Ga terug
+ potten (van 228 ml)
Jam met frambozen en rode bessen
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Frambozenjam met rode bessen

De lekkerste  jam die maakt je zelf. Deze frambozenjam met rode bessen is een heerlijke jam om zelf te maken en is lekker op brood of in baksels.
Porties: 3 potten (van 228 ml)
VOOR 3 POTTEN VAN 228 ML

Ingrediënten

  • 350 gram frambozen
  • 350 gram geleisuiker
  • sap van een halve citroen
  • 150 gram rode bessen
  • 50 ml water

Instructies

  • Als je verse frambozen gebruikt maak je deze goed schoon, wanneer je net als ik diepvriesframbozen gebruikt haal je ze een paar uur van tevoren uit de vriezer en laat je ze op een bord ontdooien.
  • Dep de frambozen eventueel een beetje droog, doe ze dan in een kom en prak ze met een vork fijn.
  • Voeg de geleisuiker en het citroensap toe aan de frambozen, roer even goed door en laat het mengsel zo een uur staan. Schep af en toe even om.
  • Haal ondertussen de bessen met een vork van de takjes, spoel ze schoon met water. Doe de bessen in een ruime pan met het water, verwarm het geheel tot de bessen openspringen. Gebruik een vork om ze verder fijn te maken. Zeef het mengsel om te voorkomen dat er té veel pitjes in je jam komen.
  • Giet het bessensap terug in de pan en voeg het frambozenmengsel toe. Breng het fruitmengsel aan de kook terwijl je het af en toe even doorroert.
  • Laat de jam zo’n 4 minuten koken, die kooktijd gaat in op het moment dat de gehele massa borrelt en blijft borrelen, ook wanneer je roert.
  • Zet het vuur uit en verwijder het schuim met een schuimspaan. Vul de schone glazen potten tot net onder de rand met de jam. Draai meteen de deksels op de potten, zet ze een paar minuten op hun kop en draai ze daarna weer terug. Laat ze rustig afkoelen.

Tips

Bewaren: Ongeopende potten jam kun je een jaar bewaren op een droge, donkere en koele plek. Geopende potten jam bewaar je in de koelkast, eet de jam binnen 3 weken op.