Met dit makkelijke recept maak je overheerlijke Oreo blondies. Dat is een brownie, maar dan zonder chocolade in het beslag.

Oreo blondies maken

Ik sta al jarenlang met regelmaat in de keuken en heb al zeker honderden recepten ontwikkeld. Daardoor gaat er nu veel in één keer goed in de keuken, oefening baart kunst zeggen ze ook wel. Al is dit echt niet altijd het geval, soms ben ik niet helemaal tevreden over het eindresultaat. Dat was ook zo bij de eerste versie van deze Oreo blondies. Ik besloot daarom opnieuw Oreo’s in te slaan om weer aan de bak te gaan. Dit keer met een perfect resultaat. Ik deel het recept met je zodat jij ook deze lekkere blondies met Oreo’s kunt maken.

BAKTIPS! Al mijn tips voor het bakken van blondies lezen? Neem het basisrecept om blondies te maken dan goed door!

Recept oreo blondies

Het Kinderbakboek 2

30 Nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst, de pannenkoekentaart of dino koekjes?

Bestel hier!

Afbeelding

 

Oreo blondies recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.94 van 16 stemmen

Oreo blondies recept

Ik heb wat verschillende testen gedaan voor Oreo blondies en kwam uiteindelijk op dit recept uit voor het beste en lekkerste resultaat.
Porties: 16 stukjes
Voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • snuf zout
  • 275 gram bloem
  • 1 rol Oreo’s in stukjes (16 koekjes)
  • 100 gram witte chocoladestukjes
  • Oreokruimels ter decoratie

Instructies

  • In een pannetje smelt je de boter. Eenmaal gesmolten giet je deze in een kom.
  • Voeg basterdsuiker toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix wederom op een lage stand tot deze zijn opgenomen.
  • Bloem en zout kun je tegelijk toevoegen, mix rustig tot de bloem niet meer zichtbaar is.
  • Als laatst spatel je de stukjes Oreo en chocolade door het beslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verspreid gelijkmatig. Strooi er nog wat extra stukjes Oreo overheen.
  • Bak de blondie in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant moet een dun krokant laagje hebben en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel stevig aanvoelen.
  • Laat de blondie volledig afkoelen in de vorm en snijd daarna in stukjes. Blondies zijn machtig, dus je kunt hier prima wat kleinere stukjes van snijden.
Tips

Laat de blondie volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Dit baksel moet goed opstijven.
Bewaren

Buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Nicky schreef:

    Hoi Laura!

    Ik heb een brownievorm van 19 x 29. Heb je toevallig tips voor het vermenigvuldigen van de ingrediënten?

    Liefs,
    Nicky

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier kun je alles makkelijk omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  2. Femke schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en de verhoudingen kloppen niet. Het moet inderdaad andersom zijn, 350 gram suiker en 225 gram roomboter.

  3. Lisanne schreef:

    Ik heb ze dinsdag gemaakt. Ik heb de hoeveelheid suiker en boter omgedraaid. Net zoals in alle andere blondie recepten. Leek me beter en hij was heerlijk!

  4. Inge schreef:

    We vonden ze echt niet lekker. Beslag was heel vloeibaar en de structuur niet oké. Nog maar eens andersom proberen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat rot om te horen, ik zie dat jullie er inmiddels al uit zijn dankzij elkaar maar excuses voor het foutje in het recept.

  5. Janny schreef:

    Fijn, die reactie’s! Zo kon ik toch nog een geslaagde Oreo-blondie maken. De hoeveelheid basterdsuiker en roomboter heb ik inderdaad omgewisseld: het is perfect, heerlijk die combinatie van witte chocolade en Oreo!

    Mijn ovenschaal is 20×27 cm en de aangegeven hoeveelheid in het recept gaat ook prima. De blondie is iets lager dan op de foto erbij, maar het gaat uiteindelijk om de smaak ;-)! Op naar het volgende overheerlijke (brownie-)recept…

  6. Laura's Bakery schreef:

    Oei, foutje! Klopt inderdaad helemaal, dank voor het scherpe oog. Ik heb het ook in het recept aangepast.

  7. Lisanne schreef:

    Kan gebeuren! We smullen hier regelmatig van alle lekkere recepten!

  8. Miranda schreef:

    Kunnen blondies ingevroren worden na het bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  9. Jorieke schreef:

    Niet normaal lekker deze!!!! Binnen 1 dag op met 3 pubers in huis😋

  10. Janneke schreef:

    Wauw! De smaak is super lekker, maar in mijn oven op de aangegeven stand en in dezelfde maat vorm was de blondie nog lang niet gaar. De buitenkant is prima en ook krokant gebakken. Maar de binnenkant is helaas niet gaar genoeg, alleen weet je natuurlijk niet als die uit oven komt…. Echt heel zonde, alles weggooien..
    Nog maar een poging wagen en dan denk een andere bakvorm en baktijd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je de blondies volledig af laten koelen? Ze horen smeuïg te zijn (dat kan soms niet gaar lijken, maar dat is het dan wel).

  11. Janneke schreef:

    Ja hij was echt volledig afgekoeld, de hele middag. Het was echt nog te vloeibaar aan de binnenkant. Maar ik denk toch net een paar minuten langer. Is jammer, maar ook een kwestie van je oven leren kennen en voelen of iets wel of niet gaat is.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah oke, zeker jammer inderdaad maar waar wat je zegt! Hopelijk lukt het de volgende keer beter 🙂

  12. Lieve schreef:

    Bloem, is dit zelfrijzende bloem of patisseriebloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bloem is altijd bloem, en zelfrijzend bakmeel is hetzelfde als wat jij waarschijnlijk bedoelt met zelfrijzend bloem.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept