Ga terug
+ personen (voor een ovenschaal van ongeveer 16x25 cm)
BRAMEN-ABRIKOZEN PLAATCAKE recept
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Bramen-abrikozen plaatcake

Met verse bramen kun je allerlei lekkere toetjes op tafel toveren. Bijvoorbeeld deze bramen-abrikozen plaatcake. Eenvoudig te maken en super lekker!
Porties: 15 personen (voor een ovenschaal van ongeveer 16x25 cm)

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6-8 el abrikozenjam
  • 100-150 gram bramen

Instructies

  • Begin met het romig kloppen van de boter en de suiker. Wanneer dit romig is, voeg je de eieren en wat vanille extract toe. Mix tot dit volledig is opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel toe wat je er doorheen mixt.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede (of ingevette en bebloemde) ovenschaal en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem. Verdeel hier met theelepels wat klodders jam overheen en roer dit er met een mes een beetje doorheen zodat je mooie swirls krijgt. Strooi de bramen over de cake en druk ze lichtjes aan.
  • Bak de plaatcake in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • De cake is zo al heel erg lekker, maar hij doet het ook fantastisch als onderdeel van een dessert met een bolletje ijs erbij. Zeker als hij dan nog een beetje warm is.
Bewaren
De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.