Dit zijn geen echte chocolate chip cookies, maar als chocolate chip cookie gedecoreerde koekjes. Maar wél met echte chocolade en stukjes karamel. Heel erg lekker dus!
Porties: 40koekjes
Ingrediënten
Ronde koekjes (6-7 cm doorsnede)
halfreceptsuikerkoekjes
halfreceptchocolade suikerkoekjes
chocolade mix voor vanillekoekjes
200gramwitte chocola
20grammelkchocolade
chocolade mix voor chocoladekoekjes
200gramwitte chocolade
100grammelkchocolade
Decoratie
chocolate chipsmelk en wit
kleine stukjes karameleen chocoladereep in stukjes hakken kan ook
Instructies
Begin met het maken van de koekjes zelf. Bij de ingrediënten vind je een linkje naar zowel de vanille- als de chocoladekoekjes. Halveer elk recept, en maak de koekjes volgens de beschreven receptuur.
Als de koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je beginnen met decoreren. Zoals je op de foto ziet is de kleur chocolade verschillend voor de twee soorten koekjes. We hebben een beetje getest met het mengen van melk- en witte chocolade om een kleur te krijgen die in de buurt komt van de koekjes met vanille- of chocoladesmaak.
Doe beide mixen van chocola in een apart kommetje. Begin met het eerste kommetje. Smelt twee derde van de chocolade au bain-Marie, wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je het restant van de chocola toe. Roer door tot dit helemaal is gesmolten. Verdeel de chocola met een theelepel over de koekjes, per koekje heb je ongeveer 1-2 theelepels nodig. Smeer het een beetje uit en strooi er wat chocolate chips over ter decoratie. Met het andere kommetje chocola doe je exact hetzelfde.
Dan is het een kwestie van wachten. De chocola moet uitharden, je kunt dit proces versnellen door de koekjes even in de koelkast te zetten.
Daarna is het smullen geblazen!
Bewaren
Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.