chocolate chip cookies koekjes 1a

Herinner je je die leuke donut koekjes nog? Samen met Lian wilde ik zoete lekkernijen in koekjesvorm maken. De donuts waren snel bedacht, en we zochten op Pinterest nog eens verder naar ideetjes. We kwamen heel veel koekjes tegen die met Royal icing gedecoreerd waren als chocolate chip cookies. Onwijs schattig natuurlijk, maar wel jammer dat ze niet echt naar chocola smaken. Daarom opperde ik het idee dat we de koekjes ook wel met gesmolten chocola konden decoreren. Zo zou het er leuk uitzien en ook nog eens naar chocola smaken. Gelukkig was Lian ook enthousiast, en konden we beginnen met het smelten van witte- en melkchocolade om de juiste kleuren te maken.

BAKTIP: Om het deeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.

chocolate chip cookies koekjes 2a

chocolate chip cookies koekjes 3a

50X Koekjes 

Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor-stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect koek voor alle koekenbakkers! 

Bestel hier!

Afbeelding

 

GEDECOREERDE CHOCOLATE CHIP COOKIES KOEKJES

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolate chip cookie koekjes

Dit zijn geen echte chocolate chip cookies, maar als chocolate chip cookie gedecoreerde koekjes. Maar wél met echte chocolade en stukjes karamel. Heel erg lekker dus!
Porties: koekjes

Ingrediënten

Ronde koekjes (6-7 cm doorsnede)

chocolade mix voor vanillekoekjes

  • 200 gram witte chocola
  • 20 gram melkchocolade

chocolade mix voor chocoladekoekjes

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade

Decoratie

  • chocolate chips melk en wit
  • kleine stukjes karamel een chocoladereep in stukjes hakken kan ook

Instructies

  • Begin met het maken van de koekjes zelf. Bij de ingrediënten vind je een linkje naar zowel de vanille- als de chocoladekoekjes. Halveer elk recept, en maak de koekjes volgens de beschreven receptuur.
  • Als de koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je beginnen met decoreren. Zoals je op de foto ziet is de kleur chocolade verschillend voor de twee soorten koekjes. We hebben een beetje getest met het mengen van melk- en witte chocolade om een kleur te krijgen die in de buurt komt van de koekjes met vanille- of chocoladesmaak.
  • Doe beide mixen van chocola in een apart kommetje. Begin met het eerste kommetje. Smelt twee derde van de chocolade au bain-Marie, wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je het restant van de chocola toe. Roer door tot dit helemaal is gesmolten. Verdeel de chocola met een theelepel over de koekjes, per koekje heb je ongeveer 1-2 theelepels nodig. Smeer het een beetje uit en strooi er wat chocolate chips over ter decoratie. Met het andere kommetje chocola doe je exact hetzelfde.
  • Dan is het een kwestie van wachten. De chocola moet uitharden, je kunt dit proces versnellen door de koekjes even in de koelkast te zetten.
  • Daarna is het smullen geblazen!

Appel-bramen crumble 1a

Na mijn bramen-pluk avontuur van laatst had ik geen grote vangst, maar ik probeerde natuurlijk wel zoveel mogelijk verschillende recepten te maken. Na de bramen-abrikozen plaatcake ging ik verder met een crumble. Dat leek mij een goed idee toen ik ’s ochtends nog in mijn bed lag. Zo goed dat ik er maar gelijk mee ontbeten heb. Moet kunnen toch als je vakantie hebt. Als ontbijt dus erg lekker, maar wat dacht je ervan om deze appel-bramen crumble te serveren als dessert? Succes verzekerd!

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

Appel-bramen crumble 2a

APPEL-BRAMEN CRUMBLE

Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Appel-bramen crumble

Deze frisse fruitige appel-bramen crumble is om je vingers bij af te likken. Heerlijk als toetje, maar het kan ook prima als ontbijt.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 100 gram bramen
  • 70 gram appel (in blokjes)
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • De stukjes appel en de bramen roer je door elkaar. Als je het wat zoeter wilt, kun je er wat suiker doorroeren. schep het fruit in een klein ovenschaaltje.
  • In een aparte kom kneed je de suiker, boter, bloem en het snufje zout met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het fruit.
  • Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Citytrip Londen 2

Ik heb nog nooit iets over reizen geschreven hier op Laura’s Bakery, voornamelijk omdat ik natuurlijk een foodblog heb. Dat blijft het uiteraard ook, maar in de loop der jaren is mijn blog steeds iets persoonlijker geworden en ik merk dat jullie het altijd leuk vinden om te lezen wat ik allemaal heb meegemaakt. Nu ben ik eind augustus een weekend met mijn vader in Londen geweest en heb het daar zó naar mijn zin gehad, dat ik er graag iets over wilde schrijven. Net iets meer dan ik in de behind the scenes artikelen kwijt kan, daarom dus een apart verslag over mijn citytrip naar Londen! Dit reisverslag van drie dagen Londen is voor mijzelf leuk om later weer eens terug te lezen, en wie weet helpt het jullie wel weer bij het plannen van een tripje naar Londen, want ik geef ook verschillende tips.

Eerste tip: pak er een grote kop koffie of thee met wat lekkers bij, want ik zat op mijn schrijfstoel 😉

Voorbereiding

Thuis hadden mijn vader en ik al een beetje bedacht wat we wilden zien, maakten een kaartje waar we de locaties op markeerden en planden zo wat we met elkaar konden combineren. We zouden immers maar 3 dagen in Londen zijn, dus om veel te zien moesten we van tevoren wel bedenken wat we wilden doen.

We maakten zelfs een globale planning per dag, maar spraken ook gelijk af dat we ons daar niet aan hoefden te houden. We wilden vooral genieten en niet stressend van hot naar her rennen.

Citytrip Londen 5

Hotel en vlucht

Verder boekten we natuurlijk van tevoren een hotel en onze vlucht. We vlogen op vrijdagochtend om 7 uur naar Londen, waar we ook weer om 7 uur lokale tijd aankwamen op het vliegveld. Zondag vlogen we om 8 uur ’s avonds pas naar huis. De vlucht hadden we zo uitgekozen dat we zoveel mogelijk uit ons weekend konden halen. We hadden bijna 3 volle dagen, ondanks dat we op twee van de drie dagen in het vliegtuig zaten.

We vlogen trouwens op Gatwick Airport, met de Gatwick Express (trein) ben je in 30 minuten in het centrum van Londen. Er zijn meerdere vliegvelden in de buurt van Londen, eentje is nog dichterbij, maar dat maakt de tickets ook veel duurder. Je kunt ook goedkoper vliegen, maar dan ben je veel langer onderweg naar Londen zelf. Dat vonden we zonde van de tijd, dus we kozen voor een middenweg.

Ik wist al vrij snel in welk hotel ik wilde verblijven, namelijk Motel One. Ik had hier wel eens persberichten van ontvangen en kreeg er een goede indruk van. Daarnaast zit het hotel lekker in het centrum (loopafstand van de Tower Bridge) wat ook weer een hoop tijd bespaart. Je kunt wel aan de rand van Londen een goedkoop hotel boeken, maar als je vervolgens elke dag ruim een uur bezig bent om in het centrum te komen is dat zonde van de tijd. Dat vonden wij in ieder geval, gezien de korte tijd die we in Londen waren. We verbleven dus bij Motel One, inclusief ontbijt want beiden willen we wat gegeten hebben voordat we op pad gaan. Omgerekend kostte het ongeveer 75 euro per persoon per nacht (inclusief ontbijt), gezien de locatie vond ik dat niet extreem duur (en dat betaalden we allemaal gewoon zelf, mocht je het je afvragen 😉 ).

Citytrip Londen 7

Je kunt hier trouwens pas na 15:00 uur inchecken, dus dat betekende dat we op de aankomst- en vertrekdag grotendeels met onze bagage zouden sjouwen. We namen daarom alleen een rugzak mee als handbagage, mede door het fijne weer waren onze tassen niet zwaar en dat was prima te doen.

Vervoer in Londen

Van tevoren ben ik even bezig geweest met uitzoeken hoe we het best van A naar B konden gaan in Londen zelf. We vinden het niet erg om veel te lopen, maar alles lopen is ook wel heel enthousiast. Ik heb gekeken naar de toeristische bustours die bij alle hoogtepunten stoppen (dit vond ik in Barcelona erg leuk), maar ik hoorde al snel van mensen dat dit niet handig was. Het verkeer in Londen is druk, en de bus staat dus ook vaak stil in het verkeer.

De metro zou het worden. Ook hier zijn heel veel verschillende tickets voor, maar wij kozen uiteindelijk voor een Oyster Visitor Card. Een soort OV chipkaart eigenlijk. Met een tegoed van 20 pond (per persoon) hebben wij ons prima gered, we hadden zelfs nog een paar pond over. Als je liever niet teveel wilt lopen, zou ik voor een hoger tegoed gaan, maar je kunt de kaart ook prima opladen op de verschillende stations. De Oyster Card zelf kun je via verschillende sites in Nederland al bestellen, maar wij kochten hem op het vliegveld (Gatwick). Ook op de stations in Londen is hij te koop.

Citytrip Londen 13

Dag 1 – vrijdag 26 augustus

Vrijdagochtend was het dan eindelijk zover. Om 05:00 uur stond mijn vader voor de deur en reden we met de auto naar Schiphol. Voor het openbaar vervoer was het nog te vroeg. We parkeerden de auto daarom het hele weekend bij het vliegveld. Gelukkig hadden we geen vertraging van de controles door de marechaussee en waren we lekker op tijd. Na alle security checks konden we naar ons vliegtuig.

Na geland te zijn op Gatwick pakten we snel de shuttle naar het station en namen daar de Gatwick Express. Op zich een vrij prijzige trein (43 euro voor een retour), maar het gaat wel snel en makkelijk.

Eindelijk in Londen

Om kwart voor 9 kwamen we dan eindelijk aan in Londen. Op Victoria Station om precies te zijn. Vanaf daar besloten we te lopen naar Buckingham Palace. In augustus was er helaas niet elke dag een wisseling van de wacht, dus we hebben lekker rondgekeken en na wat toeristische foto’s gingen we met de benenwagen naar Kensington Palace.

Citytrip Londen 4

Hyde Park

Hierbij liepen we door Hyde Park waar ik echt een beetje verliefd op ben geworden. Ik vond het zo bijzonder dat er zo’n gigantisch park in deze drukke stad lag. Al na een klein stukje lopen waande je je helemaal in de natuur en had je niet meer het idee dat je in een wereldstad was. Hier kon je stoeltjes huren, picknicken, op de waterfiets en nog veel meer. We hebben zelf ook nog even lekker op het gras gezeten om te genieten van de omgeving.

Het grappige is dat we dit park helemaal niet op ons lijstje hadden gezet, want hoe bijzonder is een park nu wanneer je een citytrip doet. Maar echt hoor, een aanrader. Kensington Palace vonden we daarentegen minder indrukwekkend. Het was nog best een modern paleis en na het even bekeken te hebben van buiten waren we daar wel klaar mee.

Citytrip Londen 3

Whole Foods

We liepen naar het dichtstbijzijnde metrostation en kwamen daarbij langs de Whole Foods, daar moest ik even naar binnen. Hoewel ik geen zin had in een super culinair weekend, was ik zo nieuwsgierig naar deze supermarkt. En jeetje, wat wil ik er graag eentje in Nederland (en dan in Haarlem graag). Een hele luxe supermarkt met zo’n groot assortiment. De groentes zagen er prachtig uit en werden net zo mooi gepresenteerd, kruiden kun je scheppen uit grote vaten en er was een muur met kokers die vol zaten met noten en zaden. Het was dat ik niet veel ruimte over had in mijn rugzak, anders had ik het wel geweten.

Big Ben, London Eye en WestMinster Abbey

Met de metro gingen we naar Westminster en wanneer je hier het station uitstapt staat iedereen gelijk stil om een foto te maken van de Big Ben. Kijk naar rechts en dan kun je ook gelijk de Westminster Abbey op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Nu we toch zo lekker bezig zijn, paar stappen naar links en dan krijg je ook de London Eye in het vizier. Drie vliegen in één klap zeg maar. We hebben hier op ons gemak rondgelopen, foto’s gemaakt en alles bekeken. Ook hebben we een stukje langs de Thames gelopen en hier een lekker ijsje gegeten.

Citytrip Londen 1

Hotel

Tijd om naar ons Hotel te gaan om in te checken en ons even op te frissen. Met de metro waren we hier zo en het inchecken ging soepel en vlot. We hadden er al een lange dag opzitten en besloten even op bed te ploffen om onze voetjes wat rust te geven voordat we weer verder gingen. Gemiste kans, want ik schrok mij al snel wezenloos van het brandalarm. Op blote voeten vanaf de achtste verdieping naar beneden gesneld om er daar achter te komen dat het gelukkig vals alarm was. We moesten wel even buiten wachten voordat we weer terug naar onze kamer konden.

Uit eten onder de Tower Bridge

We gingen uit eten bij een heel leuk restaurant (Perkin Reveller) onder de Tower Bridge. We zaten naast het raam en als we naar buiten keken, hadden we een prachtig uitzicht op de brug.

Na het eten was het al wat donkerder buiten en de Tower Bridge was mooi verlicht, perfect om hem zo op de foto te zetten en wat ziet het er prachtig uit daar ’s avonds. Wat ik niet wist is dat (dit deel van) de boulevard op een gegeven moment wordt afgesloten, we werden allemaal weggestuurd door een soort lakei-achtig persoon en de hekken werden gesloten.

Citytrip Londen 12

Dag 2 – zaterdag 27 augustus

Na een nacht goed geslapen te hebben, begonnen we met het ontbijt in het hotel. Niet gigantisch uitgebreid, maar wel lekker en goed. Er waren verschillende soorten broodjes, beleg, fruit en een cereal bar.

Aan de wandel

Na het ontbijt gingen we op pad, we liepen naar de Tower Bridge om de Thames over te steken en liepen zo een heel stuk over de Queens Walk richting de volgende brug, de London Bridge. Het is een leuk stuk om te lopen en je komt verschillende plekken tegen waar je kunt zitten, wat kunt eten en er is zelfs een klein winkelcentrum.

Citytrip Londen 11

Borough Market

Vlakbij de London Bridge zit Borough Market, wat een feest! Onder een oude spoorbrug vind je hier een gigantische foodmarkt. Er zijn talloze kraampjes waar je als het ware je boodschappen kunt doen, maar ook kramen waar je gelijk een maaltijd kunt halen en dus kunt eten. Je begrijpt dat het hier rond het middaguur dan ook gigantisch druk is. Wij kochten twee focaccia broden en mega grote chocolate chip koeken voor onderweg. Ter plekke haalden we bij een heuse barista (ja, op de markt) een fijne cappuccino en we dronken ook nog een watermeloen sapje.

Citytrip Londen 15

St. Paul’s Cathedral

Vanaf de Borough Market is het ongeveer een kwartier lopen naar de St. Paul’s Cathedral. In een parkje vlakbij namen we vast één van onze gekochte broden voordat we naar binnen gingen. Onze tickets voor deze kathedraal kochten we al van tevoren (via internet) waardoor je gelijk door kunt lopen. Handig voor als het druk is. Houd er trouwens rekening mee dat hij op zondag gesloten is voor bezoekers.

Eenmaal binnen mochten we niet fotograferen en dat was erg jammer, want wat was het hier mooi zeg. Je kunt met een gids (gratis) op pad, of gebruik maken van een audio tour die je bij de balie kunt halen. wij cultuurbarbaren deden geen van beide en liepen gewoon zelf rond en lazen bordjes als we meer wilden weten.

Citytrip Londen 10

We beklommen de St. Paul’s natuurlijk ook, want ik kreeg de tip van Lian dat het uitzicht fenomenaal is. Na 530 treden ben je boven, een flinke klim via smalle trappetjes, maar dan heb je ook echt wel wat. Je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over Londen. De 530 treden hoef je niet in één keer te beklimmen, er zijn 2 niveaus waarop je een soort tussenstop kunt maken.

Harrods en Hyde park

Vanaf St. Paul’s liepen we naar Harrods, een luxe warenhuis. Ik hoorde hier goede verhalen over en was dan ook wel benieuwd. Hoewel we het gebouw echt prachtig vonden (een speciale Egyptische kamer bijvoorbeeld), deed het mij verder gewoon denken aan een luxe Bijenkorf. Heel leuk om gezien te hebben, maar we zijn hier niet lang gebleven.

Omdat we onze voeten best voelden na het vele gewandel en onze kuiten de 530 traptreden ook niet helemaal gewend waren, besloten we weer naar Hyde Park te gaan. Dit was dichtbij en we ploften neer op het eerste lege bankje dat we tegenkwamen. Hier smulden we van het brood dat we nog hadden en hebben hier ruim een uur gezeten. Daarna liepen we weer terug richting Buckingham Palace waar we in de buurt uit eten gingen. Na het eten pakten we de metro om naar ons Hotel te gaan.

Citytrip Londen 14

Dag 3 – zondag 28 augustus

Onze laatste dag alweer. Op de planning stond Piccadilly Circus en het British Museum, verder zouden we wel zien wat we gingen doen voordat we weer richting het vliegveld moesten gaan.

Trafalgar Square en Piccadilly Circus

We pakten vanaf het Hotel de metro richting Piccadilly circus en liepen daar via Trafalgar Square heen. Van Trafalgar Square had ik weinig verwachtingen en van Piccadilly Circus juist veel meer, grappige was dat dit precies andersom uitpakte. Piccadilly Circus is eigenlijk niet meer dan een pleintje waar op een gebouw grote reclameschermen zijn aangebracht, terwijl je op Trafalgar Square onder andere een imposant gebouw vindt waar de National Gallery zich bevindt.

Citytrip Londen 9

In de buurt van deze pleinen zit een filiaal van Hummingbird Bakery, en daar wilde ik graag heen. Gelukkig is mijn vader net zo’n zoetekauw als ik en vond hij dit geen probleem. Ik koos voor de raspberry cheesecake brownie en mijn vader genoot van een salted caramel cupcake. Op Instagram plaatste ik een foto van mijn brownie.

British Museum

Op naar het British Museum, dit is een ontzettend groot museum waar je van alles uit de oudheid ziet. Overblijfselen van Griekse tempels, Egyptische hiëroglyfen, mummies en nog veel meer. Zo hebben we Cleopatra gezien (nooit geweten dat ze slechts 17 is geworden) en een prachtige Griekse tempel die ze in het museum hebben gemaakt met alle overblijfselen van het origineel. De toegang tot het museum is gratis, maar soms zijn er wel bepaalde tentoonstellingen waar betaald voor dient te worden.

Citytrip Londen 8

Zelf hebben wij maar een klein deel van het museum gezien, het Griekse en Egyptische deel. Er is nog veel meer te zien, maar het was zo druk, benauwd en warm dat we al vlot even buiten gingen zitten om wat te eten bij de foodtrucks die hier stonden. We waagden nog een tweede poging, maar besloten al snel dat we gewoon door zouden gaan. Ik zou heel graag nog meer willen zien, maar dan een keer wanneer het niet zo benauwd is (het was ook lange tijd al erg warm) en hopelijk ook iets rustiger zodat je op je gemak alles kunt bekijken.

Thames en London Eye

Van tevoren hadden we gedacht dat we lang niet alles konden doen van ons lijstje, maar in de praktijk bleken we juist nog meer te kunnen doen. Omdat we nog een paar uur te overbruggen hadden tot we naar het vliegveld moesten, besloten we met de metro naar de London eye te gaan. Hier was de boulevard heel breed met heel veel om te zien. Talloze straatartiesten vermaakten de toeristen en lokale bevolking, je kon doorlopen naar het reuzenrad en iets verderop was ook nog een aquarium. Wij hebben ons prima vermaakt door op ons gemak over de boulevard te slenteren, te genieten van het uitzicht (Big Ben aan de overkant) en te kijken naar optredens van straatartiesten.

Citytrip Londen 6

Naar huis

Daarna was het tijd om naar het vliegveld te gaan. Met de metro weer terug naar Victoria Station en met de Gatwick Express naar het vliegveld. Hier hebben we ook een hapje gegeten bij Jamie’s Bakery (van Jamie Oliver) voordat we in het vliegtuig stapten naar Nederland.

En toen was ik alweer thuis, het weekend is omgevlogen en ik wil stiekem nu alweer terug. Er is nog zoveel te zien daar! Mocht iemand van jullie nog leuke Londen tips hebben: deel ze vooral in een reactie. Handig voor als ik zelf weer een keer ga, maar we helpen elkaar er ook mee.

Ik ben trouwens wel benieuwd wat jullie van mijn reisverslag vonden. Iets wat jullie vaker zouden willen zien als ik ergens op vakantie ben geweest? En vind je deze opzet (a la behind the scenes) dan leuk, of zou je het liever anders zien? Zoals ik al zei, dit is ook nieuw voor mij en ik ben nog een beetje zoekende of -en zo ja, hoe- ik dit wil voortzetten.

vegetarische groente lasagne 1a

Hoewel ik geen vegetariër ben (ik ben gek op stukje vlees bij het eten), eet ik wel steeds vaker vegetarisch. Omdat ik het lekker vind, maar stiekem ook omdat ik er gewoon regelmatig te laat achter kom dat ik geen vlees uit te vriezer gehaald heb. Tuurlijk, dan kun je even naar de supermarkt hollen, maar ik kies er dan meestal gewoon voor om het weg te laten. Zo ontstond ook het idee voor deze vegetarische groentelasagne. Een lasagne bomvol groenten, en die groenten kun je natuurlijk altijd aanpassen naar wat je lekker vindt of gewoon nog hebt liggen.

vegetarische groente lasagne 2a

Meer vegetarische recepten

Op zoek naar meer vegetarische inspiratie voor het avondeten? Probeer dan ook eens een van deze heerlijke vega recepten:

 

Vegetarische lasagne met groente

Recept afdrukken

4.25 van 12 stemmen

Vegetarische groentelasagne

Zin in lasagne zonder vlees? Dan is deze vegetarische groentelasagne een goed idee! De heerlijke lasagne zit vol met groente en is eenvoudig te maken.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • halve (grote) stronk broccoli
  • halve courgette
  • 2 tomaten (+1 extra voor decoratie)
  • 600 gram pastasaus
  • 250 gram mascarpone
  • 6 bladen lasagne (genoeg voor 3 lagen per bakje)
  • flinke hand geraspte kaas
  • halve bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan. Voeg de fijngesneden prei, paprika, broccoli en courgette toe. Zorg dat je de broccoli in kleine roosjes snijdt.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met de pastasaus en mascarpone. Roer door op een laag vuur tot de mascarpone goed is opgenomen.
  • Zet de twee kleine ovenschaaltjes (of één grotere) klaar en schep wat van de groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op en wissel zo de saus en bladen lasagne af. Eindig met een laag saus.
  • Over de laatste laag saus verdeel je wat geraspte kaas en stukjes mozzarella. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop. Strooi er als laatst wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Bak de lasagne op 200 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 30 minuten.

watermeloen yoghurt ijsjes 1a

Op mijn aanrecht lag een tijdje geleden met dat hele warme weer een grote watermeloen te wachten. Lekker om zo van te snoepen met die hitte, maar ik wilde er ook wel een recept mee maken. Gezien die temperaturen kwam ik uit op ijsjes. En ik besloot dan gelijk maar iets te testen.

Ik mag graag yoghurt gebruiken in combinatie met fruit om heerlijke ijsjes van te maken, en ik vroeg me af of dat ook zou werken met watermeloen. Ik koos uiteindelijk voor Griekse yoghurt, en dat gaf een fris en romig resultaat. Echt boven mijn verwachting, deze watermeloen-yoghurt ijsjes zijn hartstikke lekker!

BAKTIP: In dit recept gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet. 

Bestel hier!

Afbeelding
watermeloen yoghurt ijsjes 2a

Yoghurt ijsjes maken

Yoghurt is wat mij betreft de perfecte basis voor het maken van frisse fruitijsjes. Niet voor niets staan er al meerdere heerlijke yoghurtijs-recepten op het blog. Benieuwd geworden? Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete recepten om zelf yoghurtijsjes te maken:

 

WATERMELOEN-YOGHURT IJSJES maken

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Watermeloen-yoghurt ijsjes

Overgebleven fruit kun je uitstekend gebruiken voor het maken van ijsjes. Voeg wat yoghurt toe voor romigheid en je bent klaar om de warme zomerse dagen door te komen. Probeer deze watermeloen-yoghurt ijsjes ook zeker eens uit!
Porties: ijsjes

Ingrediënten

  • 200 gram watermeloen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • sap van een halve citroen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en draai dit tot een gladde massa. Proef even van het mengsel of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog wat honing toevoegen of wat suiker in de vloeistof oplossen.
  • Giet het mengsel in je ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsvorm minstens 6 uur in de vriezer voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een Zoku ijsmaker maken, dan zijn ze met ongeveer 7 minuten al klaar!
  • Nu nog even wachten op het zonnetje en warm weer, dan kun je gelijk van deze verfrissende ijsjes genieten!

bramen abrikozen plaatcake 1a

Gisteren vertelde ik je in de behind the scenes dat ik bramen ging plukken. Op naar mijn vaste stek waar ik kilo’s bramen kon plukken om te verwerken tot jam, in baksels te gebruiken of gewoon lekker zo van te snoepen. Aangekomen bij die vaste stek dacht ik eerst nog dat de struiken verder weg stonden dan ik mij kon herinneren, maar na heel wat meters doorgelopen te hebben bleek dat ik mij niet vergiste. De struiken waren weg. Allemaal. Alles was gesnoeid, het enige dat verklapte dat er bramenstruiken stonden waren de kleine stekjes die weer opnieuw begonnen te groeien. Zo zonde. Vooral omdat ik alle taarten die ik wilde maken direct als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Na wat rondgereden te hebben in de buurt kwam ik nog wel een paar andere struiken tegen, maar hier haalde ik in totaal maar een paar kleine handjes bramen weg. Jammer, maar gelukkig had ik wel genoeg bramen om deze lekkere bramen-abrikozen plaatcake mee te maken.

BAKTIP: Deze vierkante bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.

bramen abrikozen plaatcake 2a

BRAMEN-ABRIKOZEN PLAATCAKE recept

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Bramen-abrikozen plaatcake

Met verse bramen kun je allerlei lekkere toetjes op tafel toveren. Bijvoorbeeld deze bramen-abrikozen plaatcake. Eenvoudig te maken en super lekker!
Porties: personen (voor een ovenschaal van ongeveer 16×25 cm)

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6-8 el abrikozenjam
  • 100-150 gram bramen

Instructies

  • Begin met het romig kloppen van de boter en de suiker. Wanneer dit romig is, voeg je de eieren en wat vanille extract toe. Mix tot dit volledig is opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel toe wat je er doorheen mixt.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede (of ingevette en bebloemde) ovenschaal en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem. Verdeel hier met theelepels wat klodders jam overheen en roer dit er met een mes een beetje doorheen zodat je mooie swirls krijgt. Strooi de bramen over de cake en druk ze lichtjes aan.
  • Bak de plaatcake in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • De cake is zo al heel erg lekker, maar hij doet het ook fantastisch als onderdeel van een dessert met een bolletje ijs erbij. Zeker als hij dan nog een beetje warm is.

bramen abrikozen plaatcake 3a

BTS augustus 2-1

In de laatste behind the scenes was ik net twee dagen begonnen aan mijn vakantie en nu is hij alweer voorbij. Uiteraard weer veel te snel gegaan en stiekem was twee weken ook veel te kort. Daarom heb ik vast besloten om in het najaar nog eens 2 of 3 weken vakantie te nemen. Maar eerst de afgelopen twee weken. Ik vierde grotendeels vakantie in eigen land met allemaal leuke dagjes weg en afgelopen weekend was ik in Londen. Ik laat je zien wat ik allemaal deed!

BTS augustus 2-7

Mijn vakantie begon thuis en ik begon aan mijn grote opruiming. Er stonden nog ingepakte dozen in een kast die ik sinds mijn verhuizing (oktober vorig jaar) niet meer had aangeraakt en ik nu echt wilde uitzoeken. Bijvoorbeeld 2 bakken vol met koekjes uitstekers, die zijn nu netjes op thema gesorteerd. Ik heb met het uitzoeken van de kast heel wat vuilniszakken kunnen vullen en rommel weg kunnen gooien. Ik ben nog niet klaar met het puinruimen, maar ik pak het stuk voor stuk aan. De hal met kasten is bijna klaar, de kast in de woonkamer en mijn kledingkast moeten nog gedaan worden. Vooral aan het opruimen en uitzoeken van een kledingkast heb ik echt een hekel en stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Ben ik volgens mij (hoop ik) niet de enige in?

BTS augustus 2-8

Sinds mijn verhuizing was ik ook op zoek naar iets van een lichtbron voor naast de bank. Eerst zocht ik naar een tafeltje met een lampje erop, maar na ellenlange zoektochten bedacht ik toch iets anders. Ik heb een lang snoer met cottonballs besteld en die hangt nu als een soort tros aan de muur naast de bank. Geeft ’s avonds een heel leuk licht.

BTS augustus 2-6

Later die week ging ik met mijn mams naar Leiden, samen gingen we naar Naturalis. Ik ben er ooit met mijn basisschool geweest en ik was wel benieuwd hoe het nu was. Erg leuk om weer eens geweest te zijn. We kwamen er later die dag achter dat we net op tijd waren, omdat Naturalis voor bijna 2 jaar de deuren sluit voor een grootse verbouwing. Je kunt nu wel naar een dino voorstelling, met Trix de T-rex 😉 .

BTS augustus 2-5

Vrijdag ging ik lekker naar de kapper, een heerlijk middagje ontspannen met dat gefrut aan je haar en hoofd. Daar kan ik zó van genieten. Daarna ging ik door naar mijn ouders waar ik ’s avonds bleef eten. We wilden barbecueën, maar helaas trok het helemaal dicht en begon het te regenen. We hebben daarom een grillplaat op tafel gezet voor een soort van binnen barbecue.

BTS augustus 2-4

Zaterdag zou ik eigenlijk met mijn ouders naar Wildlands gaan, maar omdat de A1 afgesloten was dit weekend hebben we het uitgesteld. We zouden anders met meer dan 1 uur vertraging er ruim 3 uur over doen om er te komen. Dat vonden we iets te veel van het goede. We gingen daarom naar tuincentrum Global Garden. Ik wilde wat plantjes voor in huis en mijn ouders wilden wat planten voor de tuin. ’s Middags ging ik met mijn vader op pad om bramen te plukken. Op naar onze vaste stek waar je bakken vol met bramen kon plukken. Kon inderdaad, want bij aankomst bleken álle bramenstruiken te zijn gesnoeid. Zo ontzettend zonde. Nu zie je op de foto een mooi landschap, maar hier liep dus een smal pad tussen hele hoge bramenstruiken aan beide kanten. In de buurt vonden we nog een paar kleine struiken waar we een paar handjes bramen vandaan haalden.

BTS augustus 2-3

Zondag had ik zin om te bakken. Met de bramen uiteraard, maar ik maakte ook overheerlijke chocolade koeken. Daarvan deel ik het recept nog met jullie. Dit was trouwens de enige dag in mijn vakantie dat ik heb gebakken. Het tropische weer later die week was ook niet echt geschikt om de oven aan te zetten.

Het was niet alleen maar vrolijkheid in de vakantie, dinsdag had ik namelijk een uitvaart. Ik ging hier samen met mijn ouders heen en daarna bleven ze bij mij eten. Ik maakte de pastaschelpen met spinazie en ricotta voor ze.

Woensdag en donderdag deed ik vrijwel niks. Het was mij deze dagen echt even te warm, ik kan helaas niet goed tegen die benauwde hitte. Ik ging nog wel naar een verjaardag en pakte uiteraard mijn tas in!

BTS augustus 2-1

Vrijdagochtend om 5 uur stond namelijk mijn vader voor de deur en reden we naar schiphol! Om 7 uur lokale tijd kwamen we aan op Gatwick Airport en konden we beginnen aan ons toeristische weekend. We waren beiden nog nooit in Londen geweest, en hadden van tevoren een lijstje gemaakt met dingen die we wilden bezichtigen. Vrijdag was het warm in Londen, maar gelukkig niet té warm. Het zonnetje scheen en de lucht strakblauw, dat leverde mooie foto’s op. Zoals deze van de Big Ben.

Zaterdag gingen we al vroeg op pad en wandelden het grootste deel van de dag. Naar de Tower Bridge, Borough Market en veel meer. Alleen voor de grotere afstanden pakten we de metro. Zondag begonnen we gelijk met de metro en gingen we onder andere naar het British museum. Wat is dat een gigantisch museum zeg! Ik wil jullie nog heel veel meer vertellen over mijn tripje naar Londen, dus daar maak ik een apart artikel van dat volgende week online komt. Anders wordt deze behind the scenes echt veel te lang 😉 .

BTS augustus 2-2

Gisteren begon de werkweek weer. Ik had een interview voor een tijdschrift waar ik binnenkort in sta, schreef dit artikel en ben druk bezig geweest om mijn mailbox zoveel mogelijk bij te werken. Daar ben ik nog niet helemaal klaar mee, dus de rest komt vandaag. Ik wil deze week nog een beetje rustig aan proberen te doen voor zover dat gaat. In mijn vakantie heb ik nog verschillende dingen moeten doen voor campagnes waardoor het vakantiegevoel lang op zich liet wachten, dus ik probeer het gewoon nog een beetje te verlengen deze week. volgende week ga ik weer volop aan de bak en dan ligt mijn bakboek ook bijna in de winkels. Zo verschrikkelijk spannend allemaal. Er komt binnenkort trouwens ook weer een update online over het maken van het bakboek. Om nog even in de sferen te blijven van het kijkje achter de schermen zeg maar.

bloem en boter 1a

Ik kan niet vaak en hard genoeg roepen dat je met roomboter moet bakken. Ja, moet, want daarmee krijg je de lekkerste en mooiste resultaten. Maar ik weet ook dat roomboter geen optie is wanneer je een allergie hebt voor lactose of koemelk. Dan zul je toch echt iets anders moeten gebruiken en heb je vervangers voor boter nodig. Voor iedereen die dit moet doen is er goed nieuws: roomboter is namelijk heel eenvoudig te vervangen.

vervangers voor boter

  • plantaardige margarine
  • kokosolie of kokosvet
  • zonnebloemolie
  • ghee

Deze vervangers zijn (vrij) eenvoudig te verkrijgen en kunnen in bijna elk baksel gebruikt worden. Olijfolie is ook nog een vervanger, maar dit gebruik ik zelf liever niet in zoete baksels vanwege eventuele bijsmaakjes. Ik kies dan voor zonnebloemolie. In hartige baksels gebruik ik dan weer wel olijfolie.

Verder kun je niet elk alternatief voor boter in elk recept gebruiken. Voor koekjes raad ik je bijvoorbeeld aan om voor plantaardige margarine te kiezen, je kunt immers geen koekdeeg maken met een vloeibare vervanger voor boter. Wat dat betreft is het vaak gewoon even logisch nadenken om te kijken welk vervanger je het best kunt gebruiken.

Gebruik jij wel eens alternatieven voor boter? Zo ja, welke vind jij het fijnst werken?

chocolade ijscake met aardbeien 1a

Vroeger hadden we thuis vaak Napolitaanse ijsjes. Dat was een blokje roomijs met de smaken vanille, aardbei en chocola wat je tussen twee wafeltjes deed. De combinatie van die drie smaken zie je wel vaker in gebak voorbij komen, en dat noem je dus Napolitaans. Waarom dat zo is weet ik eigenlijk niet (iemand een idee?) en het wordt ook eigenlijk nooit (meer) zo genoemd. Maar door die combinatie aan smaken en de gedachte aan de ijsjes van vroeger, bedacht ik deze chocolade ijscake met aardbeien. Een Napolitaanse ijscake dus.

BAKTIP: Ik maak dit recept in een springvorm met een diameter van 24 cm. Deze springvorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na intensief gebruik nog steeds goed uit. 

BTS augustus 1-2
chocolade ijscake met aardbeien 2a

Meer ijstaart recepten

Op zoek naar andere lekkere ijstaarten als feestelijke afsluiting van een heerlijk diner? Neem dan ook eens een kijkje bij de onderstaande recepten:

Of kijk eens bij dit artikel waarin ik nog veel meer verschillende ijstaarten verzameld heb!

chocolade ijscake met aardbeien 3a
chocolade ijscake met aardbeien

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Chocolade ijscake met aardbeien

Chocoladecake kun je ook heel goed omtoveren tot een ijstaart. Zo maakte ik deze chocolade ijscake met aardbeien en die is om te smullen kan ik je vertellen!
Porties: personen

Ingrediënten

  • 1 x het basisrecept voor cake (+ 2 el cacao)
  • 400 gram vanille-ijs
  • 400 gram aardbeien

Instructies

  • Maak de cakebeslag volgens het basisrecept. Als laatst (of samen met de bloem) voeg je nog 2 eetlepels cacaopoeder toe. Zo simpel is het om beslag te maken voor een chocoladecake.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
  • Bak de cake in 50-60 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Wanneer de cake is afgekoeld haal je het ijs uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden. Bekleed de bakvorm die je gebruikte om de cake te bakken met bakpapier. Snij de cake horizontaal doormidden en leg de onderste helft weer in de bakvorm.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Voor de rand rondom gebruik je (kleine) gehalveerde aardbeien. Druk ze stevig tegen de zijkant van de vorm aan.
  • De rest van de aardbeien spatel je door het zachter geworden ijs. Stort dat in de bakvorm en spatel gelijkmatig uit. Plaats de bovenkant van de cake op de taart, dek hem af met folie en zet hem voor minstens 4 uur terug in de vriezer. Ik heb hem de hele nacht laten staan.
  • Haal de taart ongeveer 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer, zo is hij makkelijker aan te snijden.

bbq bacon kipstukjes 1a

Het is weer vrijdag en dat betekent dat er een lekker hartig hapje op het blog staat. Met het weekend dat voor de deur staat kunnen we allemaal wel wat inspiratie voor borrelhapjes gebruiken toch? Dit keer is het de beurt aan deze bbq bacon kipstukjes. En nee, daar komt geen barbecue aan te pas, want je maakt ze gewoon in de oven. Waarom het dan toch in de naam zit? Dat komt door de barbecuesaus die ik gebruikte.

BAKTIP: Voor dit recept heb ik standaard cocktailprikkers gebruikt, maar ik vind deze cocktailprikkers met een knoopje altijd erg mooi staan! Let wel op dat de prikkers geschikt zijn voor de oven.

bbq bacon kipstukjes 2a

BBQ BACON KIPSTUKJES

Recept afdrukken

4 van 3 stemmen

Bbq bacon kipstukjes

Je zou denken dat deze lekkere bbq bacon kipstukjes van de bbq komen, maar ze zijn gewoon in de oven te maken. De naam is te verklaren vanwege de barbecuesaus die ik gebruikte.
Porties: kipstukjes

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • 10 plakjes bacon
  • paar eetlepels barbecuesaus
  • cocktailprikkers

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes, ik haalde 10 stukjes uit mijn kipfilet. vervolgens vouw je -indien nodig- het plakje bacon wat smaller zodat deze even breed is als het stukje kip. Wikkel de bacon strak om de kip heen, en zet dit vast met een prikker.
  • Leg de kipstukjes in een ovenschaal en smeer ze lekker dik in met barbecuesaus.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Eventueel kun je halverwege de schaal er even uit halen om de kipstukjes nogmaals in te smeren met de saus.

kaneel tortilla chips 1a

Ik heb het helemaal uitgevonden, zelf tortilla chips maken. Na twee hartige varianten (Parmezaanse kaas en pizza!) is het nu tijd voor een zoete: kaneel tortilla chips. Wederom een experimentje met overgebleven tortilla’s dat goed uitpakte. Omdat het een experiment was heb ik geen stap-voor-stap foto’s gemaakt, maar het is zo simpel dat je ze niet zult missen.

kaneel tortilla chips 2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Kaneel tortilla chips

Zoete chips? Ja hoor dat kan prima! Kijk maar naar deze kaneel tortilla chips met suiker. Heel eenvoudig om te maken en je kunt er binnen no time van genieten.
Porties: chipjes (1 tortilla)

Ingrediënten

  • 1 middelgrote tortilla
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • halve tl kaneel
  • gesmolten boter of zonnebloemolie

Instructies

  • Smeer de tortilla in met gesmolten boter of zonnebloem olie. Meng de suiker met het kaneel door elkaar en strooi de helft over de tortilla. Draai de tortilla om en smeer hem weer in. Strooi er de rest van de kaneelsuiker overheen.
  • Snij de tortilla in punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaneel tortilla chips is 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als ze uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.
Oreo taart 1a

Je bent er gek op, of je wilt er niets van weten. Dan heb ik het natuurlijk over Oreo’s. Zelf hoor ik bij die eerste categorie. Ik ben gek op Oreo’s, vooral degene met een extra dikke laag vulling. Alleen zie je die jammer genoeg niet zo veel in Nederland.

Oreo baksels

Behalve deze chocoladekoekjes gewoon lekker opeten -waarbij ik het hele dip gebeuren achterwege laat- mag ik ook graag bakken met Oreo’s. Inmiddels heb ik dit al heel wat keren gedaan, hoogste tijd om mijn favoriete baksels met Oreo’s op een rij te zetten!

Dit zijn nog lang niet alle recepten van Laura’s Bakery met Oreo. Hier vind je al mijn recepten met Oreo’s bij elkaar!

Oreo taart

De Oreo taart op bovenstaande foto maakte ik voor mijn zusjes verjaardag. Ze wilde een taart met een flinke hoeveelheid Oreo’s die ook echt bij elk hapje aan een Oreo deed denken. Zo gezegd, zo gedaan. Het pakte goed uit, want de visite was er dol op en vertelde dat de taart zelf ook gewoon echt naar Oreo smaakte. Missie geslaagd.

Maar je kunt natuurlijk ook kleine taartjes met Oreo maken. De combinatie van aardbeien en Oreo’s is ontzettend lekker. Deze mini Oreo aardbeientaartjes zijn ook zo gemaakt en waarschijnlijk ook zo weer op!

Oreo truffels en fudge

Met slechts drie ingrediënten maak jij zelf heerlijke Oreo Truffels. Dus haal maar snel Oreo’s, MonChou en pure chocola in huis om gelijk te beginnen! Want dit wil je niet missen.

Nog zo’n goed idee is het maken van Oreo fudge. Romige blokjes fudge van witte chocolade met Oreo’s erdoor. Dit wil je!

Populaire Oreo baksels

Als er iets een goede combinatie is, dan is het wel Oreo’s en cheesecake. Deze mini Oreo cheesecakes worden dan ook veel gemaakt. Ze zijn precies groot genoeg zijn voor 1 persoon, dat wordt smullen!

Deze chocolade Oreo mug cake is ook erg populair en maak je binnen een paar minuten! Je hoeft alleen maar de ingrediënten in een mok te mengen en de magnetron doet de rest.

Oreo desserts

Je kunt absoluut leuke en lekkere desserts maken met Oreo’s. Wat dacht je van Oreo schuimpjes. Heerlijk als toetje met een bol ijs ernaast, maar ook perfect als klein gebakje.

Als er iets een heerlijk toetje is, is het natuurlijk wel ijs! En wat is er nu lekkerder dan Oreo ijs? Oreo koekjes lenen zich namelijk uitstekend voor het maken van zalig ijs.

Koekjes met Oreo

Oreo’s zijn natuurlijk op zichzelf al een koekje, maar je kunt het ook gebruiken om koekjes mee te maken. Zo is deze Oreo boterkoek een waanzinnige combi! Die moet je echt eens proberen.

Met deze gevulde Oreo chocolate chip koeken maak je inderdaad een koekje in een koekje. En dat resulteert in een lekkere en smeuïge chocolate chip cookie met in het midden een Oreo. Een overheerlijke verrassing!

50x Koekjes

Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf in het informatieve hoofdstuk met baktips. 

Bestel hier!

Afbeelding

Blondies en brownies met Oreo

Of je ook brownies en blondies kunt maken met Oreo’s? Maar natuurlijk! Deze onweerstaanbare Oreo brownies zijn zulke lekkernijen, ze zijn binnen no time op!

Voor deze Oreo blondies heb ik wat verschillende testen gedaan en kwam uiteindelijk op dit recept uit voor het beste en lekkerste resultaat.

Ontbijten met Oreo’s

Ja je leest het goed, je kunt zeker ontbijten met Oreo’s. Dat is natuurlijk wel een luxe en uitgebreid ontbijt. Maar dat moet af en toe kunnen toch? In deze Nutella Oreo croissants combineer ik twee van mijn favoriete chocolade producten in één recept. Succes verzekerd.

Deze Oreo pancakes zijn een van de lekkerste pancakes zijn die ik ooit heb gemaakt. De structuur van de fluffy pancakes met de nog knapperige stukjes koek erin is echt een zalige combinatie. Ik denk dat ik ze deze week maar weer eens maak.

Oreo cake

Deze Oreo tulband is inderdaad zo compact en smeuïg als hij eruit ziet. De structuur is zo zacht dat het haast als blokje chocola wegsmelt in je mond. Zodra ik deze foto zie begin ik spontaan weer te watertanden. Zeker maken dus!

De Oreo-Nutella cake is het fantastische resultaat van twee heerlijke hoofdingrediënten. Het is een hele populaire en gewilde cake. Logisch! Want hij is ongelooflijk smaakvol én makkelijk te maken.

Meer lekkers bakken met Oreo’s

Heb jij nog een rol Oreo’s en rijpe bananen in de keuken liggen? Dan is dit Oreo bananenbrood hét recept om mee aan de slag te gaan. Zo heerlijk!

Deze feestelijke Oreo cupcakes met aalbessen mag je mij elke dag wel voorschotelen. Oreo’s, aalbessen en vanille cupcakes zijn een heerlijke combinatie.

Dit zijn een aantal van mijn favoriete Oreo recepten. Wat is jouw favoriete recept met deze koekjes?