Zoete chips? Ja hoor dat kan prima! Kijk maar naar deze kaneel tortilla chips met suiker. Heel eenvoudig om te maken en je kunt er binnen no time van genieten.
Porties: 10chipjes (1 tortilla)
Ingrediënten
1middelgrote tortilla
2elfijne kristalsuiker
halve tl kaneel
gesmolten boter of zonnebloemolie
Instructies
Smeer de tortilla in met gesmolten boter of zonnebloem olie. Meng de suiker met het kaneel door elkaar en strooi de helft over de tortilla. Draai de tortilla om en smeer hem weer in. Strooi er de rest van de kaneelsuiker overheen.
Snij de tortilla in punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaneel tortilla chips is 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Als ze uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.
Bewaren
Persoonlijk zou ik de chips niet langer dan 2 dagen bewaren in verband met de knapperigheid.