Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolade suikerkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 januari 2015
in Basisrecepten, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

chocolade suikerkoekjes

Deze chocolade suikerkoekjes zijn een variant op het recept voor gewone suikerkoekjes dat ik al eerder online zette. Deze gebruik ik altijd wanneer ik koekjes decoreer met Royal icing en ik wil dat ze hun vorm behouden tijdens het bakken. Doordat je in verhouding veel bloem gebruikt vind ik de gewone suikerkoekjes vooral lekker met een laagje icing. Deze chocolade variant daarentegen zijn ook zonder icing om van te smullen! Ze behouden hun vorm in de oven super goed en ruiken heerlijk. Dus of je nu een middagje met de kids koekjes in alle vormen wilt bakken of dat je zelf nog met Royal icing aan de slag wilt, dit recept is een aanrader!

chocolade suikerkoekjes

Ingrediënten chocolade suikerkoekjes

voor ongeveer 30 koekjes
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

chocolade suikerkoekjes

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig. Op Handige Baktips leg ik uit hoe je dat eenvoudig kunt doen.

Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek figuren naar wens uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 graden.

chocolade suikerkoekjes

Na het decoreren kun je de koekjes decoreren met Royal icing, het recept daarvoor vind je hier. Voor nog wat meer informatie over het decoreren van koekjes verwijs ik je naar dit artikel. Wil je direct aan de slag? Er staan ook al leuke how to’s op het blog!

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

5 tips voor suikervrij bakken van Wendy van Blij Zonder Suiker
10x leuke keukenschorten

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
2

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 71

  1. Ellen | Kokerellen.be says:
    5 jaar geleden

    Wauw wat mooi!

    Beantwoorden
    • lotje says:
      1 jaar geleden

      JE KAN ZE BETER CACOAKOEKJES NOEMEN!!!
      (geen haat hoor! echt geen haat<3)

      Beantwoorden
  2. Emma says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er prachtig uit! Ook allemaal precies hetzelfde formaat!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja, dat is echt ideaal als je ze nog wilt decoreren 😉

      Beantwoorden
  3. Corinne says:
    5 jaar geleden

    Mmmm koekjes! En wat zien ze er prachtig uit.

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat een mooie, strakke koekjes!

    Beantwoorden
  5. Manon says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ze zien er echt heerlijk uit!
    Ik maak al enige tijd met veel succes jouw gewone suikerkoekjes. Hoe bak jij de koekjes zo mooi egaal gekleurd? Ik bak ze in een hete luchtoven, maar daar komen ze niet zo mooi uit als jouw koekjes.

    Groetjes,
    Manon

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur zo’n 10-20 graden lager zetten, dan zal het beter gaan 😉

      Beantwoorden
  6. Stella says:
    5 jaar geleden

    Wauww wat zien ze er perfect uit!!

    Beantwoorden
  7. Cnavia says:
    5 jaar geleden

    Heb je nog een tip om het deeg zo mooi gelijkmatig dik uit te rollen? Zo perfect en gelijkmatig als het er bij jou uitziet, lukt het mij eigenlijk nooit….. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel/uitoefen. Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

      Beantwoorden
  8. Deb says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit! Leuke vormpjes heb je gebruikt!

    Beantwoorden
  9. Marja says:
    5 jaar geleden

    Ik krijg het inderdaad ook nooit zo mooi en regelmatig dun uitgerold! Die van jou zien er altijd zo gelijkmatig en netjes uit. Heb je er misschien een trucje voor zodat ik ook mooie koekjes krijg? Bij voorbaat bedankt!
    Tot de volgende keer enneh…..je koekjes zien er weer zeer smakelijk en keurig netjes uit!
    Groetjes, Marja. 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel (hopelijk klinkt dat logisch!). Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte, als je roller daar op rust heb je een mooie gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

      Beantwoorden
  10. Joke says:
    5 jaar geleden

    Oh wat zijn ze mooi en zo recht allemaal! Inderdaad fijn om zulke mooie en rechte koekjes te mogen decoreren. Wanneer gaan we weer aan de slag ????

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  11. Nokkie says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Ik vind ze inderdaad veel lekkerder dan de gewone (vanille) suikerkoekjes.
    Ik vroeg me eigenlijk af hoe je kan checken of ze gaar zijn. Normaal zie je dat aan de gekleurde randjes maar omdat de chocoladeversie zo donker zijn niet. En voelen of ze gaar zijn kan denk ik ook niet, want ze zijn meteen na het bakken nog zacht

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kan het bij deze koekjes niet echt zien inderdaad. Maar als je weet hoelang de gewone suikerkoekjes nodig hebben in jouw oven, kun je die tijd voor deze koekjes ook gewoon aanhouden.

      Beantwoorden
  12. Alicia (MyCookieAddiction) says:
    5 jaar geleden

    hallo

    ik heb laatst op aliexpress een paar schattige panda cookie cutters gekocht en ze zijn super leuk !
    ik zou ze ook bestellen als je ze maakt zou ik deze koekjes gebruiken

    Beantwoorden
    • Alicia (MyCookieAddiction) says:
      5 jaar geleden

      ik heb die panda cookie cutters ook !
      ik heb ze laats nog gebruikt echt super schattig
      op een youtube kanaal laat ze zien hoe je het deeg maakt en hoe je ze in elkaar zet kijk maar op kawaisweetworld
      veel succes

      Beantwoorden
  13. Annette says:
    4 jaar geleden

    Lekker!
    Ga ik zeker eens maken.
    De oven temperaturen die in jou blogs staan, is dat altijd de temperatuur voor een elektrische oven? Ik heb namelijk een hetelucht dus dan moet ik daar even rekening mee houden dat ik hem wat lager zet toch?
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 jaar geleden

      Klopt inderdaad, voor een elektrische oven met boven en onderwarmte. Voor hetelucht zet je de temperatuur 20% lager.

      Beantwoorden
  14. Annelies says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik heb het deeg gisteren namiddag gemaakt met mijn meisjes,
    heb het in de koelkast gelegd,en dan was er onverwacht bezoek.
    Waardoor ik dus geen koekjes meer gebakken heb.
    Is dat erg dat ik het deeg nu nog gebruik?
    of moet ik nieuwe gaan maken
    (het deeg ziet en smaakt nog lekker,zat in de koelkast met folie rond)

    groetjes Annelies

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt het zeker nog gebruiken. Minimaal een uur koelen is het best. Maar zelfs als je het een paar dagen laat koelen is het goed 🙂

      Beantwoorden
  15. Renske says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil voor serious rescue actie koekjes gaan bakken. Nou wil ik alvast een paar ballen deeg voorbereiden zodat we met veel man tegenlijk in een avond kunnen rollen uitsteken en bakken.

    Hoeveel dagen kun je het deeg in de koelkast bewaren? Kan dat een kleine week (5 dagen)?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Succes met de actie!

      Beantwoorden
  16. Mehtap says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    Hoe lang zijn de koekjes houdbaar nadat ze gebakken zijn en hoe kun je de koekjes het best bewaren!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hier lees je alles over het bewaren van koekjes: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  17. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Wat een heerlijke koekjes zijn dit!! Ook erg leuk om met de kinderen te maken 😉
    Alle vormpjes konden worden gemaakt; van smileys tot hartjes en bloemetjes. Handig!

    Beantwoorden
  18. Judith says:
    4 jaar geleden

    Oh dit lijken mij heerlijke koekjes. Even een vraagje. Welke bloem moet ik gebruiken?
    Ik heb tarwebloem en patentbloem in huis.
    Wat heb je trouwens een mooie site!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide kan, ik heb zelf patentbloem gebruikt voor deze koekjes. En bedankt 🙂

      Beantwoorden
  19. Joyce uitgeest says:
    4 jaar geleden

    50 gr vanille suiker, bedoel je dat ik bijna 7 ZAKJES vanille suiker in het deeg verwerk???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat bedoel ik inderdaad 🙂 is voor de smaak ivm de grote hoeveelheid bloem.

      Beantwoorden
  20. Cimi says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze op mijn werk gemaakt (ben kok in een supermarkt) voor valentijnsdag en ze zijn geweldig gelukt 🙂 bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  21. Konijntje says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt als valentijnskado voor mijn verloofde. Hij was er erg blij mee! Ze waren heerlijk!

    Beantwoorden
  22. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    heb niet genoeg vanille suiker wat kan ik gebruiken als alternatief?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      zou dan de gewone suiker gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Tatjana says:
    3 jaar geleden

    Hallo!

    Ik bak deze koekjes vaak, aangezien iedereen ze hier heerlijk vind!
    Alleen blijven ze vaak nog wat zacht van binnen?
    Ik snap dat ik ze wat langer moet bakken om ze wat harder te krijgen, maar ze branden dan meteen zo snel aan..is er misschien een handige tip om ze perfect te krijgen?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Toch echt iets langer bakken als je ze iets harder wilt. Heb je de artikelen over koekjes op Handigebaktips.nl al gelezen? Daar geef ik ook allerlei tips 🙂

      Beantwoorden
  24. Marijke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit prachtige recept! Vanmorgen heb ik samen met mijn zoontje van bijna 4 het deeg gemaakt en in plakken in de koelkast gezet en nadat we boodschappen gedaan hadden mocht hij dan eindelijk koekjes maken. Hartjes vooral, voor iedereen die hij lief vindt, maar ook nog wat andere vormpjes. Na het bakken hebben we er heerlijk van gesmuld, ze smaken echt super!
    Heel erg bedankt voor dit fijne recept, we hebben er veel plezier van gehad. 🙂

    Beantwoorden
  25. Marjet says:
    3 jaar geleden

    Vanmiddag met de kids koekjes gebakken. 2x basis recept gebruikt. 1/4 met cacao, 1/4 met roze kleurstof, 1/4 met groene kleurstof en 1/4 zonder extra toevoeging. Kids vonden het geweldig! Wat een kleurenfestijn! Voordat de koekjes de oven in gingen, hebben ze de koekjes nog versierd met zilverenballetjes en gekleurde suikerballetjes. Heerlijk zijn de koekjes geworden! Goed recept hoor!

    Beantwoorden
  26. Jenske says:
    3 jaar geleden

    Dit recept was echt super! Heb ze gemaakt in de vorm van een tulp (voor mijn zieke oma) en ze gedecoreerd met witte chocolade en een combi van witte en melk chocolade. Het was heel leuk om ze te maken!

    Beantwoorden
  27. Jenske says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    De koekjes heb ik al twee keer zeer succesvol gemaakt. Vandaag zijn ze echter iets minder goed gelukt. Aan de bovenkant zie je er niets aan gelukkig, maar in de onderkant zitten opeens in een aantal koekjes barstjes en (een soort van) luchtbelletjes. Toen ik de vormpjes uitstak in het deeg, was het deeg mooi glad. Weet u hoe deze barstjes en belletjes zijn ontstaan?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat gebeurt wel vaker aan de onderkant. Ik merk zelf meestal dat dit bij de koekjes gebeurt waarvan ik het deeg al 2 of 3 keer opnieuw uitgerold heb (en waarbij dus ook wat bloem is toegevoegd hierdoor)

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        3 jaar geleden

        Bedankt voor uw snelle reactie! Het deeg was inderdaad bij sommige koekjes al meerdere keren uitgerold. Dan weet ik dat ik daar de volgende keer extra op moet letten.

        Beantwoorden
  28. Amina says:
    3 jaar geleden

    Hai, kan ik de cacaopoeder ook weglaten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zou ik het recept voor de gewone suikerkoekjes maken.

      Beantwoorden
  29. Bettina says:
    2 jaar geleden

    Gebruik je hiervoor best gewone patisseriebloem of zelfrijzende bloem of maakt het geen verschil?
    + kan het kwaad als je vormpjes van verschillende groottes gebruikt? of best apart bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewone bloem zoals in het recept staat. Als het zelfrijzend moet zijn staat dit erbij. Verschillende groottes kun je het best apart bakken.

      Beantwoorden
  30. iezewiezeke says:
    2 jaar geleden

    hey hey, gebruik je gewoon cacaopoeder? de zuivere vorm dan of neem je nestquick?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja gewoon zuivere cacaopoeder. Nesquick is een mix voor chocolademelk waar cacaopoeder onderdeel van is.

      Beantwoorden
      • Bianca says:
        2 jaar geleden

        Kan het wel met Nesquik of is zuivere cacao noodzakelijk?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          echte cacao is nodig voor dit recept.

          Beantwoorden
          • Bianca says:
            2 jaar geleden

            Dank je! Heb het direct gekocht 🙂

  31. Flora says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik gewone suiker gebruiken voor dit recept? Ik heb geen basterdsuiker meer in huis..
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor kan ook 🙂

      Beantwoorden
  32. Katia Bossu says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    In België kan ik niet makkelijk witte basterdsuiker vinden.
    Kan ik dit vervangen met gewone kristalsuiker?
    Alvast bedankt,
    Katia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, je krijgt wel een iets andere structuur.

      Beantwoorden
  33. Yvonne Janssen says:
    1 jaar geleden

    Ik zou het prettig vinden, als de letters op deze website meer contrasteren met de achtergrond. Grijze en lichtblauwe letters tegen een witte achtergrond en omgekeerd kan ik bijna niet lezen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Misschien even kijken naar de instellingen van je scherm? Dat kan ook uitmaken namelijk. We hebben al donkergrijze letters gebruikt zodat het juist goed leesbaar is. En het groen-blauw is (vaak) dikgedrukt zodat het opvalt, al moet dit in oudere artikelen nog aangepast worden, zijn we mee bezig 😉

      Beantwoorden
  34. Eda says:
    10 maanden geleden

    Hoi laura, dank voor dit mooie recept. Kan ik hiervoor ongeveer 6/7 zakjes vanille suiker voor gebruiken? Die van 8 gram per zakje..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Je moet gewoon 50 gram toevoegen, als je meer/minder wilt gebruiken dan moet je de andere hoeveelheid suiker daar op aanpassen.

      Beantwoorden
  35. Tamara says:
    8 maanden geleden

    ik heb dus vormpjes van de gezichten van mickey en minnie (uitsteek en stempel).

    Ik wil er zowel chocolade als naturel/vanille van maken. kan ik dit recept dan voor chocolade gebruiken? en voor naturel het beste de shortbread? of deze maar dan zonder de cacao?

    Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      er staan ook vanille suikerkoekjes online.

      Beantwoorden
  36. Mandy says:
    3 maanden geleden

    Heb deze willen proberen maar als ik ze wil verleggen naar de bakplaat vallen ze uiteen 😓 met een spateltje lukt het enkel bij de gewone ronde vormen.. ik het zo een mooie vlindervorm die ik zou willen gebruiken maar bij deze vallen ze op elke mogelijke manier uiteen.. vind hier ook geen tips over en heb alles uit het recept gevolgd.. HELP 😟

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 maanden geleden

      Hi Mandy, als ze uit elkaar vallen heb je teveel bloem gebruikt waarschijnlijk. Heb je het deeg vaak opnieuw uitgerold in bloem?

      Beantwoorden
      • Mandy says:
        3 maanden geleden

        Hi! De eenige bloem die ik heb gebruikt was uit het recept.. ik heb tussen 2 bakpapiervellen uitgerold 😅

        Beantwoorden
  37. Wieteke says:
    2 maanden geleden

    Kan ik voor deze koekjes ook plantaardige margarine gebruiken? Ik weet dat roomboter het lekkerste is maar ik ben fors lactose intolerant dus als ik ze zelf ook wil kunnen eten kan moet ik een alternatief bedenken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 maanden geleden

      Dat kan zeker, zal uiteraard wel iets invloed hebben op het resultaat.

      Beantwoorden
  38. Irma says:
    1 week geleden

    Ik heb deze gebakken en ze smaken erg droog en cacao poeder achtig. Mijn machine had al bij de 4e of 5e eetlepel bloem moeite met mixen. Hoe kan dat? En hoe kan ik t oplossen? Kan ik gewoon een eitje extra toevoegen?
    Ik zag ook dat t recept verschilt van t basisrecept koekjes. In welke zin is dit recept anders dan wanneer je in t basisrecept 50 gram bloem vervangt door cacaopoeder? 🙂
    Heb de brownies ook geprobeerd, heeeeeel lekker:)

    Beantwoorden
    • Irma says:
      1 week geleden

      Niet t basisrecept. Deze chocovariant verschilt met de gewone suikerkoekjes variant.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 dagen geleden

      Fijn dat de brownies in de smaak vielen! Je hebt het verschil inderdaad goed, dit is nu eenmaal de verhouding voor koekjes die niet uitlopen in de oven. Heb je ze misschien iets te lang in de oven gehad dat ze droog zijn geworden? Extra ei zou ik niet toevoegen (wordt cake-achtig dan), eerder een beetje boter en evt. suiker maar wel met risico op koekjes die hun vorm niet behouden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Waar koop je lollystokjes?

Waar koop je lollystokjes?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer