Deze frisse fruitige appel-bramen crumble is om je vingers bij af te likken. Heerlijk als toetje, maar het kan ook prima als ontbijt.
Porties: 2personen
Ingrediënten
100grambramen
70gramappel(in blokjes)
35gramfijne kristalsuiker
25gramongezouten roomboter
35grambloem
snufje zout
Instructies
De stukjes appel en de bramen roer je door elkaar. Als je het wat zoeter wilt, kun je er wat suiker doorroeren. schep het fruit in een klein ovenschaaltje.
In een aparte kom kneed je de suiker, boter, bloem en het snufje zout met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het fruit.
Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Tips
Kijk uit voor je je eerste hap neemt, het is heet! Laat het dus rustig even staan voordat je begint. Ook lekker: er een bolletje ijs bij serveren.
Bewaren
De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.