Aardbeien pancakes met slagroom
Een uitgebreide moederdagbrunch, hoe leuk is dat? Ik geef je het recept voor heerlijke aardbeien pancakes.
Porties: 20 tot 25 mini pancakes (ongeveer 7 stapeltjes)
- 115 gram bloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- snuf zout
- 1 ei
- 15 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 150 ml melk
Extra
- Hero aardbeienjam
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- aardbeien, in plakjes
- 7 hele aardbeien ter decoratie
Voor het beslag mix je bloem, bakpoeder, baking soda, zout, ei, boter en melk door elkaar met een garde of mixer. Verhit wat boter in een (pannen)koekenpan en bak kleine pancakes die ongeveer 6-7 cm in doorsnede zijn. Laat alle pancakes helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
De pancake torentjes zijn eenvoudig te maken. Begin met een pancake, laagje jam, wat slagroom en plakjes aardbei. Leg de volgende pancake erop en beleg deze op dezelfde manier. Eindig met een derde pancake, steek een prikker door een hele aardbei en prik deze in de stapel aardbeien pancakes.