Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Basisrecept vanille cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 april 2013
in Basisrecepten, Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een goed recept voor vanille cupcakes moet iedereen eigenlijk hebben. Met dit recept kun je eindeloos variëren in allerlei smaken. Een goed begin is het halve werk kan ik eigenlijk wel zeggen. De basis voor dit recept is hetzelfde als dat voor de vanillecake, alleen heb ik de hoeveelheden in dit recept zo aangepast dat je er precies 12 cupcakes van kunt maken. Dan hoef je niet de oven aan te laten staan voor nog één of twee vanille cupcakes. Handig toch?

Recept afdrukken

Basisrecept vanille cupcakes

Het perfecte basisrecept voor vanille cupcakes. Met dit recept voor vanille cupcakes kun je eindeloos variëren. wat dacht je van chocolade of koffie smaak?
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Voor de mooiste cupcakes gebruik je papiertjes van een goede kwaliteit, bijvoorbeeld House of Marie. Deze nemen het vet niet tot nauwelijks op. Bij goedkope/dunne papiertjes zul je zien dat ze erg vettig worden omdat ze het vet en vocht uit de cupcakes volledig opnemen.

Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Handig recept nietwaar? Fijn is ook dat je dit recept als basis kunt gebruiken voor heel veel verschillende smaken cupcakes. Voor een overzicht van alle soorten cupcakes op Laura’s Bakery kijk je hier, de meeste zijn aan de hand van dit recept voor vanille cupcakes gemaakt.

Van dit recept maak je heel eenvoudig chocolade cupcakes, voeg hiervoor 4 eetlepels cacaopoeder toe (tegelijk met zelfrijzend bakmeel) aan het recept. Ook is het lekker om stukjes chocola door het beslag te doen.

Vorige post

Volgende post

Daar zijn ze: mijn eigen boekjes!! (+ Winactie)
Laura’s Bakery 3 jaar! Winactie

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 303

  1. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ook dit ziet er weer heerlijk uit!!!!

    Groetjes irma

    Beantwoorden
  2. Lobke says:
    7 jaar geleden

    Hoi,

    Mijn cakejes worden heel bol en groot, en hebben een vreemde vorm. Dit is lastig met versieren. Waar komt dit door?

    Gr. Lobke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lobke,
      Dat kan aan meerdere dingen liggen eb elke oven bakt net een beetje anders, als ze te groot zijn kun je ze altijd minder vol doen met beslag. Of na het bakken even recht afsnijden of een broodplank erop leggen.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
    • Nadine Wesselink says:
      3 weken geleden

      Hoi echt super lekker zeker een aan rader

      Beantwoorden
  3. Chari says:
    7 jaar geleden

    ze zien er heerlijk uit!
    worden deze cakejes lekker luchtig? en kun je ook 2 of 3 eetlepels verse sinaasappelsap erdoor roeren voor sinaasappelcakejes?
    de groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Chari,
      Deze cakejes zijn inderdaad lekker luchtig. Als je sinaasappel cakejes wilt kun je het best sinaasappelrasp door het beslag doen. Begin met een eetlepel rasp en proef dan even of je het genoeg vindt. Je kunt ook 2 eetlepels sap toevoegen maar dat zal niet voldoende smaak afgeven, rasp doet dat wel.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  4. Chari says:
    7 jaar geleden

    Ik heb deze cakejes gemaakt met 3 eetlepels verse sinaasappelsap en wat sinaasappelrasp. Er zit een heerlijke sinaasappelsmaak aan en de textuur van de cakejes zijn goed!

    Beantwoorden
  5. Ina says:
    7 jaar geleden

    Ik zie dat jou cupcakes mooi zijn vooral dus het boven kapje.

    Ik heb de hamburgers gemaakt maar mijn kapjes waren geknapt en niet mooi.
    Hoe kan ik dit het beste oplossen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      cupcakes ‘knappen’ aan de bovenkant open als de temperatuur te hoog is. De bovenkant is dan al gebakken terwijl het van binnen nog moet rijzen. Door die kracht scheurt de bovenkant open, dat is de enige kant waar het heen kan. Als je de oven op een lagere temperatuur zet gaart de cupcake gelijkmatiger en zal de bovenkant niet knappen. Het is per oven even uitzoeken wat nu de beste temperatuur is.

      Beantwoorden
      • Ina says:
        7 jaar geleden

        Dank je wel Laura.

        Ik ga het donderdag meteen weer uitproberen.

        Beantwoorden
        • Mariette says:
          8 maanden geleden

          Hoe moet de boter er in? Op kamertemperatuur (poosje buiten de koelkast) of gesmolten?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            8 maanden geleden

            Op kamertemperatuur.

  6. lola says:
    7 jaar geleden

    hii laura,
    ik zou graag chocolade cupcakes willen maken met cacau.
    zou je door dit beslag een beetje cacau kunnen doen ?
    zodat je een chocolade cupcake hebt ?
    groetjes lola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Voeg naar smaak cacaopoeder toe en je hebt heerlijke chocolade cupcakes.

      Beantwoorden
      • lola says:
        7 jaar geleden

        okee top! ik ga het vanmiddag doen !
        groetjes lola

        Beantwoorden
  7. Uyen says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik bak vaak cakejes volgens dit recept. Ik doe mijn cakejes in een vorm, maar ze worden telkens plat. Ik wil liever dat ze gaan rijzen in de hoogte. Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Gebruik je misschien per ongeluk bloem in plaats van zelfrijzend bakmeel?
      En zet je ze in een muffinvorm? Als je de papieren vormpjes los op de plaat zet, rijzen ze opzij en niet in de hoogte. Met een muffinvorm kunnen ze alleen maar omhoog rijzen.

      Beantwoorden
      • Rebecca says:
        9 maanden geleden

        Ook in 2020 zijn deze vanille cakejes het beste!!. Top recept ze zijn heerlijk en luchtig. 😁😊

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Hahaha! Blijf je ze wel maandelijks testen? 😉

          Beantwoorden
          • Rebecca says:
            9 maanden geleden

            Zeker!! Ik maak wel vaker cakejes maar deze zijn echt het lekkerste!!

  8. lotte says:
    7 jaar geleden

    bij mij zakken ze helemaal in als ik ze uit de oven haal maar de bovenkant is dan gewoon bruin hoe komt dat dan?

    groetjes lotte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zijn ze wel gaar van binnen? zo niet, dan heeft je oven te hoog gestaan. Je kunt dan nog aluminiumfolie over de vorm doen en verder bakken (worden ze niet nog bruiner) en dan garen ze van binnen nog door. Volgende keer de oven wat lager zetten, dan gaat het hopelijk wel goed! 🙂

      Beantwoorden
  9. KnutzEls says:
    7 jaar geleden

    Handig dat het de juiste hoeveelheid is voor 12 cupcakes. Ze zien er heerlijk uit en vanavond ga ik ze bakken, met abrikozen en cocos vulling. Misschien komen ze wel op mijn blog (www.knutels.nl) maar natuurlijk met de vermelding dat het basisrecept van jou is!

    Beantwoorden
  10. Corianne says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura, ik heb voor het eerst je basis recept gebruikt en ze zijn best goed gelukt 🙂
    Ze waren mooi bol… alleen na het bakken haalde ik ze uit de oven om ze af te laten koelen… en toen zakte ze wat en “rimpelde” (slonken) ze wat, haha 😛
    Geen idee waarom, misschien heb jij een idee??

    Sommige knapte ook iets van boven, maar ik las net bij iemand anders dat ik dat de temperatuur iets om laag moet zetten

    Ik ga jouw basis recept op mijn blog zetten met uiteraard een link naar jouw site en alle credit is voor jouw 😉

    Dankt voor je geweldige recept en je site… ga zo door meis! 🙂
    Liefs Corianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hi Corianne,
      In dit bericht lees je over de ‘knappende’ bovenkant: http://www.laurasbakery.nl/5-veelgestelde-vragen-1/
      Het is normaal dat (cup)cakes inzakken als ze uit de oven komen. De warme lucht in cupcake koelt af en koude lucht neem minder ruimte in beslag. Die luchtige bellen in je cupcake krimpen dus als het ware en daarmee zakt je cupcake iets in.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  11. Beste Laura says:
    7 jaar geleden

    Ik wil heel graag jouw cupcakes maken want ik ga om 4 uur naar een feestje,
    maar ik heb alleen Becel gold boter in de koelkast liggen kan het daar mee ook?
    Ik heb nog een vraagje ik weet niet hoe ik alles moet wegen want ik heb geen keuken weegschaal en ik wil jouw cupcakes heel graag maken en meenemen naar dat feestje?

    Alvast bedankt Laura

    Beantwoorden
  12. Megan says:
    7 jaar geleden

    Ik wil heel graag jouw cupcakes maken want ik ga om 4 uur naar een feestje,
    maar ik heb alleen Becel gold boter in de koelkast liggen kan het daar mee ook?
    Ik heb nog een vraagje ik weet niet hoe ik alles moet wegen want ik heb geen keuken weegschaal en ik wil jouw cupcakes heel graag maken en meenemen naar dat feestje?

    Alvast bedankt Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Megan,
      Je kunt geen ‘boter voor op brood’ gebruiken om te bakken. Daarvoor moet je toch echt een pakje roomboter halen. Margarine kan eventueel ook als je dat wel hebt thuis. Zonder weegschaal wordt het erg lastig om te bakken, dat luistert allemaal heel nauw namelijk. Als je vaker wilt bakken kun je het best een keertje een keukenweegschaal kopen.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Megan says:
    7 jaar geleden

    Bedankt Laura

    Beantwoorden
    • Eva Vis. says:
      2 jaar geleden

      Ik heb een vraag.
      Ik maak deze regelmatig maar zou ze nu willen versieren met marsepein en een foto van ouwel.
      Maar, bij mij zijn ze meestal best bol als ze klaar zijn. Hoe zorg ik dat ze bovenop wat platter zijn zodat ik ze leuk kan versieren?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Op een lagere temperatuur gaar bakken, of: de bovenkant eraf snijden na het bakken 😉

        Beantwoorden
  14. Megan says:
    7 jaar geleden

    Beste Laura,

    Moet er geen melk in cupcakes beslag?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      In dit recept is geen melk nodig 🙂

      Beantwoorden
  15. lynn says:
    7 jaar geleden

    ik wil er een soort aardbeien kwark opdoen als het uit de oven is, moet het cakeje dan eerst afgekoeld zijn?

    Beantwoorden
  16. lynn says:
    7 jaar geleden

    en wat voor suiker met erbij? is witte basterdsuiker goed?

    Beantwoorden
  17. lynn says:
    7 jaar geleden

    ik heb hem al gemaaakt met witte basterd suiker, en eerst laten afkoelen en daarna de soort van aardbeien kwark erop gedaan, het is een heerlijk cakeje geworden, thnx laura!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Goed om te horen dat het al is gelukt, klinkt als een heerlijke combinatie 🙂

      Beantwoorden
  18. suus says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik heb vandaag voor het eerst deze cupcakes gemaakt, ze waren erg lekker, maar ik vroeg me af ik de vanille smaak wat sterker kan krijgen? Moet ik er dan meer vanillesuiker doorheen doen of kan ik die dan beter vervangen door een vanille-extract?

    En ik vroeg me af of ik her recept simpelweg kan halveren of verdubbelen als ik minder of meer cupcakes wil maken?

    groetjes suus

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Suus,
      Je zou wat extra vanillesuiker kunnen toevoegen maar vanille extract doet het ook goed!
      Het recept kan je prima verdubbelen of halveren, beide doe ik regelmatig!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  19. suus says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dank je wel voor je reactie,
    ik heb de cupcakes nu met wat vanille essence gemaakt en nu is de smaakt wat sterker.

    Ik heb nog een vraagje,
    beide keren kreeg ik mijn cupcakes niet helemaal gaar van binnen / goed gerezen.
    Ik heb ze deze keer al een op een stuk lagere temperatuur gebakken (150), Moet ik ze dan op een nog lagere temperatuur bakken, of kan het ook aan het mixen liggen?

    Hoelang moet ik door blijven mixen als alles gemengd is?

    Groetjes Suus

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Suus,
      Als je cupcakes nog niet helemaal gaar zijn moet je ze langer in de oven laten zitten. De baktijd verschilt per oven en het kan natuurlijk dat jouw oven net iets meer tijd nodig heeft. Daarvoor hoef je dus niet de temperatuur te verlagen. Als je de temperatuur al verlaagt dan moet de baktijd verlengt worden. Het ligt in ieder geval niet aan het mixen dat je cupcakes niet gaar worden. Zelf mix ik het beslag altijd nog zo’n 4 minuten door.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  20. Bea says:
    7 jaar geleden

    Hey,
    Inderdaad deze cupcakes zijn heel lekker, al verschillende keren gemaakt.Met chocolade druppels, met lemoncurd in het midden of jam. Allemaal heel lekker!
    Mijn lieveling is met bosbessen, maar heb een probleem. Al mijn bosbessen zakken op de bodem van mijn cupcake, ik meng alles tesamen.Wat doe ik verkeerd,Laura?
    Doe zo verder, dit is mijn lievelingssite.
    Groetjes. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Bea,
      Haal je bosbessen even door wat bloem heen. Het laagje bloem om de bessen zorgt ervoor dat ze niet naar beneden zakken 🙂

      Beantwoorden
  21. Miranda says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik heb vanavond dit recept gebruikt om cupcakes te maken. Maar na 20 minuten waren ze nog niet gaar. Toen weer 20 minuten en ze zijn nog steeds niet gaar, ook afgedekt met aluminium folie. Ik heb me aan het recept gehouden, maar wat kan ik verder nog doen?

    Groetjes Miranda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat is wel heel vreemd dat ze na 40 minuten nog niet gaar zijn. Had je de oventemperatuur wel goed staan?

      Beantwoorden
  22. meg says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura, de cakejes zijn heeeerlijk. Ik heb de vanillecreme ook gemaakt, maar vind m persoonlijk nogal zoet. Kan ik de suiker halveren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, maar dan wordt de smaak wel veel boteriger.

      Beantwoorden
  23. Angela says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Geweldige dingen allemaal om te maken. Ik ga voor de verjaardag van mijn dochter cupcakes maken om te trakteren op school. Als ik ze de dag ervoor maak hoe houd ik ze dan het beste vers??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Angela, daar heb ik op mijn andere blog een handig artikel over geschreven: http://www.handigebaktips.nl/cupcakes-bewaren/

      Beantwoorden
  24. liloo says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor dit recept, ze waren echt super lekker.
    grt Liloo

    Beantwoorden
  25. gerrieke says:
    6 jaar geleden

    Bij mij worden de cupcakes nooit mooi bol. Hoe kabn ik ze het best vullen door dit te verkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Baking cups kun je het best voor 2/3 vullen. Je krijgt ook een luchtiger resultaat door je bloem te zeven.

      Beantwoorden
  26. Sylvia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijke cakejes! Alleen hadden we er toch nog meer dan 12 cakejes van kunnen maken, maar nu waren ze wat groter. Vonden de kinderen niet erg. Bedankt voor het simpele recept, gaan we zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  27. Zoë says:
    6 jaar geleden

    Wauw wat een geweldige website is dit!
    Ik ben zelf gek op bakken en ben nu voor de feestdagen weer leuke ideeën aan het opdoen.
    Maar jouw blog vind ik zo leuk! Deze blijf ik zeker volgen 🙂
    Je hebt er een trouwe lezer bij hoor 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      wat leuk, welkom! 😀

      Beantwoorden
  28. Almira says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de cupcakes gebakken met magarine ze waren iets te droog. Nu wilde ik even weten als ik dan zonnebloemolie in de plaats kan gebruiken of moet het perse met roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als ze te droog zijn heb je ze waarschijnlijk iets te lang gebakken. In dit recept kun je geen zonnebloemolie gebruiken, roomboter is het best.

      Beantwoorden
  29. Laura says:
    6 jaar geleden

    Op hoeveel graden moet de oven voorverwarmen? Grts

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      175 graden

      Beantwoorden
  30. Lianne says:
    6 jaar geleden

    Goed recept!!! Handig dat je geen melk hoeft te gebruiken, dan duurt het bakken langer. Ik had zelf geraspte grapefruit in het beslag gedaan. Het was super lekker! En in de botercrème had ik walnoten gedaan. Perfecte combinatie. Bedankt voor alle recepten op deze site en leuk dat je zo veel tips geeft in de reacties.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Klinkt als een heerlijke variatie zeg! Die ga ik onthouden 😉

      Beantwoorden
  31. Charlie says:
    6 jaar geleden

    Leuke site Laura

    Beantwoorden
    • Wind koe says:
      1 maand geleden

      Ok

      Beantwoorden
  32. Alie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Aan het begin van het recept vertel je dat je het gebaseerd hebt op de vanille cake maar als ik die 2 recepten vergelijk zie ik dat de verhoudingen anders zijn, je gebruikt bv minder suiker. Is dit bewust zo gedaan?

    Groetjes,
    Alie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik ben inderdaad begonnen door het cake recept gewoon iets te verminderen, maar wel dezelfde verhouding. Omdat cupcakes over het algemeen nog een zoete topping krijgen, heb ik de cupcakes zelf minder zoet gemaakt door minder suiker te gebruiken. Dus ja, inderdaad bewust een aanpassing gemaakt 🙂

      Beantwoorden
  33. Laurien says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dit is ook een handig recept. Zelf gebruik ik een ander, maar komt op hetzelfde neer. Ik heb een vraag. De cupcakes die ik tegenwoordig bak, komen los van het bakje aan de onderkant. Ze blijven wel in het papiertje zitten, maar de bodem is hol. Bak ze ook op 175 graden voor 20-25 min en dan zijn de mooi gaar. Kan dit komen doordat ik op een te hoge temp bak? Kan ik dan beter eerst 10 op 150 graden bakken en dan doorzetten naar 175 voor nog eens 10-15 mn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar heb ik toevallig laatst een artikel over geschreven op Handige Baktips: http://www.handigebaktips.nl/waarom-zakken-cupcakes-in-na-het-bakken/

      Beantwoorden
      • Laurien says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel, die had ik even gemist 🙂

        Beantwoorden
  34. celine says:
    6 jaar geleden

    hoi hoi,
    zou je in plaats van vanille suiker een vanille stokje kunnen doen, en hoe moet je dat dan voorbereiden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan ook, schraap het stokje dan leeg en voeg het merg toe aan het beslag.

      Beantwoorden
  35. manon says:
    6 jaar geleden

    Hee Laura,
    Ik wilde vanmiddag wat variaties gaan maken met deze cakejes, maar heb maar 140 gram zelfrijzend bakmeel in huis. kan ik dit aanvullen met bloem en wat bakpoeder? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja hoor, geen probleem! 🙂

      Beantwoorden
  36. Souhaila says:
    6 jaar geleden

    Heb dit recept gister gemaakt , het was HEERLIJKK

    Beantwoorden
  37. Marie-Josephine Versé says:
    6 jaar geleden

    Fantastisch recept, makkelijk uit te voeren. Heb ze wel 5 minuutjes langer id. oven gezet. Smullen dat mijn gezin gedaan heeft :D. Bedankt Laura!

    Beantwoorden
  38. Ellen says:
    6 jaar geleden

    hoi Laura
    Ik wil voor mijn zoontje de hamburgers maken om te trakteren. ik heb even het recept uitgeprobeerd. het ziet er op het plaatje uit alsof je de cupcakes niet in een papieren vormpje hebt gebakken, de randen zijn zo mooi glad. ik heb de vorm dus ingevet en zonder papieren vormpje gebakken maar dan blijft de buitenkant plat en het midden een bolletje ipv geleidelijk bolletje. snap je? zou het aan de randen te hard gaan zeker? hoe los ik dat op? hoe heb jij ze gebakken? wat voor vorm? (siliconen of blik) ze bleven ondanks het goede invetten ook vastzitten.
    Groetjes Ellen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb een bakvorm ingevet en bebloemd, een blik overigens. Als ze in het midden zijn opengebarsten lijkt het er op dat de temperatuur iets te hoog heeft gestaan.

      Beantwoorden
  39. Laura says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de cupcakes gemaakt. Echter zijn ze na 1 dag bewaren in een trommel erg ‘nat’ en plakkerig aan de bovenkant geworden. Ook zijn ze gekrompen in hun papiertje. Wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het lijkt alsof ze misschien nog niet helemaal gaar waren als ze zo vochtig zijn. Dat ze krimpen kan komen door te lang mixen. Misschien heb je iets aan dit artikel: http://www.handigebaktips.nl/waarom-zakken-cupcakes-in-na-het-bakken/

      Beantwoorden
  40. marloes says:
    6 jaar geleden

    Hoi
    Wat een leuke lekkere site. Vraagje ik wil dit cupcake recept gaan gebruiken voor die cupcake ijsjes die ik ook op je site tegen kwam. Is het bewaaradvies dan hetzelfde of wijkt dat af omdat er dat ijsbekertje omheen zit?
    Gr Marloes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt dan gewoon hetzelfde bewaaradvies aanhouden.

      Beantwoorden
  41. Elke says:
    6 jaar geleden

    ik maakte je cupcakes eerder voor de bekendmaking van mijn zwangerschap. super lekker!
    nu wil ik deze opnieuw maken voor de babyborrel van onze prinses.
    ik heb goede boter gekocht. kan dit ook dienen of doe ik het beter met gewone bakboter en eventueel met de goede boter iets van beslagje er op?

    Groetjes,
    Elke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik altijd ongezouten roomboter, dat geeft het beste resultaat.

      Beantwoorden
  42. Anaïs says:
    6 jaar geleden

    Hey laura,
    Moet dat zachte of harde boter zijn?
    Ik heb papieren, rubberen vormpjes en een bakplaat wat is het beste?

    Groetjes Anaïs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ingrediënten altijd op kamertemperatuur toevoegen. Ik gebruik zelf altijd papieren vormpjes die ik in een vorm zet.

      Beantwoorden
  43. amberrr says:
    6 jaar geleden

    heyy,
    ik wil graag aardbeiencupcakes maken met gepureerde aardbeien.
    maar hoeveel aardbeien heb ik nodig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb ik zelf nog niet eerder gedaan, ik zou gewoon beetje bij beetje toevoegen en tussendoor even proeven.

      Beantwoorden
  44. Peggy says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    We willen dit recept met plantenmargarine maken (i. v. m. melkallergie). Kan dit op de gebruikelijke manier i. p. v. (room) boter?
    groeten Peggy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kun je gewoon 1:1 vervangen.

      Beantwoorden
  45. brenda says:
    6 jaar geleden

    Ik heb net de chocolade variant gemaakt en ze zijn echt heerlijk!
    bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  46. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept!!
    Heb ze met banaan en met stukjes chocola gemaakt!! Vooral die met chocola waren heeeerlijk!! Echt een aanrader! Ik heb ze wel op 75graden gebakken omdat ze anders verbranden in de oven. Onze oven is volgens mij niet echt goed.
    Echt heerlijk! ♡

    Beantwoorden
  47. Joanne says:
    6 jaar geleden

    Hoi!

    Kan ik hier ook stukjes appel en kaneel doorheen doen?
    Bij de basis vanille cake van jou doe ik dat namelijk altijd wel en dat is tot nu toe altijd een geweldig resultaat geweest!

    Groetjes Joanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook bij dit recept prima! 🙂

      Beantwoorden
  48. Noortje? says:
    6 jaar geleden

    Hoi
    Ik ben een echte cupcake lover!!!
    Dit is het beste recept ter wereld om lekkere cupcakes te maken!??
    Altijd prijs!
    Jammie…

    Beantwoorden
  49. Bente says:
    5 jaar geleden

    Echt perfecte cakejes! Super lekker luchtig:) xx Bente

    Beantwoorden
  50. Ingrid G. says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoe vertaal je dit recept naar 18 of 24 cupcakes? Ik had alles bij 18, x 1,5 gedaan, maar dat werkte niet (ik denk vooral de 6 eieren een beetje veel..). Wat denk jij?
    Groetjes!
    Ingrid

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik doe het gewoon x1,5 als ik er 18 wil maken, dat gaat altijd prima. Wat ging er niet goed bij jou dan?

      Beantwoorden
  51. Anita Stoker says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een ontzettend leuke site!!
    Veel leuke en zo te zien lekkere recepten 🙂 .

    Vandaag ga ik eerst beginnen met het basisrecept, en heb nog een paar vraagjes:
    Hoeveel gram reken je voor 4 eieren? Wij gebruiken eieren die direct van de boerderij komen dus maten M/L kan wat verschillen.
    Maakt het ook nog uit of je gezouten of ongezouten roomboter gebruikt? omdat je namelijk snufje zout toevoegt.
    Wanneer alles is toegevoegd hoelang mix je dan nog door? 2 minuten op hoogste stand om het lekker luchtig te krijgen?

    Groetjes,

    Anita

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      1 M ei weegt gemiddeld 50 gram. Daarmee lukt het prima, maar ik vind zelf L eieren prettiger werken (ongeveer 60 gram).
      Verder gebruik je altijd ongezouten roomboter voor het bakken. Mocht je toch een pakje gezouten roomboter hebben, laat dan het snufje zout weg. Mix niet te lang door, gewoon tot het goed vermengd is 🙂

      Veel bakplezier! 😀

      Beantwoorden
  52. Sofie says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept. Ik heb het net uitgeprobeerd (maar dan gehalveerd, voor zes cupcakes), ik heb het alleen wel gemaakt met ongezouten roomboter uit een kuipje. Maar ook dat werkte prima. Ik heb het vandaag gemaakt als test voor 25 december (ik wil dit serveren naast tomatensoep, een klein cupcakeje), maar nu heb ik een vraag: zou hier ook iets van citroenrasp erdoor kunnen of kun je dit juist beter bewaren voor de topping? Ik was van plan een topping erop te doen en dan met versiersel van fondant dat betrekking heeft tot kerst, waarschijnlijk een kerstmuts en wat sneeuwvlokjes als dat lukt 🙂 Ik hoor graag van je. Bedankt voor het delen in ieder geval en alvast bedankt voor je antwoord.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In principe kun je zowel de cupcake als de topping op smaak brengen. Ik zou dan wel kiezen voor citroenrasp.

      Beantwoorden
  53. Dimi says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,
    Ik wou van dit basisrecept chocoladecupcakes maken maar met cacaopoeder kreeg ik niet echt een uitgesproken chocoladesmaak. Kan ik ook gesmolten chocolade toevoegen en hoeveel?
    Groeten

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Beide kan. Als je cacao poeder toevoegt kun je het best er een papje van maken met een klein beetje water of melk. Ik voeg meestal 4 volle eetlepels toe op één recept. Gesmolten chocola kan ook, ik zou beginnen met 75 gram. Het is echt een kwestie van proberen tot je de smaak hebt die jij lekker vindt.

      Beantwoorden
  54. Fadoua says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Hoe moeten de verhoudingen zijn als ik alleen meel en bakpoeder in huis heb ipv zelfrijzend bakmeel?

    Mvg, Fadoua

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar kun je hier meer over lezen: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  55. Fadoua says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik heb vandaag zelfrijzende meel gehaald en heb de cupcakes dan eindelijk kunnen bakken.
    Ik vind de cupcakes lekker van smaak, het enige nadeel vind ik de sterke roomboter smaak.

    Voor de volgende keer zal ik wel wat minder roomboter willen gebruiken. Moet ik om die reden de verhoudingen veranderen?

    Liefs Fadoua

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je boter wilt verminderen, moeten eigenlijk alle andere ingrediënten ook in verhouding mee veranderen. Maar dan houd je dezelfde verhoudingen en dus ook dezelfde smaak. Je zou kunnen experimenteren door alleen de boter iets te verminderen (of een ander soort boter gebruiken).

      Beantwoorden
  56. erika says:
    5 jaar geleden

    je hebt echt een super site!!
    wel ff een vraagje…ik wil cupcakes gaan maken en ik vergelijk altijd een beetje met verschilldende recepten, nu zie ik dat eigenlijk bijna alle recepten met 2 eieren worden gemaakt en die van jou met 4 heeft dat een rede!??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Is de hoeveelheid cupcakes dan wel hetzelfde?

      Beantwoorden
  57. Amanda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb je cupcakes al een aantal keer gemaakt en loop tegen 2 dingen aan: na 20 minuten zijn ze nig vochtig van binnen dus bak ik ze 5 tot 10 minuten langer, maar dan worden ze weer een beetje droog. Misschien op een lagere temp? Het tweede is dat de boter ‘eruit lekt’. Als ik de cupcakes in het bakblik laat afkoelen wordt de onderkant heel vettig, zelfs door het bakvormpje heen. Wat kan ik hieraan doen? Nu haal ik ze maar zo snel mogelijk uit het blik, maar dat helpt niet heel erg.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De vettige onderkant heeft met de papiertjes te maken. Goedkope papiertjes van slechte kwaliteit hebben dit helaas. 5 tot 10 minuten langer is wel heel erg veel als je nagaat dat de aangegeven tijd 20 minuten is. Je kunt beter 2 minuten toevoegen en dan nog eens controleren.

      Beantwoorden
      • Nienke says:
        4 jaar geleden

        Ik heb hetzelfde probleem. Welke cupcakevormpjes gebruik jij Laura?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          House of Marie meestal

          Beantwoorden
  58. Nette says:
    5 jaar geleden

    Owwwwwwwww ik eet koolhydraatarm.. Maar ik vertik om mijn taarten enz voor verjaardagen zonder koolhydraten te doen.. Gebak hoort slecht te zijn..
    Deze zonet voor een verjaardag gemaakt en heerlijk van het beslag geproefd..
    Owwwwwww zelfs dat is lekker.. De zoetige suikers en de fijne calorieën en koolhydraten gleden geweldig naar binnen.. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Haha, goed om te horen! 😀

      Beantwoorden
  59. Kelly says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik lees net je recept, en dat je ook cacao poeder er door kan doen voor een chocolade smaak.
    Moet je dan de vanillesuiker eruit laten? En geld dit dan voor elk wenselijke smaak?

    Groetjes Kelly 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik laat de vanillesmaak zelf niet weg als ik cacaopoeder toevoeg. Op deze manier kun je heel veel soorten smaken cupcakes maken 🙂

      Beantwoorden
  60. Marcel says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept gebruiken voor een bakblik met 24 mini cupcakes.. Kan dat wel of moet ik het recept en de baktijd aanpassen??

    Groet,
    Marcel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan, je houdt dan wel wat beslag over. De baktijd kort je in naar 12-15 minuten.

      Beantwoorden
      • Sarah says:
        1 jaar geleden

        Hai,

        Super recept, ik ben fan!
        Klein vraagje.
        Heb ook mini cupcakes gemaakt, 175 graden 15 min. Heb ze met de spuitzak in het papiertje gespoten, maar ze zijn gerezen van onderaf al. Dus ze raken de bodem niet eens gebakken, zeg maar. Heb je hier wat raad voor?

        Alvast bedankt!
        Groetjes Sarah

        Beantwoorden
  61. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb je cakjes gemaakt met appel! Ze waren heerlijk maar na 20 minuten nog niet helemaal gaar. Komt dat door de appel of moet ik ze gewoon nog wat langer in de oven laten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Door vocht van de appel kan het inderdaad iets langer duren.

      Beantwoorden
  62. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik ben van plan om hier witte chocolade stukjes in te doen en geen zoete topping te gebruiken. Moet ik dan meer suiker (dan de 135 gram) aan het beslag toevoegen? Of gewoon het recept aanhouden? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat jij wilt, als je van wat zoetere cupcakes houdt zou ik het wel doen en anders niet. Ook zonder die extra suiker lukken ze goed 🙂

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        Beste Laura,

        hartelijk dank voor je reactie! Ik heb gewoon jouw recept aangehouden en 150 gram white chocolate chips toegevoegd aan het beslag. Ik had genoeg beslag voor 16 cupcakes. Ik heb de cupcakes gebakken op 140 graden heteluchtfunctie, maar de cupcakes waren na meer dan 26 minuten nog niet gaar. Ik heb ze uiteindelijk toch gaar gebakken door de baktijd te verlengen en de muffin bakvorm halverwege te draaien (de voorste 3 cupcakes waren namelijk wel eerder gaar dan de rest). De smaak van de cupcakes zijn fantastisch en ze zien er ook goed uit. Ze zien er niet ingezakt uit, maar de cupcakes zijn niet luchtig zoals op jouw foto. Het is vrij ‘dense’. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb dit met verschillende recepten gehad. Ik heb nooit luchtige cupcakes. Aan de heteluchtfunctie kan het niet liggen, want ik heb de vanillecake, appel-kaneelcake en marmercake van jouw blog ook op de heteluchtfunctie gemaakt en die garen altijd heel netjes en zijn gewoon luchtig. Zou het aan mijn muffin bakvorm kunnen liggen? Ik heb een muffin bakvorm van Zenker voor 12 cupcakes en ik gebruik papieren cupcake vormpjes met een basis van 5 cm (zijn wel goedkope papieren vormpjes). Ik zou zo graag luchtige cupcakes willen die ook gelijkmatig bruin zijn! Ik heb al je baktips inmiddels gelezen en ik heb me overal aan gehouden! Weet jij wat ik verkeerd doe? Alvast bedankt voor je hulp!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Het zou kunnen dat je het beslag té luchtig klopt, daarvan kunnen ze in de oven wat inzakken waardoor ze juist compact worden. Ik zou ook op een iets hogere temperatuur proberen te bakken, probeer bijvoorbeeld eens 160 graden. Gelijkmatig bruin bakken heeft voornamelijk met de oven te maken. Hetelucht ovens zijn vaak voorin (of juist achterin) het warmst. Halverwege de plaat omdraaien helpt al om ze gelijkmatiger bruin te krijgen.

          Beantwoorden
          • Brenda says:
            5 jaar geleden

            Hartelijk dank voor je reactie, Laura! Ik mix het beslag op een laag tot medium hoge stand en alleen tot alles net vermengd is. Niet langer dan dat, dus denk niet dat het daaraan kan liggen. Ik denk dat cupcakes zelf met boven- en onderwarmte gebakken moeten worden en hele cakes kunnen wel met hetelucht.
            Ik zal het eens op een hogere temperatuur proberen.

            De cupcakes zijn nu aan de bovenkant een beetje plakkerig. Hoort dit zo? Bedankt voor al je moeite!

          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Het gebeurt op zich wel vaker dat cupcakes na het bakken een beetje plakkerig worden aan de bovenkant, niets ergs dus 😉

  63. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura ik ga mini cupcakes maken morgen maar werkt het precies dan het zelfde kwa baktijd en verhouding?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, je bakt deze korter, 10-12 minuten

      Beantwoorden
  64. Nelleke says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik ga toevallig ook mini cupcakes bakken. Het moeten er 150 st worden. Kan ik het beslag in 1 keer maken en dan na elkaar verwerken? Hoelang blijft het beslag bruikbaar of moet ik het tussendoor opkloppen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik denk niet dat je zo’n grote mixer hebt die dat beslag in één keer aan kan, dat zou ik toch echt opdelen in meerdere delen. Beslag zou ik zou snel mogelijk verwerken.

      Beantwoorden
  65. nelleke says:
    5 jaar geleden

    Klopt ik kan het niet in een keer mixen. Maar ik vroeg me af hoelang ik het beslag als er een portie in de oven staat kan laten staan. Ik wil het achter elkaar verwerken . Groeten Nelleke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Oh zo, als je gelijk doorgaat kan het gewoon blijven staan. Dacht dat je het al één of meerdere dagen van tevoren wilde maken.

      Beantwoorden
  66. nelleke says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
  67. Priska says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb sinds kort je site ontdekt! Echt nuttige tips en recepten heb je hier! Ik heb net even deze cup cakes gemaakt. Ik heb m’n beslag in 3 verdeeld en heb er vanille, vanille-chocolade en vanille-citroen cup cakes meegemaakt. De eerste lading staat af te koelen en de 2de plaat zit in de oven. Ze zien (en ruiken) er heerlijk uit!

    Alleen, ik heb bovenstaande recept precies gevolgd en ik heb niet 12 maar 23 cup cakes! Ik heb nochtans gewone vormpjes gebruikt en ze zijn toch bijna tot bovenaan het papiertje gekomen… Niet dat dot erg is, alleen maar meer om van te smullen! Ik vond het alleen wat vreemd dat ik bijna het dubbele had 😉

    Groetjes,
    Priska

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan denk ik dat je misschien een kleinere vorm hebt gebruikt, bij een normaal cupcakeblik is het niet mogelijk om het dubbele aantal eruit te halen.

      Beantwoorden
  68. jane says:
    5 jaar geleden

    Laura, ik heb nu geen zelfrijzend bakmeel bij de hand. Is het mogelijk om met normale backmeel te doen en gist erbij?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt normale bloem gebruiken met bakpoeder, geen gist.

      Beantwoorden
  69. Irene says:
    5 jaar geleden

    Oh Laura wat zijn ze heerlijk en mooi geworden zoals ik wilde.. Straks even toefje botercreme met citroen erop….Het smaakt naar meer… Dank je voor je makkelijke recept… Uit pak vond ik zo vies steeds maar deze ze zijn heerlijk….

    Beantwoorden
  70. A says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Leuke recepten heb je.
    Ik heb zojuist deze cupcakes gemaakt met een pistache botercreme erop.
    Ik moet ze nog gaan proeven maar ze zien er al goed uit en ze ruiken ook goed. Ik heb ze 25 min op 180 graden in de heteluchtoven gedaan. Mijn oven wordt volgens mij iets minder warm dan de gemiddelde oven. Alleen lekte de boter door de vormpjes heen. Ik heb lactose vrije boter gebruikt vanwege een allergie, zou het daaraan kunnen liggen?
    Dit was een testrondje van 6 cupcakes. Ik wil volgende wk 24 cupcakes gaan maken voor een feestje en die moeten lactose-vrij zijn. Vandaar dat ik het eerst heb getest.
    Hoe kan ik het lekken van de boter voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat de boter erdoor komt, ligt eerder aan de vormpjes die je gebruikt. Goedkope vormpjes zijn niet vetvrij waardoor het erdoor komt.

      Beantwoorden
  71. Remco says:
    4 jaar geleden

    Hallo, kan ik voor mini cupcakes hetzelfde beslag gebruiken maar dan gewoon kleine vormpjes? en hoe lang moeten ze dan in de oven? Gr. Remco

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Ik zou ze zo’n 10-12 minuten bakken.

      Beantwoorden
  72. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,
    Dit is een super recept.
    Volgende week is mij dochter jarig en geven we een prinssen high tea. Graag wil ik een paar cakejes bakken, nu kwam ik net in de kast ijsspikkels tegen zou ik die meekunnen bakken in het beslag?
    Verder wordt de high tea aangevuld met allerlei heerlijke recepten van je site 🙂

    Mvg laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Die kun je zeker meebakken, maar het zou wel kunnen dat ze hun kleur verliezen in het beslag (verschilt per merk sprinkles). Veel plezier alvast met het bakken voor de high tea!

      Beantwoorden
  73. Eveline says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk basisbeslag voor cupcakes!
    Heb ze nu voor de gein ook eens in de airfryer gedaan en dat werkt ook prima. 15 minuten op 150C

    Beantwoorden
  74. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Ik heb dit recept al 2x geprobeerd te maken en ik volg de stappen precies zoals er staat maar het wordt geen beslag, het beslag lijkt gewoon op ei met heel veel klonten boter erin, en het is ook helemaal niet stevig. Vind het ook raar dat er geen bloem bij zit. Wat het ik verkeerd gedaan?
    Ik heb het trouwens gemixt in een moulinex keukenmachine

    Beantwoorden
    • Eveline says:
      4 jaar geleden

      Heb je er wel zelfrijzend bakmeel bijgedaan?

      Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Er zit inderdaad zelfrijzend bakmeel in het recept, misschien ben je die vergeten?

      Beantwoorden
  75. Laura says:
    4 jaar geleden

    Heb het uitgeprobeerd en de cakejes smaken heerlijk! Makkelijk recept, meeste dingen heb je altijd wel in huis en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan 🙂

    Beantwoorden
  76. Anoniem says:
    4 jaar geleden

    De boter in mijn cakemiz bleef heel lang klonterig. Ik heb precies gedaan wat er stond en niks was over de datum. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Was je boter misschien niet op kamertemperatuur?

      Beantwoorden
  77. Jill says:
    4 jaar geleden

    Hele lekkere cupcakes! Vaak werden de mijne weleens iets droog maar door de uitstekende instructies is het goed gelukt! Zo goed dat we ze twee keer gemaakt hebben de laatste 3 dagen! ?

    Beantwoorden
  78. Amanda says:
    4 jaar geleden

    Hey!

    Heb je enig idee hoeveel mini cupcakes je ongeveer uit dit recept haalt??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      zo’n 30 stuks

      Beantwoorden
      • kim says:
        4 maanden geleden

        Hey Laura,

        Ik weet niet of de vraag al langs is gekomen, dus ik stel hem voor de zekerheid nog een keer.

        Mocht je de kristalsuiker eruit willen houden of vervangen met een andere zoetmiddel, hoe kan je dat het beste doen? Ik reageer zelf niet heel lekker op snelle suikers, vandaar ik vaak dingen zonder suiker eet..

        Liefs, Kim

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Helaas heb ik daar geen ervaring mee!

          Beantwoorden
          • Kim says:
            4 maanden geleden

            Oh dan ga ik hem wel eens proberen met kokosbloesemsuiker! I let you know! Voor nu zitten de appelmoes muffins in de oven!

  79. Ingeborg says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, zou ik voor het recept van de cupcakes ook de boter kunnen vervangen door olie? Ben niet zo’n fan van boter….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het bij deze cupcakes nog nooit geprobeerd, maar denk dat het wel moet lukken.

      Beantwoorden
  80. Monica Bosman says:
    4 jaar geleden

    Voor het allereerst, dankzij jouw recept, perfecte heerlijke cupcakes gebakken!
    Thnxxxx

    Beantwoorden
  81. karin says:
    4 jaar geleden

    Mijn combi oven kan op 160 of op 180 graden. Welke moet ik nu kiezen en hoe lang?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Beide kan. Bij 180 iets korter bakken en bij 160 weer wat langer.

      Beantwoorden
  82. Melissa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik vind dit een heel fijn recept. Het lukt mij alleen niet om de cupcakes zo mooi te krijgen als op de foto. Mijn cakjes barsten elke keer. Ik doe het rooster altijd in het midden van de oven. Heb je een tip om de cakejes zo mooi als op de foto te krijgen?

    Groetjes, Melissa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je iets aan deze tips: http://www.handigebaktips.nl/waarom-barsten-cupcakes-open-in-de-oven/

      Beantwoorden
  83. Sherlenne says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura!

    Als ik mini cupcakes wil maken in kleine vormpjes met dit recept, moeten ze dan ook korter in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja dat klopt, ongeveer 12 minuten zullen ze dan nodig hebben.

      Beantwoorden
  84. Jolijn says:
    4 jaar geleden

    Hoi vandaag om lekker aan het bakken heb de chocolade en de vanille cupcakes gemaakt en zijn erg mooi gelukt vind ik. Klopt het dat ze wat plakkerig kunnen zijn ofblijven ze zijn eel gaar hoor. Prikker komt er schoonuit.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan soms door bijvoorbeeld luchtvochtigheid gebeuren dat ze bovenop een beetje plakkerig zijn.

      Beantwoorden
  85. Evelien says:
    4 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb even een vraagje..
    Er staat dat je 180 gram boter moet gebruiken. Bedoel je dan bak boter ?
    Of welke raden jullie aan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      er wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld.

      Beantwoorden
  86. Carmela says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb een vraagje mogen we de roomboter vervangen door plantaardige olie gewoon of best niet? Dankjewel

    Beantwoorden
  87. Carmela says:
    4 jaar geleden

    Hoi, is het mogelijk de boter te vervangen door zonnebloemolie? Indien wel hoeveel ml neem ik dan? Dankjewel

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Het kan, maar ik heb zo niet voorhanden hoeveel je dan nodig hebt. Wellicht even Googlen om daar antwoord op te krijgen.

      Beantwoorden
  88. Willemijn says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,
    Bedankt voor dit basisrecept. Ik las in de reacties dat je ook gewoon meel kan gebruiken samen met wat bakmeel. Ik heb ook geen zelfrijzend bakmeel in huis, dus mijn vraag is welke hoeveelheid gewoon meel en bakmeel ik kan gebruiken. Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je hebt dezelfde hoeveelheid meel nodig, maar je moet dan ook nog bakpoeder (zo’n 2 tl) toevoegen.

      Beantwoorden
      • Willemijn says:
        3 jaar geleden

        Hé ik heb helemaal geen melding gekregen van je reactie 🙂 Gelukkig keek ik nog even hier. Dank je wel voor je snelle reactie! Ik ga ze uitproberen.

        Beantwoorden
  89. Bir says:
    3 jaar geleden

    Waarom zakken ze in ? Laat ik ze niet lang genoeg in de vorm ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan dat ze nog niet gaar zijn, maar het kan ook zijn dat je het beslag te luchtig hebt geklopt. Overigens is het normaal dat ze een beetje inzakken na het bakken hoor.

      Beantwoorden
  90. Willemijn says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik heb vandaag de cupcakes gemaakt en ik kan je vertellen: ik heb nog nooit zulke goede cupcakes gebakken! Ze zijn heerlijk van smaak, lekker luchtig (bouncy), bovenop een klein beetje knapperig (jammie) en echt goudbruin. Geweldig!
    Enorm bedankt voor het delen. Ik ga verder met keuren 😉
    Groetjes Willemijn

    Beantwoorden
  91. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Kan ik de cupcakes ook invriezen? Zoja wat zijn dan de spelregels? Ik ga ze voor sint bakken en daar een speculaasbotercreme bovenop doen. Maar ik heb er 15 nodig. Dus ik dacht bak er 24 en vries de rest zonder de botercreme in, dan kan ik die p en later tijdstip oppeuzelen. Wat vindt jij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/cupcakes-bewaren/

      Beantwoorden
  92. M says:
    3 jaar geleden

    Ze smaken heerlijk.. echter ging het beslag schiften toen ik de eieren toevoegde. Alles was op kamertemperatuur. Wat kan de oorzaak zijn?
    Na het toevoegen van het bakmeel verdwenen de klontjes en werd het een mooi beslag.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Voor het eindresultaat maakt het in dit geval dus niet veel uit. Maar wellicht had de boter moeite om zich te vermengen met de eieren. Een voor een de eieren toevoegen en steeds wachten tot je een glad mengsel hebt en de mixer op een lagere stand zetten kan dit voorkomen.

      Beantwoorden
  93. Emma says:
    3 jaar geleden

    Ik ben van plan om ook deze cupcakes te maken en ik heb ze al een keer gemaakt dat wa goed gelukt.?
    Ook ben ik met cupcakes bakken altijd aan het experimenteren met smaken en dingen om erin te doen nu ben ik van plan om er chocola en framboos in te doen.
    Ik hoop dat het lekker wordt.???
    P.s het water loopt me al in de mond.

    Beantwoorden
  94. Patricia says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze cupcakes dit weekend maken, normaal gesproken pak ik een bakmix en daar moet altijd of melk of water bij. Ik was benieuwd waarom dat in jouw recept er niet bij zit.

    Groetjes Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik vrijwel nooit melk of water bij (cup)cakes. Een recept en bakmix zijn wat dat betreft niet met elkaar te vergelijken. Als daar geen boter bij hoeft, zit het er al op een bepaalde gedroogde manier bij, dat heeft dan weer vocht nodig.

      Beantwoorden
  95. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura. Suffe vraag wellicht, maar moet je de (papieren) vormpjes die je in het blik stopt nog invetten..? Grt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat hoeft niet.

      Beantwoorden
  96. Mariska Smits says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Even een compliment en een bedankje voor de site! Geweldig! Ik ben zelf een bakfan maar met een geheugen als een zeef vergeet ik altijd de basis. Gelukkig kan ik dan altijd even spieken voor een hoog “oja natuurlijk” gehalte.
    Dus nogmaals dank en ga zo door!

    Groetjes,
    Mariska Smits

    Beantwoorden
  97. Pingback: Recept om zoete monster cupcakes te maken - Mamaliefde.nl
  98. Louise Agterberg says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik zie verschillende cupcake recepten voorbij komen. Bij jou recept staan ook eieren masr ik zie ook recepten zonder ei. Wat maakt dit voor verschil in het resultaat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een cupcake zonder ei lijkt mij persoonlijk niet lekker, die is nodig voor smaak en structuur.

      Beantwoorden
  99. Elvira says:
    3 jaar geleden

    Wat een onwijs lekker recept! Je kan er nog leuk zelf alle kanten mee op en het mislukt nooit. Het beslag zelf is ook erg lekker 😉

    Beantwoorden
  100. Pingback: Kerstkoekjes zelf bakken: 5x de leukste bak ideeën voor december
  101. E says:
    2 jaar geleden

    met alle respect; met deze hoeveelheid boter kreeg ik cupcakes die bubbelden van het vet na 20 minuten,
    er van binnen zo uit zagen en ook zo smaakten. alles weg gegooid..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan heb je waarschijnlijk iets niet goed afgewogen of er is iets anders verkeerd gegaan. Ik heb dit recept al talloze keren met succes gebakken (en ben daar niet de enige in).

      Beantwoorden
    • WCY says:
      2 jaar geleden

      Ik heb ze ook net gemaakt en idd de cupcakes stonden allemaal in een laagje vet…. binnen is wel ok…

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Als het alleen bij de bodem vettig is ligt dat aan je gebruikte papiertjes. Budget papiertjes staan hier bekend om.

        Beantwoorden
        • WCY says:
          2 jaar geleden

          oh echt!? hihihi. Ik heb een doos vol met papiertjes liggen. Ik ga een andere proberen. Je botercreme is helemaal geweldig!!! Thanksss

          Beantwoorden
      • Vicky Monsieurs says:
        2 jaar geleden

        Ja, ik merk dat het bij mij ook afhangt van de papiertjes die ik gebruik…gek toch…

        Beantwoorden
      • Alie says:
        2 jaar geleden

        Ik heb me helemaal aan het recept gehouden en hier zijn ze echt perfect gelukt.
        Ze zijn gebakken in een heteluchtoven. Misschien kan hier het verschil in zitten?

        Beantwoorden
    • Laurie says:
      2 jaar geleden

      Te koude boter gebruiken kan zorgen dat de cake erg vettig wordt doordat de boter niet goed met de andere ingrediënten vermengd is. Boter moet goed op kamertemperatuur zijn

      Beantwoorden
  102. Vicky Monsieurs says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als ik 24 mini-cupcakes wil bakken met dit recept, hoe lang moeten ze dan in de oven staan?
    Dank voor de lekkere inspiratie! Groetjes, Vicky

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      mini cupcakes bak je in ongeveer 10-12 minuten

      Beantwoorden
  103. Isabelle says:
    2 jaar geleden

    Na een mislukte poging met een ander recept, is het mij eindelijk geluk in 1 keer met deze recept😋😋 en wat zijn ze lekker! Wel zorgdn dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn (vooral de boter) Gewoon papiertjes van de xenos gebruikt. Bedankt! I

    Beantwoorden
  104. diana says:
    2 jaar geleden

    Ik ben een ervaren cupcake bakster, en het recept is gewoon goed. Cakes zijn niet te vet. Eerst een beetje droge rijst in de vorm, dat neemt het vet op.

    Beantwoorden
  105. Marith Dhondt says:
    2 jaar geleden

    Wow helemaal geslaagd! ik heb deze cup cakes gemaakt voor een spreekbeurt voor mijn klas en ik heb 10 op 10. :))

    Beantwoorden
  106. Pingback: Cupcake met kokos en Oreo  -
  107. Daan says:
    2 jaar geleden

    Hallo ik wil graag 1 bolle cupcake voor een verjaardag wat is hier het recept van?
    Groetjes…

    Beantwoorden
  108. Daan says:
    2 jaar geleden

    Hallo
    IK wil graag 1 bolle cupcake bakken
    Is hier ook een recept voor?
    Zo ja, welke?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze groter wilt zul je gewoon wat meer beslag in het vormpje moeten doen.

      Beantwoorden
  109. Tate says:
    2 jaar geleden

    Ik had ook last van het laagje vet op de cupcakes. Maar bij andere recepten zie ik vaak dat de boter naar verhouding is met de andere ingredienten. Kan dit laagje vet zijn omdat we hier 180gr boter gebruiken en bij de rest van ingredienten 135gr? Of doe ik toch iets anders verkeerd? Ik ga ze alvast nog eens opnieuw proberen bakken 😁 tips zijn alvast welkom!!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je papiertjes vettig zijn ligt dat aan het papiertje, niet aan het recept 😉 . Ik heb er namelijk nooit last van als ik goede papiertjes gebruik.

      Beantwoorden
    • Noortje says:
      2 jaar geleden

      Super lekker recept. Ook geen last van vette papiertjes. Ze zijn mooi omhoog gekomen. Deeg was ook royaal, vonden mijn zoontje en ik totaal geen probleem. Lekker snoepen 🙂 dankjewel

      Beantwoorden
  110. Patrick says:
    2 jaar geleden

    recept werkte bij mij prima – zelfs met de goedkope papiertjes. alle ingrediënten op kamertemperatuur – denk dat dat ook helpt.

    Beantwoorden
  111. Amy says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura, ik heb de cupcakes gebakken in siliconen vormpjes en hierin kwamen ze er raar uit te zien. Nu gebakken met vormpjes van House of Marie en hetzelfde geval. Hoe voorkom ik dat ze er niet uit groeien? Ze staan scheef en de bollingen worden wel hoger maar je ziet de lijntjes van de vorm erin staat zeg maar. Jammer dat ik gee foto kn bijvoegen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt ze minder vol doen, dat ze scheef rijzen komt waarschijnlijk door hetelucht, die blaast lucht rond en dat heeft invloed op de vorm.

      Beantwoorden
  112. femme says:
    2 jaar geleden

    hoeveel graden

    Beantwoorden
    • Eveline says:
      2 jaar geleden

      Uit het recept:

      Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden gaar.

      Beantwoorden
  113. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Oké wauw, ben helemaal onderste boven…ik vond de cupcakes kei lekker! Heb ze gemaakt voor iemand anders en die vond ze helemaal niet luchtig…? Zijn er manieren om de cupcakes meer luchtig te krijgen? Dank je Laura 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deze cupcakes zijn zeker wel luchtig. Waarom ze bij jou niet luchtig zijn is zonder verdere informatie lastig te zeggen. En misschien heeft die andere persoon andere verwachtingen, omdat je ze zelf wel goed vond?

      Beantwoorden
  114. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Ja inderdaad… vind het ook vreemd… ze waren iets vaster zijn mijn mama… maja het klantje moet het natuurlijk ook goed vinden. Misschien toch te lang geklopt? 🤔

    Beantwoorden
    • Vicky says:
      2 jaar geleden

      Ik heb een paar kook- en bakcursussen gevolgd en daar werd telkens gezegd om bloem zo kort mogelijk door de rest de kloppen/mixen. Hoe langer je mixt, hoe meer glutenontwikkeling je krijgt en hoe taaier het deeg wordt. Je mag de bloem zelfs nog een beetje zien zitten volgens sommige bakkers.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan inderdaad, ik stop altijd met mixen zodra het bloem is opgenomen.

      Beantwoorden
    • Maaike says:
      2 jaar geleden

      Geweldig recept, bedankt! 60 cakejes gebakken voor verjaardagstraktatie van onze zoon. Allemaal goed gelukt, met papiertjes van House of Marie

      Beantwoorden
  115. Priscilla says:
    2 jaar geleden

    Even een vraagje, ik werk altijd met gewoon witte meel en bakpoeder. Enig idee welke verhouding ik dan beste kan aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      https://handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  116. Anita says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Eerste keer dat ik het recept probeer, helemaal super! Hoeveelheid beslag t.o.v. de vormpjes ook perfect 🙂 resultaat is mooie fijne cakejes

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
  117. Tess says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb al een aantal keer je cupcakes gemaakt en ze zijn super lekker, maar ik krijg ze nog niet helemaal luchtig. De laatste keer heb ik geprobeerd het eiwit van tevoren op te kloppen, maar ook daar werden ze niet luchtiger van. Heb je nog tips?
    Groetjes,
    Tess

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Belangrijk is dat je het beslag niet te lang klopt, zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen is het goed.

      Beantwoorden
  118. Ilona says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik moet dit weekend proef cupcakes maken omdat ik volgend weekend een babyshower heb en ik heb 2 mensen met een noten en melk allergie, kan ik bovenstaande ingrediënten nemen ? Wil niet dat ze in het ziekenhuis terecht komen hihi.

    Gr. Ilona

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter kan niet met een melk allergie. Als je niet goed weet wat wel en niet mag, kun je beter even met de mensen overleggen wat ze wel/niet mogen eten.

      Beantwoorden
  119. Chloe says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,
    Hoeveel mini cupcakes maak je ongeveer met dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      minimaal 24

      Beantwoorden
      • Chloe says:
        2 jaar geleden

        Super! Dankjewel!

        Beantwoorden
  120. Marjolein Konsman says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil van dit recept honing/vanille cupcakes maken. Zou ik een deel van het suiker kunnen vervangen door honing? Heb je een idee wat de verhoudingen dan zou moeten zijn?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Wat daar de verhoudingen van zijn weten wij niet. Het vervangen van een deel van de suiker kun je proberen, maar eenzelfde resultaat is dan niet meer gegarandeerd.

      Beantwoorden
  121. Veer3 says:
    2 jaar geleden

    Net de cakejes gebakken proeft te vele naar ei veder wel lekker.

    Beantwoorden
  122. Samantha says:
    2 jaar geleden

    Ik maak ze altijd en heb alleen de onderkant wat vettig maar hier geen probleem hoor. Mijn dochter versierd en eet ze met plezier.

    Vandaag wil ik proberen om voedingskleurstof door het deeg te gebruiken om ze roze te maken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Leuk! Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  123. Isa says:
    1 jaar geleden

    Ik heb verkeerde vormpjes gebruikt en nu licht de oven vol met deeg misschien was het ook iets te dun deeg heb jij nog tips groetjes isa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      De volgende keer goed opletten welke vormpjes je gebruikt? Haha, oefening baart kunst! Succes met de oven schoonmaken Isa 🙁

      Beantwoorden
  124. Marjolein says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik gebruik altijd jouw recept voor mijn cupcakes, gewoon echt het beste recept. Nu wil ik cupcakes maken voor mijn nichtje, maar die mag alleen maar spelt. Kan ik gewoon dezelfde verhoudingen aanhouden of moet ik daar iets in aanpassen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat hangt er vanaf of je speltmeel of speltbloem gaat gebruiken. Het laatste zou in principe 1 op 1 tarwebloem kunnen vervangen. Je leest er hier meer over: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/

      Beantwoorden
  125. Rajae says:
    1 jaar geleden

    Hey ik heb de cupcakes net gemaakt en zij zijn fantastisch ik heb het hele internet gezocht naar een recept en dit recept is echt perfect

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Super! Veel bakplezier 😉

      Beantwoorden
  126. Jos van Bemmel says:
    1 jaar geleden

    Vorige week 50 cupcakes gebakken voor een verjaardag met jouw recept! Heb al vele recepten uitgeprobeerd (Nigella Lawson, Rudolf van Veen), maar dit recept is ’t beste!
    Vandaag voor een verjaardag weer 50 moeten bakken. Ik heb 1/3 van de boter vervangen door evenveel zonnebloemolie. Gevolg is nóg smeuïger en luchtiger, maar goede structuur. Belangrijkste verschil is dat ik met 4x jouw hoeveelheden voor 12 cupcakes er wel 70 heb kunnen bakken van normale grootte!
    Voor topping heb ik die van Rutger bakt genomen. Wat meer werk, maar minder vet en heerlijk zalvig.
    Bedankt voor je goede tips.
    Groet, Jos

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen Jos, bedankt voor je bericht en je tips!

      Beantwoorden
    • José says:
      1 maand geleden

      Hoi, gebruikte je dan 60 gram olie of 60 ml?

      Beantwoorden
  127. Jos van Bemmel says:
    1 jaar geleden

    Na lezing van een aantal van bovenstaande reacties toch een paar opmerkingen over vettigheid en niet luchtig zijn. Mijn ervaring en die van anderen is dat je de boter met suiker lang moet kloppen totdat het geheel duidelijk lichter wordt, bijna wit en er zeker geen suiker meer voelbaar is in het boter-suikermengsel. ook moet je de eieren niet alleen één voor één erbij doen, maar het volgend ei pas als het voorgaande volledig is opgenomen. En inderdaad zoals Laura zegt, zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen stoppen met kloppen. “‘en keer doorslaan met de spatel en de cups vullen. Een iets lager temperatuur maakt dat ze egaler rijzen zonder dat ze openbarsten.

    Beantwoorden
  128. Pingback: Pieten Cupcakes - Laura's Bakery
  129. Naomi says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik ben ontzettend fan van al jouw recepten en maak hier dan ook al een langere tijd volop gebruik van. Echter is het zo dat mijn cupcakes altijd een barst krijgen en dus met een punttopje gebakken worden, waarna ik dit altijd weer lekker aan het afsnijden ben om goed te kunnen versieren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mn cakes egaal bakken en ze dus niet gaan punten?

    Alvast bedankt!!!

    Beantwoorden
    • Jos says:
      1 jaar geleden

      Hoi Naomi,
      Heb je mijn laatste opmerking gelezen en uitgeprobeerd? Zo ja, had het effect? : “Een iets lager temperatuur maakt dat ze egaler rijzen zonder dat ze openbarsten.”
      Bij hogere temperatuur vormt zich al een brosse bovenkant terwijl het midden nog moet rijzen. Die kan dus geen andere kant op dan naar boven en dus barst de brosse bovenkant open.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Naomi, de tip van Jos klopt inderdaad. Waarschijnlijk staat je oven net wat hoger of warmer dan de meter aangeeft. Als je ze op een lagere temperatuur bakt rijst het deeg minder snel en egaler.

      Beantwoorden
  130. Kim says:
    1 jaar geleden

    Kun je dit recept ook gebruiken om een giant cupcake te maken voor een cakesmash? Zo ja, hoe kan ik dan het beste de rekentool gebruiken? Want het huidige recept is natuurlijk niet voor 1, maar voor 12 “normale” cupcakes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat voor een bakvorm ga je gebruiken?

      Beantwoorden
      • Kim says:
        1 jaar geleden

        Deze wil ik gaan gebruiken:
        https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-dimensionsr-bakvorm-grote-cupcake-2105-5038

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ah vandaar, dat is ook voor mij zo erg lastig in te schatten. Jos heeft hieronder een goede tip. Dit zou je een keertje kunnen oefenen eerst voor de zekerheid!

          Beantwoorden
  131. Jos says:
    1 jaar geleden

    Tja Kim dat is een uitdaging! Of je zo’n grote cake met dit recept kunt maken laat ik graag aan het oordeel van Laura over, maar wat betreft de hoeveelheden:
    Ik zou het volgende aanraden: zet de vorm op de weegschaal, zet deze op “0” en giet hem voor 3/4 vol met water. Je kunt nu aflezen hoeveel gram wateren dus hoeveel gram deeg je (ongeveer) nodig hebt.
    Het recept van Laura voor 12 cupcakes weegt totaal ca 650gram. (Dat is dus 650:12= ca 55 gram per cupcake. Ik heb dat even nagemeten met een cupcakevorm en dan zijn de vormen inderdaad voor ca 3/4 gevuld.)
    Stel, de weegschaal staat na vulling met water op 3000gram. Dan moet je de hoeveelheden met 3000:650= 4,6 vermenigvuldigen. snap je ?
    Ik hoop dan Laura het hiermee eens is.

    Beantwoorden
  132. Peter says:
    1 jaar geleden

    Wij zijn heel blij met dit recept, heerlijk, net wat minder zoet. Ook lekker met stukjes appel en beetje rasp van citroenschil.
    Super lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen! Geniet ervan 🙂

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Gebruik je hete lucht oven of onder en bovenwarmte voor dit recept?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik gebruik in al mijn recepten onder- en bovenwarmte. Bij hetelucht moet de temperatur 10-20% lager gezet worden.

          Beantwoorden
  133. Sarah says:
    1 jaar geleden

    Hai,

    Super recept, ik ben fan!
    Klein vraagje.
    Heb mini cupcakes gemaakt, 175 graden 15 min. Heb ze met de spuitzak in het papiertje gespoten, maar ze zijn gerezen van onderaf al. Dus ze raken de bodem niet eens ze gebakken zijn, zeg maar. Heb je hier wat raad voor?

    Alvast bedankt!
    Groetjes Sarah

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Sorry, ik begrijp je vraag niet goed.

      Beantwoorden
      • Sarah says:
        1 jaar geleden

        Oh, toen ik mijn cupcakes uit de oven haalde, en ze wilde opeten merkte ik dat het cupcake zelf de bodem van het papiertje niet raakte, en ze dus te hard gerezen zijn. Desondanks ik ze op het bodempje heb gespoten.
        Weet je wat ik hieraan kan doen?
        Ik ben Vlaamse, misschien gebruik ik de verkeerde woorden. Excuses hiervoor 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Nee, dan begreep ik het toch wel! Wat maf zeg, zeker als je ze wel echt op de bodem hebt gespoten. Ik snap eerlijk gezegd niet hoe dit kan, sorry!

          Beantwoorden
  134. Jill says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag cupcakes maken met een toef botercreme erop. Kan ik dan beter muffins maken of beter cupcakes? Kan ik ook bij dit recept wat chocolade stukjes toevoegen in het beslag?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Beide kan, maar cupcakes zijn fijner hiervoor. En stukjes chocolade kan hoor.

      Beantwoorden
  135. Jill says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb de cupcakes gemaakt maar helaas zijn ze best wel vervormd nadat ze uit de oven komen? Weet jij hoe ik dit kan voorkomen?

    Bij jou op de foto zijn ze zo mooi rond. Ik heb de vormpjes in een bakblik gedaan en het beslag gevuld tot 5 cm onder het randje…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Bedoel je dat de ‘kopjes’ allemaal anders zijn? Dit gebeurt vaak in heteluchtovens doordat er lucht wordt rondgeblazen. Boven- en onderwarmte vind ik zelf prettiger.

      Beantwoorden
  136. Laura says:
    11 maanden geleden

    Heel lekker ! Maar ik wil er eigelijk een aardbeien smaakje inbrengen. Ik heb het al met verse aardbeien geprobeert volgens een ander recept van je maar we vinden de structuur van de aardbei er niet echt lekker in. Hoe kan ik op een andere manier aardbeiensmaak in het cupcakeje brengen? Ik wil erna een toefje slagroom of dergelijke opdoen en daar een verse aardbei op.

    Groetjes
    Ps. Dankje voor de hulp van vorige keer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat vind je van dit idee, dit kan ook perfect met vanille cupcakes: https://www.laurasbakery.nl/valentijn-cupcake-sandwich/
      Anders kun je er ook jam doorheen swirlen.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        10 maanden geleden

        Dat met de jam lijkt wel wat dus dat gewoon door het beslag mengen ?
        Groetjes

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Ja, ik zou één of twee tl op het beslag in het cupcake vormpje scheppen en zo er doorheen swirlen

          Beantwoorden
  137. Emilie says:
    10 maanden geleden

    Hey Laura,

    Hele lekkere cupcakes!
    Deze zal ik zeker nog maken.
    Groetjes,

    Emilie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Super! Thanks voor je berichtje Emilie 🙂

      Beantwoorden
  138. ThFr says:
    5 maanden geleden

    Hey Laura,
    Ik maak vaak cupcakes en ik gebruik altijd dit recept.
    Mijn familie en vrienden vinden ze heel lekker!
    Ik doe er ook altijd hagelsag XXL in.

    Groetjes Thibault

    PS: ik vind ze ook heerlijk

    Beantwoorden
  139. Annette Hofstraat says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura,
    Vanmiddag de cakejes gebakken. Ben, al zeg ik het zelf, best een ervaren bakker… Het beslag was mooi stevig, kon de vormpjes goed vullen. Eenmaal in de oven liep de hele boel over. Heb nu een soort grote praatcafé met papieren vormpjes er tussenin… Wilde ze morgen cadeau geven aan mijn collega’s, maar dit is echt niet mogelijk. Zo jammer! Geen idee wat hier niet goed gegaan is… Snel naar de winkel om dan maar iets te halen. Niet leuk, geen kerstattentie uit eigen keuken 🙁
    Groet, Annette

    Beantwoorden
  140. Jess says:
    3 maanden geleden

    Ik wil je alleen maar bedanken voor je geweldige recepten en de duidelijke antwoorden op alle vragen. Wat fijn en bijzonder dat je daar de tijd voor neemt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Wat een lief bericht! Dank!

      Beantwoorden
  141. Jos says:
    3 maanden geleden

    Helemaal eens met Jess!

    Beantwoorden
  142. Dieneke says:
    3 maanden geleden

    Ik wil graag mijn cupcakes invriezen ivm visite die verspreid over een week komt.
    Welke papiertjes kan ik dan het beste gebruiken?

    Ga morgen je recept uitproberen 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Lastig om te zeggen! Ik vind de meeste vormpjes prima werken, maar zal een baktest ermee op mijn to-do lijst zetten! Leuk idee!

      Beantwoorden
  143. Annemarie says:
    2 maanden geleden

    Net de cupcakes gebakken. Zien er precies zo uit als op jouw foto. Ik heb ze iets langer in de over laten staan.

    Beantwoorden
  144. Eva says:
    2 maanden geleden

    Heyy Laura, ik gebruik dit recept always ik vind het geweldig, kan je in plaats van vanille suiker ook vanille aroma gebruiken??? Groetjes Evaatje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  145. Brina's Kitchen says:
    1 maand geleden

    Hoi!

    Kan je de boter ook vervangen voor plantaardige olie?
    Zo ja hoeveel olie moet er dan in?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ja hoor, je hebt net iets minder olie nodig dan boter (90% van de hoeveelheid ongeveer)

      Beantwoorden
      • José says:
        1 maand geleden

        Hoi, 90% van 180 gram boter is 162. Gebruik je dan 162 gram olie of 162 ml? Voor water is gram hetzelfde als ml, maar voor olie niet.

        Beantwoorden
        • Jos says:
          1 maand geleden

          Voor allerlei bak-weeg-afmeetberekeningen is deze site handig: https://nl.wikihow.com/Milliliters-omzetten-naar-grammen

          Beantwoorden
          • Jose says:
            1 maand geleden

            Dankjewel Jos

  146. VIVIANE says:
    1 maand geleden

    Beste Laura,
    Mag ik het beslag ook gewoon in het hartjes silicone bakvorm van Tupperware doen. Grtjs Viviane

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Die ken ik niet, maar lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  147. Nicole says:
    1 maand geleden

    Dit zijn hads down de lekkerste cupcakes die ik ooit heb gegeten. Luchtig en ze bakken prachtig. Top recept!!

    Beantwoorden
  148. Carolinda says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben bezig met de cubcakejes alleen wij hebben een hete lucht oven in huis. Weet je misschien welke temperatuur ik dan moe gebruiken want dat is altijd lager dan boven- onder warmte.
    Groetjes
    PS je recepten zijn geweldig

    Beantwoorden
    • carolinda says:
      3 weken geleden

      Voor iedereen met een hete lucht oven: 155 graden is perfect👍

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      10-20% lager dan in het recept vermeld staat

      Beantwoorden
  149. Silke Krieger says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura!
    Allereerst, super lekkere cakejes!
    Bij ons zijn de cakejes wat droog. Ik las dat dat komt door het goedkopere cake vormpje. Kan er eventueel ook water door het beslag of word dat dan ook opgenomen door het vormpje? Of is het handiger om het in siliconen vormpjes te doen? Omdat dat dan misschien geen water en vet opneemt.
    Groejtes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Het kan ook helpen om ze gewoon iets minder lang (of heet) te bakken, sommige cupcake vormpjes zijn net iets kleiner. Ik zou afraden om water door het beslag te mengen.

      Beantwoorden
  150. joep says:
    2 weken geleden

    hallo laura, ik ben op school

    Beantwoorden
  151. Roos says:
    6 uur geleden

    Nog nooit problemen gehad met jouw recepten. Toppertje!!
    Bedankt om al dat lekkers te delen

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
De winnaars van mijn eigen boekjes!

De winnaars van mijn eigen boekjes!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan