Oreo taart

16 april 2016
382

Oreo taart 1a

Bij onze familieverjaardagen ben ik altijd verantwoordelijk voor de taarten. Ik vraag waar de jarige zin in heeft en zorg dat er een lekkere en mooie taart op tafel staat. Mijn zusje was dit jaar op eerste paasdag jarig en gaf aan dat ze een Oreo taart wilde. Ze had wat foto’s aangewezen van taarten die ze mooi en lekker vond en dan mocht ik er zelf wat van maken. Zolang er maar veel Oreo’s in zaten en de smaak goed was. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen. Het hele idee voor de taart zat gelijk in mijn hoofd (en leek gelukkig op haar voorbeeld foto’s). Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Op zaterdagavond was hij klaar en ik baalde als een stekker dat ik nog een dag moest wachten tot ik kon proeven. Maar het was het wachten waard, deze Oreo taart is heerlijk smeuïg en doet je gewoon gelijk denken aan de bekende chocolade koekjes. Machtig is hij wel, dus snij hele dunne puntjes!

Oreo taart 2a

Oreo chocolade tulband 3a

oreo taart 4a

oreo taart 5a

Oreo taart

Oreo’s zijn perfect te verwerken in verschillende toetjes en baksels. Wat dacht je van deze Oreo taart, een echt spektakelstuk om jouw vrienden en familie mee versteld te laten staan!
Porties: 16 personen (20cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren (M)

Vulling

  • 1,5 x het recept voor botercrème
  • 1 rol Oreo’s voor door de crème
  • 1 rol Oreo’s voor tussen de lagen en bovenop de taart

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe en roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen. Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag en mix tot een mooi romig beslag. Verdeel het beslag in vier delen. Stort het beslag in een springvorm van 20 centimeter. Als je er twee of meer hebt kun je iets sneller te werk gaan, laat anders tussendoor de cakes iets afkoelen voordat je ze op een rooster stort en de vorm opnieuw vult.
  • Bak elke cakelaag in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je begint met het vullen.
  • Terwijl de cakes in de oven staan, kun je vast de vulling voorbereiden. Maak de botercrème volgens recept. Één van de twee rollen Oreo’s maal je fijn. Doe dit door de koekjes in een zak tot kleine kruimels te slaan met een deegroller of gebruik een keukenmachine. Als de botercrème klaar is voeg je de koekkruimels toe en spatel je ze gelijkmatig door de crème heen.
  • Wanneer de cakes helemaal zijn afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de cake. Vul een spuitzak met de Oreo botercrème en knip de punt eraf. Leg de eerste plak cake op een schaal of taartplateau en spuit kleine toefjes langs de buitenste rand. Vul ook het midden van de cake met de crème. Open de tweede rol Oreo’s en breek wat koekjes in stukken, verdeel deze over de vulling.
  • Leg de tweede plak cake bovenop de eerste en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop legt en maak dan weer mooie toefjes rondom. In het midden maak je één grote toef. In die toef steek je (stukken) Oreo koekjes. Je Oreo taart is klaar!
Tips

Snij hele dunne puntjes, deze Oreo taart is echt onwijs machtig (en lekker!).

Bewaren

Bewaar de cake tot serveren op een koele plek buiten de koelkast. Is die er niet, zet hem dan wel in de koelkast. Verpak hem dan wel goed in keukenfolie (wees voorzichtig voor de toefjes). Haal de taart zo’n 1-2 uur voor serveren uit de koelkast.

Oreo taart 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

105 reacties

  1. Bakkriebels schreef:

    Wauw, Laura! Die ziet er ongelofelijk mooi en lekker uit.

  2. Marieke schreef:

    Ziet er heerlijk uit!
    Liefs Marieke

  3. Joyce schreef:

    Ik maakte vorige week ook een oreo-taart! Ik vulde de mijne met slagroom en oreo’s en werkte hem af met de oreobotercreme. Oreo-taarten zijn echt zó lekker 😀

  4. Emma schreef:

    Wauw Laura hij ziet er ook prachtig uit!

  5. Wat ziet deze taart er geweldig lekker uit zeg!!

  6. Rowan schreef:

    Wauw wat een prachtige taart is het geworden zeg! Ziet er echt heel mooi uit, met al die laagjes! Heerlijk!

  7. Rosalie schreef:

    Leuk idee om te maken voor mijn verjaardag komende week!
    Hoeveel tijd kosten het maken van deze taart ongeveer?

    1. Laura schreef:

      Ik ben ongeveer 3-4 uur bezig geweest. Het zou sneller kunnen als je heel goed plant. Vooral het bakken van de plakken cake kost tijd.

  8. ByLeen schreef:

    Deze taart ga ik zekeren keer proberen te maken, ziet er echt super lekker uit!!!

  9. Kristel schreef:

    Wow super taart! Als ik maar 1 laag wil neem ik aan dat ik de hoeveelheid van de ingrediënten door 4 moet delen?

    1. Laura schreef:

      Yes, klopt helemaal 🙂

  10. Daniëlle schreef:

    Wat een plaatje! Hij lijkt mij heerlijk!

  11. Ellen schreef:

    Afgelopen weekend gemaakt. Heerlijk! maar ik kreeg hem niet zo mooi als op het plaatje. Maar de smaak was heel goed!

  12. Anke schreef:

    Zou ik het cakebeslag in 3en kunnen delen voor 24cm bakvorm? Daar heb ik er meer van. Of bakvorm van 19cm gebruiken… 20 heb ik toevallig niet. (En ik moet m nog vervoeren)
    Ik wil de cakelagen de dag van tevoren maken, bewaren in plastic zakken en dan de dag zelf de creme maken en in elkaar zetten, moet kunnen toch?

    1. Laura schreef:

      Kan zeker, je kunt prima met de maten variëren

      1. anoniem schreef:

        hoi ik wil ook graag zo,n lekkere taart maken in een 24 cm bakvorm maar dan met 1 taart die ik door midden snijd. wat zouden daar de verhoudingen van zijn?

  13. Marijke schreef:

    Zou je hiervan ook een koemelkvrije variant kunnen maken? Mijn dochters zijn gek op oreokoekjes, (de gewone zijn melkvrij), en een oreotaart zou dus super zijn… 🙂

    1. Laura schreef:

      Je kunt proberen vervangers te gebruiken (sojamelk, plantaardige boter)

    2. Marieke vd Molen schreef:

      Wat zou je dan als vervanger voor de zure room kunnen gebruiken? Ik wil de taart graag lactosevrij maken.

      1. Laura Kieft schreef:

        Misschien een lactosevrije roomkaas?

      2. Simone schreef:

        Ik zie dat dit bericht wel al van een jaar geleden is, maar heb vandaag voor mijn verjaardag dit recept gebruikt om een taart te maken. Door tijdgebrek is het een improvisatie van geworden met één laag en een laag van oreokoekjes (had sowieso al de helft van hoeveelheden gebruikt). Maar hij was mega lekker!!

        Ik heb hem lactose vrij gemaakt door de (room)boter te vervangen door plantaardige boter (in de botercreme een klein beetje lactose vrije slagroom bijgevoegd voor de romigheid), de melk vervangen door lactose vrije melk en de zure room vervangen met opgeklopte lactose vrije slagroom.

        Slagroom en melk beide van Minus L werkte geweldig en het smaakte heerlijk!

  14. Baukje schreef:

    hoi zou het niet handiger zijn om de cake in 2 delen te verdelen en dan in de oven doen, zodat je daarna de cake gewoon door midden kan snijden? dat kost heel wat minder tijd.

    1. Laura schreef:

      Kan, maar ze rijzen ook minder en omdat het een hele smeuïge compacte cake is zal hij lastig door te snijden zijn (zonder dat hij stuk gaat)

      1. Baukje schreef:

        Oke, bedankt voor je snelle reactie

  15. brenda schreef:

    Ik ben hem nu voor de 2de keer aan het maken. Och wat is deze taart toch lekker he.

  16. Laura schreef:

    Beste Laura,
    Als ik de taart zondag wil serveren, kan ik hem dan al vrijdag avond maken?
    Groet, Laura

  17. Lynn schreef:

    kan je baking soda veranderen door iets anders in het recept.

    1. Laura schreef:

      Je zou bakpoeder kunnen gebruiken, maar dan moet je wel meer toevoegen.

  18. Bettina schreef:

    Klopt het dat de cake vrij nat is?

    1. Laura schreef:

      Hij hoort niet nat te zijn, hij is wel compacter en lekker smeuïg. Je kunt het best even testen met een prikker als je hem uit de oven haalt.

  19. Amy schreef:

    Het is z’n mooie taart Ik Ga hem binnenkort ook maken want hij ziet er zo lekker uit!!

  20. Matilde schreef:

    Hij is echt lekker zelfs mijn vader Lust hem en die Lust egen oreo’s.
    Echt top taart?

  21. Nimet schreef:

    Hoi Laura, kan ik de cake ook in 1 bakblik verdelen en in de oven doen en dan gewoon door midden snijden? Zou het dan ook zo’n hoge cake worden als die van jou?

    1. Laura schreef:

      Hij wordt dan minder hoog en je cake wordt ook compacter en minder luchtig

  22. Nadine schreef:

    Hoi Laura even een vraagje worden de oreo’s niet zacht wanneer je de taart niet gelijk opeet ?

    Groetjes Nadine

    1. Laura schreef:

      Ze worden na verloop van tijd wel wat zachter ja.

  23. linda schreef:

    Hoi laura kan je ook gewoon biscuit gebruiken voor de taart? Om het wat minder machtig te maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat is ook mogelijk. Zelf vind ik cake wel lekkerder in dit geval, dan snij ik gewoon hele kleine puntjes 🙂

  24. Lianne schreef:

    Hoi Laura,

    Allereerst wat een geweldige taart. Hij lijkt mij heerlijk!!

    En er zijn al zoveel vragen gesteld, maar ik heb deze nog niet gelezen.

    Zou ik het recept voor deze taart ook kunnen gebruiken voor cupcakes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, in principe kun je elk recept voor een ander soort bakvorm/grootte gebruiken.

      1. Lianne schreef:

        Super, dankjewel!

  25. Rineke schreef:

    Hoi Laura,
    Om de taart koemelkvrij te maken: kan de zure room vervangen worden door geitenyoghurt of soja kwark (alpro go on)?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat dat een prima alternatief is.

  26. Tamara schreef:

    Hai, ik zou graag een keer deze taart willen maken. Maar nu wil het zo zijn dat ik nog heel veel melkchocola van Pasen over heb. Dus ik dacht ik smelt dat dan ipv pure chocolade. Is dat mogelijk? Of komt dan de smaak niet tot z’n recht?
    En zo nee heb je dan een recept waarbij ik de melkchocolade wel kan gebruiken?
    Groetjes Tamara

    1. Lian van Rens schreef:

      In melkchocolade zit minder cacao en meer cacaoboter. Het heeft dus een andere consistentie en een zoetere smaak (het bevat ook meer suiker). Ik zou de melkchocolade gewoon in stukjes snijden of breken en door een beslag doen i.p.v. chocoladedruppels of chocoladestukjes.

  27. brecht schreef:

    vraagje
    zure room gebruiken of crème fraich?
    alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewoon zoals in het recept staat, zure room dus 🙂

    2. Sanne schreef:

      Hoi, mijn oven heeft niet de boven- en onderwarmte stand. Is hier een alternatief voor?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Waarschijnlijk heb je dan een elektrische oven? Daarvoor geldt dat je de temperatuur uit het recept met 10-20% moet verlagen.

  28. Charlotte schreef:

    Hoi Laura, ik heb al een aantal zoete bakrecepten van je website gemaakt, en allemaal zijn ze super lekker gelukt! Ik wil graag deze taart over een paar dagen maken voor de verjaardag van mijn man. Ivm de hoeveelheid eters wil ik hem wat groter maken, daarom wil ik een 24 cm taartvorm gebruiken. Hoeveel van de cake ingrediënten moet ik dan nemen om nog steeds vier lagen te krijgen?

  29. Jeannette schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart heel graag van te voren maken. Kan ik hem dan invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is zeker mogelijk.

  30. Petra schreef:

    Hoi Laura, in je recept zeg je ‘giet het gekookte water op de chocolade ‘, moet dat echt bij elkaar in één kom? Of meer als au Bain Marie smelten ipv mengen?

    Bedankt alvast!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet echt in dezelfde kom zoals in het recept staat (en op de foto te zien is)

  31. Jolanda schreef:

    2 lagen van mijn taart zijn mislukt, zou je nu ook 2 lagen brownieboden kunnen toevoegen? Ik vind ze qua smaak namelijk heel erg veel op elkaar lijken.

    Dit is de eerste keer dat er een taart mislukt, ik was op verschillende niveau’s aan het bakken en schijnbaar waren de bodems niet goed gaar ondanks dat de prikker er schoon uitkwam. Is er een handigheid hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

    Ik vier mijn verjaardag morgen dus dit is best shit 🙁

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat komt waarschijnlijk omdat je op verschillende niveaus hebt gebakken, je bakt namelijk altijd in het midden van de oven. Meerdere dingen tegelijk bakken op verschillende niveaus gaat ook vaak niet goed omdat de circulatie van de warmte wordt onderbroken.

  32. Sirin schreef:

    Goedemorgen Laura,

    Ik heb 3 keer Oreotaart gemaakt. Reacties waren top maar ik heb een vraagje.
    Je hebt over rol Oreo. Kun je ook aangeven hoeveel koekjes in een rol zitten.
    Of hoeveel koekjes nodig zijn.
    Oreo heeft nu verschillende verpakkingen, vandaar.

    Alvast bedankt,

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is al een tijdje geleden dat ik Oreo’s in huis had, maar volgens mij zitten er 16 koekjes in zo’n rol.

    2. Warsha schreef:

      Hoi,
      Kan ik de 5 eieren ook vervangen?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat zou ik niet weten.

  33. Danique schreef:

    Hallo Laura! Wat ziet die taart er heerlijk uit! Een vraagje hierover. Moet je de boter smelten voordat je deze klopt met de suiker en vanille extract? Of moet deze gewoon om kamertemperatuur zijn en dan los kloppen?
    Ik ga hem volgend weekend proberen, ben zo benieuwd!

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je boter moet smelten staat dit in het recept. Anders gewoon op kamertemperatuur en romig kloppen.

  34. Ilona schreef:

    Hallo Laura,

    Zou 3 lagen in een 26cm bakvorm ook kunnen?

    Groetjes, Ilona

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar ik gok dat ze dan wel iets dunner worden.

  35. Jolanda schreef:

    Hoi Laura ik ben helemaal gek op de witte chocolade oreo,s die vind ik zo lekker. Zou ik die ook in deze taart kunnen gebruiken ipv gewone oreo,s?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, al zal het de smaak van de cakes niet veranderen.

  36. Nadine schreef:

    Gisteren gemaakt om even te oefenen. Hij is wel heeel machtig zeg! Maar wel heerlijk!
    Volgende keer maak ik er twee van twee lagen, is iets makkelijker snijden.

    Maar bedankt voor dit recept, hij is superlekker en gaaf.

  37. Martina schreef:

    Ik heb deze taart in mini versie gemaakt door het recept door 2en te delen en vormpjes van 12 cm te gebruiken. Ik deed er 2 tegelijk in de oven (zelfde hoogte), maar na 25 minuten waren ze nog ver van gaar. Na 40 minuten kwam de prikker er droog uit. Klopt het dat deze kleintjes langer moeten, of komt het doordat ik er tegelijk deed?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb de cake in vier dunne lagen gebakken. Als jij 2 dikkere lagen bakt heeft dat meer tijd nodig, zeker als de vorm dan ook nog kleiner is.

  38. Marloes schreef:

    Hoi Laura, Ik wil graag chocolade cupcakes maken (van jouw recept) met Oreo toeven. Ik twijfel heel erg met welke vulling ik de toeven en Oreo moet combineren voor het lekkerste resultaat. Is de crème die je hier beschrijft daar geschikt voor? En zo ja, hoeveel van het recept zou ik nodig hebben als ik 24 cupcakes ermee wil spuiten met een toef? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Marloes

    1. Laura Kieft schreef:

      Deze crème is daar zeker voor geschikt, de witte chocoladebotercrème lijkt mij ook erg lekker erbij. Met 1 bc recept kun je zo’n 16 toeven maken (die niet té groot zijn).

      1. Marloes schreef:

        Dan ga ik het proberen met 1,5 keer het recept! Bedankt voor je snelle antwoord!

        1. Elise schreef:

          Zit te bedenken of de witte chocoladebotercreme mét oreo’s erdoorheen lekker zou zijn. Of echt veel te machtig en zoet?
          (ik houd niet zo van botercreme en zoek een oreovulling voor in de chocoladetaart). Ben benieuwd naar jouw mening 🙂

          1. Laura Kieft schreef:

            Machtig zeker, maar het klinkt heerlijk 🙂 Gewoon kleine stukjes snijden.

          2. Elise schreef:

            hij was echt zo lekker!! heb er 100 gram witte chocolade (op 1,5 x botercreme met 1 rol koekjes) door gedaan.
            En smaakte inderdaad niet naar boter! Ik had een taart met 3 lagen cake van 23 cm. Hebben we met 25 personen en kinderen van gegeten!
            Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

  39. Veerle schreef:

    Hoi Laura!
    Ik ga deze taart nu voor de 2e keer maken, eerste keer was een daverend succes!! bedankt voor dit heerlijke recept.
    Maar… vandaag krijg ik halverwege het bakken allemaal afmeldingen van mensen dus ik ga veel taart over hebben. Zou ik een deel van de taart een weekje kunnen invriezen? of gaat dit vies worden?
    Of kan ik beter de bodems en de botercrème apart van elkaar invriezen? dan maak ik nu een halve taart en over een week weer een halve 😉

    Groetjes, Veerle

    1. Laura Kieft schreef:

      Hij is in zijn geheel prima in te vriezen, maar losse onderdelen kan ook.

  40. Nadine schreef:

    Hoelang kan je de Oreo taart bewaren na het maken? Zou 4-5 dagen kunnen?

    Groetjes,
    Nadine

    1. Laura Kieft schreef:

      zou eerder 3-4 dagen aanhouden ivm de botercrème.

  41. lisa schreef:

    hoi! ik heb een vraagje, als ik hem in de koelkast of vriezer een paar dagen bewaar, hoe zorg ik ervoor dat hij niet uitdroogt? is het een idee de gehele taart met oreobotercreme af te smeren, of helpt dat niet? ik hoor het heel graag !

    1. Laura Kieft schreef:

      Helemaal afsmeren helpt zeker, maar ik zou hem zo kort mogelijk van tevoren maken en dan op een koele plek buiten de koelkast bewaren.

  42. lisa schreef:

    hoi laura, ik heb deze taart al 2 x gemaakt, alleen valt hij steeds helemaal uitelkaar ik deze bijna onmogelijk kan optillen of op stapelen. is er een mogelijkheid om iets te veranderen in het recept zodat hij wat steviger is? ik gebruik een 26 cm bakvorm, heb de hoeveelheden aangepast zoals in het schema en maak 2 lagen..ik hoor het heel graag! x

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je hem wel helemaal af laten koelen? En geen ingrediënten gewijzigd? Verder zul je zien dat het met een kleinere taart makkelijker gaat, misschien dat dus eens proberen. Anders bestaan er ook nog speciale cake lifters, een soort spatels maar dan groot en rond waarmee je taart(lagen) kunt optillen en verplaatsen.

  43. Katja schreef:

    Laura! Bedankt voor dit recept! Mijn eerst gemaakte “laagjes taart” is een feit, en gelukt met dit recept!
    Ik heb de taart gemaakt met 3 lagen van 26cm doorsnee, die heb ik iets korter ongeveer 18min in de oven gehad. De taart heeft een mooie hoogte! Door 26cm te gebruiken, kwam ik iets botercreme te kort. Geen mooie toefjes maar gewoon glad gestreken was hiervoor de oplossing.
    Hopelijk smaakt ie net zo lekker als dat die eruit ziet!

  44. ize adams schreef:

    Heee Laura ik had een vraag, is het ook mogelijk om de taart met melkchocolade te maken want ik vind pure chocolade niet super lekker? Zoja is de hoeveelheid dan hetzelfde? Alvast bedankt!!

    1. Laura Kieft schreef:

      De pure chocolade proef je er niet uit terug, net zoals met brownies. Er gaat nog zoveel boter, suiker en room bij namelijk. Je kunt het prima met melkchocolade maken, dan is het wel een veel zachtere chocoladesmaak in de taart uiteindelijk.

  45. Xandra schreef:

    Hoi Laura

    Hoe zorg je ervoor dat de toefjes niet inzakken met het plaatsen van een volgende laag?

    Groetjes
    Xandra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ervoor zorgen dat de crème stevig en koel genoeg is.

  46. Manou schreef:

    Hey!

    Allereerst, bedankt voor het bsicuitrecept! Ik wil voor een verjaardag lettertaarten maken en 1 van deze letters met deze taart maken. Omdat ik voor wil werken zou ik graag de cake eerder willen bakken. Ik zag al dat invriezen mogelijk is maar doet dat niet af aan de smaak? En aangezien je niet alle laagjes in 1 keer kunt bakken, hoe bewaar ik het beslag? In de koeling? En wat is de max aan uren om het te bewaren voor het bakken?

    Groetjes Manou

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi, ik zou het beslag niet op je aanrecht laten wachten, want dan werkt de baking soda niet meer. Het moet meteen de oven in.

  47. Nadine schreef:

    Hoi laura!
    Vrijdag ga ik dit recept voor de eerste keer uitproberen. Ik ga het alleen in een 15cm vorm maken ipv 20 en heb alle ingrediënten al uitgerekend met de hulp van jullie website.
    Ik heb echter een vraag over de botercreme. In dit recept moet je 1,5x het botercreme recept gebruiken voor een 20cm taart met 4 lagen. Hoeveel moet ik dan ongeveer aanhouden bij een 15cm bakvorm met nog steeds 4 lagen? 1 keer het recept? Of gewoon 1,5 keer en dan rijkelijk vullen?

    Groetjes!
    Nadine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Nadine, hier kun je je recept gemakkelijk omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  48. Willemijn schreef:

    De oreo botercreme is heerlijk! Kan ik deze ook gebruiken om een biscuit mee af te smeren en vervolgens met fondant te bekleden? Moet ik er dan nog rekening mee houden dat de donkere kleur wat kan doorschijnen bij lichte kleur fondant?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, in combinatie met fondant heb je altijd een 1:1 botercrème nodig.

  49. Hannaleen schreef:

    Hoi laura,
    Ik ben 12 een al een vanetieke bakker ik wil deze graag maaken maar ik heb te weinig bakvormen kan het ook 1 voor 1 ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat raad ik helaas af, omdat de werking van de baking soda dan uitgewerkt is.

  50. As schreef:

    Hoi! Kun je de botercreme ook gebruiken voor het afsmeren van de taart? Is dat dan hetzelfde als andere botercremes? Of moet je dit echt als vulling gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan ook voor afsmeren hoor, mits je het daarna niet wilt bekleden met fondant of marsepein.

  51. Myrka schreef:

    Hoi Laura,
    deze taart ziet er fantastisch en erg smakelijk uit!

    Het liefst zou ik hem maken om vervolgens te decoreren met fondant. Nu zag ik dat je dat had afgeraden met deze botercrème (logisch, want te vochtig), maar ik vroeg me af hoe ik een 1:1 botercrème alsnog qua smaak kan laten matchen met deze taart. Heb je daar een idee over, of kan 1:1 alleen met boter en poedersuiker zonder toevoegingen? Dan is hij vast niet zo lekker bij deze taart… Help!

    Liefs,
    Myrka

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou wat poedersuiker door cacao kunnen vervangen. Maar dan wordt het lastig om met lichte kleuren fondant te decoreren ivm doorschijnen. Overigens zal de basis 1:1 niet zo overheersend zijn in smaak dat het niet past hoor.

  52. Leonie schreef:

    Waarvoor dient de zure room dan? Deze wordt nergens gebruikt in het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *