Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 april 2016
in Cakes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Oreo taart 1a

Bij onze familieverjaardagen ben ik altijd verantwoordelijk voor de taarten. Ik vraag waar de jarige zin in heeft en zorg dat er een lekkere en mooie taart op tafel staat. Mijn zusje was dit jaar op eerste paasdag jarig en gaf aan dat ze een Oreo taart wilde. Ze had wat foto’s aangewezen van taarten die ze mooi en lekker vond en dan mocht ik er zelf wat van maken. Zolang er maar veel Oreo’s in zaten en de smaak goed was. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen. Het hele idee voor de taart zat gelijk in mijn hoofd (en leek gelukkig op haar voorbeeld foto’s). Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Op zaterdagavond was hij klaar en ik baalde als een stekker dat ik nog een dag moest wachten tot ik kon proeven. Maar het was het wachten waard, deze Oreo taart is heerlijk smeuïg en doet je gewoon gelijk denken aan de bekende chocolade koekjes. Machtig is hij wel, dus snij hele dunne puntjes!

Oreo taart 2a

Oreo chocolade tulband 3a

oreo taart 4a

oreo taart 5a

Recept afdrukken

Oreo taart

Oreo's zijn perfect te verwerken in verschillende toetjes en baksels. Wat dacht je van deze Oreo taart, een echt spektakelstuk om jouw vrienden en familie mee versteld te laten staan!
Porties: 16 personen (20cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren (M)

Vulling

  • 1,5 x het recept voor botercrème
  • 1 rol Oreo’s voor door de crème
  • 1 rol Oreo’s voor tussen de lagen en bovenop de taart

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe en roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen. Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag en mix tot een mooi romig beslag. Verdeel het beslag in vier delen. Stort het beslag in een springvorm van 20 centimeter. Als je er twee of meer hebt kun je iets sneller te werk gaan, laat anders tussendoor de cakes iets afkoelen voordat je ze op een rooster stort en de vorm opnieuw vult.
  • Bak elke cakelaag in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je begint met het vullen.
  • Terwijl de cakes in de oven staan, kun je vast de vulling voorbereiden. Maak de botercrème volgens recept. Één van de twee rollen Oreo’s maal je fijn. Doe dit door de koekjes in een zak tot kleine kruimels te slaan met een deegroller of gebruik een keukenmachine. Als de botercrème klaar is voeg je de koekkruimels toe en spatel je ze gelijkmatig door de crème heen.
  • Wanneer de cakes helemaal zijn afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de cake. Vul een spuitzak met de Oreo botercrème en knip de punt eraf. Leg de eerste plak cake op een schaal of taartplateau en spuit kleine toefjes langs de buitenste rand. Vul ook het midden van de cake met de crème. Open de tweede rol Oreo’s en breek wat koekjes in stukken, verdeel deze over de vulling.
  • Leg de tweede plak cake bovenop de eerste en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop legt en maak dan weer mooie toefjes rondom. In het midden maak je één grote toef. In die toef steek je (stukken) Oreo koekjes. Je Oreo taart is klaar!
Tips

Snij hele dunne puntjes, deze Oreo taart is echt onwijs machtig (en lekker!).

Bewaren

Bewaar de cake tot serveren op een koele plek buiten de koelkast. Is die er niet, zet hem dan wel in de koelkast. Verpak hem dan wel goed in keukenfolie (wees voorzichtig voor de toefjes). Haal de taart zo’n 1-2 uur voor serveren uit de koelkast.

Oreo taart 3a

Vorige post

Volgende post

Bacon-ei muffins
Milka chocolade muffins

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 99

  1. Bakkriebels says:
    5 jaar geleden

    Wauw, Laura! Die ziet er ongelofelijk mooi en lekker uit.

    Beantwoorden
  2. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Liefs Marieke

    Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Ik maakte vorige week ook een oreo-taart! Ik vulde de mijne met slagroom en oreo’s en werkte hem af met de oreobotercreme. Oreo-taarten zijn echt zó lekker 😀

    Beantwoorden
  4. Emma says:
    5 jaar geleden

    Wauw Laura hij ziet er ook prachtig uit!

    Beantwoorden
  5. Desiree | Sweet Happinez says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet deze taart er geweldig lekker uit zeg!!

    Beantwoorden
  6. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Wauw wat een prachtige taart is het geworden zeg! Ziet er echt heel mooi uit, met al die laagjes! Heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Rosalie says:
    5 jaar geleden

    Leuk idee om te maken voor mijn verjaardag komende week!
    Hoeveel tijd kosten het maken van deze taart ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik ben ongeveer 3-4 uur bezig geweest. Het zou sneller kunnen als je heel goed plant. Vooral het bakken van de plakken cake kost tijd.

      Beantwoorden
  8. ByLeen says:
    5 jaar geleden

    Deze taart ga ik zekeren keer proberen te maken, ziet er echt super lekker uit!!!

    Beantwoorden
  9. Kristel says:
    5 jaar geleden

    Wow super taart! Als ik maar 1 laag wil neem ik aan dat ik de hoeveelheid van de ingrediënten door 4 moet delen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Yes, klopt helemaal 🙂

      Beantwoorden
  10. Daniëlle says:
    5 jaar geleden

    Wat een plaatje! Hij lijkt mij heerlijk!

    Beantwoorden
  11. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Afgelopen weekend gemaakt. Heerlijk! maar ik kreeg hem niet zo mooi als op het plaatje. Maar de smaak was heel goed!

    Beantwoorden
  12. Anke says:
    5 jaar geleden

    Zou ik het cakebeslag in 3en kunnen delen voor 24cm bakvorm? Daar heb ik er meer van. Of bakvorm van 19cm gebruiken… 20 heb ik toevallig niet. (En ik moet m nog vervoeren)
    Ik wil de cakelagen de dag van tevoren maken, bewaren in plastic zakken en dan de dag zelf de creme maken en in elkaar zetten, moet kunnen toch?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan zeker, je kunt prima met de maten variëren

      Beantwoorden
      • anoniem says:
        1 jaar geleden

        hoi ik wil ook graag zo,n lekkere taart maken in een 24 cm bakvorm maar dan met 1 taart die ik door midden snijd. wat zouden daar de verhoudingen van zijn?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Hier kun je het omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  13. Marijke says:
    5 jaar geleden

    Zou je hiervan ook een koemelkvrije variant kunnen maken? Mijn dochters zijn gek op oreokoekjes, (de gewone zijn melkvrij), en een oreotaart zou dus super zijn… 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt proberen vervangers te gebruiken (sojamelk, plantaardige boter)

      Beantwoorden
    • Marieke vd Molen says:
      4 jaar geleden

      Wat zou je dan als vervanger voor de zure room kunnen gebruiken? Ik wil de taart graag lactosevrij maken.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        Misschien een lactosevrije roomkaas?

        Beantwoorden
      • Simone says:
        3 jaar geleden

        Ik zie dat dit bericht wel al van een jaar geleden is, maar heb vandaag voor mijn verjaardag dit recept gebruikt om een taart te maken. Door tijdgebrek is het een improvisatie van geworden met één laag en een laag van oreokoekjes (had sowieso al de helft van hoeveelheden gebruikt). Maar hij was mega lekker!!

        Ik heb hem lactose vrij gemaakt door de (room)boter te vervangen door plantaardige boter (in de botercreme een klein beetje lactose vrije slagroom bijgevoegd voor de romigheid), de melk vervangen door lactose vrije melk en de zure room vervangen met opgeklopte lactose vrije slagroom.

        Slagroom en melk beide van Minus L werkte geweldig en het smaakte heerlijk!

        Beantwoorden
  14. Baukje says:
    5 jaar geleden

    hoi zou het niet handiger zijn om de cake in 2 delen te verdelen en dan in de oven doen, zodat je daarna de cake gewoon door midden kan snijden? dat kost heel wat minder tijd.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar ze rijzen ook minder en omdat het een hele smeuïge compacte cake is zal hij lastig door te snijden zijn (zonder dat hij stuk gaat)

      Beantwoorden
      • Baukje says:
        5 jaar geleden

        Oke, bedankt voor je snelle reactie

        Beantwoorden
  15. brenda says:
    5 jaar geleden

    Ik ben hem nu voor de 2de keer aan het maken. Och wat is deze taart toch lekker he.

    Beantwoorden
  16. Laura says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    Als ik de taart zondag wil serveren, kan ik hem dan al vrijdag avond maken?
    Groet, Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor

      Beantwoorden
  17. Lynn says:
    4 jaar geleden

    kan je baking soda veranderen door iets anders in het recept.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou bakpoeder kunnen gebruiken, maar dan moet je wel meer toevoegen.

      Beantwoorden
  18. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Klopt het dat de cake vrij nat is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hij hoort niet nat te zijn, hij is wel compacter en lekker smeuïg. Je kunt het best even testen met een prikker als je hem uit de oven haalt.

      Beantwoorden
  19. Amy says:
    4 jaar geleden

    Het is z’n mooie taart Ik Ga hem binnenkort ook maken want hij ziet er zo lekker uit!!

    Beantwoorden
  20. Matilde says:
    4 jaar geleden

    Hij is echt lekker zelfs mijn vader Lust hem en die Lust egen oreo’s.
    Echt top taart?

    Beantwoorden
  21. Nimet says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik de cake ook in 1 bakblik verdelen en in de oven doen en dan gewoon door midden snijden? Zou het dan ook zo’n hoge cake worden als die van jou?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hij wordt dan minder hoog en je cake wordt ook compacter en minder luchtig

      Beantwoorden
  22. Nadine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura even een vraagje worden de oreo’s niet zacht wanneer je de taart niet gelijk opeet ?

    Groetjes Nadine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ze worden na verloop van tijd wel wat zachter ja.

      Beantwoorden
  23. linda says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura kan je ook gewoon biscuit gebruiken voor de taart? Om het wat minder machtig te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat is ook mogelijk. Zelf vind ik cake wel lekkerder in dit geval, dan snij ik gewoon hele kleine puntjes 🙂

      Beantwoorden
  24. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst wat een geweldige taart. Hij lijkt mij heerlijk!!

    En er zijn al zoveel vragen gesteld, maar ik heb deze nog niet gelezen.

    Zou ik het recept voor deze taart ook kunnen gebruiken voor cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, in principe kun je elk recept voor een ander soort bakvorm/grootte gebruiken.

      Beantwoorden
      • Lianne says:
        4 jaar geleden

        Super, dankjewel!

        Beantwoorden
  25. Rineke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Om de taart koemelkvrij te maken: kan de zure room vervangen worden door geitenyoghurt of soja kwark (alpro go on)?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat dat een prima alternatief is.

      Beantwoorden
  26. Tamara says:
    4 jaar geleden

    Hai, ik zou graag een keer deze taart willen maken. Maar nu wil het zo zijn dat ik nog heel veel melkchocola van Pasen over heb. Dus ik dacht ik smelt dat dan ipv pure chocolade. Is dat mogelijk? Of komt dan de smaak niet tot z’n recht?
    En zo nee heb je dan een recept waarbij ik de melkchocolade wel kan gebruiken?
    Groetjes Tamara

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      In melkchocolade zit minder cacao en meer cacaoboter. Het heeft dus een andere consistentie en een zoetere smaak (het bevat ook meer suiker). Ik zou de melkchocolade gewoon in stukjes snijden of breken en door een beslag doen i.p.v. chocoladedruppels of chocoladestukjes.

      Beantwoorden
  27. brecht says:
    4 jaar geleden

    vraagje
    zure room gebruiken of crème fraich?
    alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Gewoon zoals in het recept staat, zure room dus 🙂

      Beantwoorden
    • Sanne says:
      5 maanden geleden

      Hoi, mijn oven heeft niet de boven- en onderwarmte stand. Is hier een alternatief voor?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 maanden geleden

        Waarschijnlijk heb je dan een elektrische oven? Daarvoor geldt dat je de temperatuur uit het recept met 10-20% moet verlagen.

        Beantwoorden
  28. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb al een aantal zoete bakrecepten van je website gemaakt, en allemaal zijn ze super lekker gelukt! Ik wil graag deze taart over een paar dagen maken voor de verjaardag van mijn man. Ivm de hoeveelheid eters wil ik hem wat groter maken, daarom wil ik een 24 cm taartvorm gebruiken. Hoeveel van de cake ingrediënten moet ik dan nemen om nog steeds vier lagen te krijgen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  29. Jeannette says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart heel graag van te voren maken. Kan ik hem dan invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is zeker mogelijk.

      Beantwoorden
  30. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, in je recept zeg je ‘giet het gekookte water op de chocolade ‘, moet dat echt bij elkaar in één kom? Of meer als au Bain Marie smelten ipv mengen?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat moet echt in dezelfde kom zoals in het recept staat (en op de foto te zien is)

      Beantwoorden
  31. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    2 lagen van mijn taart zijn mislukt, zou je nu ook 2 lagen brownieboden kunnen toevoegen? Ik vind ze qua smaak namelijk heel erg veel op elkaar lijken.

    Dit is de eerste keer dat er een taart mislukt, ik was op verschillende niveau’s aan het bakken en schijnbaar waren de bodems niet goed gaar ondanks dat de prikker er schoon uitkwam. Is er een handigheid hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

    Ik vier mijn verjaardag morgen dus dit is best shit 🙁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat komt waarschijnlijk omdat je op verschillende niveaus hebt gebakken, je bakt namelijk altijd in het midden van de oven. Meerdere dingen tegelijk bakken op verschillende niveaus gaat ook vaak niet goed omdat de circulatie van de warmte wordt onderbroken.

      Beantwoorden
  32. Sirin says:
    3 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,

    Ik heb 3 keer Oreotaart gemaakt. Reacties waren top maar ik heb een vraagje.
    Je hebt over rol Oreo. Kun je ook aangeven hoeveel koekjes in een rol zitten.
    Of hoeveel koekjes nodig zijn.
    Oreo heeft nu verschillende verpakkingen, vandaar.

    Alvast bedankt,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is al een tijdje geleden dat ik Oreo’s in huis had, maar volgens mij zitten er 16 koekjes in zo’n rol.

      Beantwoorden
    • Warsha says:
      1 jaar geleden

      Hoi,
      Kan ik de 5 eieren ook vervangen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat zou ik niet weten.

        Beantwoorden
  33. Danique says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura! Wat ziet die taart er heerlijk uit! Een vraagje hierover. Moet je de boter smelten voordat je deze klopt met de suiker en vanille extract? Of moet deze gewoon om kamertemperatuur zijn en dan los kloppen?
    Ik ga hem volgend weekend proberen, ben zo benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je boter moet smelten staat dit in het recept. Anders gewoon op kamertemperatuur en romig kloppen.

      Beantwoorden
  34. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou 3 lagen in een 26cm bakvorm ook kunnen?

    Groetjes, Ilona

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar ik gok dat ze dan wel iets dunner worden.

      Beantwoorden
  35. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura ik ben helemaal gek op de witte chocolade oreo,s die vind ik zo lekker. Zou ik die ook in deze taart kunnen gebruiken ipv gewone oreo,s?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, al zal het de smaak van de cakes niet veranderen.

      Beantwoorden
  36. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt om even te oefenen. Hij is wel heeel machtig zeg! Maar wel heerlijk!
    Volgende keer maak ik er twee van twee lagen, is iets makkelijker snijden.

    Maar bedankt voor dit recept, hij is superlekker en gaaf.

    Beantwoorden
  37. Martina says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze taart in mini versie gemaakt door het recept door 2en te delen en vormpjes van 12 cm te gebruiken. Ik deed er 2 tegelijk in de oven (zelfde hoogte), maar na 25 minuten waren ze nog ver van gaar. Na 40 minuten kwam de prikker er droog uit. Klopt het dat deze kleintjes langer moeten, of komt het doordat ik er tegelijk deed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb de cake in vier dunne lagen gebakken. Als jij 2 dikkere lagen bakt heeft dat meer tijd nodig, zeker als de vorm dan ook nog kleiner is.

      Beantwoorden
  38. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik wil graag chocolade cupcakes maken (van jouw recept) met Oreo toeven. Ik twijfel heel erg met welke vulling ik de toeven en Oreo moet combineren voor het lekkerste resultaat. Is de crème die je hier beschrijft daar geschikt voor? En zo ja, hoeveel van het recept zou ik nodig hebben als ik 24 cupcakes ermee wil spuiten met een toef? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze crème is daar zeker voor geschikt, de witte chocoladebotercrème lijkt mij ook erg lekker erbij. Met 1 bc recept kun je zo’n 16 toeven maken (die niet té groot zijn).

      Beantwoorden
      • Marloes says:
        3 jaar geleden

        Dan ga ik het proberen met 1,5 keer het recept! Bedankt voor je snelle antwoord!

        Beantwoorden
        • Elise says:
          2 jaar geleden

          Zit te bedenken of de witte chocoladebotercreme mét oreo’s erdoorheen lekker zou zijn. Of echt veel te machtig en zoet?
          (ik houd niet zo van botercreme en zoek een oreovulling voor in de chocoladetaart). Ben benieuwd naar jouw mening 🙂

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Machtig zeker, maar het klinkt heerlijk 🙂 Gewoon kleine stukjes snijden.

          • Elise says:
            2 jaar geleden

            hij was echt zo lekker!! heb er 100 gram witte chocolade (op 1,5 x botercreme met 1 rol koekjes) door gedaan.
            En smaakte inderdaad niet naar boter! Ik had een taart met 3 lagen cake van 23 cm. Hebben we met 25 personen en kinderen van gegeten!
            Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

  39. Veerle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik ga deze taart nu voor de 2e keer maken, eerste keer was een daverend succes!! bedankt voor dit heerlijke recept.
    Maar… vandaag krijg ik halverwege het bakken allemaal afmeldingen van mensen dus ik ga veel taart over hebben. Zou ik een deel van de taart een weekje kunnen invriezen? of gaat dit vies worden?
    Of kan ik beter de bodems en de botercrème apart van elkaar invriezen? dan maak ik nu een halve taart en over een week weer een halve 😉

    Groetjes, Veerle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hij is in zijn geheel prima in te vriezen, maar losse onderdelen kan ook.

      Beantwoorden
  40. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Hoelang kan je de Oreo taart bewaren na het maken? Zou 4-5 dagen kunnen?

    Groetjes,
    Nadine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zou eerder 3-4 dagen aanhouden ivm de botercrème.

      Beantwoorden
  41. lisa says:
    3 jaar geleden

    hoi! ik heb een vraagje, als ik hem in de koelkast of vriezer een paar dagen bewaar, hoe zorg ik ervoor dat hij niet uitdroogt? is het een idee de gehele taart met oreobotercreme af te smeren, of helpt dat niet? ik hoor het heel graag !

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Helemaal afsmeren helpt zeker, maar ik zou hem zo kort mogelijk van tevoren maken en dan op een koele plek buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  42. lisa says:
    2 jaar geleden

    hoi laura, ik heb deze taart al 2 x gemaakt, alleen valt hij steeds helemaal uitelkaar ik deze bijna onmogelijk kan optillen of op stapelen. is er een mogelijkheid om iets te veranderen in het recept zodat hij wat steviger is? ik gebruik een 26 cm bakvorm, heb de hoeveelheden aangepast zoals in het schema en maak 2 lagen..ik hoor het heel graag! x

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je hem wel helemaal af laten koelen? En geen ingrediënten gewijzigd? Verder zul je zien dat het met een kleinere taart makkelijker gaat, misschien dat dus eens proberen. Anders bestaan er ook nog speciale cake lifters, een soort spatels maar dan groot en rond waarmee je taart(lagen) kunt optillen en verplaatsen.

      Beantwoorden
  43. Katja says:
    2 jaar geleden

    Laura! Bedankt voor dit recept! Mijn eerst gemaakte “laagjes taart” is een feit, en gelukt met dit recept!
    Ik heb de taart gemaakt met 3 lagen van 26cm doorsnee, die heb ik iets korter ongeveer 18min in de oven gehad. De taart heeft een mooie hoogte! Door 26cm te gebruiken, kwam ik iets botercreme te kort. Geen mooie toefjes maar gewoon glad gestreken was hiervoor de oplossing.
    Hopelijk smaakt ie net zo lekker als dat die eruit ziet!

    Beantwoorden
  44. ize adams says:
    2 jaar geleden

    Heee Laura ik had een vraag, is het ook mogelijk om de taart met melkchocolade te maken want ik vind pure chocolade niet super lekker? Zoja is de hoeveelheid dan hetzelfde? Alvast bedankt!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De pure chocolade proef je er niet uit terug, net zoals met brownies. Er gaat nog zoveel boter, suiker en room bij namelijk. Je kunt het prima met melkchocolade maken, dan is het wel een veel zachtere chocoladesmaak in de taart uiteindelijk.

      Beantwoorden
  45. Xandra says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura

    Hoe zorg je ervoor dat de toefjes niet inzakken met het plaatsen van een volgende laag?

    Groetjes
    Xandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ervoor zorgen dat de crème stevig en koel genoeg is.

      Beantwoorden
  46. Manou says:
    1 jaar geleden

    Hey!

    Allereerst, bedankt voor het bsicuitrecept! Ik wil voor een verjaardag lettertaarten maken en 1 van deze letters met deze taart maken. Omdat ik voor wil werken zou ik graag de cake eerder willen bakken. Ik zag al dat invriezen mogelijk is maar doet dat niet af aan de smaak? En aangezien je niet alle laagjes in 1 keer kunt bakken, hoe bewaar ik het beslag? In de koeling? En wat is de max aan uren om het te bewaren voor het bakken?

    Groetjes Manou

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi, ik zou het beslag niet op je aanrecht laten wachten, want dan werkt de baking soda niet meer. Het moet meteen de oven in.

      Beantwoorden
  47. Nadine says:
    3 maanden geleden

    Hoi laura!
    Vrijdag ga ik dit recept voor de eerste keer uitproberen. Ik ga het alleen in een 15cm vorm maken ipv 20 en heb alle ingrediënten al uitgerekend met de hulp van jullie website.
    Ik heb echter een vraag over de botercreme. In dit recept moet je 1,5x het botercreme recept gebruiken voor een 20cm taart met 4 lagen. Hoeveel moet ik dan ongeveer aanhouden bij een 15cm bakvorm met nog steeds 4 lagen? 1 keer het recept? Of gewoon 1,5 keer en dan rijkelijk vullen?

    Groetjes!
    Nadine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Hi Nadine, hier kun je je recept gemakkelijk omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  48. Willemijn says:
    2 maanden geleden

    De oreo botercreme is heerlijk! Kan ik deze ook gebruiken om een biscuit mee af te smeren en vervolgens met fondant te bekleden? Moet ik er dan nog rekening mee houden dat de donkere kleur wat kan doorschijnen bij lichte kleur fondant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nee, in combinatie met fondant heb je altijd een 1:1 botercrème nodig.

      Beantwoorden
  49. Hannaleen says:
    3 weken geleden

    Hoi laura,
    Ik ben 12 een al een vanetieke bakker ik wil deze graag maaken maar ik heb te weinig bakvormen kan het ook 1 voor 1 ??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Dat raad ik helaas af, omdat de werking van de baking soda dan uitgewerkt is.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Milka chocolade muffins

Milka chocolade muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan