Als bijgerecht bij de barbecue, borrelhapjes of op een feestje. Deze Grieke saladespiesjes zijn lekker voor bijna elke gelegenheid.
Porties: 16spiesjes
Ingrediënten
4trostomaten
1/4komkommer
100gramfeta
1rode ui
olijven
peper naar smaak
Instructies
Snijd de tomaten in kwarten en snijd blokjes van de komkommer. Snijd ook de feta in kleine blokjes en leg de olijven klaar.
Zodra je alle ingrediënten hebt voorbereid, rijg je ze een voor een aan een spiesje. Begin steeds met een tomaat, omdat deze het grootste is, maar wissel voor de vorm af met de andere ingrediënten.
Leg de spiesjes op een bord en snijd de rode ui in ringen. Verdeel de ui over de spiesjes en breng op smaak met een beetje peper.
Tips
Tip: Houd jij wel van zwarte olijven? Kies dan net zoals een originele Griekse salade ook voor zwarte olijven.
Tip: Als je ze wilt voorbereiden, zou ik dit maximaal een dagdeel van tevoren doen (dan blijven ze het lekkerst). Je kunt alle losse onderdelen wel alvast een dag van tevoren snijden en los van elkaar luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren.
Bewaren
Als ze over zijn van een feestje of borrel en niet de hele middag op tafel hebben gestaan, kun je ze max. twee dagen luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren