Sinaasappel Yoghurt IJsjes

Gepost: 21 juni 2014 Laatst bewerkt: 23 april 2023

sinaasappel yoghurt ijsjes 1a

Ik heb veel favoriete ijsjes, ze zijn allemaal gewoon te lekker om er slechts één tot favoriet te benoemen. Op dit lijstje met ijsjes staat ook de Split. Een heerlijke romige vulling omhuld met fris sinaasappel waterijs. Zo lekker vind ik die! Deze ijsjes die ik maakte zijn hier op geïnspireerd maar hebben geen romige vulling, ik ben voor een andere (gezondere) vulling gegaan; yoghurt! Resultaat; frisse sinaasappel yoghurt ijsjes, ook superlekker kan ik je vertellen.

Deze sinaasappel yoghurt ijsjes zijn natuurlijk ook helemaal perfect voor het WK. Ik denk dat ik nu al weet wat voor toetje ik maandag tijdens de wedstrijd tegen Chili oppeuzel 😉

BAKTIP: Ik heb deze ijsjes gemaakt met de Zoku Quick Popmaker Duo. Hiermee kan je eenvoudig een sinaasappellaagje maken en de ijsjes vullen met yoghurt.

sinaasappel yoghurt ijsjes 2a

sinaasappel yoghurt ijsjes 3a

sinaasappel yoghurt ijsjes 4a

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Sinaasappel yoghurt ijsjes

Heerlijk frisse ijsjes van sinaasappelsap met een yoghurt vulling. Deze verfrissende sinaasappel yoghurt ijsjes zijn ideaal voor een zomerse dag.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels (of een glas jus d’orange)
  • kopje yoghurt
  • Ik gebruikte ook nog rietjes om de ijsjes te kunnen vullen, hoe je dat doet leg ik je straks uit.
  • Voor het maken van ijsjes maak ik gebruik van een Zoku Quick Popmaker Duo.

Instructies

  • Pers de sinaasappelen uit en giet het sap in een maatbekertje. Vul ook een kleine maatbeker met yoghurt.
  • Steek de stokjes in het apparaat en vul de holtes met sinaasappelsap, schenk het sap tot ongeveer een centimeter onder de rand. Hier moet je even bij blijven staan, het sap mag namelijk niet helemaal bevriezen.
  • Wacht tot de randjes zijn bevroren (bij mij was dit ongeveer 2 mm dik) en steek dan een rietje in het middelste, nog vloeibare, gedeelte. Drink het sap uit het ijsje.
  • Zoals je op de foto ziet is het ijsje nu hol. Nu kun je ze vullen met de yoghurt. Omdat de yoghurt wat dikker is vind je het misschien makkelijk om de ijsmaker een beetje schuin te houden of zachtjes op je werkoppervlak te tikken zodat de yoghurt goed in het ijsje verdeeld wordt.
  • De yoghurt vul je tot aan de vulrand. Wacht tot de yoghurt in zijn geheel bevroren is en verwijder dan het ijsje uit het apparaat.
Tips

Geen Zoku in huis maar wil je wel graag dit ijsje maken? Als gevulde versie wordt het wat lastiger omdat het sinaasappelsap gelijkmatig bevriest in de vriezer, maar je kunt het ijsje ook in laagjes opbouwen (elk laagje steeds laten bevriezen) of je vormpje eerst voor de helft vullen met sinaasappelsap en hier gelijk de yoghurt bij gieten, dan krijg je een beetje een gemarmerd effect.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

sinaasappel yoghurt ijsjes 5a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Sue schreef:

    Na weken jouw heerlijke ijsjes voorbij te hebben zien komen, heb ik vanmorgen een ijsjesmaker besteld, een waar ik 3ijsje mee kan maken. Kan niet wachten om ermee te gaan experimenteren :-). Wat ik me nog wel afvraag, is de machine makkelijk te reinigen? Daar lees ik niks over namelijk. Heb ook al zin om de shake-maker te gaan bestellen, gezonde shakes en slushies, ook lekker.

    Laura, ga vooral door met al jouw heerlijke bak en ijsrecepten met ons te delen. Al begrijp ik niet helemaal hoe je er zo slank bij blijft haha.

    Hartelijke groet Sue

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Sue,
      Wat leuk dat je er ook eentje hebt besteld! Ik vind hem makkelijk te reinigen. Eerst laat ik hem ontdooien en dan spoel ik hem in een sopje goed om en daarna nog even met heet water omspoelen. Laten drogen aan de lucht en dan gaat hij de vriezer weer in. Om hem weer zo snel mogelijk in de vriezer te kunnen zetten laat ik er wel eens heet water over lopen zodat hij zo snel mogelijk ontdooit en ik hem kan schoonmaken.
      Ik blijf hier zeker doorgaan hoor. En flink uitdelen van wat ik maak, anders wordt ik tonnetje rond 😉
      Liefs Laura

  2. Maria schreef:

    Hey laura
    Zou je asjeblieft willen uitleggen hoe je een barbie cake maakt
    Me zusje is bijna jarig 20 juli en zo er graag een voor haar willen maken
    Groetjes maria

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Maria,
      Ik heb helaas (nog) geen how to voor een barbie taart op de site staan. Je kunt het best even googelen hier op, dan vind je vele soorten how to’s 🙂
      Liefs, Laura

  3. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er goed uit! Handig apparaat!

  4. Devereaux schreef:

    Hoi laura dat maak ik zeker voor mijn jaardag 7 januari
    Want word ik elf en mensen vinden mijn eten en deserts altijd lekker ze zeggen altijd kijk daar is onze keuken prinses

  5. Noëlle schreef:

    Hey,
    Had gister de Zoku gekocht en heb hem vandaag voor het eerst uitgeprobeerd door deze ijsjes te maken. Ze smaken superlekker! Net als de echte split:) Ik had alleen magere yoghurt dus ik heb wat vanillesuiker aan de yoghurt toegevoegd om hem wat zoeter te maken. Bedankt voor de stap voor stap foto’s! Erg helpvol!

  6. René schreef:

    Het is zo ver. Gisteren is ook hier de Zoku aangeschaft. Onze dochter vroeg of we zelf een variant konden maken van de biologische fruit ijsjes die we regelmatig kopen. Waarom ook niet?! Laten we de hobby uitbreiden met zelf gemaakte ijsjes dacht ik. Komt mijn vrouw gisteren met een Zoku thuis. Direct naar jouw recepten gegaan natuurlijk. Vandaag maar eens een poging wagen om de sinaasappel split te maken. Dank je wel voor de inspiratie die met je recepten geeft. Ik blijf genieten van de creaties en howto uitleg.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen René! Hopelijk hebben de ijsjes gesmaakt 🙂 Komend weekend volgt weer een nieuw recept 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept