Ga terug
+ personen
Vegetarische lasagne met groente
Opslaan Recept afdrukken
4.25 van 12 stemmen

Vegetarische groentelasagne

Zin in lasagne zonder vlees? Dan is deze vegetarische groentelasagne een goed idee! De heerlijke lasagne zit vol met groente en is eenvoudig te maken.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • halve (grote) stronk broccoli
  • halve courgette
  • 2 tomaten (+1 extra voor decoratie)
  • 600 gram pastasaus
  • 250 gram mascarpone
  • 6 bladen lasagne (genoeg voor 3 lagen per bakje)
  • flinke hand geraspte kaas
  • halve bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan. Voeg de fijngesneden prei, paprika, broccoli en courgette toe. Zorg dat je de broccoli in kleine roosjes snijdt.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met de pastasaus en mascarpone. Roer door op een laag vuur tot de mascarpone goed is opgenomen.
  • Zet de twee kleine ovenschaaltjes (of één grotere) klaar en schep wat van de groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op en wissel zo de saus en bladen lasagne af. Eindig met een laag saus.
  • Over de laatste laag saus verdeel je wat geraspte kaas en stukjes mozzarella. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop. Strooi er als laatst wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Bak de lasagne op 200 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 30 minuten.
Tips
Ik maakte een super romige saus door mijn hele bakje mascarpone toe te voegen. Je kunt ook prima minder (de helft bijvoorbeeld) gebruiken, maar voor de hoeveelheid vocht zou ik dan wel iets meer saus toevoegen (of meer tomaten).
Met de halve bol en wat tomaat die je overhoudt, kun je lekkere caprese hapjes maken met wat basilicum blaadjes. Lekker voorgerechtje terwijl je op de lasagne wacht.
Bewaren
In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.