Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo brownies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 januari 2018
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In de laatste maanden van 2017 vlogen mijn boeken de (online) winkels uit! Zo hard, dat mijn tweede boek zelfs een tijdje uitverkocht is geweest. Die is nu gelukkig weer volop verkrijgbaar (hier scoor je hem), net als mijn basisbakboek. Het had niet veel gescheeld of ook die was uitverkocht, gelukkig had de drukker al een deel van de vijfde (!) druk klaar en stuurde die boeken vast op. Ik vind het zo ontzettend gaaf dat beide boeken goed verkocht worden, daar word ik heel blij van. Zo blij, dat ik jullie vandaag een recept cadeau doe uit mijn eerste boek; Het Basisbakboek. Met dit recept kun je zelf aan de slag om thuis Oreo brownies te maken. En dat is zalig kan ik je vertellen, om je vingers bij af te likken. Het is alweer even geleden dat ik ze bakte, maar ik weet nog precies hoe lekker ze waren (en hoe snel ze toen opgegeten zijn).

Ingrediënten Oreo brownies

voor een 20 x 20 cm bakvorm, 16 stukjes
  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (suikerstroop, bijvoorbeeld pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram witte chocolate chips
  • 10 Oreo’s

bereiding

doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles is gesmolten. Draai het vuur uit en en laat het mengsel afkoelen. Het mag best nog wat warm zijn, maar niet meer heet.

In een kom klop je de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg hier de inhoud van het pannetje aan toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.

Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Je stopt met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen. Spatel (of mix rustig) vervolgens de chocolate chips door het beslag heen.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Breek de Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de brownie.

Bak de brownie in 25 minuten op 190 graden.

TIP: Met deze tips bak je de perfecte brownie.

Ik plaatste de Oreo’s bovenop de brownie, maar je kunt de stukjes ook al door het beslag spatelen. Of in het midden een laag Oreo’s maken. Zelf doe ik ze bovenop omdat je dan direct ziet om welke smaak het gaat.

Over Het Basisbakboek

In Het Basisbakboek draait het om de basis van het bakken. Naast de nodige kennis over bakken draait het om basisrecepten. Voor vullingen en toppings, maar ook voor baksels als koekjes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en meer. Ik laat zien hoe je met de basis kunt variëren en eigen recepten kunt ontwikkelen. Een ideaal boek dus voor de beginner, maar ook voor de meer gevorderde thuisbakker is het een heel fijn naslagwerk.

Hier kun je Het Basisbakboek (onder andere) kopen.

Vorige post

Volgende post

Cake of biscuit, wanneer gebruik je welke?
De beste Pastéis de Nata van Lissabon

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
2

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 22

  1. Flacko says:
    2 jaar geleden

    Oreo Brownies? Terwijl ik je artikel las, liep het water werkelijk in mijn mond.

    Beantwoorden
  2. Marjon says:
    2 jaar geleden

    Lekker! Ik ga het vanavond nog bakken! Alleen ik heb geen Vanille extract, wel vanille aroma. Kan ik dat er voor in plaats gebruiken? Dat vraag ik me heel vaak af bij recepten waar vanille extract voor nodig is. Dat is denk ik niet in een gewone supermarkt verkrijgbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Aroma kan prima, ik geef alleen de voorkeur aan extract omdat dat natuurlijk is (aroma is nep, nagemaakt) en veel lekkerder.

      Beantwoorden
  3. Jeline says:
    2 jaar geleden

    Hoe kan het dat bij mij bij de eerste stap niet alles smelt?
    Ik heb alles in een pannetje op laag vuur gezet, en geroerd..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De boter en chocolade moeten gesmolten zijn, dat je nog wat suikerkorrels ziet is niet erg.

      Beantwoorden
  4. Pleun says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de brownie ook gemaakt en hij was heel lekker! Ik heb alleen nog een vraagje: bij mij zaten er in bet beslag veel klontjes, heb hè daar een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Van tevoren even je bloem en cacaopoeder zeven.

      Beantwoorden
  5. Daphne says:
    2 jaar geleden

    Hoiiii,

    Bak je altijd met boven- en onderwarmte of hetelucht?

    Groetjes Daphne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Altijd boven- en onderwarmte. Misschien is dit artikel met basisregels wat voor je: https://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

      Beantwoorden
  6. Mirella says:
    1 jaar geleden

    Hoi. Kan je ook appelstroop gebruiken ivm suikerstroop?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee dat zou ik niet doen ivm smaak, is toch echt een ander soort stroop.

      Beantwoorden
  7. Rika behaegel says:
    1 jaar geleden

    Kan je snikkers bijvoegen ook

    Beantwoorden
  8. Hans says:
    1 jaar geleden

    Alles precies gedaan zoals het moest. half uur gezeten en…….. hij stort in in de oven.
    Kunnen we iets veranderen misschien?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Hij hoort niet in te storten. Heb je het beslag misschien (te) luchtig geklopt, dan kan dit gebeuren namelijk.

      Beantwoorden
  9. Emina says:
    1 jaar geleden

    zou je in plaats van witte chocolade chips ook gewoon witte chocolade in kleine stukjes kinnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  10. Eva says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura ! Ziet er wederom heerlijk uit! Vraagje: blijven de oreos gewoon knapperig op deze manier ? Ik heb ze ooit in cupcakes gebakken maar dan worden ze toch wel zacht…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Boven zijn ze knapperig, maar na verloop van tijd worden ze wel zachter. Daar is niets aan te veranderen.

      Beantwoorden
  11. Jannet says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura.
    Ik heb een bakvorm van 27x26cm kan ik daarvoor ook dit recept aanhouden? Groetjes jannet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Kan, maar dan worden ze dus wel lager.

      Beantwoorden
  12. Janne says:
    1 maand geleden

    Ooooh bij ons zijn de oreo koekjes helemaal verbrand bovenop. Echt zonde! De volgende keer doe ik ze er toch maar door. De Brownie was in orde maar de koekjes zijn nog zwarter dan ze al waren. 😳

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ohnee dat is balen! De volgende keer dan toch maar er doorheen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
De beste Pastéis de Nata van Lissabon

De beste Pastéis de Nata van Lissabon

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer