Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn team dat ik er echt mee aan de slag moest tijdens de havermout themaweek, vooruit dan maar ;). Het resultaat van deze vegetarische groene havermoutburger was verrassend lekker! Dat vonden mijn eters ook.
De groene kleur dankt deze burger aan de doperwten en de munt, die samen met havermout en feta de basis vormen van deze burger. Ik bouwde er gelijk een lekker broodje mee, met zelfgemaakte tzatziki. Maar je kunt ook heel goed kleinere burgers bakken en ze bij een (Griekse) salade eten met een lekker bakje tzatziki ernaast als dip en verse frietjes erbij.
Lijkt me super lekker!
Ik vroeg me alleen even af of je de burgers eerst moet bakken alvorens deze in de koelkast of vriezer te bewaren of dat dat ook ongebakken kan?
Klinkt heel erg lekker! Is het mogelijk de feta te vervangen? Waarmee kan je dat het beste doen?
Zachte geitenkaas bijvoorbeeld! Misschien dat een andere soort kaas ook goed werkt, gewone geraspte kaas bijvoorbeeld. Maar dat heb ik niet getest!
Het beslag zou ik altijd meteen afbakken. De burgers kun je afgebakken enkele dagen bewaren.
Gisteren vis met erwtenpuree met munt gegeten, ideaal dit recept nu om het restje erwtenpuree bij de lunch als burger te verwerken. Een hamburger-ring heb ik gebruikt om het beslag netjes in de pan te krijgen.
Wat slim met een hamburger ring, dat is een goede tip!
Ik maak van een kleine twee ons biologisch rundergehakt drie ons of meer door er in een geklopt ei of melk geweekte havermout aan toe te voegen. Goed op smaak brengen en ballen van draaien. Erg lekker en schheelt in vleesconsumptie.
Ook een hele goede tip!