Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 maart 2015
in Allergenen, Glutenvrij, Schuimpjes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Ik wilde al zó lang eens een pavlova maken. Je kunt wel raden hoe blij ik was dat dit bij Lian ook op haar baklijst stond. Samen gingen we dus aan de slag met het maken van een pavlova. Met een twist. We gebruikten namelijk gevriesdroogd fruit, wat we eerder die week meenamen bij Hidde de Brabander toen we gingen kijken naar zijn kunsten in het nougat maken. Wees gerust, je kunt dit eventueel ook weglaten.

Een pavlova werd het dus. Stel je even voor; een luchtige brosse buitenkant van meringue, maar van binnen is hij nog iets zacht en chewy. Maar ook fris, door de stukjes gevriesdroogd fruit. Bovenop een romige crème van mascarpone en slagroom en om het af te maken een berg vers rood fruit. Hemel op aarde kan ik je vertellen.

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Recept afdrukken

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Deze pavlova met mascarpone en rood fruit is niet zomaar een pavlova, er is namelijk ook gevriesdroogd fruit in verwerkt. Dit geeft nog meer smaak!
Porties: 6 tot 8 personen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl azijn
  • 0,5 el maïzena
  • 10 gram gevriesdroogde frambozen
  • 10 gram gevriesdroogde bosbessen
  • 10 gram gevriesdroogde aardbeien

Ingrediënten vulling

  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 200 gram mascarpone

Decoratie

  • ongeveer 300 gram rood fruit naar keuze

Instructies

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze schuimig. Voeg het suiker in delen toe, samen met de azijn en maïzena.
  • Klop het schuim stijf.
  • Maak het gevriesdroogde fruit eventueel iets fijner en spatel dit voorzichtig door het schuim heen.
  • Je kunt een ronde pavlova maken, maar wij kozen voor een ovale pavlova van ongeveer 20 centimeter. Omdat hij op een ovaal bord moest passen tekenden we de maat af op het bakpapier. Draai het vel bakpapier om (betekende kant naar beneden) en plaats alle meringue op het bakpapier. Verspreid dit binnen de afgetekende lijnen.
  • Maak er nu een bakje van door met je spatel als het ware een soort kuiltje te maken met opstaande randen. Hier kun je de vulling straks mooi in plaatsen.
  • Bak de pavlova in 1,5 – 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Maak de vulling door de slagroom bijna stijf te kloppen met de poedersuiker. Mix de mascarpone er op de laagste stand doorheen, of spatel dit met de hand tot een egaal mengsel.
  • Vul de pavlova met het mascarpone mengsel en plaats hier bovenop het fruit. Ter decoratie kun je ook nog wat poedersuiker over de pavlova strooien.
  • Het schuim van de pavlova kun je al prima van tevoren maken. Vul hem zo kort mogelijk van tevoren om smelten van het schuim te voorkomen. Overgebleven pavlova bewaar je afgedekt in de koelkast. Het valt heel erg mee hoe zacht dit in de koelkast wordt hoor, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen 😉 .
Tips

Bij deze webshop kun je gevriesdroogd fruit bestellen.

Bewaren

De losse pavlova kun je 3-4 dagen van tevoren maken, bewaar hem in een luchtdichte en droge verpakking. De vulling kun je vaak ook prima voorbereiden, kijk even in het recept hoe lang dit van tevoren kan. Eenmaal af kun je de pavlova het best zo snel mogelijk serveren. Het vocht uit de vulling gaat in het schuim trekken en maakt de pavlova zacht. Tot serveren bewaar je de pavlova in de koelkast. Zelf laat ik hem hier hooguit een paar uur staan.

Pavlova met mascarpone en rood fruit

Is het geen plaatje? Ik weet zeker dat dit een topper is voor Pasen. Wedden dat jij je gasten zult verrassen als je deze pavlova aan hen serveert?!

Vorige post

Volgende post

Paasei koekjes
Droog of plakkerig deeg werkbaar maken

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 47

  1. Magda says:
    6 jaar geleden

    Ik ben dol op pavlova, voor mij het ultieme dessert en een showstopper na ieder etentje met vrienden. Ik maak hem best vaak.
    Wat een leuk idee om al fruit door de meringue te doen, zou dat ook lukken met vers fruit?
    De ovale (ei) vorm voor een ovale schaal is een leuke tip, zeker met Pasen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk dat vers fruit te vochtig is om er direct in mee te bakken.

      Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk en wat ziet het er mooi uit ook!

    Beantwoorden
  3. elisabeth says:
    6 jaar geleden

    ga ik zeker eens maken

    Beantwoorden
  4. Riekie says:
    6 jaar geleden

    Deze ga ik zeker maken,ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  5. Evelyne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Lijkt me echt zalig en wat ziet het er prachtig uit!!!!!!
    Mijn vraag, je hebt het over de overgebleven pavlova om in de koelkast te bewaren maar hoe kun je de gebakken pavlova het beste bewaren nadat deze gebakken is?
    Groetjes Evelyne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je hem niet direct vult kun je deze buiten de koelkast bewaren, eventueel losjes afgedekt met folie.

      Beantwoorden
  6. Eveline says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ben zelf een groot fan van de pavlova (omgeving ook:D), maar deze creatie kende ik nog niet.
    Wil hem graag uitproberen.
    Bedankt voor de uitleg bij het recept.

    Groetjes Eveline

    Beantwoorden
  7. Anita says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben zelf groot fan van Pavlova en deze versie heb ik gisteren gemaakt. Helemaal goed gelukt, wat een leuke afwisseling met dat fruit er door. Smaakt ook echt lekker. Ik heb nog wel een vraag. Hoe blijft die van jou zo mooi wit? Bij mij worden ze een beetje creme. Groetjes, Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat komt door de temperatuur, probeer het volgende keer maar eens op een iets lagere temperatuur, dan zul je zien dat hij witter blijft.

      Beantwoorden
  8. Seppe De Pauw says:
    6 jaar geleden

    Hallo,
    zou je een pavlova/meringue als taartbodem in een ronde taartvorm kunnen gebruiken met daarop jouw vulling maar dan met wat perencompote? Of zou een bodem van meringue niet goed hard en droog worden zoals het bij een schuimpje wel is? Leuk recept trouwens, geeft een vakantiegevoel vind ik.
    Groet,
    Seppe

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan goed hoor, de vulling doe je er natuurlijk pas na het bakken op. Pavlova is wel altijd wat zachter van binnen.

      Beantwoorden
      • Seppe De Pauw says:
        6 jaar geleden

        Ok, zal ik dan zeker proberen!

        Beantwoorden
  9. Machteld says:
    6 jaar geleden

    Waar op het web koop ik gevriesdroogd fruit? In de ‘gewone’ winkel vind ik het alvast niet. Ik ben er gek op, maar ik slaag er niet in om het te kopen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij de ingrediënten staat een linkje naar een webshop die ze verkoopt 😉

      Beantwoorden
      • Machteld says:
        6 jaar geleden

        Dankjewel! Ik dacht dat het in poedervorm was. Ik had me laten misleiden door de foto van het rodebespoeder ernaast…

        Beantwoorden
  10. Noortje says:
    6 jaar geleden

    Wat een lekker recept is dit zeg! We hebben er vanavond heerlijk van gegeten! Ik had geen gevriesdroogd fruit, maar fruit uit het vriesvak van de supermarkt gebruikt om boven op de vulling te doen. Dit is echt terecht een hemel op aarde dessert!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen dat je er zo van genoten hebt 🙂

      Beantwoorden
  11. Janneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura! Lijkt me een heerlijk recept 🙂 vraag me alleen af hoe je ziet of de pavlova gaar is? 1,5 uur of 2 uur bakken maakt nogal een verschil lijkt me.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het verschilt nogal per oven merkten wij. vandaar een iets ruimere tijdsindicatie. Hij is goed als hij van buiten helemaal droog is, maar hij nog wel wit van kleur is 🙂

      Beantwoorden
      • Janneke says:
        6 jaar geleden

        Hij is wel droog maar toen ik hem van de bakplaat af wilde halen, kneep ik hem in elkaar 🙁 hij is ook nog wel zacht vanbinnen. Beetje marsmellow achtig. Is dat normaal of moet hij dan toch nog iets langer? Ik probeer hem nu nog een beetje te redden door hem weer in elkaar te zetten.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Het is normaal dat hij vanbinnen nog een beetje zacht is. Je moet gewoon kunnen tikken op het schuim zonder dat hij gelijk breekt, anders nog iets langer.

          Beantwoorden
  12. reinalda says:
    6 jaar geleden

    hoi laura
    ik kan geen mascarpone gebruiken maar zou ik het kunne vervangen door yoghurt?
    groetjes renalda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je proberen, maar ik denk dat het wat te dun wordt.

      Beantwoorden
      • Margaux says:
        4 maanden geleden

        Hallo.
        Een kort vraagje.
        Kan ik de pavlova ook de nacht ervoor maken, en dan laten afkoelen in de oven gedureden de nacht?
        Margaux

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Ja hoor dat kan prima.

          Beantwoorden
  13. linda says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb nu al verschillende pavlova’s gemaakt, super lekker, maar ze zakken telkens in. Ik heb allerlei dingen al geprobeerd zoals:
    Laten afkoelen in de oven zonder de deur te openen.
    Wel buiten de oven laten afkoelen op een tochtvrije plaats.
    Eiwitten langer kloppen en daarna de suiker pas toevoegen.

    Het maakt geen verschil.
    Heb jij tips??

    Gr Linda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Is je meringue wel goed stijf? Of misschien helpt langer bakken wel. Is hij nog helemaal zacht van binnen waardoor hij inzakt?

      Beantwoorden
  14. Rebecca says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Vandaag voor het eerst een pavlova geflanst (3 eieren, 150 gr suiker en een paar theelepels citroensap, stuk of 3/4)
    Resultaat zag er goed uit maar was echt mierzoet en een beetje plat. Hoe belangrijk is de suiker voor het opstijven van het eiwit? De oplossing voor de zoetigheid lijkt mij namelijk minder suiker in het eiwit, maar ik weet niet of het dan wel goed opstijft…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De suiker is echt nodig voor de structuur en het brosse resultaat, je kunt die dus niet verminderen of weglaten.

      Beantwoorden
  15. Pleun says:
    5 jaar geleden

    Is 30 gr diepvriesfruit niet erg weinig voor in de merengue? Ik heb niet zo veel fruit als op jou foto? Echt heel weinig zelfs met 30 gram?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het gaat niet om diepvriesfruit, maar om gevriesdroogd fruit. Dat is heel licht omdat het vocht eruit is. Fruit uit de diepvries is te vochtig en niet geschikt om hier doorheen te spatelen en mee te bakken.

      Beantwoorden
  16. Pa Bakgraag says:
    5 jaar geleden

    Gisteren, op zaterdagmiddag, om 16.30 eindelijk aan mijn eerste pavlova ooit begonnen. En ik moet zeggen dat het resultaat echt al mijn verwachtingen overtrof! Alle ingrediënten gehaald bij een discountsupermarkt van Duitse origine, het gevriesdroogde fruit heb ik achterwege gelaten. De schuimbodem lukte prima, kreeg wel n gelig tintje na 2 uur bakken, maar heerlijk krokant van buiten en zacht chewy van binnen. De mascarpone/slagroom-vulling is heerlijk in combinatie met het lichtzure fruit: frambosen, aardbeien en mango, dit alles uit het diepvriesvak. Met z’n zessen heerlijk genoten van deze lekkernij.

    Beantwoorden
  17. jenny broekhuizen says:
    5 jaar geleden

    Goedenavond
    Ik wil voor een toetjes buffet voor 60 pers. pavlova maken. Kleintjes dan. Kan ik deze zonder vulling ook invriezen?
    Bvd
    Jenny Broekhuizen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, bij het ontdooien wordt het vochtig en dan smelt het schuim.

      Beantwoorden
  18. Mady Isenia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura! De meringue staat op het moment te ‘drogen’ in de oven en ik kan niet wachten tot hij af is! Door de vulling doe ik verse vanille, toch een extra draai eraan. Ik vroeg me alleen af of je nog leuke ideetjes hebt wat te doen met de overgebleven eidooiers. Is er nog een lekker recept waar je deze in kunt verwerken?

    Zoete groetjes!
    Mady

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Jazeker: http://www.handigebaktips.nl/recepten-met-overgebleven-eidooiers/

      Beantwoorden
  19. Tamara says:
    3 jaar geleden

    Nu de merenque bodem van de pavlova 2x gemaakt en bovenkant is prima en onderkant blijft zacht. Erg jammer. Ik doe het precies zoals volgens jou recept. Leek me heerlijk en mooi voor de komende kerst. Maargoed… iets gaat er verkeerd. ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een Pavlova hoort juist zacht te zijn van binnen en knapperig bovenop 🙂

      Beantwoorden
  20. Loes Aalders says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wil deze pavlova met kerst maken maar er is iemand die geen mais en tarwe mag hebben. Kan ik dit vervangen door wat speltbloem?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zou ik gewoon de maïzena weglaten, niet vervangen door iets anders.

      Beantwoorden
  21. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Wie heeft de tip? Die van mij breekt of zakt in😭☹️☹️

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Wat vervelend! Was de structuur van de pavlova verder goed? En heb je het recept helemaal gevolgd?

      Beantwoorden
  22. Sabine says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Bij mij leek de pavlova helemaal goed, totdat ik hem oppakte. Ik pakte de harde bovenkant er zo af en het zachte bleef op de bakplaat plakken. Moet het dan langer in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dan mag het inderdaad nog wat langer in de oven.

      Beantwoorden
  23. Tineke says:
    9 maanden geleden

    Dag,

    Heerlijke pavlova’s zeg! Ik heb meerdere van jou recepten gemaakt.
    Helaas krijg ik ze nooit heel/ volledig van het bakpapier af?
    Ligt dit aan het bakpapier? Of ergens anders aan? Wat doe ik fout?

    Groetjes,
    Tineke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Oh wat gek! Het zou aan het bakpapier kunnen liggen, of waren de pavlova’s misschien nog niet gaar? Laat je ze wel altijd volledig afkoelen?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Droog of plakkerig deeg werkbaar maken

Droog of plakkerig deeg werkbaar maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan