Gevulde Oreo chocolate chip koeken

Gepost: 17 juni 2022 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
Gevulde Oreo chocolate chip koeken
140

Vandaag deel ik een vernieuwd recept voor gevulde Oreo chocolate chip koeken met jullie. Een koekje in een koekje. Klinkt over de top, en dat is het ook. Maar het is tegelijkertijd ook fantastisch lekker en zeker iets dat je moet proberen. Of nouja, niks moet natuurlijk. Maar ik kan het je dringend aanraden 😉 .

Zelf kan ik geen genoeg krijgen van chocolate chip cookies. Jullie ook niet is mij opgevallen, want mijn basisrecept voor deze koeken met chocoladestukjes behoort tot de meest populaire recepten van de hele website!

Kan ik wel begrijpen hoor. Het is dat ik voor Laura’s Bakery graag allemaal verschillende recepten wil maken, anders stond ik waarschijnlijk bijna ieder weekend in de keuken om chocolate chip cookies te bakken.

Gevulde Oreo chocolate chip koeken

Gevulde chocolate chip koeken

Grote, dikke chocolate chip cookies met een vulling zijn een nieuwe trend. Winkels die verkopen schieten als paddestoelen uit de grond, en ik krijg wekelijks meerdere verzoeken voor dit soort recepten zodat jullie ze zelf kunnen maken. Daarom hebben we al meerdere recepten voor gevulde chocolate chip koeken met jullie gedeeld, maar ik heb inspiratie voor nog veel meer smaakvariaties.

Als je nog meer varianten wilt maken naast deze koeken met Oreo, zijn deze (gevulde) chocolate chip cookies ook erg lekker:

In Het Kinderbakboek 2 heb ik ook nog een lekker recept voor deze gevulde koeken met chocolade staan. Daarin speelt Speculoos de hoofdrol, die waren zó lekker!

Chocolate chip cookies met Nutellavulling

speculaas chocolate chip koeken met amandelspijs

Bakken met Oreo

Een koekje in een koekje. Dat is niet iets wat je snel bedenkt, maar toch deed ik dat jaren geleden ook al eens. Dat recept voor de koekjes met een Oreo erin staat zelfs nog online (gelukkig ben ik de afgelopen 9 jaar beter geworden in foodfotografie 😉 ).

Er zijn veel recepten die je kunt maken met Oreo’s, maar gecombineerd met een ander koekje is denk ik wel een van de meest bijzondere combinaties. Een hele lekkere ook bovendien.

Het recept van vandaag lijkt ietwat op dit oude recept, met als grote verschil dat dit het vernieuwde, verbeterde en nog lekkerdere recept is. Ik gebruikte nu namelijk mijn basisdeeg voor chocolate chip cookies, en niet mijn basisdeeg voor zandkoekjes. En geloof mij, dat maakt zeker verschil. Probeer dit verschil maar eens uit als je zin hebt in een koekjestest.

Oreo chocolate chip cookies

Chocolate chips vervangen

In alle chocolate chip cookies gaan -je verwacht het niet- chocolate chips! Oftewel:kleine stukjes chocolade. Deze kun je kant-en-klaar kopen, dan zijn ze vaak bakvast, maar je kunt ze ook vervangen.

Bakvaste chocolate chips zijn handig, omdat deze hun vorm behouden in de oven. Ze worden wel zacht door de hitte, maar eenmaal afgekoeld zijn het weer kleine, knapperige stukjes chocolade die niet van vorm zijn veranderd.

Een alternatief is er ook: hak een chocoladereep in stukjes en kneed deze door het koekdeeg. Deze zijn niet bakvast en behouden hun vorm dus ook niet zo goed, maar kunnen prima gebruikt worden. Na het bakken duurt het langer voordat ze weer hard zijn, het ligt aan de chocolade of ze ook weer zo knapperig zijn als de originele chocoladereep.

Tips voor de beste koekjes

Wil jij professioneel koekenbakker worden? Dan heb ik nog wat tips voor je. In dit artikel kun je ze uitgebreid lezen met uitleg over het hoe en waarom, maar hier volgen vast een paar snelle, korte tips:

  • Laat je koekdeeg lang genoeg koelen
  • Koekjesdeeg kun je ook bewaren (en dus voorbereiden)
  • Koekjes komen altijd zacht uit de oven en worden tijdens het afkoelen pas steviger

chocolate chip Oreo cookies maken

Recept afdrukken

4.60 van 10 stemmen

Gevulde Oreo chocolate chip koeken

Een lekkere en smeuïge chocolate chip cookie met in het midden een Oreo. Een overheerlijke verrassing!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 50 gram witte chocolate chips
  • 50 gram pure chocolate chips
  • 12 Oreo's
  • extra chocolate chips ter decoratie
  • extra stukjes Oreo ter decoratie

Instructies

  • Doe boter, basterdsuiker en fijne kristalsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en baking soda toe en zet de mixer uit zodra bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips gelijkmatig door het deeg.
  • Laat het deeg verpakt in keukenfolie minstens 2-3 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht), verdeel het deeg daarna in 12 gelijke stukken.
  • Het makkelijkst is om elk bolletje deeg in twee stukken te verdelen en hier plakjes van te maken. Op zo'n plakje deeg plaats je in het midden een Oreo, leg hier het tweede plakje deeg overheen. Knijp de randen goed dicht en 'draai' voorzichtig met je handen tot er weer een balletje ontstaat. Dit balletje zal niet helemaal rond worden door de Oreo die erin zit.
  • Leg de balletjes deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat, deze koeken lopen door de vulling namelijk meer uit in de oven dan andere koeken. Duw nog wat extra chocolate chips en stukjes Oreo in het deeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 14-16 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Tips

Liever geen hele Oreo in de koek? Je kunt Oreo's ook in stukken hakken en door het deeg kneden. Maak balletjes van dit deeg en bak op dezelfde wijze af.
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Tatiana schreef:

    Het deeg blijft heel plakkerig bij mij waardoor het me niet lukte de Oreo’s er mooi tussen te krijgen. Heb de oreo’s in stukjes gehakt en mee in het deeg gerold, wat op zich wel een goed alternatief was! Maar het gebeurt wel vaker dat mijn deeg te plakkerig is… Enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?
    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *