Met dit makkelijke recept maak je overheerlijke Oreo blondies. Dat is een brownie, maar dan zonder chocolade in het beslag.
Oreo blondies maken
Ik sta al jarenlang met regelmaat in de keuken en heb al zeker honderden recepten ontwikkeld. Daardoor gaat er nu veel in één keer goed in de keuken, oefening baart kunst zeggen ze ook wel. Al is dit echt niet altijd het geval, soms ben ik niet helemaal tevreden over het eindresultaat. Dat was ook zo bij de eerste versie van deze Oreo blondies. Ik besloot daarom opnieuw Oreo’s in te slaan om weer aan de bak te gaan. Dit keer met een perfect resultaat. Ik deel het recept met je zodat jij ook deze lekkere blondies met Oreo’s kunt maken.
BAKTIPS! Al mijn tips voor het bakken van blondies lezen? Neem het basisrecept om blondies te maken dan goed door!
Hoi Laura!
Ik heb een brownievorm van 19 x 29. Heb je toevallig tips voor het vermenigvuldigen van de ingrediënten?
Liefs,
Nicky
Hier kun je alles makkelijk omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Ik heb ze vandaag gemaakt en de verhoudingen kloppen niet. Het moet inderdaad andersom zijn, 350 gram suiker en 225 gram roomboter.
Ik heb ze dinsdag gemaakt. Ik heb de hoeveelheid suiker en boter omgedraaid. Net zoals in alle andere blondie recepten. Leek me beter en hij was heerlijk!
We vonden ze echt niet lekker. Beslag was heel vloeibaar en de structuur niet oké. Nog maar eens andersom proberen.
Oh wat rot om te horen, ik zie dat jullie er inmiddels al uit zijn dankzij elkaar maar excuses voor het foutje in het recept.
Fijn, die reactie’s! Zo kon ik toch nog een geslaagde Oreo-blondie maken. De hoeveelheid basterdsuiker en roomboter heb ik inderdaad omgewisseld: het is perfect, heerlijk die combinatie van witte chocolade en Oreo!
Mijn ovenschaal is 20×27 cm en de aangegeven hoeveelheid in het recept gaat ook prima. De blondie is iets lager dan op de foto erbij, maar het gaat uiteindelijk om de smaak ;-)! Op naar het volgende overheerlijke (brownie-)recept…
Oei, foutje! Klopt inderdaad helemaal, dank voor het scherpe oog. Ik heb het ook in het recept aangepast.
Kan gebeuren! We smullen hier regelmatig van alle lekkere recepten!
Kunnen blondies ingevroren worden na het bakken?
Dat kan, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
Niet normaal lekker deze!!!! Binnen 1 dag op met 3 pubers in huis😋
Wauw! De smaak is super lekker, maar in mijn oven op de aangegeven stand en in dezelfde maat vorm was de blondie nog lang niet gaar. De buitenkant is prima en ook krokant gebakken. Maar de binnenkant is helaas niet gaar genoeg, alleen weet je natuurlijk niet als die uit oven komt…. Echt heel zonde, alles weggooien..
Nog maar een poging wagen en dan denk een andere bakvorm en baktijd.
Heb je de blondies volledig af laten koelen? Ze horen smeuïg te zijn (dat kan soms niet gaar lijken, maar dat is het dan wel).
Ja hij was echt volledig afgekoeld, de hele middag. Het was echt nog te vloeibaar aan de binnenkant. Maar ik denk toch net een paar minuten langer. Is jammer, maar ook een kwestie van je oven leren kennen en voelen of iets wel of niet gaat is.
Ah oke, zeker jammer inderdaad maar waar wat je zegt! Hopelijk lukt het de volgende keer beter 🙂
Bloem, is dit zelfrijzende bloem of patisseriebloem?
Bloem is altijd bloem, en zelfrijzend bakmeel is hetzelfde als wat jij waarschijnlijk bedoelt met zelfrijzend bloem.