Klein gebak inspiratie

Klein gebak inspiratie
11

Het bakvirus heeft mij al jaren te pakken, maar de laatste weken zijn er nog veel meer mensen aangestoken nu iedereen veel thuis zit. De aanleiding is misschien minder leuk, maar oh wat vind ik het toch tof dat jullie allemaal massaal aan de bak gaan! Vooral het kleine gebak is in trek, want grote taarten zijn niet heel praktisch nu. Al zie ik dat meerderen van jullie wel grote taarten maken om vervolgens uit de delen tijdens een rondje langs de deuren van familie. Wat een leuk idee! Mocht je vooral behoefte hebben aan de kleinere baksels, scrol dan even door dit lijstje met klein gebak inspiratie. Ook ideaal voor moederdag 😉 .

We beginnen met twee echte klassiekers. Want deze roze koeken zijn voor mij ook een stukje jeugdsentiment. Ik at ze vroeger best vaak en ben er nog steeds stapelgek op. Net zoals de bekende mergpijpjes. Dit klein gebak is echt de moeite waard om zelf eens te maken.

Of ben jij meer van de klassiekers in een ander jasje? Dan vind je deze tompouce soesjes zeker verrukkelijk. Ik heb zelf belachelijk veel plezier gehad bij het maken van deze tompouce soesjes. En deze chocolate chip madeleines zijn een heerlijk simpele variatie op het bekende Franse cakeje. Met dit makkelijke recept maak je ze eenvoudig zelf.

Het water loopt me alweer in de mond nu ik aan deze blondies en fudge denk. Deze smeuïge blondies met Speculoos doen veel denken aan een boterkoek en smaken ontzettend lekker. En ook op de Oreo fudge kreeg ik alleen maar enthousiaste reacties, zeker als ik vertel hoe makkelijk het is om te maken.

Als we het over kleine gebak hebben mag natuurlijk een cheesecake in mini variant niet ontbreken. Cheesecakes zijn behoorlijk machtige taarten, maar van deze Bastogne cheesecake bites kun je prima een tweede stukje nemen. Ook met deze fruittaart koekjes met cream cheese verras je iedereen.

Wil je meerdere kleine gebakjes op tafel zetten? Kies dan ook voor mini citroen fruittaartjes of fruitige vanillecakejes om het feest compleet te maken.

Welk recept ga jij binnenkort maken?

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Anne schreef:

    Hier word ik heel erg blij van, ik ben erg op zoek naar kleine hapjes. Ik hoop dat je af en toe dit soort ideeën wilt plaatsten. Mijn dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *