Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Laura’s Bakery! Jawel, vandaag bestaat Laura’s Bakery alweer 8 jaar! Daar hoort een feestelijke taart bij dacht ik zo.
Ik besloot met de trend ‘cookie cakes’ aan de slag te gaan, je hebt ze vast in allerlei strakke letter- en cijfervormen voorbij zien komen de laatste weken. Ik gaf er wel een twist aan, want een cake als basis leek mij niet alleen lekkerder, maar ook praktischer dan een bodem van koekjes. Als vulling voor mijn cijfertaart gebruikte ik de zalige witte chocolade botercrème die eerder deze week online kwam. En om toch in het thema van de cookie cake te blijven, decoreerde ik mijn cijfertaart met koekjes! Je begrijpt het, dit is een taart om je vingers bij af te likken.
Ziet er heerlijk uit. Gefeliciteerd met het 8jarig bestaan
Van harte ‘gefelicitaart’ met het 8-jarig bestaan. Taart ziet er niet alleen origineel uit, maar lijkt mij ook erg lekker.
Dank je! Hij was inderdaad heerlijk 😀
Lieve Laura,
Van ♥e gefeliciteerd!!!!!!!!
Wat heb je al waanzinnig veel bereikt in die 8 jaar!!!!!!!!
Chapeau!!!!!!!!
En die 8 jaar moet je inderdaad vieren met zo’n bijzondere feestelijke taart!!!!!!!!
De taart ziet er verrukkelijk uit!!!!!!!!
Op naar de volgende 8 jaar!!!!!!!!
Xus,
Car
Bedankt! 😀
Gefeliciteerd! En wat een leuke taart voor de verjaardag van mijn dochter. Ze wordt 8 over een paar weken…
Ha Laura
Van Harte Gefeliciteerd !!???
Groetjes,
Yvonne
Dank je wel! 😀
Wat leuk! Gefeliciteerd met het 8-jarig bestaan! Op naar de volgende 8!
Super leuk ook zo met die stap voor stap foto’s er bij. Ons meisje wordt in augustus 1 maar ik denk dat het niet deze taart gaat worden. Toch ga ik ‘m onthouden voor een andere keer!
x
Ik wil hem graag maken! Alleen ivm tijd zal ik hem eerder moeten maken… hoelang kun je de taart bewaren en/of kan hij in de vriezer?
De taart kun je zo’n 3 dagen bewaren, maar je zou alle onderdelen ook los van elkaar al kunnen voorbereiden. Invriezen kan ook, maar dan zou ik hem nog niet decoreren (nadeel is dat je moet wachten tot hij helemaal ontdooit is voordat je de decoraties kunt aanbrengen).
Superleuk recept! Kan ik ook gewoon een dunne plak cake bakken op een bakplaat, en daarna de cijfers uitsnijden? Ik wil een 39 maken en dat lijkt me praktischer dan knutselen met halve rondjes… Hoe is de baktijd dan? 10 minuutjes?
Ja hoor, kan ook prima. Baktijd is afhankelijk van de dikte van het beslag. Zou beginnen met zo’n 15 minuten en goed in de gaten houden.
Dag Laura,
Als je de cake wil maken voor een cijfer 1 en dus in een rechthoekige bakvorm wilt bakken, hoeveel cakebeslag maak ik dan best?
Groetjes
Zoveel als je wilt, hangt er ook vanaf voor hoeveel personen de taart moet zijn.
Hoi, kan ik met deze beslag ook een cijfer 1 maken op een plaat?
Dat kan, dan snijd je het later op maat.
kan ik deze taart ook vervangen door een koekje en de botercreme vervangen door slagroom mascarpone creme?
Lees de extra tips even. Daar staat dat koek kan en dat een stevige vulling aan te raden is.
Hoi Laura,
Hoeveel witte chocolade botercreme denk jij dat ik nodig heb voor het cijfer 36?
hallo , ik zou een cijfer 2 willen maken voor ongeveer 25 pers kan ik dan een ronde bakvorm van dia 25 en een rechthoekige vorm gebruiken of moet ik groter gaan
Ik denk dat je iets groter moet gaan, maar het is ook helemaal afhankelijk van je vulling en of je cake of koek gebruikt.
Hoi Laura,
Heb je een recept op je site als aanrader van bijvoorbeeld een frambozen of aardbeienvulling voor deze taart? Iets wat echt stevig is?
Alvast bedankt voor je reactie!
Nee helaas, momenteel nog niet. Je zou wel een andere stevige vulling kunnen combineren met vers fruit.
Hey laura …
Ik wil deez recept gebruiken voor een letter “H”.
Kan ik gwn botercreme gebruiken voor voeling
Ja hoor.
Ha Laura,
Wat voor boter gebruik jij altijd voor de cake? Smeerboter of roomboter?
En ik kan wel decoreren met aardbeien toch tussen de eerste en 2e laag 🙂
Groetjes Lidia
Ongezouten roomboter. Smeerboter is niet geschikt om goed mee te kunnen bakken. Aardbeien als decoratie kan prima hoor 🙂
Lekkere taart! Ik heb hem vandaag gemaakt en hij is zeer goed gelukt (en ik ben geen heel ervaren bakker). Dankjewel voor de goede uitleg.
Ik zou de taart nog lekkerder vinden als tussen de 2 lagen cake een krokant laagje zou zitten. In plaats van de botercreme dus. Heb jij een idee wat ik kan maken?
Alvast bedankt voor je reactie.
Je kan bijvoorbeeld koekjes verkruimelen en die over de crème strooien. Helemaal vervangen door iets krokants zou ik niet doen.
Dat heb ik inderdaad gedaan Laura. Na nadenken kwam ik op hetzelfde idee. Zo vond ik hem helemaal perfect?. Ik ga deze maken als mijn zoontje 3 wordt.
Wanneer ik de “koek” versie zou maken. Kan er pudding tussen en slagroom op? Hoe zorg ik dat deze stevig genoeg is? Kan deze een dag op voorhand gemaakt worden?
Grtjs
Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met “pudding”, een soort banketbakkersroom of Zwitserse room? Hoe meer gelatine je eraan toevoegt hoe steviger het wordt. Ik zou het niet een dag van tevoren in elkaar zetten, het vocht trekt in de koek.
Ik maak de cijfertaart met mascarponecreme. Als ik de mascarponecreme in mooie dotjes op de taart wil spuiten, na een tijdje verliest de creme zijn vorm en zijn het platte uitgelopen rondjes ipv dotjes. Is dit door de warmte van mijn handen? Is er een manier om de creme wel stevig te houden?
Dat komt inderdaad door de warmte van je handen. Opties: sneller opspuiten, niet teveel crème in één keer op willen spuiten (dus minder in de zak doen, dan warm je ook minder op met je handen), de spuitzak tussendoor in de koeling leggen.
Beste Laura
Deze taart ziet er superlekker en mooi uit! Ik zou graag een cijfertaart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje 🙂 maar als ik de link open naar het schema voor de cijfers, lukt dit niet. De pagina blijft laden. Kan ik op een andere manier aan dit schema geraken?
Alvast bedankt!
Sanne
Thanks dat je dit laat weten! Ik heb inmiddels een nieuwe link toegevoegd.
Hi,
Als ik deze taart wil maken, precies als het recept met de wittechoco botercreme, kan ik dan bij de tussenlaag de cake ook zonder problemen eerst insmeren met wat frambozenjam? Lijkt me voor de smaak wel lekker fris. Of kan dat effect hebben op de botercreme denk je?
Groetjes
Lijkt me geen probleem, maar het gaat dan misschien wel makkelijker glijden!
Hi Laura,
Wat als ik hier een chocoladevariant van wil maken? Hoe ziet dan het recept eruit?
Ik twijfel om voor deze taart cake of biscuit te gebruiken. Biscuit is luchtiger, maar ik ben daarom ook bang dat de binnenkant zachter is en misschien wat eerder ‘instort’. Is het dan handig om lagen biscuit te bakken (middels bakplaten) of is het dan handig om een vorm te gebruiken en hier de lagen uit te snijden (biscuittaart)?
Bedankt alvast!
Hier staat de basis voor een chocoladecake (minus het hartje in dit geval), die zou je om kunnen rekenen naar dit recept. https://www.laurasbakery.nl/harten-chocoladecake/
Ik heb het met biscuit nog niet getest op deze manier.
Hoi Laura.
Ik wil graag een lettertaart maken. Ik gebruik hiervoor de bakvorm van Wilton, https://www.bouwhuis.com/wilton-bakvorm-letters-en-nummers?gclid=Cj0KCQiA7NKBBhDBARIsAHbXCB7aAUWg3KeEmg94_B2G7hmmr162LPvP1TUde3efXzowenMKDY0C1-gaAjLlEALw_wcB
Nu vroeg ik me af, zou ik aan dit recept genoeg hebben om in deze vorm te doen?
Alvast bedankt!
Dat durf ik zo ook niet te gokken! Als je het gaat testen hoor ik graag hoe het lukte 🙂
Hoi Laura,
Ik heb vandaag de twee caken gebakken en was van plan om morgen een 3 te maken.
Alleen zijn de caken beide maar 2 cm hoog (zonder de bolling). Als ik ze nu door ga snijden om daarna te vullen lijken ze wel erg dun naar mijn idee. Was dit bij jou ook zo en valt het dus wel mee? Of heb ik iets fout gedaan..
Bedankt alvast!
Die van mij waren wel wat dikker inderdaad. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bovenop te versieren.
Spoedgeval!
Ik doe de taart met mascarpone creme.
Kan ik de mascarpone er al opspuiten?
En hoe kan ik het dan bewaren?
En kan ik door de mascarpone creme vlaaivulling mengen.
Alvast bedankt!
Met mijn mascarponeroom bedoel je? Dat zou ik pas last minute doen, want eenmaal opgespoten moet de taart in de koelkast bewaard worden en dan droogt je cake uit.
Ik ga de cijfertaart (8) maken voor mijn zoon zijn verjaardag.
Ik wil graag de mascarponecrème als vulling gebruiken.
Heb je een idee hoeveel crème ik dan moet maken voor deze taart?
Dat durf ik zo niet te gokken nee.
Dankjewel voor de inspiratie, Laura! Ik heb een foto van mezelf als jarige dreumes met een taart in de vorm van een één. Het leek me heel leuk om ook zo’n taart te maken voor mijn zoons eerste verjaardag. De taart was gebaseerd op dit recept, zag er prachtig uit (al zeg ik het zelf) en onze familie was erg enthousiast. De botercrème is echt fantastisch lekker.
Wat leuk om te lezen! 🙂
Hoi, ik ben van plan deze taart te maken voor een verjaardag. Ik zou de taart de avond voordien maken, en afwerken met botercrème. Als ik het goed begrijp kan ik dit zo doen, en dan de taart op een koele en donkere plaats bewaren tot de dag erop? En wat met de versiering (dacht aan vers fruit en evt wat chocoladeversiering), kan dat de dag ervoor er al op?
Klopt! Versiering zou ik lekker op het laatste moment doen, dat blijft dan toch het mooist.
Hoi Laura,
Deze maak ik morgen, maar ik merk nu dat jij vormen gebruikt van 15 cm doorsnee, terwijl die van mij 24 cm doorsnee zijn…
Ik raak niet meer in de winkel om bakvormen bij te kopen, het lijkt me ook wat overbodig om bakvormen bij te kopen voor 1x…
Zou ik gewoon het recept kunnen verdubbelen of zal dat voor problemen zorgen?
Groetjes
Ik heb een handige omrekentool: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Dag Laura, bedankt voor het lekkere recept! Ik heb dit afgelopen week uitgeproberd maar toen ik de cake wilde in 2 snijden stortte die helemaal in. Zou jij enig idee hebben hoe ik dit in de toekomst kan verhelpen?
Het was wel overheerlijk!
Ojee! Op welke manier stortte de cake in, even voor mijn beeldvorming?
Toen ik hem uithaalde en de bakvorm met de cake naar beneden stortte hij al in, hij brak meteen. Ook toen ik hem opensneed om vulling in te plaatsen brak hij meteen. 🙈 Heb ik hem mss te kort in de oven gebakken? Hij was niet 100% stevig ook, gevoel dat hij slap was en daarom instortte
Dat klinkt niet goed inderdaad, wat balen! Zag de cake er wel gaar uit?
Welke bakvorm gebruikte je hier voor? Van hoeveel cm ?
15 cm. Hier vind je ze: https://www.laurasbakery.nl/lauras-favorieten/
Wat een ontzettend leuke cijfertaart!
Vandaag gebakken voor mijn zusje, voor haar verjaardag
Het recept was ook heel duidelijk te volgen!
Hoi Laura.
Kan ik ook een cijfer taart maken met cijfer 2 ? Heb je daar voorbeelden van?
Dat lijkt me wel. Ik heb zelf geen voorbeeld, maar die kun je vast online vinden.
Hoi!
Als ik het goed lees, is deze cijfertaart op basis van cake ipv biscuit. Is deze dan luchtig? Niet te zwaar? Hoe krijg je luchtigheid.
Groetjes
Klopt. Zeker luchtig en niet te zwaar naar mijn mening, mits je de cake goed bakt uiteraard. Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt! Super leuk en lekker 🥰!
Maar nu de vraag… moeten de eieren en boter op kamertemperatuur zijn? Ik weet het niet meer.
Groetjes,
Clara
Wat leuk! Ja, alle ingrediënten altijd op kamertemperatuur tenzij anders vermeld.
Hoi Laura, vandaag gemaakt: lekkere cake!
Kan ik van dit recept ook een chocolade-cake variant maken?
Wat leuk! Ja hoor dat lijkt me zeker mogelijk.
Voeg ik cacao toe? Of beter gesmolten melkchocolade?
En welke hoeveelheden raad je dan aan, aub? 🤗
Kan allebei, maar zelf zou ik eerder voor cacaopoeder gaan. Je zou even kunnen vergelijken met chocoladecakes recepten hier op het blog voor de hoeveelheden.
Hoi Laura, enkele vraagjes aub 🙏
Ivm tijdsgebrek zou ik graag het beslag al een dag op voorhand maken:
-kan dat?
-hoe bewaar je dit het beste?
-en de dag nadien dan eventjes terug los kloppen, voor je aan het bakken slaat?
Alvast bedankt!
Dat zou ik niet aanraden. Ik zou het dan zelf alvast afbakken en bewaren. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/
Hoi Laura,
Kan ik de taart ook afsmeren met mascarpone crème dus wil geen toefjes maken maar gewoon een laag tussen het biscuit en daarna afsmeren met mascarpone?
Alvast bedankt !
Het lijkt me dat dit prima moet kunnen.
Dank je wel voor je snelle reactie 😊
Hallo Laura,
Even een vraagje : zou je dit deeg ook in een spuitzak kunnen doen en zo in de gewenste vorm spuiten. Zou dit dan voldoende deeg zijn voor de 2 helften? Moet ik dan dezelfde baktijden aanhouden?
Dankjewel alvast.
Mvg
Bedoel je zonder vorm? Dat gaat helaas niet want dan gaat het beslag uitlopen. En ik snap niet wat je bedoelt met 2 helften?
Ik zou dan bijvoorbeeld een cijfer (of letter) vorm op papier printen, op dit papier een bakpapier leggen (zodat de vorm zichtbaar is) en op het bakpapier het beslag spuiten.
En dit dan nog eens herhalen, omdat je 2 helften “taart” nodig hebt om de cijfertaart op te bouwen
Ah oke, dat gaat alleen met beslag dat niet uitloopt, bijvoorbeeld koekdeeg. Daar is dit recept niet geschikt voor.