Oreo bananenbrood

12 januari 2022
Oreo bananenbrood
35

In mijn baklade is altijd veel teveel lekkers te vinden. Koekjes, snoepjes, verzin het maar. Dit keer was mijn voorraad Oreo’s een beetje uit de klauwen gelopen. Met 3 rollen Oreo’swas het de hoogste tijd om er verschillende recepten mee te gaan maken. Ik wist al gauw dat ik als eerst aan de bak ging met een Oreo bananenbrood, want op mijn aanrecht lag ook al een tros rijpe bananen naar me te lonken. Het resultaat was heerlijk, vooral de Oreo’s bovenop het bananenbrood blijven lekker knapperig en geven een extra bite.

 

Oreo bananenbrood

Heb jij nog een rol Oreo's en rijpe bananen in de keuken liggen? Dan is dit Oreo bananenbrood hét recept om mee aan de slag te gaan.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 100 gram Oreo's in stukjes
  • extra Oreo's voor decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen. Als laatst spatel je de stukjes Oreo erdoor.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Verdeel extra stukjes Oreo over het beslag.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (6 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Marijke schreef:

    Ik maak er een glutenvrije versie van door de bloem te vervangen door glutenvrije bloem (Schar mix it universal b.v.) en de Oreo koekjes te vervangen door glutenvrije Oreo koekjes.
    Zo heb ik in jouw recept van bananenbrood met blauwe bessen de bloem ook vervangen door de glutenvrije bloem van Schar. Het resultaat was heerlijk!

  2. Marinka schreef:

    Hii ik geb een noten allergie, waarmee kan ik amandelmeel het beste mee vervangen? Gewone meel? Alvast bedankt groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan gewoon voor bloem gaan.

  3. Marinka schreef:

    Dankjewel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *