Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolade suikerkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 januari 2015
in Basisrecepten, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

chocolade suikerkoekjes

Deze chocolade suikerkoekjes zijn een variant op het recept voor gewone suikerkoekjes dat ik al eerder online zette. Deze gebruik ik altijd wanneer ik koekjes decoreer met Royal icing en ik wil dat ze hun vorm behouden tijdens het bakken. Doordat je in verhouding veel bloem gebruikt vind ik de gewone suikerkoekjes vooral lekker met een laagje icing. Deze chocolade variant daarentegen zijn ook zonder icing om van te smullen! Ze behouden hun vorm in de oven super goed en ruiken heerlijk. Dus of je nu een middagje met de kids koekjes in alle vormen wilt bakken of dat je zelf nog met Royal icing aan de slag wilt, dit recept is een aanrader!

chocolade suikerkoekjes

chocolade suikerkoekjes

Recept afdrukken

Chocolade suikerkoekjes

Met dit recept voor chocolade suikerkoekjes kun je alle kanten op. Ze behouden hun vorm tijdens het bakken wat ideaal is bij het decoreren met royal icing.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig. Op Handige Baktips leg ik uit hoe je dat eenvoudig kunt doen.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek figuren naar wens uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Na het decoreren kun je de koekjes decoreren met Royal icing, het recept daarvoor vind je hier. Voor nog wat meer informatie over het decoreren van koekjes verwijs ik je naar dit artikel. Wil je direct aan de slag? Er staan ook al leuke how to’s op het blog!

Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

chocolade suikerkoekjes

Vorige post

Volgende post

5 tips voor suikervrij bakken van Wendy van Blij Zonder Suiker
10x leuke keukenschorten

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 76

  1. Ellen | Kokerellen.be says:
    6 jaar geleden

    Wauw wat mooi!

    Beantwoorden
    • lotje says:
      3 jaar geleden

      JE KAN ZE BETER CACOAKOEKJES NOEMEN!!!
      (geen haat hoor! echt geen haat<3)

      Beantwoorden
  2. Emma says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er prachtig uit! Ook allemaal precies hetzelfde formaat!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, dat is echt ideaal als je ze nog wilt decoreren 😉

      Beantwoorden
  3. Corinne says:
    6 jaar geleden

    Mmmm koekjes! En wat zien ze er prachtig uit.

    Beantwoorden
    • Djessalyn says:
      2 maanden geleden

      Goed recept maar de deeg is zo plak erig

      Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat een mooie, strakke koekjes!

    Beantwoorden
  5. Manon says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ze zien er echt heerlijk uit!
    Ik maak al enige tijd met veel succes jouw gewone suikerkoekjes. Hoe bak jij de koekjes zo mooi egaal gekleurd? Ik bak ze in een hete luchtoven, maar daar komen ze niet zo mooi uit als jouw koekjes.

    Groetjes,
    Manon

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur zo’n 10-20 graden lager zetten, dan zal het beter gaan 😉

      Beantwoorden
  6. Stella says:
    6 jaar geleden

    Wauww wat zien ze er perfect uit!!

    Beantwoorden
  7. Cnavia says:
    6 jaar geleden

    Heb je nog een tip om het deeg zo mooi gelijkmatig dik uit te rollen? Zo perfect en gelijkmatig als het er bij jou uitziet, lukt het mij eigenlijk nooit….. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel/uitoefen. Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

      Beantwoorden
  8. Deb says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit! Leuke vormpjes heb je gebruikt!

    Beantwoorden
  9. Marja says:
    6 jaar geleden

    Ik krijg het inderdaad ook nooit zo mooi en regelmatig dun uitgerold! Die van jou zien er altijd zo gelijkmatig en netjes uit. Heb je er misschien een trucje voor zodat ik ook mooie koekjes krijg? Bij voorbaat bedankt!
    Tot de volgende keer enneh…..je koekjes zien er weer zeer smakelijk en keurig netjes uit!
    Groetjes, Marja. 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel (hopelijk klinkt dat logisch!). Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte, als je roller daar op rust heb je een mooie gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

      Beantwoorden
  10. Joke says:
    6 jaar geleden

    Oh wat zijn ze mooi en zo recht allemaal! Inderdaad fijn om zulke mooie en rechte koekjes te mogen decoreren. Wanneer gaan we weer aan de slag ????

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  11. Nokkie says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Ik vind ze inderdaad veel lekkerder dan de gewone (vanille) suikerkoekjes.
    Ik vroeg me eigenlijk af hoe je kan checken of ze gaar zijn. Normaal zie je dat aan de gekleurde randjes maar omdat de chocoladeversie zo donker zijn niet. En voelen of ze gaar zijn kan denk ik ook niet, want ze zijn meteen na het bakken nog zacht

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kan het bij deze koekjes niet echt zien inderdaad. Maar als je weet hoelang de gewone suikerkoekjes nodig hebben in jouw oven, kun je die tijd voor deze koekjes ook gewoon aanhouden.

      Beantwoorden
  12. Alicia (MyCookieAddiction) says:
    6 jaar geleden

    hallo

    ik heb laatst op aliexpress een paar schattige panda cookie cutters gekocht en ze zijn super leuk !
    ik zou ze ook bestellen als je ze maakt zou ik deze koekjes gebruiken

    Beantwoorden
    • Alicia (MyCookieAddiction) says:
      6 jaar geleden

      ik heb die panda cookie cutters ook !
      ik heb ze laats nog gebruikt echt super schattig
      op een youtube kanaal laat ze zien hoe je het deeg maakt en hoe je ze in elkaar zet kijk maar op kawaisweetworld
      veel succes

      Beantwoorden
  13. Annette says:
    6 jaar geleden

    Lekker!
    Ga ik zeker eens maken.
    De oven temperaturen die in jou blogs staan, is dat altijd de temperatuur voor een elektrische oven? Ik heb namelijk een hetelucht dus dan moet ik daar even rekening mee houden dat ik hem wat lager zet toch?
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Klopt inderdaad, voor een elektrische oven met boven en onderwarmte. Voor hetelucht zet je de temperatuur 20% lager.

      Beantwoorden
  14. Annelies says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik heb het deeg gisteren namiddag gemaakt met mijn meisjes,
    heb het in de koelkast gelegd,en dan was er onverwacht bezoek.
    Waardoor ik dus geen koekjes meer gebakken heb.
    Is dat erg dat ik het deeg nu nog gebruik?
    of moet ik nieuwe gaan maken
    (het deeg ziet en smaakt nog lekker,zat in de koelkast met folie rond)

    groetjes Annelies

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het zeker nog gebruiken. Minimaal een uur koelen is het best. Maar zelfs als je het een paar dagen laat koelen is het goed 🙂

      Beantwoorden
  15. Renske says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil voor serious rescue actie koekjes gaan bakken. Nou wil ik alvast een paar ballen deeg voorbereiden zodat we met veel man tegenlijk in een avond kunnen rollen uitsteken en bakken.

    Hoeveel dagen kun je het deeg in de koelkast bewaren? Kan dat een kleine week (5 dagen)?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Succes met de actie!

      Beantwoorden
  16. Mehtap says:
    5 jaar geleden

    Hallo,
    Hoe lang zijn de koekjes houdbaar nadat ze gebakken zijn en hoe kun je de koekjes het best bewaren!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hier lees je alles over het bewaren van koekjes: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  17. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke koekjes zijn dit!! Ook erg leuk om met de kinderen te maken 😉
    Alle vormpjes konden worden gemaakt; van smileys tot hartjes en bloemetjes. Handig!

    Beantwoorden
  18. Judith says:
    5 jaar geleden

    Oh dit lijken mij heerlijke koekjes. Even een vraagje. Welke bloem moet ik gebruiken?
    Ik heb tarwebloem en patentbloem in huis.
    Wat heb je trouwens een mooie site!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Beide kan, ik heb zelf patentbloem gebruikt voor deze koekjes. En bedankt 🙂

      Beantwoorden
  19. Joyce uitgeest says:
    5 jaar geleden

    50 gr vanille suiker, bedoel je dat ik bijna 7 ZAKJES vanille suiker in het deeg verwerk???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat bedoel ik inderdaad 🙂 is voor de smaak ivm de grote hoeveelheid bloem.

      Beantwoorden
  20. Cimi says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze op mijn werk gemaakt (ben kok in een supermarkt) voor valentijnsdag en ze zijn geweldig gelukt 🙂 bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  21. Konijntje says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt als valentijnskado voor mijn verloofde. Hij was er erg blij mee! Ze waren heerlijk!

    Beantwoorden
  22. Mirjam says:
    5 jaar geleden

    heb niet genoeg vanille suiker wat kan ik gebruiken als alternatief?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      zou dan de gewone suiker gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Tatjana says:
    5 jaar geleden

    Hallo!

    Ik bak deze koekjes vaak, aangezien iedereen ze hier heerlijk vind!
    Alleen blijven ze vaak nog wat zacht van binnen?
    Ik snap dat ik ze wat langer moet bakken om ze wat harder te krijgen, maar ze branden dan meteen zo snel aan..is er misschien een handige tip om ze perfect te krijgen?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Toch echt iets langer bakken als je ze iets harder wilt. Heb je de artikelen over koekjes op Handigebaktips.nl al gelezen? Daar geef ik ook allerlei tips 🙂

      Beantwoorden
  24. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit prachtige recept! Vanmorgen heb ik samen met mijn zoontje van bijna 4 het deeg gemaakt en in plakken in de koelkast gezet en nadat we boodschappen gedaan hadden mocht hij dan eindelijk koekjes maken. Hartjes vooral, voor iedereen die hij lief vindt, maar ook nog wat andere vormpjes. Na het bakken hebben we er heerlijk van gesmuld, ze smaken echt super!
    Heel erg bedankt voor dit fijne recept, we hebben er veel plezier van gehad. 🙂

    Beantwoorden
  25. Marjet says:
    4 jaar geleden

    Vanmiddag met de kids koekjes gebakken. 2x basis recept gebruikt. 1/4 met cacao, 1/4 met roze kleurstof, 1/4 met groene kleurstof en 1/4 zonder extra toevoeging. Kids vonden het geweldig! Wat een kleurenfestijn! Voordat de koekjes de oven in gingen, hebben ze de koekjes nog versierd met zilverenballetjes en gekleurde suikerballetjes. Heerlijk zijn de koekjes geworden! Goed recept hoor!

    Beantwoorden
  26. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Dit recept was echt super! Heb ze gemaakt in de vorm van een tulp (voor mijn zieke oma) en ze gedecoreerd met witte chocolade en een combi van witte en melk chocolade. Het was heel leuk om ze te maken!

    Beantwoorden
  27. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    De koekjes heb ik al twee keer zeer succesvol gemaakt. Vandaag zijn ze echter iets minder goed gelukt. Aan de bovenkant zie je er niets aan gelukkig, maar in de onderkant zitten opeens in een aantal koekjes barstjes en (een soort van) luchtbelletjes. Toen ik de vormpjes uitstak in het deeg, was het deeg mooi glad. Weet u hoe deze barstjes en belletjes zijn ontstaan?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat gebeurt wel vaker aan de onderkant. Ik merk zelf meestal dat dit bij de koekjes gebeurt waarvan ik het deeg al 2 of 3 keer opnieuw uitgerold heb (en waarbij dus ook wat bloem is toegevoegd hierdoor)

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor uw snelle reactie! Het deeg was inderdaad bij sommige koekjes al meerdere keren uitgerold. Dan weet ik dat ik daar de volgende keer extra op moet letten.

        Beantwoorden
  28. Amina says:
    4 jaar geleden

    Hai, kan ik de cacaopoeder ook weglaten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dan zou ik het recept voor de gewone suikerkoekjes maken.

      Beantwoorden
  29. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Gebruik je hiervoor best gewone patisseriebloem of zelfrijzende bloem of maakt het geen verschil?
    + kan het kwaad als je vormpjes van verschillende groottes gebruikt? of best apart bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Gewone bloem zoals in het recept staat. Als het zelfrijzend moet zijn staat dit erbij. Verschillende groottes kun je het best apart bakken.

      Beantwoorden
  30. iezewiezeke says:
    3 jaar geleden

    hey hey, gebruik je gewoon cacaopoeder? de zuivere vorm dan of neem je nestquick?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja gewoon zuivere cacaopoeder. Nesquick is een mix voor chocolademelk waar cacaopoeder onderdeel van is.

      Beantwoorden
      • Bianca says:
        3 jaar geleden

        Kan het wel met Nesquik of is zuivere cacao noodzakelijk?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          echte cacao is nodig voor dit recept.

          Beantwoorden
          • Bianca says:
            3 jaar geleden

            Dank je! Heb het direct gekocht 🙂

  31. Flora says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik gewone suiker gebruiken voor dit recept? Ik heb geen basterdsuiker meer in huis..
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor kan ook 🙂

      Beantwoorden
  32. Katia Bossu says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    In België kan ik niet makkelijk witte basterdsuiker vinden.
    Kan ik dit vervangen met gewone kristalsuiker?
    Alvast bedankt,
    Katia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je krijgt wel een iets andere structuur.

      Beantwoorden
  33. Yvonne Janssen says:
    2 jaar geleden

    Ik zou het prettig vinden, als de letters op deze website meer contrasteren met de achtergrond. Grijze en lichtblauwe letters tegen een witte achtergrond en omgekeerd kan ik bijna niet lezen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien even kijken naar de instellingen van je scherm? Dat kan ook uitmaken namelijk. We hebben al donkergrijze letters gebruikt zodat het juist goed leesbaar is. En het groen-blauw is (vaak) dikgedrukt zodat het opvalt, al moet dit in oudere artikelen nog aangepast worden, zijn we mee bezig 😉

      Beantwoorden
  34. Eda says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura, dank voor dit mooie recept. Kan ik hiervoor ongeveer 6/7 zakjes vanille suiker voor gebruiken? Die van 8 gram per zakje..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je moet gewoon 50 gram toevoegen, als je meer/minder wilt gebruiken dan moet je de andere hoeveelheid suiker daar op aanpassen.

      Beantwoorden
  35. Tamara says:
    2 jaar geleden

    ik heb dus vormpjes van de gezichten van mickey en minnie (uitsteek en stempel).

    Ik wil er zowel chocolade als naturel/vanille van maken. kan ik dit recept dan voor chocolade gebruiken? en voor naturel het beste de shortbread? of deze maar dan zonder de cacao?

    Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      er staan ook vanille suikerkoekjes online.

      Beantwoorden
  36. Mandy says:
    2 jaar geleden

    Heb deze willen proberen maar als ik ze wil verleggen naar de bakplaat vallen ze uiteen 😓 met een spateltje lukt het enkel bij de gewone ronde vormen.. ik het zo een mooie vlindervorm die ik zou willen gebruiken maar bij deze vallen ze op elke mogelijke manier uiteen.. vind hier ook geen tips over en heb alles uit het recept gevolgd.. HELP 😟

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hi Mandy, als ze uit elkaar vallen heb je teveel bloem gebruikt waarschijnlijk. Heb je het deeg vaak opnieuw uitgerold in bloem?

      Beantwoorden
      • Mandy says:
        2 jaar geleden

        Hi! De eenige bloem die ik heb gebruikt was uit het recept.. ik heb tussen 2 bakpapiervellen uitgerold 😅

        Beantwoorden
  37. Wieteke says:
    2 jaar geleden

    Kan ik voor deze koekjes ook plantaardige margarine gebruiken? Ik weet dat roomboter het lekkerste is maar ik ben fors lactose intolerant dus als ik ze zelf ook wil kunnen eten kan moet ik een alternatief bedenken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker, zal uiteraard wel iets invloed hebben op het resultaat.

      Beantwoorden
  38. Irma says:
    1 jaar geleden

    Ik heb deze gebakken en ze smaken erg droog en cacao poeder achtig. Mijn machine had al bij de 4e of 5e eetlepel bloem moeite met mixen. Hoe kan dat? En hoe kan ik t oplossen? Kan ik gewoon een eitje extra toevoegen?
    Ik zag ook dat t recept verschilt van t basisrecept koekjes. In welke zin is dit recept anders dan wanneer je in t basisrecept 50 gram bloem vervangt door cacaopoeder? 🙂
    Heb de brownies ook geprobeerd, heeeeeel lekker:)

    Beantwoorden
    • Irma says:
      1 jaar geleden

      Niet t basisrecept. Deze chocovariant verschilt met de gewone suikerkoekjes variant.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat de brownies in de smaak vielen! Je hebt het verschil inderdaad goed, dit is nu eenmaal de verhouding voor koekjes die niet uitlopen in de oven. Heb je ze misschien iets te lang in de oven gehad dat ze droog zijn geworden? Extra ei zou ik niet toevoegen (wordt cake-achtig dan), eerder een beetje boter en evt. suiker maar wel met risico op koekjes die hun vorm niet behouden.

      Beantwoorden
  39. Maite says:
    8 maanden geleden

    Net gebakken! In plaats van boter margarine gebruikt (Bertoli met olijfolie) en niet gemixt (baby sliep), maar gewoon alles door elkaar gekneed. Rol gemaakt en in de koelkast gelegd en erna plakjes ervan gesneden (beetje met de hand uitgeduwd). Superlekker! Ik heb 200 gram witte basterdsuiker gebruikt en wat echte vanille essence. Echt erg lekker.

    Beantwoorden
  40. J says:
    4 maanden geleden

    Ik maakte de koekjes eerst met tarwebloem, niet knapperig, slof en niet lekker. Jammer. Daarna met Zeeuwse bloem, heerlijk knapperig! Wat een verschil! Ik bak koekjes in vervolg met Zeeuwse bloem.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Wat bijzonder! Hier bak ik ze altijd met patent of tarwebloem en ze zijn nooit slof en altijd knapperig.

      Beantwoorden
  41. J says:
    4 maanden geleden

    Hmm misschien doe ik toch iets fout hoor, De grotere koekjes waren toch wat slof van binnen. En toen ze nog maar net 15 minuten uit de oven waren waren ze wel knapperiger. Het was al een verschil met de vorige maar nog niet tevreden. Vandaag gingen we ze versieren, kerstkoekjes en een paar in de kerstboom met lintje.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Waar koop je lollystokjes?

Waar koop je lollystokjes?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan