Toen ik laatst een oh-zo-charmante selfie (not!) postte op Instagram stories waarop ik een hap van een stuk cake nam stroomden de vragen gelijk mijn berichtenbox binnen. Niet omdat ik lunchte met cake, 2 soorten om precies te zijn, maar wel om te vragen welke cake het was. Dat vind ik altijd heel grappig, zodra ik iets eetbaars laat zien dat (meestal) zelfgemaakt is wil iedereen gelijk weten wat het is en hoe je het maakt. Sommigen zeggen niet meer dan ‘recept’, anderen vragen netjes in een hele zin om het recept (geloof mij, dat werkt beter die hele zin). Ieder recept dat ik in mijn keuken maak en geslaagd is komt uiteindelijk vroeg of laat online, maar na alle vragen bij deze cake wist ik dat ik niet te lang moest wachten. Jullie wilden maar wat graag met deze Oreo-Nutella cake aan de slag. Zonder ook maar te weten waar ik nou eigenlijk die hap van nam. Maar nu weten jullie het en kun je aan de slag. Gelijk vandaag, of bewaar hem voor het weekend. Oh, en die lunch met twee soorten cake was natuurlijk omdat ik jarig was die dag. Doe ik anders nooit. Echt niet hoor.
Oreo-Nutella cake
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren (M)
- 1 tl vanille-extract
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Nutella
- 7 Oreo koekjes (halve rol)
- 1 handje chocolate chips (smaak naar keuze)
Instructies
- Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, bij de laatste kun je ook het vanille-extract toevoegen. Dan kun je het zelfrijzend bakmeel erbij doen, mix tot dit is opgenomen in het beslag. Langer mixen is niet nodig.
- Vet je taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
- Roer de Nutella in een schaaltje even door en verdeel met een theelepel over de cake. Met de achterkant van je lepeltje kun je de Nutella in swirls door het beslag verdelen. Breek de Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de cake, druk ze lichtjes aan. Doe hetzelfde met de chocolate chips.
- Bak de cake in 20-25 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
- Laat de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
- Snijd de cake in reepjes en serveer.
- Eet smakelijk!
Tips
- Bewaren: luchtdicht verpakt blijft deze cake 4-5 dagen goed, bewaar hem buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan blijft hij tot 3 maanden goed.
Hoi Laura, kan deze cake ook in een normaal bakblik?
Ik lees even mee 😉
Wil ik ook wel weten ;)!
Ja hoor, geen probleem. Hij zal wel ietsjes langer in de oven moeten.
Welke maat vorm is dan het best?
In principe kan alles, je moet er alleen mee rekening houden dat de baktijd wat langer wordt naarmate je een kleinere vorm gebruikt.
Wat ziet er allemaal heerlijk uit!
Ik heb alle twee jou boeken en bak er heel graag uit!
Groetjes
Marja Nijholt
Wat leuk om te horen! 😀
Hi Laura, waar kan ik die blikvorm kopen?
bak- en kookwinkels, dille en kamille onder andere.
heb deze cake gisteren meteen gemaakt, wat is die lekker zeg! We hebben er met z’n allen echt van gesmuld. Dankjewel voor het recept 🙂
Wat leuk om te horen!
Erg lekker!
Hij was heerlijk!
De cake zit in de oven, heb een cakevorm gebruikt. Ben zo benieuwd!
Kan ik de vanille extract ook vervangen voor bijv vanillesuiker of amandel zoetstof (het kleine flesje van dr oetker) ?
Ja hoor dat kan.
Ik heb de cake vandaag gemaakt wel in een groter bakblik.
De cake had bijna 1u ingestaan mijn oreos waren tot de bodem gezakt en gesmolten en mijn cake was nog niet volledig doorbakken ?
De smaak was wel goed, maar wat zou ik verkeerd gedaan hebben?
Als je Oreo’s zakken zou het kunnen dat je het beslag te luchtig hebt geklopt. Dat hij niet gaar is zou aan je oven kunnen liggen, heb je misschien een combi magnetron?
Super lekker!
Ik heb deze cake gemaakt. De Nutella heb ik vervangen door de gewone choco pasta. Het heeft lekker gesmaakt ?
Weeral een super lekker recept, dankjewel! Ik maakte de cake in een gewone langwerpige standaard cakevorm. Ik zette hem ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven en zo is hij ook goed gelukt 🙂 Ga ik zeker nog eens maken!
Helaas 🙁 mislukt.
Heb normaal rechthoekig bakblik gebruikt en na 25 minuten in de oven, komt hij eruit alsof hij niet eens in de oven geweest is!
Vond t al weinig tijd en temperatuur laag.
Ik heb geen bakblik zoals op de foto maar een normale. Wel ongeveer dezelfde afmeting.
Heb net ook de omrekeningsmethode geprobeerd maar daar wordt ik niet echt wijzer van 🙁
Heb je misschien een tip qua richttijd/temperatuur wat beter zal zijn voor dit baksel in een normale rechte vorm? Dus met hogere zijkanten?
Ik gebruik een boven/onder warmte oven. Digitale temperatuurinstelling.
Als je dit recept bakt in een normale cakevorm zul je hem langer moeten bakken. Zou beginnen met de tijd x1,5 en dan controleren/in de gaten houden.
Hoi Laura,
Wat heb je toch steeds geweldige recepten op je site staan!! Maar ik heb een vraagje…. Steeds als ik je site bezoek, komt er een advertentie boven over het verwijderen van oorsmeer…….bah! Heb jijzelf regie over welke advertenties er op je site komen te staan? Ik snap, dat het belangrijk kan zijn, om te weten hoe je dat goedje uit je oor verwijdert, maar de lust om je recept verder door te lezen, gaat een beetje weg als ik die adv. weer zie staan. Hoewel ik me daar wel weer overheen zet, omdat t allemaal té lekker is wat ik lees. Verder niets dan lof! Succes met je site en je recepten en bedankt daarvoor!
Groetjes, Carla.
Thanks voor het doorgeven! Ik geef altijd aan dat ik deze ads niet wil, maar de partij erachter is nogal hardnekkig en biedt ze steeds onder andere namen weer opnieuw aan. Kan er rustig 100 per week verwijderen uit het systeem. Tijd om dat weer opnieuw te doen dus 😉
Echt super lekkerr!
Deze cake is hier echt een succes! Nu heb ik hem afgelopen weekend gemaakt met Biscoff speculaas crème koekjes, speculoospasta en witte chocolade chips. Was een aangename cake. Groetjes!