Oreo chocolade tulband

24 juli 2015
178

Oreo chocolade tulband

Als groot chocolade fan heb ik al vele verschillende chocolade cakes gemaakt en gegeten. Allemaal lekker, maar met deze Oreo chocolade tulband heb ik al die cakes toch echt wel overtroffen. Als je dat van jezelf mag zeggen tenminste. Wauw, deze Oreo cake is echt fantastisch! De Oreo’s die door het beslag gespateld zijn zie je misschien niet meer zo goed, maar je proeft ze wel degelijk. De cake heeft sowieso al een hele rijke chocoladesmaak, maar de stukjes Oreo geven er echt een verrassende draai aan. Vooral omdat je ze nauwelijks ziet, maar zo nu en dan dus wel in een hapje proeft.

Op de foto’s zie je al dat deze verrukkelijke cake verre van droog is. Hij is heerlijk smeuïg en zacht. Zo’n cake waarop je amper hoeft te kauwen, die al wegsmelt in je mond. Je zult dus wel begrijpen dat de visite vol lof was over deze cake, iedereen heeft zitten smullen! Ik zal jullie niet langer afleiden met mijn verhalen, dan kun je tenminste beginnen met bakken!

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Deze Oreo chocolade tulband is de lekkerste chocolade cake die je ooit hebt gegeten! Een heerlijk smeuïge cake die wegsmelt op je tong, verrukkelijk!
Porties: 22 personen (25 cm tulband)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocola
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren
  • 15 Oreo’s

Topping

  • 175 gram witte chocola
  • 4-5 Oreo’s

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe. Roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen.
  • Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag, mix tot een mooi romig beslag.
  • Hak de Oreo’s in kleine stukken en voeg deze toe aan het beslag, spatel er voorzichtig doorheen.
  • Stort het beslag in een ingevette (en bebloemde) bakvorm. Bak de cake in 60 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Omdat de cake zo smeuïg is, zullen er aan je satéprikker wat kleine korreltjes blijven zitten.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de topping maakt. Voor deze topping smelt je de witte chocolade au bain marie, giet deze over de tulband wanneer de chocola volledig gesmolten is. Strooi gelijk de in stukken gehakte Oreo’s over de nog zachte chocola.
  • Je kunt de cake aansnijden als de witte chocola nog een beetje zacht is (dat is erg lekker kan ik je vertellen!), of je laat de chocola gewoon helemaal uitharden (ook erg lekker). Waar je ook voor kiest, ik weet zeker dat je deze cake fantastisch zult vinden!
Bewaren

De tulband kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een tulband niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

Oreo chocolade tulband

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

230 reacties

  1. bea schreef:

    Super, inderdaad die ziet er niet droog uit,ga ik zeker eens proberen.
    Mooie foto !!

  2. karin schreef:

    Oke er is dus hoop hahaha.
    Ik bakte deze week van Nigella de coca cola koek omdat ik dat een leuk recept vond in haar boek, maar mij veeeeeel te zoet. Wel gelukt maat gewoon niet mijn smaak.
    Deze ziet er vet goed uit. Die ga ik maken! #reboundcake

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hopelijk is deze cake een groter succes 😉 ben benieuwd wat je ervan vindt!

  3. Margot schreef:

    Oh dat ziet er echt te lekker uit!

  4. Tamara schreef:

    Wow dat ziet er heel lekker uit!

  5. Caroline schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik vind het wel bizar dat je de stukjes Oreo niet meer ziet in de cake, wanneer je hem gesneden hebt.

  6. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

    OMG
    ik ben dol op oreo en chocolade dus dit is de perfecte tulband cake voor mij, en hij ziet er heel lekker en mooi uit dus ga ik zeker een keer maken
    p.s kan je een keer een recept met smores maken ik ben dol op smores <3

    1. Stephanie schreef:

      Goede avond laura kan je ook in plaats van zure room, creme fraiche pakken? Groetjes van stephanie 😀

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja hoor dat lijkt me geen probleem!

  7. karin schreef:

    Hij staat in de oven. Mijn vorm is iets kleiner maar heb hem wel meer gevuld dam 3/4 omdat de jouwe niet onwijs lijkt te rijzen. Heb nog wel klein beetje beslag over. Beetje spannend maar we gaan het zien! Hopen dat hij er in blijft. Ik hou van hoge tulband!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is een hele compacte cake waardoor hij minder rijst dan andere recepten, klopt inderdaad. Ik ben benieuwd hoe hij is geworden!

  8. Pascal schreef:

    Looks great!
    ga hem bakken samen met het bananenbrood vandaag jihaaa
    ALLEEN waar koop ik baking soda?
    en wbt het bananenbrood kan ik ook 1 soort meel gebruiken?
    alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Baking soda kun je bij Jumbo of AH (xl) kopen, ook bij de toko, apotheek (onder de naam zuiveringszout) en drogist kun je het vaak kopen.
      Voor het bananenbrood kun je ook 1 soort meel gebruiken, resultaat wordt wel iets anders.

  9. Madame Paraplu schreef:

    Ziet er heerlijk uit!

  10. sonja schreef:

    Of ik lees het niet goed. …maar moet het gekookte water nu in de kom. …of doe de chocolade heen? ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je giet het water in de kom bij de chocolade en cacaopoeder.

  11. Carolien schreef:

    Ziet er heerlijk uit… kan niet missen dat zo’n cake superlekker is!

  12. Tonny schreef:

    Laura, even een vraagje over de bakvorm, gebruik je hier de Nordic Ware Platinum Bakvorm Heritage? Ik twijfel nl tussen de Heritage of de Bavaria.
    De tulband ga ik zeker maken, ziet er heerlijk uit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dit is de anniversary bundt vorm 🙂

      1. Tonny schreef:

        Dank je wel, dan had ik het mis. Is deze vorm in één maat verkrijgbaar?

        1. Laura's Bakery schreef:

          2 volgens mij (in het buitenland in ieder geval), ik heb de grootste.

  13. Elly schreef:

    450 gram basterdsuiker lijkt me zoveel, klopt dit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      450 gram klopt. Dit is ook een flinke tulband, twee keer zo groot als een gemiddelde cake 🙂

      1. Floor schreef:

        Ah, dus als ik ipv een tulbandvorm een cakevorm wil gebruiken kan ik dit recept gewoon halveren? 🙂

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat is inderdaad mogelijk ja 🙂 (hangt wel even van de inhoud van de vorm af natuurlijk)

  14. Laura schreef:

    WOW!!! Deze moet ik proberen! Jouw zebra cake is hier ook favoriet! De beste ooit!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! 🙂 Als je de zebra cake al lekker vindt, ga je deze zeker weten heerlijk vinden 😉

  15. Pascal schreef:

    recept exact gevolgd alleen een iets kleinere (lees 22 cm) vorm gebruikt..stort hem net loopt het beslag mij tegemoet…snik…toch terug gezet in de hete oven op goed geluk nog 15 min….en anders beginnen wij morgen opnieuw want de geur en smaak alleen al..MMmmmmmm!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hopelijk is het nog gelukt! Voor de volgende keer: steek even een prikker in de cake, dan merk je het gelijk als hij nog niet gaar is.

      1. Pascal schreef:

        Ja maar hij rook zo lekker wij konden niet langer wachten ?
        maar hij is alsnog gelukt na de 2e x in de oven en dit is zeker een blijvertje verrukkelijk! !
        Jammer dat ik geen foto kan plaatsen..

        1. Laura's Bakery schreef:

          Fijn dat hij gelukt is! Foto’s kun je delen op de Facebookpagina 🙂 Vind ik leuk om te zien 😉

  16. Anne schreef:

    Dinsdag gebakken en wat is ‘ie lekker! Omnomnomnomz! Resterende hoeveelheid in kleine cakevormpjes gedaan en die zag er met een dot witte chocolade en wat Oreo-koekjes ook uit als een echte traktatie. Dik worden is niet erg als je dit dan mag eten, haha.

  17. Claire schreef:

    Leuk recept!
    Maar kan je in de plaats van baking soda ook baking powder gebruiken?
    Ik kan namelijk nergens baking soda vinden, maar als je wel baking soda moet gebruiken waar kan ik dat dan vinden?
    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bakpoeder en baking soda hebben een verschillende werking. Je kunt het gebruiken, maar dan krijg je wel eens iets ander effect. Baking soda koop je bij de toko, drogist, apotheek, etc.

  18. Michaela schreef:

    Ben heel benieuwd. Hij staat nu in de oven, maar het beslag ging in de schift. Ik heb er dus extra bloem door moeten doen en een klein beetje extra baking soda toegevoegd. Enig idee waardoor hij gaat schiften? Het eiermengsel was geen geheel, maar meestal lost dit wel op door de bloem die je moet toevoegen van het recept. Heb trouwens gelijk deze vorm maar besteld, had geen grote tulbandvorm ?.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk hebben de ingrediënten niet allemaal dezelfde temperatuur gehad, of misschien heb je de ingrediënten niet in delen toegevoegd? In dit artikel leg ik uit hoe het kan dat een beslag kan schiften en hoe je het voorkomt: http://www.handigebaktips.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

  19. Oké, dit is echt precies wat ik nodig heb!! Looks amazing!

  20. Lisa schreef:

    Ik heb hem gisteren gebakken, met baking powder (verkeerd gelezen). Hij is niet zo mooi als de jouwe, maar smaakt heerlijk.
    Hoelang kun je deze cake bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      cakes kun je (mits goed verpakt) een weekje bewaren.

  21. Roos schreef:

    Hi, gister deze cake gemaakt voor m’n verjaardag en het is nu al bijna op! Erg goed gelukt. Geweldig recept. Had er alleen een ei minder ingedaan en iets langer in de oven.

    Nu nog een vraagje. Ik ben al een tijdje opzoek naar een goed recept voor een originele sticky toffee pudding. Maar online zit er zo veel verschil in de recepten… Ik kom er geen wijs uit. Zou jij daar onderzoek naar willen doen? Dank!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er bestaan veel verschillende recepten inderdaad. Als ik het ooit gemaakt heb, komt het natuurlijk online te staan. Tot die tijd maar gewoon af en toe een recept proberen zou ik zeggen 🙂

      1. Roos schreef:

        Jaaaa!! Je hebt Sticky toffee cake op de website staan!! X
        Na zes jaar is deze Oreo cake nog steeds een van mijn favoriete cakes om te maken. Altijd een succes en ik scoor er punten mee 😉 Dank je Laura.

  22. Sandra schreef:

    Hi,

    Bij mij is de cake wel gaar uit de oven gekomen maar de bovenkant brak helemaal in stukken. Ik heb het recept precies gevolgd en echt geen flauw idee waar het mis is gegaan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je hem misschien te snel uit de vorm willen halen? Dan is hij nog niet stevig genoeg en kan hij in stukken uit de vorm komen.

      1. Sandra schreef:

        Nee ik heb hem wel helemaal af laten koelen. Heb jij je oven op 180 graden ovenstand of hetelucht? Want misschien dat ik met hetelucht een lagere temp moet gebruiken

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat helemaal afkoelen kan het ook zijn geweest, dan krijg je ze ook moeilijk los. Na een kwartiertje kun je hem er het best uithalen.
          Ik bak alles op boven- en onderwarmte, hetelucht moet dan altijd 20% lager.

          1. Cheryl schreef:

            Laura, mijn complimenten! Geweldig om eindelijk een keer te lezen dat de bakster reageert.
            Mijn tulband is ook helemaal uit elkaar gevallen :(…
            Heb je een tip hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen?
            Heb het 15 min laten staan voor dat ik de bakvorm eraf ging halen.

          2. Laura schreef:

            Oh jee, wat zonde! Heb je de vorm goed ingevet en met bloem bestoven? 15 minuten afkoelen zou namelijk genoeg moeten zijn 🙂 (en thanks! 😀 )

  23. Nadia schreef:

    Hoi Laura,
    Is het mogenlijk dat ik deze cake een dag van te voren maak? Ik wil hem graag voor een verjaardag op zondag maken maar zondag ochtend heb ik daar niet heel veel tijd voor. Zou ik hem zaterdag avond kunnen maken en dan de witte chocolade er zondag overheen kunnen gieten?
    Groetjes,
    Nadia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      1. Dewi schreef:

        Kun je hem ook invriezen?

        1. Laura schreef:

          Ja hoor, ik zou dan nog niet de chocolade erover gieten.

  24. Debbie schreef:

    Werkelijk waanzinnig lekker!!! Dit recept ga ik zeker vaker maken.
    (Ik heb wel iets minder suiker gebruikt)

  25. Marloes schreef:

    Ik wil deze cake morgen gaan maken maar dan in een normaal cake blik. Dus ik wil alles gaan halveren. Verder geen probleem maar hoe doe ik dat met de eieren? En hoe weet ik dat de chocolade op kamertemperatuur is ( ik heb nml geen thermometer) ik hoop van je te horen. Groetjes Marloes

    1. Laura's Bakery schreef:

      1 ei klop je dan los en daar gebruik je de helft van. Chocolade is een kwestie van even voorzichtig voelen.

  26. Myrte schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil deze tulband gaan maken maar mijn vorm is een stuk kleiner dan die van jou en daarom wil ik het recept halveren. Wat raad je aan qua baktijd wanneer ik het recept halveer?

    groetjes!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou met 50 minuten beginnen, maar best kans dat hij ook gewoon 60 minuten nodig heeft.

  27. Myrthe schreef:

    Heerlijk!! Ik heb hem net gebakken! Maar veel teveel…. kan je hem ook invriezen of wordt ie daar niet lekkerder op na ontdooien???

    1. Laura schreef:

      Je kunt hem prima invriezen! 🙂

  28. Mike schreef:

    Hoi,

    Vraagje, waarom gebruik je water en niet bijvoorbeeld melk?

    Mike

    1. Laura schreef:

      Het gaat hier vooral om vocht voor de smeuïgheid, dat gaat prima met water. Je zou ook melk kunnen gebruiken, maar dat geeft uiteindelijk weer een ander effect.

      1. Mike schreef:

        Bedankt, ga hem zaterdag maken. Je hoor ‘t. Tziet er in elk geval top uit.

      2. Mike schreef:

        Hij was echt top!
        Ga ik zeker nog een keer maken.

        Bedankt.

  29. yesicca schreef:

    Ziet er heerlijk uit en zou het graag willen maken..maar zou ik iets anders kunnen gebruiken in de plaats van zure room?want hier in mijn land moeilijk te vinden.:-(

    1. Laura schreef:

      Je zou crème fraîche kunnen proberen, is dat makkelijker verkrijgbaar?

      1. yesicca schreef:

        Danke Laura…ik zal er op zoek naar gaan.

    2. Adeline schreef:

      in plaats van zure room gebruik ik dikke Griekse yoghurt met klein scheutje citroensap. Werkt goed, smaakt prima

  30. Romina schreef:

    Deze moest ik uiteraard proberen, het enige nadeel vind ik dat bij het uit de vorm halen van de cake hij vanwege het bloem gelige aanslag heeft. Maar zonder blijft hij plakken en is hij helemaal niet goed. Als maskering heb ik er poedersuiker overheen gestrooid en ga ik straks de chocolade topping maken. Eventueel nog tips hoe ik die bloemige aanslag niet zo ernstig heb? Of is het gewoon meer zichtbaar omdat de cake donker is.

    1. Maartje schreef:

      Cacao werkt ook in plaats van bloem!

  31. Jorien schreef:

    Hoi! Ik en een vriendin hebben deze cake gebakken voor de kerstviering bij ons op school :). We hebben ook die hele cake bedekt met witte chocolade en oreokoekjes :D.Nu afwachten wat iedereen er van vindt! Ik lees trouwens dat ie bij een hoop mensen niet helemaal goed uit de vorm kwam. Bij ons was dit gelukkig wel zo. Wij hadden de vorm best royaal ingevet met zo’n vloeibaar bakproduct van becel.

  32. Mirieam schreef:

    Hoi
    Ik ga deze cake maken voor de feestdagen ik vroeg me af wat voor bloem gebruik je voor de tulband?
    Vriendelijke groetjes
    Mirieam

  33. Andrea schreef:

    heb je een variant voor de oreo koekjes voor de tulband?

    1. Laura schreef:

      Je kunt even tussen alle cake recepten kijken, misschien zit daar nog wat lekkers voor je tussen.

  34. Bianca schreef:

    Gisteren gebakken, vandaag de chocolade en de oreo’s eroverheen gedaan. Door iedereen enthousiast ontvangen!!!
    Ga het zeker nog een keer maken!

  35. Rita schreef:

    Hoi kan ik Cream fraiche gebruikten in plaats van zure room
    Groetjes!

    1. Laura schreef:

      Kun je proberen, ik heb er zelf geen ervaring mee om die in dit recept te gebruiken.

  36. Dianne schreef:

    jaa erg lekker! zaterdag ook zelf gemaakt, maar wat een grote cake! alles paste niet in de tulbandvorm. dus nog maar cakeblik gebruikt 🙂

    de vorm is alleen niet zo mooi geworden van de tulband als die op de foto.
    maar ach de smaak is er niet minder om.

  37. Joyce schreef:

    Heerlijke cake! Helemaal niet machtig maar lekker licht, luchtig en smeuïg. Bedankt voor jouw recepten. Tot nu toe zijn ze allemaal gelukt 🙂

  38. Marleen schreef:

    Hij staat in de oven, dus ben benieuwd! Had inderdaad ook beslag over dus heb er ook nog een gewone cake vorm mee gevult.

    1. Marleen schreef:

      Oh en heb creme fraiche gebruikt!

  39. Nathalie schreef:

    Hoi,

    Ik heb zo’n siliconen vorm van de ikea in een vorm van een hart, dus niet met een gat in het midden. Kan ik hem hierin ook maken? Of blijft het midden dan zacht en ongebakken?
    http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40175253/
    Ziet er te lekker uit:D

    1. Laura schreef:

      Je kan het in elke vorm maken 🙂

  40. Judith schreef:

    Hoi Laura, deze tulband leek ons verrukkelijk, maar helaas….. na ca. 3 min. in de oven begon het al verbrand te ruiken in de keuken en rees het beslag al gigantisch. Heb de temperatuur iets aangepast, maar na half uur, is de aangebrande lucht niet meer te harden en moet ik helaas concluderen dat hij mislukt is. Wat zou er misgegaan zijn? (En wat serveer ik nu morgen bij de koffie….. 🙁

    1. Laura schreef:

      Als het na 3 minuten al verbrand ruikt denk ik eerder dat er misschien beslag op de bodem van de oven is gekomen oid, het is niet mogelijk dat de cake zelf al gelijk verbrandt. Of hij moet tegen de grill aanstaan ofzo. Heb je alle ingrediënten hetzelfde gehouden en geen dingen veranderd of vervangen? En een vorm gebruikt die groot genoeg is?

      1. Judith schreef:

        Hoi Laura, bedankt voor je snelle reactie. Heb de vorm even opgemeten en die is 22 cm ipv 25
        En wat betreft de ingrediënten, heb alleen de oreokruimels door het beslag achterwege gelaten, verder alles volgens jouw recept. Zou het dan aan de vorm hebben gelegen?

        1. Laura schreef:

          De vorm is kleiner, dus dan is hij denk ik overgestroomd en is dat het verbrande dat je hebt geroken.

          1. Judith schreef:

            Hoi Laura, denk dat je gelijk hebt gehad, want de tweede is gelukt! En hij was verrukkelijk! Dank voor je snelle reacties.

  41. Adeline schreef:

    Bij mijn eerste baksel vond ik de zure room te nadrukkelijk aanwezig. Eergisteren heb ik i.p.v. zure room dikke Griekse yoghurt gebruikt met een scheutje citroen om het was frisser, zuriger te maken en dat beviel erg goed. Aanrader!
    Het smelten van de witte chocola vind ik een crime. De Jumbo had fijne maar die is uit het assortiment, Ik had nog van de Liddl (kerstproduct) maar die blijft erg dik en moet er dan stevig op gesmeerd worden waardoor je erg moet uitkijken de tulband niet te beschadigen. Wat voor witte chocola gebruik jij Laura?

    1. Laura schreef:

      Van Callebaut meestal. Belangrijkste is dat je witte chocola niet te heet smelt, het verbrandt snel namelijk.

  42. Dinneke schreef:

    Hoi Laura

    Bakingsoda is dat wat wij hier maagzout noemen ?
    Wij (Belgen)

    1. Laura schreef:

      Oei, dat durf ik je echt niet te zeggen. Ik weet niet hoe het in België genoemd wordt. Hier in Nederland noemen we het ook wel zuiveringszout, misschien heb je daar iets aan?

  43. Brenda schreef:

    Is backing van dr oetker ook goed om als baking soda te gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Nee, dat is bakpoeder. Maar ik zag laatst dat Oetker ook zakjes baking soda verkocht.

  44. Daisy schreef:

    Echt een heel lekker recept! Heb deze al een paar keer gemaakt.
    Maar is het ook mogelijk om een ‘kleinere’ variant hiervan te maken?
    Ik wil het graag voor iemand maken als kleinigheidje, maar weet zo
    geen andere verhoudingen of hoe lang ik het dan moet bakken..

    1. Laura schreef:

      Je kunt het prima halveren hoor. Afhankelijk van de vorm zou ik beginnen op 45 minuten, cupcakes/kleine vormpjes 25 minuten. En dan gewoon kijken of hij nog langer nodig heeft.

  45. Elise schreef:

    Hoi Laura, in het recept staat dat je de cake op 180 graden moet bakken. Maar ik heb verschillende standen in mijn oven, bedoel je dan hetelucht of iets anders?

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Ik bedoel altijd boven- en onderwarmte.

  46. Leonie schreef:

    Oei ik zal die maar niet aan mijn docatering laten zien. Zei is oreo verslaafd

  47. Stephanie schreef:

    Hoi Laura,
    Kan in deze cake ook als basis voor mijn verjaardagstaart met laagjes en frosting gebruiken of is gewoon biscuit dan een beter plan?

    Kus

    1. Laura schreef:

      Dat kan prima hoor, zou de cake dan wel vast in afzonderlijke lagen bakken (zoals ik bij de laagjes oreo taart heb gedaan)

      1. Stephanie schreef:

        Bedankt voor de tip!

  48. Luca schreef:

    Ik heb deze recentelijk voor een verjaardag gemaakt en iedereen heeft genoooten!
    Helaas smolt mijn witte chocolade niet goed dus was het erg klonterig, komt dat door de kwaliteit van de chocolade denk je?

    1. Laura schreef:

      Kan door de kwaliteit van de chocola komen, maar het kan ook zijn dat het te heet geworden is. Dan verbrandt het en gaat het klonteren.

    2. Adeline schreef:

      Na de nodige merken te hebben geprobeerd die klonterden of korrelig werden heb ik nu witte chocola die prima au-bain-marie smelt: huismerk van de Lidl. Niet duur, werkt perfect

      1. Laura schreef:

        Bij witte chocola is het belangrijk dat het niet te warm en te snel wordt verhit, anders verbrand het en gaat het klonteren.

  49. Diana schreef:

    Hoi,

    Er staat 170 gram pure chocolade. Betekent dit dat er pure chocolade in moet of mag het ook melk chocolade zijn ?

    Groetjes Diana.

    1. Laura schreef:

      ik bedoel echt pure chocola als er pure chocola staat 😉 Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/melkchocola-in-plaats-van-pure-chocola/

      1. Diana schreef:

        Oke, Dankjewel. Nog 1 vraag. Op welke stand zet je de bakplaat? Op de laagste verdieping of in het midden?

        1. Laura schreef:

          Het baksel moet in het midden van de oven, ik vertel er hier meer over: http://www.handigebaktips.nl/oven-bakken-op-een-rooster-of-bakplaat/

  50. Nawal schreef:

    Hoi Laura. Ik vroeg me af ik de bakingsoda kan weglaten? Kan ik het mss vervangen door bakpoeder en gaat mijn cake dan, hopelijk, dezelfde zijn als met bakingsoda? Heb het niet in huis en wil deze zooooo graag maken ?
    Gr

    1. Laura schreef:

      Kan, maar het rijst minder en wordt niet helemaal hetzelfde. Baking soda is namelijk veel sterker dan bakpoeder.

  51. Dee schreef:

    Hoi Laura,

    Dit lijkt me echt een heerlijke taart! Ik wil deze gaan maken voor het verjaardagsfeest van mijn zusje, maar omdat er veel mensen komen wil ik deze maken in een rechthoekige vorm (we doen toetje met 3 desserts).

    De afmeting van mijn plaat is 38×26 en heeft een inhoud van 2,0 liter. De hoogte is 3 cm.

    Ik ben er niet achter hoe ik de tulband kan omrekenen naar deze via jou omrekentabel op handigebaktips.nl.

    Denk jij dat het mengsel hierin kan of moet ik de ingrediënten vermenigvuldigen? Of rijst het teveel voor deze hoogte.

    Alvast bedankt en ga zo door, al vaak hele lekkere dingen van jouw site gemaakt.

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      De tulband heeft een grotere inhoud, ik zou 3/4 van het recept maken (of wat cupcakes met het overgebleven beslag)

      1. Dee schreef:

        Dankjewel!!

  52. Kirsten schreef:

    Oh wat een heerlijke cake zeg! Mooie smaak en hij blijft lekker smeuïg. Zeker een blijvertje!

  53. Brenda schreef:

    Hoi,

    ik heb twee vragen over de zure room. Hoeveel procent vet moet het bevatten? Ik heb namelijk varianten gezien met 10% en met 15% vet. En moet de zure room ook op kamertemperatuur zijn?

    Alvast bedankt voor de hulp.

    1. Laura schreef:

      Percentage maakt niet zoveel uit, beide kan. En op kamertemperatuur is het best inderdaad (al is het in dit geval niet heel erg als het nog iets koeler is)

  54. Gerda van den Berg schreef:

    Dit is echt een super lekkere smeuïge cake, die er ook nog eens fantastisch uit ziet! Een absolute aanrader. Ik zou alleen willen dat ik ook de anniversary tulband vorm had van Nordic Ware, want met mijn fleur de lis tulband vorm hou ik 1/3 van het beslag over. Uiteraard heb ik dat nog wel gebakken in een aparte cake vorm. De prikker kwam na 60 minuten schoon uit de tulband, dus achteraf gezien had ik na 50 minuten al even moeten prikken. De kleine cake was na ongeveer 40 minuten klaar. De tulband kwam er bij mij heel makkelijk uit, maar de mijne heeft een anti-aanbak laag en ik had het ruim beboterd en bebloemd. De kleine cake was ondanks boter en bloem wat lastiger om uit de vorm te krijgen. Die had ik bij nader inzien met een bakpapiertje moeten bekleden (tip voor anderen). Ontzettend bedankt voor dit lekkere recept, Laura!

  55. Greetje schreef:

    Oeps, zie nu ook pas dat het om een tulband van 25cm gaat 😉
    Die van mij is kleiner, hoeveel kleiner weet ik niet precies en kan ik nu niet meten. Hij rijst met bakpoeder tot nu toe, halfweg, wel boven de vorm uit….ben erg benieuwd naar het eindresultaat 🙂

    1. Greetje schreef:

      Mijn tulbandvorm bleek 21cm doorsnee. De ‘onderste’ rand na het storten was dus iets te veel maar kon ik er makkelijk afsnijden. Hij is heerlijk!!

  56. Samantha schreef:

    Hoi Laura,

    Wauw, deze cake zit er overheerlijk uit! Ik heb hem zojuist gemaakt, echter ben ik tegen twee dingen aangelopen.
    1) Het beslag is via het gat in het midden eruit gelopen toen het nog in de oven stond, hoe kan dit? Ik heb een tulband van 25 cm gebruikt, precies zoals staat aangegeven.
    2) Na het uit de oven halen is de cake onwijs ingezakt aan de (boven?) onderkant. Nu heb ik hem 15 minuten laten afkoelen en uit de vorm gehaald, gelukkig is de bovenkant nog wel intact. Wat doe ik fout? Ik heb precies jouw recept gevolgd.

    PS. Het beslag wat is gevallen op de bakplaat die helemaal onderin de oven stond is natuurlijk ook cake geworden en dit heb ik alvast opgepeuzeld; WAT EEN HEERLIJKE SMAAK! Ik ben fan!

    Hopelijk gaat het de volgende keer wel wat beter! 🙂

    Groetjes!

    1. Laura schreef:

      Misschien is jouw tulband ander qua vorm en daarom kleiner van inhoud, of misschien heb je je beslag te luchtig geklopt. Dat zou ook het flinke inzakken kunnen verklaren.

      1. Samantha schreef:

        Bedankt voor de reactie! Ik heb deze tulband gebruikt: https://www.bol.com/nl/p/premium-siliconen-tulband-bakvorm-25-centimeter-tulpbandvorm-siliconen-cake-vorm-pudding-vorm-ijs-taart-vorm/9200000063895926/

        Hoe kan ik voorkomen dat ik beslag te luchtig klop? Ik ben nog niet zo lang bezig met taarten en cakes bakken, dus alle tips zijn welkom! 🙂

        De cake was trouwens niet heel erg ingezakt, ik overdreef een beetje ^^ Maar er kwam wel een soort scheur in ook.

        1. Laura schreef:

          Ik mix maximaal een minuut door nadat het bloem helemaal is opgenomen. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het wordt.

          1. Samantha schreef:

            Bedankt voor je reactie, Laura. Volgens mij is jouw tulband inderdaad hoger.

      2. Michelle schreef:

        Hoi laura,
        Ik vroeg me af waarom er zure room in t recept zit? En ik heb een 24 cm vorm en er staat dat het echt voor 20 tot 24 pers. Is? Want uit een rechthoekige cake haal je ongeveer 10 a 12 plakjes en ik heb pas een tulband cake gemaakt en daar kon ik er iets van 15 uithalen. Ik wil t graag weten omdat we dit weekeind familiedag hebben en ik wil natuurlijk wel genoeg hebben. Groetjes

        1. Laura Kieft schreef:

          Hi Michelle, ik zie dat je op meerdere reacties jouw vraag hebt gesteld, dus ik beantwoord alleen deze. De zure room zorgt voor vocht en wat vet, en daarmee voor de heerlijke smeuïgheid van deze cake. Ik vond dat je makkelijk 20 stukjes uit deze tulband kunt halen, maar dan moet je niet te grote/dikke plakken snijden.

          1. Michelle schreef:

            Dankjewel voor de reactie, ik ben benieuwd naar het resultaat!

          2. Michelle schreef:

            Ik heb hem uit de vorm geprobeerd te halen, maar dat ging niet helemaal goed dus heb ik hem beetje in elkaar geflanst, 1 stuk bleef in de vorm zitten. En hoe doe je dat netjes met die witte chocolade eroverheen? Mn cake is nu best slordig afgewerkt, maar de smaak is erg goed, lekker smeuïg zoals t hoort. Maar door het ‘geplakte stuk’ is ie niet erg mooi geworden. Heb heb beetje geplakt met water, maar heel mooi is ie niet!! Bakvorm gewoon netjes ingevet en met bloem bestoven. Groetjes

          3. Laura Kieft schreef:

            Ah dat is balen. Niet alle tulbanden zijn kwalitatief even goed, dat maakt echt een verschil in hoe je cake er uiteindelijk uitkomt. De gesmolten witte chocolade heb ik er ‘wiegend’ over de hele lengte van de tulband overheen gegoten, zo krijg je mooie lopers.

  57. melanie schreef:

    heey laura
    is de ovenstand voor een: heteluchtoven, elektriche of gasoven?

    1. Laura schreef:

      De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 20%. De baktijd blijft hetzelfde.

  58. Krista schreef:

    Hooi!!
    Ik wil deze ook gaan proberen!! Alleen nu vroeg ik mij af of het ook zonder de chocolade kan…. Wij houden meer van de naturel vanille cake 😀 Kan ik het onderdeel met pure chocolade en zure room gewoon weglaten? En dan beginnen met de bloem, eieren etc?
    Groetjes Krista

    1. Laura schreef:

      Dan zou ik gewoon het basisrecept voor cake gebruiken en hier Oreo’s doorheen spatelen.

  59. Alienke schreef:

    Hmmmm vandaag de helft van het beslag gemaakt voor een gewone cake.
    Erg lekker.
    Jammergenoeg zakte deze tijdens het afkoelen in waardoor ik m niet heel uit het bakblik kreeg.

    Woensdag ga ik voor de tulband.
    Om uit te delen.
    Hopelijk smaakt ie net zo lekker en zakt ie dit keer niet in.

    1. Laura schreef:

      Door alleen het inzakken zou hij niet vast moeten komen te zitten. Had je het bakblik wel goed ingevet en was de cake goed gaar?

  60. Wendy schreef:

    Wat is dit lekker zeg!?. Heb het recept gehalveerd en dan in een bakvorm van 26cm gedaan! Alleen voor de volgende keer zal ik de versiering niet halveren maar gewoon zo houden! Recept wat zeker vaker gemaakt gaat worden!

  61. Petra schreef:

    Zou het lekker zijn en werken om hier (ook) van die oreo met witte chocolade omhuld erdoorheen te verwerken?

    1. Laura schreef:

      Kan zeker, maar ik denk dat je het er qua smaak niet uit zal halen.

      1. Petra schreef:

        Ik heb het inmiddels uitgeprobeerd, maar de witte chocolade is inderdaad niet echt te proeven. Ik had beslag over voor een 2e vorm en daar heb ik ze doorheen gedaan. Wat wel in dat gedeelte was is dat een paar oreo koekjes nog hard waren, dus dat je echt koek proefde door de cake. Ik weet niet of dat daarmee te maken kan hebben, maar hij smaakte in ieder geval goed!

        1. Michelle schreef:

          Hoi laura, ik wil deze maken, maar die van mij is 24 cm dus voor hoeveel personen is dat dan? Want er staat hier in recept dat t voor 20 tot 24 personen is? Lijkt me best veel. Ik vraag me ook af waarom er zure room in zit en minder boter? Groetjes.

  62. Annelies schreef:

    Hoi! Ik heb op dit moment geen vanille extract of aroma in huis. Heb je een alternatief? Vanillesuiker bijvoorbeeld? Zo ja, hoeveel denk je dan nodig te hebben voor dit recept?

  63. Chantalle schreef:

    Hoi Laura. Deze cake is geweldig. super lekker recept. Precies geworden zoals je hem beschreef. Iedereen heeft ervan genoten. Gouden recept als je chocolade fan bent. ☺

  64. Greetje schreef:

    Hoe verdelen jullie de witte gesmolten chocola?
    Op de foto is het zo netjes!!

    1. Laura schreef:

      Ik giet het er gewoon voorzichtig overheen 🙂

  65. Tess schreef:

    Dag Laura,
    Ik was van plan om morgen de tulband te maken. Nu zie ik dat ik per ongeluk donkerbruine basterdsuiker heb gekocht in plaats van lichtbruine. Zou dit een erg groot verschil maken?
    Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
    Groetjes Tess

    1. Laura schreef:

      Donkerbruin kan ook, maar je zult wel een iets ander resultaat krijgen.

  66. Sal schreef:

    Hoi,

    Wat ziet deze cake er heerlijk uit. Ik wil een laagjes taart van maken, welke bakvorm raad je me aan en de hoeveelheid. Want lees dat er teveel beslag over blijft. Als ik een 26 cm bakblik gebruik, hoe vaak kan ik het dan gebruiken en wat ik dan ong de baktijd ervan?

    Gr

  67. Peet schreef:

    Kan deze ook in een springvorm? En dan 20 of 24 cm?

  68. Willemijn schreef:

    Heerlijke cake! Helft direct opgemaakt met visite, de rest in plakjes ingevroren. Nog dagenlang van kunnen nagenieten.
    Tip voor het invetten en bestuiven van je bakblik is om het niet met bloem, maar met cacaopoeder te bestuiven. Ik had mijn vorm met zonnebloemolie ingesmeerd en met bloem bestoven, maar hierdoor lag er een wittige waas over de cake. Vond ik niet zo’n smakelijk gezicht…

    1. Lindsey schreef:

      Bedankt voor de tip! Ik heb het eerst inderdaad met bloem gedaan, inderdaad wittige waas. Het stoort me niet maar begrijp wel wat je bedoelt, volgende keer doe ik her ook met cacaopoeder!

    2. Michelle schreef:

      Dat is waar wat je zegt, je ziet dan echt zo’n witte waas erop dus moet je wel wat over je cake strooien. Goede tip, ga ik onthouden.

  69. Debbie schreef:

    Ohhhh…deze cake is echt goddelijk lekker!!!! Ik ga hem nu voor de 2e keer bakken..mijn nieuwe hartvormige tulbandvorm kan gewoon niet wachten op dit verrukkelijke recept!

  70. Sylvia schreef:

    Hoi,
    Zou je de zure room ook door een koemelkvrij alternatief kunnen vervangen? Heb bezoek met heftige allergie, maar die zure room maakt het nat natuurlijk wel lekker smeuïg.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik weet eerlijk gezegd niet of er een lactosevrije zure room bestaat, maar iets in die richting zou prima moeten werken volgens mij.

  71. Willemijn schreef:

    Zou sojayoghurt/-kwark een idee zijn? Toch dat romige en zure, geen koemelk…

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, zou dan voor kwark gaan omdat dat net wat steviger is.

    2. Sylvia schreef:

      Ik heb uiteindelijk toch het originele recept gevolgd. Had geen tijd meer om een nieuwe te maken, mocht het probeersel met koemelkvrij mislukken. Heb wat oreo’s extra gekocht en hier soort cake pops van gemaakt die koemelkvrij waren.

  72. Merel schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijke cake! Ik heb hem al vaker gemaakt en hij is echt hemels. Wat ik me afvroeg is of je de cake na 2 dagen ook nog even lekker is. Ik wil hem woensdag maken, maar vrijdag gaat hij pas op.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ook dan is hij heerlijk 😀

  73. Rhodé schreef:

    Ha Laura,
    Deze wil ik graag maken, maar de vraag of hij ook in de diepvries kan. Weet je dat?
    En als dat niet kan hoe lang kun je hem bewaren? (In de koelkast?)

    Groetend
    Rhode

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan prima hoor. En ander is hij een weekje houdbaar, wel buiten de koelkast.

  74. Marije schreef:

    Echt een superlekkere tulband, ook na een paar dagen nog heerlijk smeuig!
    Zou ik er ook cupcakes van kunnen maken? Of is de inhoud daarvan dan te klein?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, daar is dit recept ook voor geschikt

  75. Saar schreef:

    Kan ik de zure room ook vervangen door crème fraiche? Of een andere room?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb dat nog nooit geprobeerd, dus kan het niet garanderen. Crème fraîche zou nog wel moeten lukken.

  76. Véro schreef:

    Hoi Laura!
    Wat ziet deze cake er goed uit! Ik wil hem graag maken als traktatie op het werk. Maar dan wel in muffin-vorm ipv 1 grote tulband. Zou dit lukken of is hij daarvoor te smeuig / kleverig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan kan prima hoor, al zou het kunnen dat ze wat aan de papiertjes blijven plakken.

  77. Soraya schreef:

    Hai Laura,

    Klopt het dat dit de tulbandvorm is van Nordic Ware.., de ”Anniversary Bundt Bakvorm”?
    Wil ‘m namelijk gaan bestellen, ziet er goed uit 🙂

    Groet Soraya

    1. Soraya schreef:

      Want op internet staat deze bakvorm met een afmeting van 28cm.. 🙂

    2. Laura Kieft schreef:

      Klopt inderdaad, ik heb de 25 cm variant (hij is in twee groottes verkrijgbaar).

  78. Esther schreef:

    Stomme vraag misschien, maar ik heb zure room gekocht en nu zag ik dat die voor koude gerechten is. Is er ook zure room voor warme? Of kan ik deze gewoon gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      nee die bestaat niet, je kunt deze gewoon gebruiken.

  79. marla schreef:

    Ik heb een mini tulband vorm 6 kleine tulbandjes kan ik dan maken.
    Verhouding blijft hetzelfde als 1 grote?

    Hoor het graag

    1. Laura Kieft schreef:

      Verhoudingen van het beslag blijven hetzelfde, hoeveel mini tulbandjes je kan maken met dit beslag weet ik niet.

  80. patricia schreef:

    Als ik nu mini cupcakes van dit beslag maak is de baktijd dan 20 a 25 min of langer
    Gr. Patricia

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou beginnen met 15-18 minuten voor mini cupcakes.

  81. Sabrina schreef:

    Kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dan moet je ook gaan spelen met de hoeveelheid baking soda, ik zou dus gewoon bloem gebruiken.

  82. Sabrina schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb al vele recepten van jouw website gemaakt en altijd wordt het lekker. Deze heerlijke cake heb ik ook op mijn lijstje staan. Nou wil ik er een normale cake van maken en is mijn cakevorm 25 cm. Wat is de verhouding dan? Ik heb op de website gekeken van handige baktips voor het omrekenen naar een andere bakvorm maar het is mij niet helemaal duidelijk. Ik hoor het graag.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gok dat je dan aan een half recept wel voldoende zult hebben.

  83. Sabrina schreef:

    Maar als ik zelfrijzrnd bakmeel gebruik dan hoeft er toch geen bakingsoda meer in er zit toch in het zelfrijzend bakmeel al rijs middelen

  84. Sell schreef:

    Deze cake al zeker 4x gemaakt ! Love it !!!!

  85. Chantal schreef:

    Vorige week heb ik deze gemaakt en mij aan het recept gehouden. Nadat ik hem een uur later uit de oven haalde was hij niet helemaal gaar en viel uiteen. Heb er toen maar een scheptaart van gemaakt en hij smaakte heerlijk! Hoe kan die van mij nog zo vloeibaar zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan aan je oven liggen, in een combimagnetron is het bijvoorbeeld moeilijk om een cake te bakken. Verder verschilt elke oven, misschien heeft die van jou gewoon meer tijd nodig. Daarom altijd even controleren met een prikker of de cake gaar is.

    2. Barbara schreef:

      Hier net gemaakt en ook hetzelfde probleem dan jij,heeft er nu al 75 min in gestaan en nog hardstikke vloeibaar…baal er erg van straks komt mijn bezoek en wilde ook een plaatje serveren

  86. Mirella schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb geen pure chocola in huis. Kan het ook met melk en is het dan de zelfde hoeveelheid.

    Gr mirella

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar de smaak veranderd wel (minder intens).

  87. Marion schreef:

    Hoi, ik wil dit recept graag proberen te maken voor mijn dochter die woensdag jarig is en helemaal gek op oreo’s. Ze lust echter absoluut geen witte chocolade. Kan ik de topping dan beter helemaal weglaten of kan ik de witte chocolade vervangen door melkchoco? Wat zou lekkerder zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide zal lekker zijn, ik zou kiezen wat jullie het lekkerst vinden.

  88. Kim schreef:

    Ik heb de taart gebakken in een gewone springvorm. Had in de lijst gekeken van omzetten qua hoeveelheid en met mijn springvorm kon ik de hoeveekheden behouden. Nu heb ik wel dat de taart aan de rand wat aangebrand is. Heb ze 60 minuten gebakken op 180graden, warme luchtoven. Niet ok?

    1. Laura Kieft schreef:

      De genoemde temperatuur is voor boven- en onderwarmte. Op zich zou hij aan de rand niet aangebrand moeten zijn bij hetelucht, maar dat kan ook aan je oven liggen.

      1. Kim schreef:

        Wat kan ik eraan doen? Voor de rest was hij perfect en nog lekker smeuïg, anders gaat hij te nat zijn als ik temperatuur verlaag vrees ik. Misschien op onderste rooster zetten ipv in het midden?

        1. Laura Kieft schreef:

          baksels horen in het midden van je oven te staan (het baksel zelf dus, niet het rooster). Wat je kunt doen is lastig te zeggen, dat hij verbrandde kan aan zoveel factoren liggen. Je oven bijvoorbeeld, maar het kan ook aan de vorm liggen. Een springvorm heeft meer tijd nodig dan een tulband om het midden gaar te krijgen, gevolg daarvan is dat de randen vaak wat droger worden (of verbranden zoals bij jou).

  89. Kim schreef:

    Nog even een vraagje ivm de chocolade bovenop. Ik heb dit recept dus gebakken in een gewone springvorm en wil de chocolade laten drippen. Doe ik dit dan best met gesmolten witte chocolade als hierboven of een ganache? Is het zo dat je verhoudingen voor witte chocolade anders zijn? Dankjewel

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, voor ganache kun je mijn recept voor ganache voor dripcakes gewoon aanhouden, verhoudingen staan daar allemaal in.

  90. Laura schreef:

    Weer een lekker receptje, goed gelukt! Bedankt.
    Groetjes Laura

  91. nks schreef:

    Hallo Laura,
    Mooi recept maar kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken 10% vet en als ik de oreos weglaat moet ik dan iets anders aan de ingredienten veranderen?
    Groetjes
    Nelleke

    1. Laura Kieft schreef:

      Waarvoor zou je de yoghurt willen gebruiken (als alternatief). Oreo’s weglaten kan.

  92. n schreef:

    Griekse yoghurt ipv de zure room omdat ik die niet in huis had 🙂

    1. n schreef:

      Heerlijk recept, omdat ik wel Griekse yoghurt in huis had en geen zure room, de yoghurt gebruikt.
      Goed gelukt! Bedankt 🙂

      1. Kim schreef:

        Het lukt met de yoghurt want bakte hem eerder met de zure room voor iemand anders maar kan zelf geen room verdragen

  93. Sandra schreef:

    Wauw wauw wauw, wat een zalige cake!! Idd niet droog. Bedankt voor je baktips, zo handig!! Ik had het recept nu gewoon overgenomen. Morgen ga ik de suiker vervangen door banaan. Hopelijk lukt dit voor een net wat gezondere versie.

  94. Linda schreef:

    Is het ook mogelijk om hem in te vriezen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Liefs

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  95. Nele schreef:

    De cake is overheerlijk en helemaal niet droog. Super goed gelukt, top recept!

  96. Klaudia schreef:

    Voor de mensen die een tulbandvorm van 21 a 22 cm hebben: Ik heb alle ingrediënten vermenigvuldigd met 0,72 (soms krijg je gekke getallen, gewoon afronden). Ik heb de cake ongeveer 45 minuten gebakken op 180 (combimagnetron) en daarna ongeveer 15 a 20 minuten laten afkoelen in de oven, met de deur op een kier, voordat ik de cake uit de vorm haalde. De cake is bij mij niet ingezakt, wel wat droog aan de buitenkant (binnenkant is perfect), dus de volgende keer zou ik hem 5 minuutjes eerder er uit halen :).

  97. Nicky schreef:

    Hoi,

    Wat jammer! Ik heb het recept helemaal gevolgd, maar hij is aan de binnenkant nog erg nat na een uur in de oven.
    Ik begrijp er niks van.

    Groetjes,
    Nicky

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohnee hoe kan dat nu! Heb je een extra temperatuur meter in je oven staan? Wie weet is daar wat kapot aan.

  98. Saliha schreef:

    Hoi. Welke maat eieren heb je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Altijd maat M tenzij anders vermeld.

  99. Adriana schreef:

    Oeps de zure room vergeten door de zwangerschapshormonen 🤷🏼‍♀️. Kan het kwaad denk je? Hij is wel mooi opgerezen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zal wat smeuïgheid missen 😉 Hoe was de smaak?

      1. Adriana schreef:

        De smaak was goed! Niemand die iets miste 🙂 dus zonder zure room ging ook prima 😅

  100. Gerda schreef:

    Dit is een geweldig recept! Zooo lekker, echt een aanrader! Maar wel wat veel voor mijn normale maat Nordicware tulbandvorm. Dus ik vul dan ook nog een kleine cakevorm met het resterende beslag, anders loopt ie over…
    Ik ga hem dit jaar maken voor de kerst, want dit is iets dat onze kinderen ook wel lekker vinden.

  101. Elja schreef:

    Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar wil het wel graag maken. Nog handige tips?

  102. Sibel schreef:

    1. Heerlijke cake!
    2. Ik moet een grotere tulbandvorm, want uit dit recept haalde ik 1 grote tulband, 1 kleinere tulband en 11 cupcakes 😅

  103. Pieternel schreef:

    Mijn grote tulband vorm stroomt over… staat nu in de oven 🙁

  104. Liduin schreef:

    Wat een heerlijke cake is dit! Apart dat je niets meer terugvindt van de stukjes Oreo in de cake. Ik heb ipv zure room crème fraiche gebruikt, die had ik in huis. Het is wel veel beslag: genoeg voor een grote én een kleine tulbandvorm.

  105. Margot schreef:

    Hey Laura,

    heb je een idee wat de inhoud van je tulband is?
    Zouden de ingrediënten voldoende zijn voor een cakevorm van 1.7L?
    Ik zou de cake graag willen maken in een bakvorm cijfer 2 🙂

    alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *