caprese salade spiesje kennen we inmiddels allemaal, maar wist je dat je jouw favoriete Griekse salade ook makkelijk aan een spiesje kunt rijgen. Deze Griekse salade spiesjes zijn heerlijk om op tafel te zetten met een feestje. Met het betere weer in zicht is het natuurlijk ook een top bijgerecht om te serveren bij de barbecue. Net zoals dat bij de meeste salade spiesjes is het recept niet heel spannend, maar ik hoop dat ik jullie hier wel weer mee kan inspireren.

Griekse_salade_spiesjes_2

 

Borrelhapje Griekse salade spiesjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Griekse salade spiesjes

Als bijgerecht bij de barbecue, borrelhapjes of op een feestje. Deze Grieke saladespiesjes zijn lekker voor bijna elke gelegenheid.
Porties: spiesjes

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1/4 komkommer
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • olijven
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de tomaten in kwarten en snijd blokjes van de komkommer. Snijd ook de feta in kleine blokjes en leg de olijven klaar.
  • Zodra je alle ingrediënten hebt voorbereid, rijg je ze een voor een aan een spiesje. Begin steeds met een tomaat, omdat deze het grootste is, maar wissel voor de vorm af met de andere ingrediënten.
  • Leg de spiesjes op een bord en snijd de rode ui in ringen. Verdeel de ui over de spiesjes en breng op smaak met een beetje peper.

Notities

  • Tip: Houd jij wel van zwarte olijven? Kies dan net zoals een originele Griekse salade ook voor zwarte olijven.
  • Tip: Als je ze wilt voorbereiden, zou ik dit maximaal een dagdeel van tevoren doen (dan blijven ze het lekkerst). Je kunt alle losse onderdelen wel alvast een dag van tevoren snijden en los van elkaar luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren.

KitchenAid keukenmachines

Wanneer ik een kijkje achter de schermen geef via de behind the scenes artikelen of instagram zie je mijn bakhoekje in de keuken regelmatig voorbij komen. Grote kans dat je mijn twee KitchenAids al hebt gespot op een van die foto’s of video’s. Iedere keer komen daar weer veel vragen over binnen. Waarom heb ik er twee en gebruik ik ze ook echt alle twee? En als ik ze dan inderdaad beide gebruik, is dat dan nog voor verschillende toepassingen? Om het feest compleet te maken heb ik ook nog een handmixer die veel wordt gebruikt, dus in dit artikel komen er allerlei verschillende soorten KitchenAid mixers aan bod. Ik zal je vertellen hoe ze mij bevallen en wanneer ik ze wel of niet gebruik.

Verschillende soorten KitchenAid mixers

KitchenAid Artisan

De meest bekende KitchenAid kan ik wel zeggen, de Artisan 4,8L. Hij is in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en het exemplaar dat bij mij in de keuken staat is ijsblauw. Ik schreef er een paar jaar geleden al een review over op Laura’s Bakery, daarin vergelijk ik hem met de 6,9L variant. Beide prachtige modellen, maar de 4,8L vind ik voor mijn gebruik als thuisbakker perfect. Maak je vaak in grotere hoeveelheden beslag of deeg, dan kan de 6,9L fijner zijn.

Op vrijwel elke bakdag mag deze staande mixer aan het werk. Ik gebruik hem voor elk soort gebak. Van koekjesdeeg tot cakebeslag en van brooddeeg tot een luchtige meringue. Ik heb slechts één keer meegemaakt dat hij een recept niet aankon en dat was toen nog mijn eigen schuld ook. Ik had de ingrediënten voor een koekjesrecept verdrievoudigd en dat was iets te enthousiast. Het lukte uiteindelijk, maar het duurde veel langer dan wanneer ik het in twee delen had bereid.

De KitchenAid Artisan 4,8L gebruik ik momenteel zelf voor zo’n beetje alles. In principe kan hij alles aan wat je als thuisbakker wilt maken. Bij de mini en handmixer zal ik vertellen waarom ik soms juist voor die opties kies, en niet voor deze variant.

KitchenAid Mini

De KitchenAid mini is ontwikkeld (volgens KitchenAid) voor gebruikers die wat minder ruimte in de keuken hebben, wel graag koken en bakken en er ook niet de volle prijs voor willen betalen. Hoewel hij zeker een stukje kleiner is dan de 4,8L, vind ik het verschil nu ook weer niet dermate groot dat ik zelf bewust die keuze zou maken. Mocht ik maar één staande KitchenAid mixer mogen houden dan is dat sowieso mijn ijsblauwe Artisan 4,8L.

Toch moet ik wel degelijk toegeven dat ik de mini op een andere manier gebruik dan zijn grote broer. Ik halveer bijvoorbeeld vaak recepten als ik deze voor het blog maak (12 koekjes kunnen ook prima, ik heb er niet altijd 24 nodig). Dan heb je net een wat kleinere hoeveelheid deeg of beslag, en dat gaat dan ook prima in de mini. De grotere mixer kan dit overigens ook prima aan, maar toch merk ik dat ik dan altijd voor de kleinere staande mixer kies. Kleine hoeveelheden brooddeeg kan deze mixer trouwens ook prima aan. Ik gebruik hem dan voornamelijk voor het maken van pizzadeeg of flammkuchendeeg, grotere broden maak ik met de grote staande mixer.

Wanneer ik een grotere hoeveelheid beslag (of deeg) wil maken, doe ik dat eigenlijk nooit in de mini. Ik heb het wel eens geprobeerd om het te testen en het kan prima (tot een bepaalde hoogte), maar ik vind het zelf prettiger om dan de ijsblauwe mixer te gebruiken.

KitchenAid handmixer

KitchenAid handmixer

Naast die twee staande mixers heb ik nog een handmixer welke ik ook heel vaak gebruik. Ik maak er soms kleine hoeveelheden koekdeeg of cakebeslag mee, vooral wanneer de andere mixers al in gebruik zijn (of wanneer de kommen vies zijn 😉 ). Op bakdagen probeer ik de recepten zoveel mogelijk over mijn drie mixers te verdelen. Waar ik deze handmixer vooral veel voor gebruik is het opkloppen van slagroom. Ik gebruik dan de garde en klop de slagroom in een maatbeker. Dat vind ik vele malen praktischer dan dit in een staande mixer te doen. Alleen de mengstaaf en kneedhaken van deze mixer gebruik ik (vrijwel) nooit.

Ik scheef ook al eens een review over deze handmixer.

Conclusie

Ik vind het ideaal dat ik zoveel opties heb in de keuken om te gebruiken voor mijn recepten. Op bakdagen maak ik soms wel 8 (of meer) recepten. Het komt dan ook regelmatig voor dat mijn mixers tegelijkertijd of al snel achter elkaar aan staan. Dat is een stuk productiever en het scheelt ook in het tussendoor afwassen van de kom voordat ik aan een nieuw recept kan beginnen (en dat gebeurt nog steeds hoor, maar veel minder). Ik weet ook heel goed dat het een luxe is, maar als je voor je werk veel en vaak bakt vind ik het wel echt ideaal om twee staande mixers te hebben.

Wat ik naast een staande mixer sowieso onmisbaar vind is een handmixer, deze gebruik ik echt zo ontzettend vaak. Ik hoor wel eens dat mensen hun handmixer willen vervangen door een staande mixer, maar dat zou ik niet aanraden. Het is veel fijner om deze naast elkaar te kunnen gebruiken.

Wat voor mixer gebruik jij om te bakken? Zou je graag een ander of extra model willen hebben?

Ik heb de producten gekregen, maar word niet betaald voor dit artikel.

fruitige_mini_cakejes_1

Dat niet alles direct een cupcake of muffin hoeft te zijn willen we jullie met dit recept laten zien. In dit artikel schreef ik al over het gebruik van de muffinvorm en hoe je op die manier grote baksels klein kunt maken. Toch merken we dat er alsnog vaak vragen komen of een bepaalde cakerecept ook vertaald kan worden naar mini cakejes. Vandaag geven we daar, doormiddel van dit lekkere en simpele recept voor fruitige vanille cakejes, een luid en duidelijk antwoord op. Het kan, maar er zijn altijd een paar dingen waar je op moet letten. 

Voor deze cakejes gebruikte ik het basisrecept voor vanillecake om jullie te laten zien dat een cake ook in een andere vorm gebakken kan worden. Een standaard cakerecept vertaalt zich doorgaans naar 12 kleine cakejes oftewel een muffinvorm vol. In het recept hieronder vertel ik hoe je ze eenvoudig zelf bakt.

BAKTIP: Thuis gebruik ik deze muffinvorm van Wilton. Ik vind deze prettig in gebruik en kwalitatief goed. 

fruitige_mini_cakejes_2

Meer kleine gebakjes

Dit recept voor schattige mini cakejes én nog meer inspiratie voor kleine gebakjes heb ik hier voor je verzameld in één handig artikel. Staat jouw favoriete gebakje er tussen?

 

Fruitige mini cakejes uitgelicht

Recept afdrukken

4.80 van 5 stemmen

Fruitige vanillecakejes

Vanille en fruit is altijd een fijne combi. Het zal je daarom ook niet verbazen dat deze fruitige vanillecakejes met vers fruit ontzettend lekker zijn!
Porties: cakejes

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren (M)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • vers fruit zoals frambozen, aardbeien en blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte) en vet een muffinvorm in met boter en bestuif met bloem. Plaats twee strookjes bakpapier kruislings in ieder vormpje om het cakeje er na het bakken makkelijk uit te tillen.
  • Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
  • Verdeel het beslag met een ijsschep over de 12 vormpjes en verdeel er wat vers fruit bovenop. Het fruit zal vanzelf tijdens het bakken in het cakeje verdwijnen en zo voorkom je dat het teveel naar de bodem zakt.
  • Bak de fruitige vanillecakejes in 20-25 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cakejes na het bakken kort afkoelen en til met behulp van de strookjes bakpapier voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  • De cakejes hebben niets extra’s nodig, maar je bent vrij om ze naar hartenlust te versieren met glazuur en wat sprinkles om deze meivakantie wat aangenamer te maken.
  • Hopelijk heb je zo voldoende bewijs dat je de grotere cakerecepten hier op het blog ook kunt vertalen naar kleine cakejes.

De eerste maand van De Bakstrijd zit erop en wat is het een succes! Ik ben zo ontzettend blij met alle leuke reacties en natuurlijk vooral alle deelnames. Jeetje wat zijn er lekkere koekjes gebakken de afgelopen maand. In de Facebookgroep las ik dat er veel inspiratie op gedaan is, dat geldt zeker ook voor mij. Ik heb er weer heerlijke bakplannen van gekregen. Vandaag laat ik je een berg creaties zien die de afgelopen maand zijn gemaakt en vertel wie de winnaar is. En ook heel belangrijk: ik maak het nieuwe maandthema bekend!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
    • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

Deelnames april 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen via de Facebookgroep en Instagram:

Winnaar april 2018

De winnaar van De Bakstrijd deze maand is Tessa! Zij maakte grapefruit koekjes met een grapefruit glazuur en rozensuiker, zijn ze niet prachtig? Tessa ontvangt van mij een berichtje zodat Het Basisbakboek haar kant op komt.

DE BAKSTRIJD MEI 2018

Het nieuwe thema draait om een specifiek baksel dat ontzettend populair is de laatste tijd. Ik snap heel goed waarom, want ik ben er zelf ook gek op! Het thema van de maand mei is: sloffentaarten!

Thema: sloffentaarten (hier vind je het recept)
Prijs: Een exemplaar van Het Laura’s Bakery Bakboek!

Inspiratie

Varieer met de bodem in formaat/vorm, of breng deze zelfs op smaak met specerijen. Alleen met de basis voor deze taart kun je al volop variëren. Met de topping kun je vervolgens ook helemaal los, gebruik vers fruit, kies voor chocolade en karamel of ga voor een hele andere verrassende smaakcombinatie. De keuze is aan jou! Om je een beetje te inspireren deel ik alle sloffentaarten die op Laura’s Bakery staan met je:

Mocht je Het Laura’s Bakery Bakboek in je bezit hebben kun je daar ook een heerlijk recept in vinden, de frambozen sloffentaart.

Informatie

Wil je nog wat meer weten over sloffentaarten voordat je aan de bak gaat? Dan heb ik een heel fijn artikel voor je op Handige Baktips. In dit artikel lees je over de meest gestelde vragen over sloffentaarten. Of je per se de spijslaag moet toevoegen en waar je zo’n speciale vorm nu eigenlijk koopt. Met al deze extra informatie moet het zeker gaan lukken!

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Basisrecept: de perfecte pavlova

Vandaag op het menu: het basisrecept voor de perfecte pavlova! Pavlova’s zijn wat mij betreft ideaal als gebak of dessert. Het is absoluut niet ingewikkeld en je maakt er ook nog eens indruk mee op je gasten.

Basisrecept: de perfecte pavlova

Pavlova maak je volgens de Franse methode om meringues te maken, lees hier meer over verschillende soorten meringue. Het belangrijkste ingrediënt voor pavlova is natuurlijk het eiwit, maar de suiker speelt een net zo belangrijke rol. Om een pavlova te maken klop je de eiwitten luchtig met de suiker (en wat citroensap en maïzena), zo ontstaat er meringue. Zonder suiker blijft de luchtigheid van de meringue niet behouden tijdens het ‘bakken’ (drogen eigenlijk) in de oven, dus de rol hiervan is cruciaal.

Wat een pavlova officieel onderscheid van meringue zijn twee ingrediënten: azijn en maïzena. Deze zorgen ervoor dat de binnenkant lekker smeuïg blijft (‘chewy’) en niet volledig bros bakt. Niet geheel toevallig maak ik mijn meringue schuimpjes ook altijd met maïzena, want ik ben gek op die chewy bite. En ook gebruik ik liever citroensap dan azijn. Met als resultaat mijn basisrecept voor de perfecte pavlova.

kerstkrans pavlova recept

Pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen

Pavlova vooraf maken

Je kunt ervoor kiezen om dit recept voor de perfecte pavlova te maken en direct op te peuzelen, maar je kunt een pavlova ook prima voorbereiden. Zolang je de onderdelen maar los van elkaar bewaart. Handig als je een feestje of diner hebt, waarvoor je deze lekkernij wil maken.

Losse pavlova(‘s) kun je 3-4 dagen van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte en droge verpakking. De vulling kun je ook prima voorbereiden, maar dit hangt van de specifieke ingrediënten af. Als je de pavlova hebt opgebouwd, serveer deze het liefst dan meteen.

Vullingen en toppings voor je pavlova

Het leuke aan een pavlova maken begint eigenlijk nu pas: met welke vulling top jij je pavlova af en hoe gek maak je het met de decoratie? Dat is helemaal aan jou. De meeste mensen zijn gek van pavlova’s met rood fruit en een lekkere room. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Ook kun je bijvoorbeeld lemon curd of aardbeienjam gebruiken om de mascarponeroom op smaak te brengen, of gewoon als extra topping. Qua toppings (decoratie) gebruik ik meestal fruit, maar ook koekjes, chocolade, sprinkles of zelfs eetbare bloemen behoren tot de mogelijkheden.

sinterklaas pavlova's met kruidnoten

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Verschillende pavlova recepten

Wat een pavlova verder typeert is dat je ze in verschillende soorten en maten hebt. Kleine eenpersoons pavlova’s die je aan je gasten kunt serveren als een dessert of taartjes, grote feestelijke pavlova’s die je op tafel zet en waar iedereen zelf van kan opscheppen of pavlova’s in de vorm van een (kerst)krans, die vaak te mooi zijn om op te eten.

Mocht je wat inspiratie op willen doen, deze pavlova’s staan al online:

Rood fruit pavlova

Lemon curd pavlova

Pavlova: tips

Waarom wordt mijn pavlova bruin?

Dit komt in principe altijd doordat de temperatuur te hoog staat van de oven. Sommige ovens geven de temperatuur niet juist aan, daarom raad ik ook altijd aan om een extra temperatuurmeter in de oven te zetten. Bij een heteluchtoven zou ik de temperatuur op 80 graden zetten.

Benieuwd welke keukenapparatuur ik in huis heb? Dat kun je hier terugvinden.

Hoe krijg ik een écht witte pavlova?

Dan moet je de temperatuur van je oven verlagen tot ongeveer 70 graden en de pavlova(‘s) een stuk langer in de oven laten bakken/drogen. Hoe lang weet ik niet exact, want dit verschilt per formaat. Voor mij persoonlijk hoeft een pavlova niet spierwit te zijn, zolang de pavlova maar niet teveel naar een bruine kleur neigt.

Help, mijn pavlova is ingezakt!

O jee, waarschijnlijk leek je pavlova al gaar aan de buitenkant, maar was dit van binnen nog niet het geval. En dus zakt je pavlova in. Wat er kan zijn gebeurd:

  • Je hebt de oven tussentijds open gedaan.
  • Je hebt de pavlova niet lang genoeg gebakken/gedroogd.
  • Je hebt de pavlova te snel uit de oven gehaald en niet volledig laten afkoelen in de oven.

Ik krijg mijn eiwitten niet stijfgeklopt, hoe kan dat?

De kans is groot dat je materialen niet vetvrij waren óf dat er een heel klein beetje eigeel in je eiwit terecht is gekomen. Je krijgt je eiwit daardoor niet meer voldoende stijfgeklopt. Om te beginnen moet je vrij lang mixen voordat eiwitten goed stijf worden, ik doe dat het liefst met mijn staande mixer. Al mijn tips voor het stijf kloppen van eiwit lees je hier.

Mijn pavlova plakt vast aan het bakpapier, hoe voorkom ik dit?

Meestal komt dit doordat de pavlova nog niet gaar was of doordat de suiker niet goed opgelost was in de meringue tijdens het stijfkloppen van de eieren.

Verder is belangrijk dat je de pavlova volledig laat afkoelen in de oven, als de pavlova gaar genoeg is dan gaat op deze manier het laatste overtollige vocht eruit. Zodra de pavlova is afgekoeld verplaats je deze zo snel mogelijk naar een (serveer)bord.

 

basisrecept de perfecte pavlova

Recept afdrukken

4.54 van 28 stemmen

Pavlova recept

Met dit basisrecept voor de perfecte pavlova kun je zowel grote pavlova's als kleine pavlova's maken. Kies je vulling en versier je pavlova met rood fruit of ander lekkers.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl maïzena

Instructies

  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, citroensap en maïzena stijf. Dit is klaar zodra je stevige pieken schuim kunt maken.
  • De basis is nu klaar, onderstaand leg ik uit hoe je hier een grote pavlova of juist meerdere kleine pavlova’s van kunt maken.

Grote pavlova’s

  • Teken een cirkel van 20 centimeter doorsnede op een vel bakpapier. Je kunt natuurlijk ook een ovaal maken van 15 cm bij 25 cm.
  • Draai het vel om en verdeel het schuim binnen de lijntjes. De randen mogen iets hoger zijn dan het midden.
  • Bak de pavlova in ongeveer 2 – 2,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) en laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kleine kier.

Kleine pavlova’s

  • Verdeel 8 gelijke hoopjes schuim op bakplaten die je met bakpapier bekleed. Je kunt cirkels tekenen, maar de kleine pavlova’s maak ik zelf altijd meer op gevoel.
  • Met een lepel maak je ze iets ronder, maar maak je ook een klein kuiltje in het midden. Dat is straks handig bij het vullen.
  • Bak de kleine pavlova’s in 1,5 tot 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) en laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kleine kier.

Vullingen en toppings

  • Wanneer je pavlova klaar is, kun je hem vullen met een vulling naar keuze (lees de inspiratie hiervoor hierboven in het blog artikel). Let wel: doe dit pas als je de pavlova ook snel hierna gaat serveren.
  • Als je de pavlova hebt belegd met een lekkere vulling kun je het afmaken met toppings en decoraties. Denk hierbij aan fruit, fruit curd of jam, koekjes en chocolade, sprinkles en zelfs eetbare bloemen.
  • Serveer je pavlova('s) direct!

Notities

  • Belangrijk is dat het bakpapier loslaat van de pavlova, probeer hem na het bakken maar eens voorzichtig te verwijderen. Doe dit voorzichtig, want het midden zal altijd zacht blijven, je wilt niet dat hij breekt.
  • Eenmaal af kun je de pavlova het best zo snel mogelijk serveren. Het vocht uit de vulling gaat in het schuim trekken en maakt de pavlova zacht. Tot serveren bewaar je de pavlova in de koelkast. Zelf laat ik hem hier hooguit een paar uur staan.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Vandaag een samenvatting van al mijn avonturen in april! We beginnen nog even met een terugblik op de paasdagen en ik geef je een kijkje achter de schermen bij mijn bakdagen. Ik ging ook nog een dag naar Eindhoven voor een campagne, ging lekker uit eten en had een leuk event op de planning staan. En het leukst van deze maand? Dat ik mijn droomwoning vond! Yes, eindelijk heb ik een huis gevonden! Het was best een volle maand als ik zo terugblik. Lees je mee?

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

De maand begon op 1 april. Pasen uiteraard, maar ook de dag dat ik De Bakstrijd lanceerde! Ik vond het best spannend en was heel benieuwd hoe het ontvangen zou worden, maar al snel bleek dat ik mij druk maakte om niets. De enthousiaste reacties stroomden binnen, zó leuk!

Overdag stond ik verder nog in de keuken om hapjes te maken, onder andere de abrikozen hapjes die afgelopen week online kwamen. ’s Avonds ging ik naar mijn ouders voor een heerlijke gourmet.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Tweede paasdag gingen we brunchen bij mijn zusje, ik ben dol op dit soort uitgebreide ontbijtjes. Waar de meeste mensen de avondmaaltijd als favoriete maaltijd van de dag hebben, is dit bij mij het ontbijt. Ik heb zitten smullen.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Een paar dagen na Pasen was het weer tijd voor een bakdag! Ik maakte onder andere de fantastisch lekkere pretzels. Afgelopen week heb ik de laatste opgegeten, dus ik ga binnenkort maar weer een nieuwe voorraad maken die ik kan invriezen. Vanuit de vriezer warm ik ze in de oven zo’n 10 minuten op en dan is het net alsof ze net vers gebakken zijn. Heerlijk!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Ik probeer op een bakdag altijd netjes te werken, wat ik niet meer nodig heb gaat aan de kant of in de vaatwasser. Ik probeer zoveel mogelijk tussendoor op te ruimen, maar aan het eind van de dag is het toch altijd weer chaos. Dan maak ik de baksels klaar voor de fotografie en op dat moment stopt het tussendoor opruimen bij mij, dan wil ik racen tegen het licht voor goede foto’s. Gelukkig is het ook altijd vrij vlot weer opgeruimd 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Even wat konijnenspam, gewoon omdat ik het niet kan laten haha. In de dierenwinkels is altijd weinig leuk speelgoed te vinden, dus eens in de zoveel tijd bestel ik dat online. Lot vindt het altijd erg interessant als er weer een doos binnenkomt (al vindt ze elke doos interessant). Van een aantal dingen in deze doos is inmiddels al niets meer over.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Afgelopen maand bestond Laura’s Bakery alweer 8 jaar! Daarom maakte ik een spectaculaire cijfertaart als verjaardagstaart. Van het proces maakte ik een hele serie stap voor stap foto’s, dat betekende dat ik op mijn knieën deze taart aan het afmaken was. Ik vond het echt heel erg leuk om deze taart te maken.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Met vriendin Chanou ging ik een dagje naar Utrecht. We genoten van het zonnetje op de terrasjes en in de boekenwinkel zetten we mijn boeken nog even in de spotlight. Die van Mariette legde ik er ook naast. Kon het niet laten 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Het was ook weer tijd voor de jaarlijkse culiperslunch! Het jaarlijkse evenement waar de culinaire pers zich verzamelt om kennis te maken met allerlei producten en merken. Ik maakte ook kennis met allerlei producten die pas enkele weken later verkrijgbaar zijn. De Old Amsterdam bitterballen van Kwekkeboom bijvoorbeeld. Voor uit de oven! Ik kan dus echt niet wachten tot die in de winkel liggen en vrees dat ik zo’n hele zak in mijn eentje kan verorberen. Eenmaal thuis pakte ik een gigantische goodiebag uit en waren mijn kasten weer tot de nok toe gevuld (en hoefde ik voorlopig geen boodschappen meer te doen).

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Later die week testte ik thuis even twee recepten voor ter voorbereiding op de volgende dag. Ik kon er ook gelijk mee lunchen, dus dat was perfect!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Een dag later vertrok ik al vroeg richting Eindhoven, samen met Mariette. Er ging natuurlijk weer van alles mis met het OV en uiteindelijk waren we een uur later dan gepland op bestemming. Bij Sandra thuis gingen we werken aan een hele toffe campagne voor Hero. Normaal maken we onze recepten los van elkaar, maar dit keer besloten we de handen ineen te slaan voor een spectaculair resultaat (al zeg ik het zelf). Je ziet volgende week!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Ik vind het heerlijk om boeken te lezen, maar de laatste weken (maanden?) had ik er de rust niet voor om rustig te zitten met een boek en mij hierop te focussen. De laatste tijd gaat dat wel weer en pak ik regelmatig een moment. ’s Avonds op de bank, of lekker buiten in het zonnetje. Lot staart mij dan meestal aan voor aandacht. Of ze zit naast me op de bank en blijft net zo lang tegen mijn arm duwen tot ze die aandacht krijgt. Slim beestje wel 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Na een paar huisbezichtigingen deze week ging ik met mijn zusje de stad in om even op het terras te zitten en daarna te kaasfonduen. Heerlijk vind ik dat. Daarna shopten we nog even in de stad en namen ons toetje later op de avond bij De Dessertbar.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Met het mooie weer mis ik het heel erg om een tuin of balkon te hebben. Ik besloot daarom bij mijn ouders in de tuin te gaan zitten. Eerst een beetje gewerkt en toen ik daar geen zin meer in had pakte ik er lekker een boek bij. Heerlijk hoor die mooie zonnige dagen!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Omdat de week een beetje hectisch was geweest met een aantal onverwachte werkzaamheden en huisbezichtigingen met het nodige piekerwerk (jongens, wat kost dat toch een tijd en energie die zoektocht naar een huis) was ik aan veel werk niet toegekomen. En omdat ik wist dat de komende week ook deels weer zo zou worden besloot ik op zondag een dagje te werken. Ik werk bijna nooit meer in het weekend, maar als ik onrustig wordt van het werk dat nog gedaan moet worden kruip ik dus wel eens achter de computer. Uiteindelijk had ik een hele productieve dag en kon ik het werk van afgelopen week afmaken en ook al wat dingen doen die ik anders pas later in de week had gedaan.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Maandag was een spannende dag, ik had weer twee huizenbezichtigingen waar ik aan de hand van de foto’s al erg enthousiast over was. De een had een flinke verbouwing en opknapbeurt nodig (zie ik niet echt zitten), de ander was perfect. Ik deed dus een bod, jeetje wat spannend zeg! Na een paar dagen wachten kreeg ik gelukkig goed nieuws, mijn bod is geaccepteerd! Yes! Na bijna een jaar zoeken is het nu dan toch gelukt, ik ben zó blij 😀 .

Ook tof: ’s avonds waren in de studio van RTL Boulevard mijn foto’s te zien op de schermen. Ze waren veel in beeld, heel erg leuk!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Op Koningsdag sprak ik met mijn zusje en zwager al vroeg af om even over de vrijmarkt te struinen. We doen dit bijna ieder jaar en dat is altijd erg gezellig. Ik kocht zoals bijna altijd weer niets, maar genoot wel van een warme stroopwafel. Meest geniale idee van alle mensen die eten verkopen op Koningsdag: verse stroopwafels bakken.

Daarmee zit april er alweer op (oké, bijna dan). Dit weekend ben ik een dag met mijn vader op pad en ik denk dat ik misschien nog wat ga bakken. Mei wordt een leuke maand, er staan al een paar afspraken en andere leuke dagen gepland. En ik heb een vrije week ingepland, hopelijk tref ik het met het weer. Verder staan er ook weer genoeg bakdagen op de planning, onder andere eentje voor weer een hele leuke themaweek die in mei online komt! Op Instagram houd ik jullie tussendoor al op de hoogte, en anders kun je er over een kleine maand meer over lezen.