Overgebleven fruit kun je uitstekend gebruiken voor het maken van ijsjes. Voeg wat yoghurt toe voor romigheid en je bent klaar om de warme zomerse dagen door te komen. Probeer deze watermeloen-yoghurt ijsjes ook zeker eens uit!
Porties: 4ijsjes
Ingrediënten
200gramwatermeloen
100gramGriekse yoghurt
sap van een halve citroen
Instructies
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en draai dit tot een gladde massa. Proef even van het mengsel of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog wat honing toevoegen of wat suiker in de vloeistof oplossen.
Giet het mengsel in je ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsvorm minstens 6 uur in de vriezer voordat je ze uit de vorm haalt.
Je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een Zoku ijsmaker maken, dan zijn ze met ongeveer 7 minuten al klaar!
Nu nog even wachten op het zonnetje en warm weer, dan kun je gelijk van deze verfrissende ijsjes genieten!
Bewaren
Zelfgemaakte ijsjes bewaren? Ik vertel je hier hoe ik dat doe.