Griekse yoghurt ijsjes met mango

Gepost: 14 april 2023
Griekse yoghurt ijsjes met mango
22

Van deze Griekse yoghurt ijsjes met mango krijg ik spontaan zin in de zomer! Maar ook in de rest van het jaar smaken ze heel erg lekker hoor.

Niet onbelangrijk: de yoghurtijsjes zijn goedgekeurd door volwassenen en kinderen! Juist door de combinatie van de romige Griekse yoghurt en de zachte maar ook frisse mangovulling, is dit een geliefd ijsje voor iedereen.

Griekse yoghurt ijsjes maken

Griekse yoghurt ijsjes maken is ongelofelijk makkelijk! En relatief gezond, want er gaat maar een enkele theelepel honing doorheen. De mango maakt ze namelijk heerlijk zoet, waardoor je niet door hebt dat je van een verantwoord ijsje aan het genieten bent.

Op de foto’s hieronder zie je dat je ze op verschillende manieren kunt bewerken. Bij de eerste (linker) foto heb ik de vullingen om-en-om in de ijsjesvorm geschept en er verder niks mee gedaan. Bij de tweede (rechter) foto heb ik een satéprikker gebruikt om de vullingen met elkaar te vermengen. Zo kun je allemaal unieke ijsjes creëren.

Bekijk ook eens deze verzameling met uiteenlopende frisse ijsjesrecepten!

Yoghurt ijsjes recept met mango

Griekse yoghurt ijsjes met mango

Harten ijsjesvorm en magnum ijsjesvorm

Ik ben heel enthousiast over de harten ijsjesvorm, want deze yoghurt ijsjes zien er toch te gezellig uit? Ze zijn momenteel te koop in mijn beperkte bakproductencollectie bij Kruidvat (lees er hier meer over of bekijk alle producten op de bakproductenpagina), samen met de kleine magnum ijsjesvorm.

Die kleine magnum ijsjesvorm kennen jullie misschien nog wel uit een vorige collectie, maar ze waren zo populair dat ze nu nog een keer in de winkel liggen. Voor iedereen die de vorige keer heeft misgegrepen. Hou mijn Instagram account goed in de gaten zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe, tijdelijke collectie!

Meer ijsjes recepten

Naast deze Griekse yoghurt ijsjes met mango heb ik nog een paar lekkere recept tips voor je om in de ijsjesvormen te maken:

Griekse yoghurt ijsjes recept

Veelgestelde vragen: yoghurt ijsjes maken

Kan ik dit ook in de (mini) magnum ijsvorm maken?

Dat kan zeker, alleen zijn die magnum ijsjes iets kleiner van formaat, dus zul je met dit recept meer ijsjes als resultaat hebben in die vorm. Deze hartenvorm heeft een inhoud van ongeveer 50 ml per ijsje en bij de mini magnum ijsvorm is dat 35 ml per ijsje.

Kan ik de mango ook vervangen door een ander soort fruit?

Absoluut. Eigenlijk elke fruitsoort die je lekker vind om door je bakje Griekse yoghurt te mengen zou je ook in dit ijsje kunnen verwerken. Mango heeft wel het voordeel dat het een zachte, volle structuur heeft en lekker zoet is. Veel andere fruitsoorten zijn minder zoet en wat wateriger, dus daar zou ik wat extra honing of suiker aan toevoegen.

Kan de honing ook weggelaten worden?

De honing is geen vereiste in dit recept, maar het geeft wat extra smaak (en zoetheid) aan de Griekse yoghurt. Je kunt het vervangen door poedersuiker of ahornsiroop, maar als je suikervrij wil eten kun je het ook weglaten.

Griekse yoghurt - mango ijsjes in harten ijsjesvorm

 

Griekse yoghurt ijsjes met mango

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Griekse yoghurt ijsjes met mango

Heerlijke Griekse yoghurt ijsjes met mango die zowel bij kinderen als bij volwassenen erg populair zijn!
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 100 gram (rijpe) mango
  • 2 el citroensap
  • 200 ml Griekse yoghurt 10%
  • 1-2 tl honing naar smaak
  • 0,5 tl vanille-extract

Instructies

  • Snijd de mango in kleine blokjes (of prak het fijn, maar dat kan alleen bij héle rijpe mango). Meng met het citroensap en 40 ml water in een steelpan.
  • Verhit voor 5 – 10 minuten terwijl je blijft roeren. De mango zal zachtkoken en het geheel zal indikken. Zet het vuur hierna uit en laat afkoelen. Pureer fijn met een staafmixer.
  • Meng honing en vanille-extract door de yoghurt. Vul de ijslollyvormpjes door steeds om-en-om twee theelepels van het yoghurtmengsel en een theelepel van het mangomengsel erin te scheppen.
  • Als ze volledig (tot de rand) gevuld zijn swirl je met een satéprikker (of de achterkant van een lepel) een mooi patroon, waarbij je de vullingen een beetje mengt.
  • Steek de ijslollystokjes erin en zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Tips

Vervang de mango gerust door een ander soort fruit, maar hou er rekening mee dat niet elke soort fruit zo zoet is als mango.
Bewaren

De ijsjes zijn tot drie maanden houdbaar in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *