Het is bijna zover, we mogen weer oliebollen eten tijdens de jaarwisseling. Met deze variatie op mijn basisrecept maak je overheerlijke Oreo oliebollen. Stel je maar eens een lekkere oliebol voor met stukjes chocolade erdoor, heerlijk!
Oreo oliebollen recept
Ieder oliebollenrecept begint met warme melk en gist. Zorg ervoor dat je de melk niet te warm maakt, want dat kan er namelijk voor zorgen dat de gist niet meer werkt. Maar als je melk de perfecte temperatuur heeft en je beslag is klaar, dan kan het flink gaan rijzen.
Stukjes Oreo voeg je als laatst toe aan het beslag, maar wel voordat je het laat rijzen. Zo kun je de stukjes koek goed door het beslag verdelen en heeft het vrijwel geen invloed op hoe het beslag zal rijzen.
Gebruik een ijslepel om je oliebollen lekker makkelijk te kunnen scheppen. Je kunt ook twee lepels gebruiken maar een ijslepel werkt wel echt het beste. Ik dip deze ook altijd even in de hete olie voordat ik er een oliebol mee schep, dan laten ze makkelijk los.
Hoi Laura,
Kan je deze ook maken in de oven? Dus het recept van de oven oliebollen aanhouden (met oreo’s uiteraard er aan toegevoegd)?
Dank voor je reactie!
Gr Esther
Ik heb het niet getest, maar dat lijkt me wel!