Vanille en fruit is altijd een fijne combi. Het zal je daarom ook niet verbazen dat deze fruitige vanillecakejes met vers fruit ontzettend lekker zijn!
vers fruit zoals frambozen, aardbeien en blauwe bessen
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte) en vet een muffinvorm in met boter en bestuif met bloem. Plaats twee strookjes bakpapier kruislings in ieder vormpje om het cakeje er na het bakken makkelijk uit te tillen.
Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
Verdeel het beslag met een ijsschep over de 12 vormpjes en verdeel er wat vers fruit bovenop. Het fruit zal vanzelf tijdens het bakken in het cakeje verdwijnen en zo voorkom je dat het teveel naar de bodem zakt.
Bak de fruitige vanillecakejes in 20-25 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de cakejes na het bakken kort afkoelen en til met behulp van de strookjes bakpapier voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
De cakejes hebben niets extra’s nodig, maar je bent vrij om ze naar hartenlust te versieren met glazuur en wat sprinkles om deze meivakantie wat aangenamer te maken.
Hopelijk heb je zo voldoende bewijs dat je de grotere cakerecepten hier op het blog ook kunt vertalen naar kleine cakejes.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast kun je ze ongeveer 4-5 dagen bewaren. Invriezen kan ook. Verpak ze dan luchtdicht voor je ze in de vriezer plaatst. Ik doe dit zelf het liefst in kleine porties van 3 of 4 kleine cakes. Ze blijven in de vriezer 3 maanden goed.