Paasei sloffenbodem met fruit

Gepost: 19 maart 2016 Laatst bewerkt: 14 juni 2023

paasei sloffenbodem met fruit 1a

Wat vind ik het toch leuk om gezamenlijk te brainstormen over recepten. Daar kunnen altijd geniale baksels uit voortkomen. Toen ik begin dit jaar bij Baktotaal was, hadden we gelijk een hele serie recepten bedacht, superleuk! De een komt met een idee, de ander heeft een aanvulling waarop de eerste ook weer een aanvulling heeft. Je snapt het, vanzelf komt daar een fantastisch gebakje uit voort. Ook voor Pasen wilden we iets leuks maken, dus ik vroeg of ze misschien een bakvorm in de vorm van een paasei hadden. Die was er niet, maar ze zeiden gelijk dat ze die konden maken, want wat zou een paasei sloffenbodem leuk zijn! Goed idee, want ik had gelijk allemaal leuke aanvullingen op dat idee. Want die sloffenbodem in de vorm van een paasei kun je natuurlijk perfect decoreren, zoals je met een paasei ook zou doen. Geen kwasten en verf bij dit eetbare ei, ik gebruikte vers fruit om een tof paasei patroon te maken!

paasei sloffenbodem met fruit 4a

aardbeienslof 3a

paasei sloffenbodem met fruit 2a

paasei sloffenbodem met fruit 3a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Paasei sloffenbodem

Deze paasei sloffenbodem fleurt gelijk de hele paastafel op. En hij is hartstikke lekker, dus waarschijnlijk heel snel op!
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

Topping

Extra nodig

  • paasei sloffenring (hier te koop)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak (of 2 wegwerp zakken)
  • stervormige spuitmond

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen. Je houdt wat deeg over, het is niet genoeg voor nog een taart, maar je kunt er wel wat lekkere koekjes van maken.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden, zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op met de 2 el suiker.
  • Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar. Vind je hem nog iets te slap? Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak met kartel spuitmond mee.
  • Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodem. Ik deed dit door allemaal kleine toefjes te maken. Maak het fruit schoon en snij de mango en aardbeien in kleine stukjes. Met het fruit versier je de sloffenbodem als een paasei. Wees creatief!
Bewaren

De paasei sloffenbodem bewaar je in de koelkast. De bodem is behoorlijk stevig, gebruik dus een goed scherp mes bij het aansnijden van de sloffen.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

  1. Maria Clarijs schreef:

    Leuk idee! Zou je ook minisloffen in een muffinvorm kunnen maken? Lijkt me leuk voor een verjaardag met allemaal verschillende topping

    1. Laura schreef:

      Dat zou zeker moeten lukken, leuk idee!

  2. Charlotte schreef:

    Dat ziet er prachtig uit!!

  3. Nelly Rauws schreef:

    Wat een leuke samenwerking
    Het paasei ziet er hartstikke leuk uit
    Ik probeer door te linken op het woord Spijs maar deze pagina bestaat niet meer, de cake is op staat er vermeld

    1. Laura schreef:

      Het linkje is aangepast en doet het nu wel 🙂

  4. Margot schreef:

    Wat ziet dat er vrolijk uit!

  5. Wat een leuk idee voor de pasen! Weer eens iets anders 😉
    Fijn weekend!

  6. Wat ziet dit er gezellig uit! De kleuren van het fruit maken het helemaal af 🙂

  7. Marjolein Flick schreef:

    Super leuk! Misschien ga ik deze wel maken voor Pasen, samen met mijn dochters. Alleen ben ik bang dat er dan minder fruit en meer suikerversiersels op komen…

  8. Judith schreef:

    Jammer, heb geen sloffenring en dat gaat nu vast niet meer lukken voor de pasen. Ziet er geweldig en vrolijk uit!

    1. Laura schreef:

      Als je hem nu bestelt bij Bouwhuis moet dat wel lukken hoor.

  9. Mark schreef:

    Jammer dat jullie website alleen werkt met Google. Niet met Safari, niet met Firefox en niet met Explorer. Bij zowel Safari en Firefox krijg ik alleen de reacties te zien NIET het recept…. Dus maar ergens anders gaan zoeken

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat ligt niet aan de browser of de site hoor, maar aan de adblocker die je hebt ingeschakeld voor Laura’s Bakery. Als je die uitzet kun je alles gewoon goed zien.

  10. marieke schreef:

    Ik kan helaas het recept van de paasei sloffentaart niet zien.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heb je een adblocker aanstaan, wanneer je deze uitschakelt kun je alles gewoon goed zien 🙂

  11. Josca schreef:

    Hi Laura,

    Kun je ook een slof maken zonder ringvorm? Dus als koek op de bakplaat?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het proberen, maar het deeg zal wel wat uitlopen.

  12. Liesbeth schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik deze tart ook maken in een springvorm van 24cm? Kan ik dan dezelfde hoeveelheden aanhouden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, dikte zal misschien wel iets verschillen.

  13. Mvdl schreef:

    Hoi Laura, zelf heb ik al een slof gemaakt, ik wilde alleen nog een lekkere topping voor Pasen! De Zwitserse room wil ik daarom graag uitproberen. Ik zie alleen in je lijst met ingrediënten voor de topping staan dat er 2el suiker nodig is. Ik zie dit alleen niet terug in je beschrijving van het recept. Kun je me hier uitleg over geven? ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die is om de slagroom mee op te kloppen. Ik pas het meteen even aan, thanks!

      1. Mvdl schreef:

        Dankjewel !

  14. T. schreef:

    Kun je de zwitsers room een dag van te voren opspuiten of wordt de bodem dan zacht/zompig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, dat kan goed met deze slof.

  15. Maaike schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik ook de citroenrasp weg laten? Heb net m’n boodschappen in huis maar geen citroen.. groetjes Maaike

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan, zou kunnen dat je dan alleen iets frisheid mist in de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept