Ik begin een kleine verslaving voor mug cakes te ontwikkelen. Het is toch wel erg fijn om zo snel en makkelijk een heerlijke cake tevoorschijn te kunnen toveren, niet waar? Deze Oreo mug cake was ook weer echt een succes!

Inmiddels al jaren geleden deelde ik mijn eerste mug cake recepten met jullie. Een recept voor vanille mug cake en een recept voor chocolade mug cake. In de tussentijd hebben jullie nog nét niet wekelijks gevraagd om meer smaakvariaties voor mug cakes. Dus deelde ik in december een variant met speculaas en deel ik nu deze Oreo mug cake met jullie. Met welke smaak moet ik volgens jou echt nog aan de bak?

BAKTIP: Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 – 300 ml. Let erop dat de wel mokken ovenbestendig zijn, zoals deze vrolijke set in pasteltinten

 

Oreo mug cake

Opslaan
Recept afdrukken

4.41 van 20 stemmen

Oreo mug cake

Deze chocolade Oreo mug cake maak je binnen een paar minuten! Je hoeft alleen maar de ingrediënten in een mok te mengen en de magnetron doet de rest.
Porties: 1 mok

Ingrediënten

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 3 Oreo's
  • 20 gram chocolate chips

Instructies

  • Houd de Oreo's en chocolate chips apart. Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen.
  • Meng dan de stukjes Oreo en chocolate chips door het beslag en houdt een halve Oreo achter om in de bovenkant van de mug cake te steken.
  • Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen. Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
  • Haal je mok met een ovenwant uit de magnetron, hij is heet!
Tips

De eetlepels met droge ingrediënten hoeven niet glad afgestreken te worden, maar een grote berg op je lepel is natuurlijk ook niet nodig.
Bewaren

De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Jesse schreef:

    Telkens ik mug cakes maak zijn ze of helemaal niet gaar of wel gaar maar lopen ze over en is heel de magnetron vies. Hoe kan ik dit best voorkomen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een grotere mok gebruiken!

  2. J.m.l. schreef:

    Ik heb geen magnetron, kan dit ook bijv in de oven?

  3. Eyd schreef:

    Dat lukt, zo’n 20’ op 180° meestal.

  4. elsa schreef:

    hoeveel graden is het als je de magnetron op vol vermogen zet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik je niet durven zeggen.

  5. hallo schreef:

    Het is goed gelukt!
    Maar je moet wel kauwen!

  6. Samuel schreef:

    Te veel meel, ik zou dit recept niet aanraden

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht heb je (te) grote eetlepels gebruikt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept