nobakecheesecake-ananas-4

Ik ben dol op cheesecake. Daarom kon ik het niet laten om jullie te verwennen met een lekker bbq-toetje waarin ik mijn cheesecake obsessie in kwijt kon. Ik koos voor no-bake cheesecake glaasjes met gegrilde ananas als laatste bbq-toetje die ik voor jullie hier op het blog maak. Wees echter niet getreurd, want ik zal de komende zaterdagen nog enkele bbq-toetjes delen tot het einde van deze maand. Dus hopelijk laat die zon zichzelf snel zien, zodat jullie van al die toetjes kunnen gaan genieten. Zo niet, dan maken we ze gewoon met een grillpan. Ook erg lekker. 

Ik vulde met dit recept 5 lage glaasjes. Ik denk dat de hoeveelheid cheesecake dan precies voldoende is zonder dat het zwaar valt of ontzettend vullend is. Je kunt natuurlijk ook een iets hoger glaasje nemen, maar dan krijg je er waarschijnlijk maar 4 toetjes uit. Mijn glaasjes hebben een diameter van 7 cm.

nobakecheesecake-ananas-3

 

Cheesecake met ananas

Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Deze no-bake cheesecake met gegrilde ananas is een perfect bbq-toetje tijdens de warme zomerse dagen. Makkelijk te maken en heel erg lekker.
Porties: glaasjes

Ingrediënten

  • 100 gram gember en citroen koekjes
  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille pasta of merg van 1 vanilleboon
  • 125 ml slagroom

Topping

  • 4 ananasschijven (vers of uit blik)
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verkruimel de koekjes en verdeel deze, 2-3 tl per toetje, over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille pasta. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
  • Doe het cheesecake mengsel in een spuitzak en vul hiermee de glaasjes.
  • Zet de cheesecake glaasjes vervolgens afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
  • Leg de ananasschijven op een bord en bestrooi aan beide kanten met de kaneelsuiker. Zorg dat je grill of de barbecue heet is en grill de ananas zo’n 1-2 minuten aan beide kanten. Als de grillstrepen mooi goudbruin zijn en de ananas begint te karameliseren zijn ze goed.
  • Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en verdeel over de cheesecake glaasjes. Serveer direct, terwijl de ananas nog warm is.
Pesto-Parmaham twisters 1a

Ik ben dus niet zo’n groot liefhebber van vleeswaren. Voor op brood bedoel ik dan, die vleeswaren zul je bij mij nauwelijks in de koelkast vinden. En als het er dan toch ligt, heb ik er meestal bakplannen mee. Mijn favoriet zijn de Italiaanse hammen: Parmaham en prosciutto kan ik echt niet weerstaan.

De Parmaham haalde ik onlangs weer in huis voor deze pesto-parmaham twisters. Met slechts 3 ingrediënten heb je deze hapjes binnen no-time op tafel staan. Een aanrader kan ik je vertellen. Ik weet zeker dat je ervan zult smullen.

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod! 

Bestel hier!

Afbeelding
Pesto-Parmaham twisters 3a

Meer borrelhapjes recepten met pesto

Pesto is een heel fijn ingrediënt om in borrelhapjes te verwerken. Het is een goede smaakmaker en ook erg gemakkelijk zelf te maken. Je kunt het in veel verschillende soorten hartige hapjes verwerken. Een aantal van mijn favoriete borrelhapjes recepten met pesto zijn:

Pesto-Parmaham twisters 2a

 

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Pesto-parmaham twisters

Je hebt maar 3 ingrediënten nodig om deze smaakvolle pesto-parmaham twisters op tafel te kunnen zetten. Eenvoudig én lekker dus!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 ol vers kant-en-klaar pizzadeeg
  • 3 volle eetlepels groene pesto
  • 5-6 plakjes parmaham

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit blik uit op je werkblad. Het is nu nog erg dik, niet handig voor deze twisters. Rol het daarom in de lengte uit met een deegroller, het werd bij mij ongeveer 1,5 keer zo lang.
  • Schep 3 volle eetlepels pesto op het deeg en smeer dit met de bolle kant van de lepel gelijkmatig uit. Leg er dan de plakjes Parmaham bovenop.
  • Met een pizzaroller of scherp mes snijd je het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed. Controleer of ook de Parmaham goed is doorgesneden, loop dit eventueel na met een scherp mesje.
  • Neem een reep deeg en vouw dit dubbel, pak de uiteinden beet en draai deze in tegenovergestelde richting van elkaar zodat er een ‘twist’ ontstaat.
  • Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de twisters in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nog warm zijn deze twisters niet te weerstaan, maar afgekoeld kun je ook nog prima serveren natuurlijk. Je kunt ze zelfs een dagje van tevoren maken als je dit handig vindt.
getest zoku ice cream maker 1a

Het weer werkt deze week niet echt mee voor onze zomerthema’s, maar we zetten gewoon stug door. Ooit gaat dat zonnetje weer schijnen zullen we maar zeggen. En wanneer het zo ver is kun je gelijk aan de slag met de verzamelde recepten. Vandaag heb ik naast een recept, ook een review voor jullie.

Lian en ik hebben namelijk de Zoku ice cream maker getest! De ijsmakers hebben we gekregen, maar het leek ons zelf een leuk idee om ze te gebruiken in een video voor ons thema. In onderstaande video zie je hoe ze werken en wat we ervan vinden. Onder de video deel ik het recept voor het chocolade ijs met jullie. 

Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan hier! Abonneer je op mijn YouTube kanaal om geen video meer te missen.

Bij het editen kwam ik erachter dat we het totaal niet hebben gehad over de prijs, die ligt rond de 25 euro (afhankelijk van de kleur) zoals ik hier bij bol.com zie. Niet heel goedkoop, maar als je hem veel gebruikt is het zeker zijn geld waard. Eigenlijk net zoals bij de popsicle maker van Zoku.

Wat vinden jullie van deze ijsmaker? Wij vonden het ontzettend leuk om hem te proberen en ik ga hem zeker vaker gebruiken om lekkere smaken ijs mee te maken.

Getest: Zoku ice cream maker + recept chocolade ijs

Getest: Zoku ice cream maker + recept chocolade ijs

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolade roomijs

Een heerlijk recept voor chocolade roomijs waarmee je perfect kunt variëren. Zo voegde ik frambozen en witte chocolade toe, maar ook ander fruit en snoep is er heerlijk in.
Porties: Zoku porties

Ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • 40 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en klop met een garde goed door elkaar zodat er geen klontjes in zitten. Zet de kom minimaal een half uur in de koelkast. Het werkt namelijk beter met een afgekoeld mengsel.
  • Giet de helft van het mengsel in een Zoku ijsmaker en begin gelijk met schrapen/roeren. Na 10 minuten zul je zien dat er een soort softijs is ontstaan. Je kunt nu het ijs naar wens op smaak brengen. Ik voegde frambozen en stukjes witte chocolade toe.
  • Je kunt het gelijk opeten, maar ook 20-30 minuten in de vriezer zetten als je liever een steviger ijs hebt.

Deze behind the scenes staat helemaal in het teken van mijn vakantie de laatste 3 weken. Voor het eerst in jaren heb ik 3 weken lang niet gewerkt en zelfs amper aan werk gedacht. Lian nam alles over zodat ik lekker vakantie kon vieren, wat een zaligheid. Naast een paar daagjes thuis was ik het grootste deel van mijn vakantie in Zuid-Afrika om de reis te maken waar ik al járen naar uitkeek. En wat was het fantastisch. De twee dagen in het Krugerpark waren het absolute hoogtepunt en dat wil ik zeker nog eens gaan doen. Al is het maar om alle foto’s ‘opnieuw’ te maken, want al mijn bagage (inclusief camera dus) werd gestolen. Over een enerverende vakantie gesproken. Pak er maar wat te drinken bij, want dit is de langste behind the scenes met de meeste foto’s ooit.

Maandag 17 juli vertrok ik met het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Ik ging mee met een groepsreis en van tevoren had ik met een aantal reisgenoten al via de app contact gehad. Met hen sprak ik af op Schiphol en dat was reuze gezellig. We vlogen eind van de middag eerst naar Frankfurt om daar na een overstap door te gaan naar Johannesburg.

Dinsdagochtend kwamen we daar aan. Voor mij was het de eerste keer op zo’n lange vlucht (10,5 uur) en ik vond het niks. Het was een nachtvlucht en ik heb geen oog dicht gedaan. Maar je moet er wat voor over hebben nietwaar 😉 . Onderweg waren we al wat meer reisgenoten tegengekomen en in de aankomsthal was onze groep dan echt compleet. Omdat we nog niet naar ons hotel konden gaan, gingen we gelijk een dag op pad. Met de bus reden we naar Soweto, een township van Johannesburg. De apartheid en Nelson Mandela spelen hier een grote rol en het toeval wil dat deze dag Nelson Mandela 99 jaar zou zijn geworden. Dat was te merken toen we zijn huis bezochten. Een hoop muziek en dans en er werd zelfs taart uitgedeeld.

Woensdag stond in het teken van de reis richting het Krugerpark. Via de panoramaroute reden we hierheen en dat zorgde voor prachtige uitzichten. Achter mij op de foto zie je de rondavels.

We kwamen ’s avonds aan bij de Timabavati lodges, die hebben zulke leuke huisjes! Al zagen we dat pas echt goed op de volgende dag, want omdat het nu winter is in Zuid-Afrika begint het om 5 uur al te schemeren. Dat was best even wennen in het begin.

Donderdag werd er al om kwart voor 5 op de deur van ons hutje geklopt. Een wake-up call voor onze safari! Yes, ik stond binnen no-time naast mijn bed en kon niet wachten om te vertrekken. Hier had ik zó naar uitgekeken. En het was de grootste reden dat ik deze reis wilde maken. Om half 6 vertrokken we in een open jeep naar de rand van het Krugerpark om de hele dag op zoek te gaan naar de wilde dieren.

En het was al snel raak. Binnen een kwartier hadden we al een aantal giraffes, wildebeesten, impala’s en onze eerste olifant gezien. Die olifant maakte de meeste indruk, op slechts 5 meter afstand stond hij rustig te eten en hij kwam steeds wat dichterbij. Ja, dit is waarvoor ik kwam. De rest van de dag kwamen we zó ontzettend veel dieren tegen.

Onze tweede dag safari gingen we naar een ander deel van het park, het was ook gelijk ons vervoer naar het volgende verblijf. Deze dag zagen we veel minder dieren dan de eerste dag. Die eerste dag safari was echt een cadeautje was met de hoeveelheid dieren die we hebben gezien. Op onze tweede dag hadden we wel een fantastisch moment: namelijk een aanval van een leeuwin op een ‘kleine’ giraffe van ongeveer 1,5 jaar. Fantastisch klinkt misschien een beetje raar, want de giraffe overleefde het uiteraard niet. Maar dit is wel hoe de natuur werkt en om dit van zo dichtbij te mogen zien was echt heel bijzonder. We stonden met onze jeep (en heel veel andere jeeps) bij een waterplaats te kijken hoe hier zebra’s, giraffes, wildebeesten en impala’s aan het drinken waren. Echt prachtig om te zien al die dieren bij elkaar.

Een van de gidsen had gespot dat er onder een bosje een leeuwin lag, in de houding om aan te vallen. Dus daar bleven we op wachten. Bij elk dier dat redelijk in de buurt kwam hielden we onze adem in. De impala’s hadden al vroeg door dat er gevaar was en die vluchtten, de rest had het echter niet door. Toen moedergiraffe met haar kind naar het bewuste bosje liep om ervan te eten, greep de leeuwin haar kans. Die sprong tevoorschijn en na een achtervolging van enkele meters maakte ze een flinke sprong om de giraffe bij zijn nek te grijpen. Het duurde denk ik nog een kwartier voordat de giraffe dood was en de leeuwin de giraffe naar de bosjes sleepte. Wat een kracht zit er in zo’n dier.

Ik denk dat je aan mijn beschrijving wel kunt begrijpen dat ik er nog steeds helemaal vol van ben. Zelfs de gidsen waren zwaar onder de indruk. Zeker omdat leeuwinnen normaal niet in hun eentje jagen en al helemaal niet op dit tijdsstip van de dag. Hij wilde al ons video- en fotomateriaal zien.

Ik zet nog even op een rij wat ik allemaal heb gezien op mijn twee dagen safari: olifanten, giraffes, impala’s, springbokken, wildebeesten, een hyena, zebra’s, cheeta’s, buffels, neushoorns, een luipaard, krokodillen, nijlpaarden, leeuwen, wrattenzwijnen, gnoe’s, bavianen, koedoe’s, waterbokken, schildpadden en dan is er vast nog iets dat ik ben vergeten.

De volgende nacht sliepen we in vrij primitieve hutjes waar niet meer in stond dan twee bedden. Voor de sanitaire voorzieningen gingen we naar het toiletgebouw. Ontbijten deden we heel gezellig voor het hutje waar de de braai als ons tafeltje gebruikten. Daarna begonnen we aan onze reisdag. De vakantie stond sowieso veel in het teken van reizen, maar vandaag al helemaal. We reden terug naar Johannesburg waar we een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth namen. Na een lange busrit belandden we bovenop een berg bij Zuurberg Mountain Inn. Het verblijf waar al mijn bagage werd gestolen.

Na een warme douche haalde reisgenootje Tessa mij op en liet ik haar nog even mijn verblijf zien. We hoorden gerommel bij de voordeur en keken even of het een ander reisgenootje was, maar we zagen niets meer. Na nog meer harde onverklaarbare geluiden achter het huisje besloten we dat het waarschijnlijk om apen zou gaan. Ik had ook al andere dieren gehoord en die apen liepen de laatste dagen ook overal rond. Achteraf zijn dit waarschijnlijk al de inbrekers geweest, gelukkig hebben ze ons gehoord en hebben we ze afgeschrikt. Voor even dan.

Na het diner in hotel zaten we nog even in de bar waar plots iemand van onze groep binnenrende en zei dat al hun bagage weg was. Wij sprongen op en renden naar onze eigen huisjes. Samen met een bewaker ging ik naar mijn huisje en bij aankomst wist ik al genoeg. Ik zag dat het licht wat ik buiten expres had aangelaten uit was en toen ik de deur opende was alles weg. Echt alles. Het enige dat ik op dat moment nog had was mijn toilettas en de kleding die ik droeg. In een klein tasje had ik mijn paspoort, mijn pinpas en credit card en wat losgeld mee, maar verder was alles weg. Uitgerekend het eerste hotel wat luxe was en waar we ons veilig voelden. Het allerergst vind ik dat mijn camera -en dan vooral de SD kaart- weg is, precies na twee dagen Krugerpark. Hetgeen waar ik mij het meest op had verheugd en op welke foto’s ik zo ontzettend trots was.

De politie arriveerde na een tijdje zodat 5 mensen uit onze groep (van de 20) aangifte konden doen van diefstal van de bagage. Dit ging allemaal vrij knullig. Omdat we toeristen waren zijn ze gekomen, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd. We kregen al te horen van onze gids dat dit nu eenmaal Zuid-Afrika was en dat we onze spullen nooit meer terug zouden zien. Dat zou worden doorverkocht. En voor prijzen waar je van schrikt. Mijn camera kostte omgerekend meer dan 10.000 Rand, die verkopen ze voor 50 Rand. Dat is net iets meer dan 3 euro. Kledingstukken worden voor 5-10 Rand verkocht. Het is hoogstwaarschijnlijk een inside job geweest van (oud)werknemers, het lijkt namelijk ‘goed’ voorbereid te zijn.

Ik kon gelukkig in mijn hoofd de knop best snel omzetten, ik wilde mijn vakantie niet laten verpesten en er zoveel mogelijk uithalen. Dus verscheen ik de volgende ochtend vrolijk bij het ontbijt -na een klein uurtje slaap- met de mededeling dat ik vandaag niet lang na had hoeven te denken over mijn outfit. Tsja, ik krijg op dit soort momenten een apart soort humor zullen we maar zeggen 😉 .

Omdat ik en een aantal andere mensen niets meer hadden, zijn we naar een grote mall in Port Elizabeth gereden om in een uur en 15 minuten alles aan te schaffen voor de rest van de vakantie. Nou, geloof mij dat shoppen dus gewoon echt een sport is. Niet te doen. Op hoog tempo raceten Tessa en ik door een winkelcentrum dat gigantisch was en waar we de weg niet kenden. Er zat zelfs een ijsbaan en casino in, dus dat geeft denk ik wel aan dat het echt heel groot was. Het was voornamelijk een kwestie van pakken wat er wel oké uitziet en dan kopen wat past. Ik had niet alles wat ik graag zou willen, maar ik kon weer een paar dagen vooruit.

Daarna door naar ons volgende verblijf in Plettenberg, vlakbij de zee. Daar waaiden we dan ook lekker uit en dronken we wat bij een strandtent. Omdat we onze dosis spanning en sensatie nog niet hadden gehad die dag, waren we daar getuige van een vechtpartij. Je maakt nog eens wat mee in Zuid-Afrika. De volgende dag reden we ook weer naar zee, dit keer om in een boot te stappen die vervolgens in het water werd geduwd. We gingen op zoek naar walvissen, en die vonden we! Zo bijzonder dat op een enkele meters afstand twee walvissen zwommen. We zagen jammer genoeg niet meer dan hun ruggen, de staarten bleven netjes onder water. Maar toch, bijzonder was het wel. Zeker toen we niet veel later ook nog drie witte haaien hadden gezien waarvan eentje behoorlijk groot was. Die zaten in de buurt van de zeehonden, te wachten op een lekker maaltje.

’s Middags gingen we naar Tsitsikamma, over de bekende suspensoin bridge. Grote hangbruggen tussen de rotsen met een prachtig uitzicht. We zagen zelfs nog een paar walvissen in de verte.

Na een overnachting in Swellenberg reden we tijdens onze route langs een winkelcentrum waar we nog even een stop maakten. We misten nog steeds bepaalde dingen in onze bagage en kregen weer een uur de tijd. Hier vond ik gelukkig alle dingen die ik nog nodig had en daarna gingen we door naar een soort wildlife dierentuin. Na het Krugerpark lang niet meer zo spectaculair natuurlijk, maar we konden een aantal dieren nu wel van heel dichtbij zien. Daarna kwamen we bij een prachtig verblijf in Oudtshoorn met dit prachtige uitzicht (bovenstaande foto). Dit is wat ik zag zodra ik mijn deur van de kamer opende.

Op onze eerste volle dag in Oudtshoorn gingen we naar de Cango grotten en naar een struisvogelboerderij. Ik had nooit zo heel erg veel met struisvogels, maar wat zijn dit leuke dieren zeg. Ik mocht er eerst eentje uit de hand voeren en aaien, daarna kon ik met een emmer vol voer staan voor de zogenoemde ‘nekmassage’. Daar wisten die struisvogels wel raad mee. We lunchten ook bij de struisvogelboerderij, met -hoe toepasselijk- struisvogel. En dat is dus heel erg lekker.

De volgende dag verlieten we Oudtshoorn en begonnen we aan onze reis naar Kaapstad, maar eerst stopten we een paar keer in het wijngebied. In Boschendal genoten we van de beste lunch ooit met het beste uitzicht ooit. Hier had ik mij best een paar dagen kunnen vermaken. Op een andere locatie deden we nog een (snelle) wijnproeverij en daarna reden we door naar het stadje Stellenbosch. Het begon al te schemeren dus we hielden het bij een kort bezoekje. ’s Avonds kwamen we dan eindelijk aan in Kaapstad.

Hoewel we er al even waren, zagen we de volgende dag pas echt iets van Kaapstad. Niet al te lang dan, want we gingen langs de kust rijden via Houtbaai, Kaappunt, Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach. Dit was echt ontzettend leuk, ik houd wel van dit soort mooie uitzichten. We gingen uiteraard ook even lekker toeristisch met het bord bij Kaap de Goede Hoop op de foto. En ik vond het ook tijd voor een foto met pinguïns. Helaas was het de broedperiode voor de pinguïns en zagen we er maar weinig op het strand, maar als je op de houten vlonders langs het strand liep zag je er ontzettend veel. En hoe leuk: met jonkies! Sommigen waren nog klein en verstopten zich onder hun ouders, anderen waren al groter en begonnen hun donshaar te verliezen.

Onze laatste volle dag slenterde ik voornamelijk door Kaapstad, ik was in het winkelcentrum te vinden voor wat laatste dingen die ik nog graag wilde kopen en anders zat ik op terrasjes. ’s Avonds gingen we met een deel van de groep uit eten bij Gold, een aanrader wanneer je in Kaapstad bent. Er wordt allerlei Afrikaans (niet alleen uit Zuid-Afrika) eten geserveerd onder het genot van een lekker wijntje en Afrikaanse zang en dans. Een soort Afrikaanse dinnershow, dat was echt heel erg leuk.

Maandag was onze laatste dag, maar voordat we naar het vliegveld zouden gaan gingen we naar Robbeneiland. Het eiland dat vooral bekendstaat om het gevangenschap van Nelson Mandela, maar ik leerde ook dat het eiland veel meer functies heeft gekend. Zo is het als militaire basis gebruikt, maar werden er ook lepra patiënten naar gestuurd. Het was bijzonder om de geschiedenis van het eiland te zien en erover te horen. Na een busrit over het eiland kregen we nog een tour door de gevangenis van een ex-gevangene.

Omdat onze afgelopen paar dagen wel heel soepel waren verlopen zaten we uiteraard te wachten op nog wat ‘drama’, en dat kwam. Onze boot terug naar Kaapstad had vertraging waardoor we te laat kwamen voor onze bus naar het vliegveld. Eenmaal op het vaste land pakten we taxi’s om zo snel mogelijk bij het hotel te komen. We waren uiteindelijk gewoon op tijd bij het vliegveld, maar het was wel weer even een typisch momentje wat goed paste bij de vakantie.

Dinsdagochtend landden we via een tussenstop in Frankfurt uiteindelijk weer op Schiphol. Na wederom een nachtvlucht zonder slaap en amper (been)ruimte was het ook wel weer fijn om thuis te zijn. De afgelopen dagen had ik nog vakantie gepland staan, maar uiteindelijk ben ik bijna alleen maar bezig geweest met de verzekering en de aanschaf van nieuwe spullen die ik niet meer had. Het meeste is nu wel gedaan gelukkig en het is nu een kwestie van wachten op de verzekering voor ik weer verder kan.

Het was echt een fantastische vakantie die ik nooit zal vergeten, net als al mijn leuke en lieve reisgenoten. Ik kan nu al niet wachten op de reünie waar we het al vaak over hebben gehad. Ik kan ook niet wachten om nog eens terug te gaan naar dit mooie land. Vooral het Krugerpark staat hoog op mijn lijstje, hier zou ik dan ook graag nog wat langer blijven. En om heel veel foto’s te maken uiteraard.

De komende tijd is mijn agenda behoorlijk leeg wat afspraken betreft. Ik zal dus vooral tijd besteden aan lekker vooruit werken met het oog op de drukte die dit najaar weer gaat komen. Er zijn nog wat boekdingen die gedaan moeten worden en verder zie ik wel wat ik allemaal ga doen. Ik laat je natuurlijk via Instagram al zien wat ik allemaal doe, en anders lees je het in de volgende behind the scenes.

chocolade biscuit

Het Complete Basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!
 

Afbeelding
chocolade biscuit 2a

Waar je bij de meeste baksels van de vanille variant heel eenvoudig een chocolade variant kunt maken, ligt dat bij een biscuit iets anders. Ik heb wel eens geprobeerd om bij het recept voor een biscuit wat cacaopoeder toe te voegen, maar ik kreeg toch nooit het resultaat dat ik graag wilde hebben. Uiteindelijk probeerde ik een compleet ander recept dat een stuk beter werkte. Na daar flink aan gesleuteld te hebben ontstond uiteindelijk dit recept voor een chocoladebiscuit.

CHOCOLADEBISCUIT taart

Recept afdrukken

4.60 van 45 stemmen

Chocoladebiscuit

Het was even puzzelen, maar dit recept voor chocoladebiscuit is toch erg goed gelukt. Probeer hem zeker eens uit!
Porties: cm taart

Ingrediënten

  • 90 gram bloem
  • 90 gram maïzena
  • 25 gram cacaopoeder
  • 6 eieren(m) (gesplitst)
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 el warm water

Instructies

  • Voeg bloem, maïzena en cacaopoeder samen in een kom en roer even kort door. In een vetvrije kom klop je de eiwitten met 60 gram suiker en het water tot stijve pieken. In een derde kom doe je de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker, klop tot een schuimig mengsel.
  • Beide eimengsels voeg je samen in een kom, spatel voorzichtig door elkaar. Voeg dan het bloemmengsel in delen toe en spatel dit rustig door het mengsel.
  • Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.
  • Bak het biscuit in 40 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
  • Laat het biscuit een paar minuten afkoelen voordat je hem op een rooster stort en daar verder laat afkoelen. Wanneer hij volledig is afgekoeld kun je hem doorsnijden en vullen.

Notities

  • Ja, het klopt dat je gelijke delen bloem en maïzena gebruikt. Dit is geen tikfout ?
  • Wil je een ander formaat bakvorm gebruiken? Dan lees je hier hoe je het recept kunt omrekenen.
  • Neem eens een kijkje tussen de vullingen en toppings om er een lekkere taart van te maken.

 

Gegrildeperzikkaneelijs1

Jippie, het is weer zaterdag en tijd voor het volgende bbq-toetje. Vandaag presenteer ik jullie een bordje vol lekkers en een combinatie van verschillende recepten om dit bbq-toetje te maken. Lekkere gegrilde perzik met karamel en kaneelijs met daar overheen nog wat Bastogne koekkruimels. Een toetje klaar om verorberd te worden. Het grillen van de perziken gebeurd natuurlijk op de barbecue, maar de rest maak je van tevoren klaar in de keuken. Ik zal naar alle benodigde recepten linken, maar ik zal het je niet kwalijk nemen als je een aantal onderdelen kant-en-klaar koopt in de supermarkt. De uitdaging is natuurlijk om het allemaal zelf te maken. 

Ik vind dit echt zo’n luxe toetje, eentje die het vast ook goed doet bij een etentje. Daarnaast hoef je de perziken niet eens per se op de barbecue te bereiden, want met een grillpan werkt het ook. Toch is de gegrilde perzik de klassieker onder de bbq-toetjes en daarom moesten wij er ook mee aan de slag gaan binnen ons zomerthema.

Kaneelijs met gegrilde perzik uitgelicht

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs

Een erg eenvoudig maar o zo lekker bbq toetje: gegrilde perzik met karamel en kaneelijs. Met een goede voorbereiding staat dit toetje al binnen 5 minuten op tafel.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 2-3 el kaneelsuiker (of 2-3 el suiker met 1-2 tl kaneel)
  • Bastogne kaneelijs (volgens recept)
  • karamelsaus (volgens recept)
  • Bastogne koeken

Instructies

  • Bereid minstens een dag van te voren de karamelsaus en het kaneelijs volgens recept.
  • Snijd de perziken doormidden en haal middels een draaiende beweging uit elkaar, zodat je twee helften hebt. Verwijder de pit. Doe de kaneelsuiker in een kommetje en doe de perzikhelften hierin. Schud door elkaar totdat de perziken bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker.
  • Zorg voor een hete barbecue of grillpan en grill de perziken 1-2 minuten per kant. De perziken zullen karameliseren en die mooie grillstrepen krijgen.
  • Doe een bolletje ijs op iedere warme perzikhelft, giet hier de karamel overheen en garneer met wat verkruimelde Bastognekoeken.
Gegrildeperzikkaneelijs2

Vind je trouwens ook niet dat de zomer voorbij lijkt te vliegen, want dit is het een na laatste bbq-toetje van mijn hand. Volgende week komt er nog een van mij en daarmee is mijn zoete barbecue avontuur alweer voorbij. Kan ik me alweer gaan voorbereiden op de winterse feestdagen. Hopelijk komen er nog genoeg zonnige weekenden aan om al die toetjes nog eens te maken.

Ceasarburrito-2

Het heeft even geduurd voordat ik wist hoe ik deze burrito moest noemen en nog steeds vraag ik mij af of iedereen het zal begrijpen. Een burrito is een bekend Tex-Mex gerecht en ik wilde die Mexicaanse smaken naar voren laten komen, maar tegelijkertijd wilde ik gebruik maken van een van mijn favoriete saladedressings waar niets Mexicaans aan is. Die combinatie werden deze Caesar burritos met kip. De burritos zelf zijn makkelijk om te maken en ik help jullie een handje met vouwen middels enkele stap voor stap foto’s. Wel moet de kip eerst even gebakken worden in de oven en dat kost enige voorbereidingstijd, maar ook weer niet te veel. Ik heb in ieder geval niet lang in de keuken hoeven te staan om deze burrito’s te maken. 

Je kunt deze burrito’s sowieso van te voren bereiden en pas vlak voor serveren grillen, zodat de kaas smelt en ze een beetje warm zijn. De burrito’s waren verrassend lekker en ik ben dan ook erg blij dat ik dit recept hier kan delen met jullie. Laten we dit weekend eens lekker op Tex-Mex tour gaan.

 

Ceasarburrito uitgelicht

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Caesar burrito’s met kip

Deze Caesar burrito's met kip zijn heel eenvoudig te bereiden met slechts enkele ingrediënten. Probeer deze smaakvolle hapjes zeker eens uit!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • Seasoning mix Crispy Chicken Bites (of maak je eigen krokante kipstukjes)
  • 4 grote tortilla’s
  • Caesar salade dressing
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • bosje koriander (fijngehakt)

Instructies

  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en bereid volgens de aanwijzingen van de seasoning mix. Ik gebruikte een Mexicaanse seasoning mix die ik vond in de supermarkt bij de Tex-Mex afdeling, maar je kunt ze ook zelf maken. Hiervoor volg je dit recept en voeg je de volgende kruiden toe aan de 4 el bloem: uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, gemalen komijn, peper en zout.
  • Als de kip klaar is begin je met het vullen en vouwen van de burrito’s. Zet de overige ingrediënten klaar, zodat je alles bij de hand hebt.
  • Neem een tortilla en leg 1/4 van de kipstukjes in het midden van de tortilla. Schenk hier de Caesar saladedressing overheen.
  • Pak een hand(je) geraspte kaas en verdeel dit over de kip met de dressing. Maak de vulling af door er wat fijngehakte koriander overheen te verdelen. Geen fan van koriander? Kies dan voor peterselie of neem een beetje salade, zoals rucola.
  • Vouw de tortilla dicht door eerst de onderkant over de vulling heen te vouwen en iets terug naar beneden te trekken. Duw goed aan en houd vast. Met de andere hand vouw je nu de zijkanten naar binnen toe. Rol de burrito nu verder dicht en leg de vouw naar beneden toe.
  • Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Grill de burrito’s nu enkele tellen aan beide kanten totdat je de grillstrepen ziet en de burrito’s heet aanvoelen aan de buitenkant. De burrito’s zijn nu klaar om opgegeten te worden.
Ceasarburrito-SVS
Ceasarburrito-3
kaneelbastogneroomijs1

Het is weer woensdag ijsjesdag en dat vieren we met een bak vol Bastogne kaneelijs. Het is absoluut niet moeilijk om dit ijs te maken en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel moet je even wachten terwijl het ijs in de vriezer ijs is aan het worden. Maar dan heb je voor weinig moeite wel een bak zelfgemaakte ijs. Een Bastogne bodem doet het altijd goed in een cheesecake, dus leek het mij ook erg lekker om er ijs van te maken. Lekker is het zeker. Kaneel en Bastogne doen het sowieso goed bij desserts en daarom verklap ik alvast dat dit ijs nodig is voor het bbq-toetje dat zaterdag op het blog komt. Mijn tip om alvast een bak te vullen met dit ijs, zodat je helemaal klaar bent om ook dit weekend weer een heerlijk toetje op tafel te zetten.

BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren. 

kaneelbastogneroomijs-Facebook

 

Bastogne kaneelijs uitgelicht

Recept afdrukken

4.29 van 7 stemmen

Bastogne kaneelijs

Kaneel en Bastogne is een hele lekkere combinatie. Daarom is dit Bastogne kaneelijs zo ontzettend lekker!
Porties: bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 el kaneel
  • 5 Bastognekoeken (of meer)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en het kaneel aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de Bastognekoeken over het mengsel en spatel deze rustig door het ijsmengsel heen.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Zo simpel is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Zanddeeg maken

Ik had het laatst met het Laura’s Bakery team over de meest gezochte baktips. Ik noemde er een aantal waarvan ik dacht dat die het meest opgezocht zouden worden, op basis van de vragen die ik veel krijg. Maar helemaal zeker weten deed ik het niet. Het team sprak ook hun vermoedens uit en zo kwamen we op een top 5 waarvan wij dachten dat die berichten het meest gelezen zouden zijn. Daarna doken we uiteraard in de statistieken om te checken of we het goed hadden. Deels wel, maar er zaten toch ook nog wel wat verrassingen tussen. Ik zal het je laten zien!

Wat denken wij?

Laten we beginnen met het lijstje onderwerpen zoals wij zelf denken dat de top 5 eruit zal zien. Erachter zet ik linkjes naar de artikelen die hierover gaan.

  1. Bloem vs. zelfrijzend bakmeel (artikel)
  2. Baking soda vs bakpoeder (artikel)
  3. Omrekenen formaat bakvorm/temperaturen (artikel formaat en artikel temperaturen)
  4. Vervangen van ingrediënten (artikelen)
  5. Bewaren van baksels (artikelen)

De meeste vragen die we krijgen gaan over bovenstaande onderwerpen. We waren uiteraard heel erg benieuwd of je dit ook terug zou zien in de best bekeken artikelen op het blog, of dat er toch andere onderwerpen tussen zouden zitten.

Zandtaartdeeg basisrecept 2a

Meest gezochte baktips

  1. Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel (artikel)
  2. Bladerdeeghapjes bewaren (artikel)
  3. Droog of plakkerig deeg werkbaar maken (artikel)
  4. Oven: boven- en onderwarmte of hetelucht? (artikel)
  5. Recept omrekenen naar een grotere of kleinere bakvorm (artikel)

Ha, nummer 1 bleek een schot in de roos te zijn, die ging inderdaad over bloem en zelfrijzend bakmeel. Daarna gingen we redelijk de mist in. Bewaren algemeen hadden we op de laatste plek verwacht, maar de bladerdeeghapjes blijken populair als het om dit onderwerp gaat.

Wat we niet verwacht hadden, is het werkbaar maken van droog of plakkerig deeg op nummer 3. Het soort oven blijkt ook veel van jullie bezig te houden, dit hadden we ook niet helemaal verwacht. Het laatste punt kom gelukkig wel weer overeen, alleen is het iets minder populair dan we dachten: het omrekenen van een recept.

Lijken de lijstjes een beetje op de bakvragen waar jij naar op zoek zou gaan? Of heb jij juist hele andere dilemma’s in de zoete keuken? Mocht je nog meer willen lezen over bepaalde onderwerpen of vraagstukken op het gebied van bakken (en dit staat nog niet op het blog), laat het ons dan vooral weten! We zitten altijd boordevol inspiratie, maar willen ook graag weten wat jullie bezighoudt en waar jullie over willen lezen.

Pindakoeken en review pindakaas 1a

Baksels met pindakaas zijn altijd goed als je het mij vraagt, ik had dan ook behoorlijk last van keuzestress toen ik een recept uit het boek Pindakaas wilde uitkiezen. Dat het zoet moest worden stond voor mij al vast, want zodra het is verwerkt in sausjes of hartige gerechten lust ik ineens geen pindakaas meer.

Vraag maar niet waarom, ik heb ook geen idee. Toen ik voor de vijfde keer het boek doorbladerde en weer iets te lang bleef hangen bij de pindakoeken wist ik het, die ging ik maken. Vroeger hadden we deze koeken vaak ik de koektrommel zitten en daar kreeg ik dan geen genoeg van. Hoogste tijd om ze zelf te maken. En naast dat recept, vertel ik jullie ook meer over het boek Pindakaas.

Pindakoeken en review pindakaas 3a
Pindakoeken en review pindakaas 2a
Pindakoeken en review pindakaas 4a

Over het boek Pindakaas

Laat ik beginnen met zeggen dat iedere pindakaas fan heel erg blij gaat worden van dit boek. Dat ben ik namelijk ook. Tijdens het maken van de koeken liep ik er wel tegenaan dat ik net aan 13 koeken uit het deeg kreeg in plaats van de genoemde 14. Maar goed, kan gebeuren en dat is niet heel erg.

Verder vond ik 20 minuten wat lang om te bakken, dus ik zette de timer op 15 minuten. En dat was (voor mijn oven) ook echt meer dan genoeg. Heb ik dan net pech gehad met de receptuur die ik uitkoos? Zou kunnen, al zie ik meerdere recepten die ik zelf minder lang in de oven zou zetten.

Maar zoals ik zo vaak zeg, dat verschilt per oven. Leer die dus goed kennen. En verder Kune je beter het te kort bakken en er dan nog wat minuutjes bij optellen dan dat het er zwart uitkomt.

Pindakoeken en review pindakaas 5a

Recepten in het boek

Genoeg over die baktijd. Door naar de inhoud. Die is opgedeeld in 5 hoofdstukken: ontbijt, koek enzo, taart en plaatwerk, hartig en toetjes. Het hartige hoofdstuk is dus iets minder aan mij besteed, gelukkig voor mij is het merendeel lekker zoet.

Ontbijten kun je doen een pindakaastosti terwijl je dan bovenstaande brosse pindakoeken maakt voor bij de koffie. De plaatkoek met zoute stengels uit het volgende hoofdstuk lijkt mij ook zalig en dan zou ik graag de lavacakejes als dessert willen. Er staat meer dan genoeg op mijn lijstje om uit te proberen uit dit boek.

Pindakoeken en review pindakaas 6a

Vormgeving van het boek

Dan nog even over de vormgeving. De fotografie is prachtig en elk recept is voorzien van een foto, dat vind ik heel fijn. Opvallend is dat de recepten op kleinere pagina’s tussen de foto’s staan. Dat duurde heel even voordat ik het doorhad, maar het ziet er wel heel tof uit.

Enige jammer is dat ik de tekst niet altijd even duidelijk leesbaar vind wanneer het boek op het aanrecht ligt en ik het recept wil lezen. Dan moet ik mijn neus echt even wat dichter naar de pagina’s brengen.

Eindconclusie: ja, ik heb wat op- en aanmerkingen. Maar ik blijf wel ontzettend enthousiast over dit boek om deze simpele reden: pindakaas!

Het boek Pindakaas is voor 18,95 verkrijgbaar bij onder andere Bol.com.

Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Pindakoeken

Ik ben dol op zoete recepten met pindakaas. Daarom zijn deze pindakoeken met pindakaas een favoriet!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 45 gram pindakaas
  • 1 ei (+ 1 eidooier voor bestrijken)
  • 140 gram bloem
  • snufje zout
  • scheutje melk
  • 75 gram pinda’s

Instructies

  • Mix boter, suiker, pindakaas en het hele ei goed door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en kneed er een deeg van. Het is wat zachter en plakkeriger, zet het daarom minimaal een half uur in de koelkast.
  • Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 5 mm dik is. Gebruik een uitsteker van ongeveer 8 cm om de koeken uit te steken. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voeg een scheutje melk toe aan de eidooier en roer door elkaar. Bestrijk de koeken met het mengsel en verdeel daarna de pinda’s erover. Druk de pinda’s een beetje aan in het deeg.
  • Bak de pindakoeken in ongeveer 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Botercreme 2 HB

Als het op smaak aankomt verkies ik altijd cream cheese frosting boven botercrème frosting. Toch gebruik ik ook vaak genoeg botercrème, omdat die crème geschikter is voor datgene wat ik ben aan het maken. Er zit dus verschil in het gebruik, maar ook de smaak is compleet anders. Vandaag ga ik daarom in op het verschil tussen botercrème en cream cheese frosting, want je wilt natuurlijk wel de goede frosting gebruiken voor jouw baksel.

Botercreme 1 HB

Botercrème

Van botercrème bestaan verschillende recepten. Van de meest simpele 1:1 met poedersuiker en boter variant die niet te eten is tot de Zwitserse meringue botercrème. Iedere botercrème heeft z’n voor- en nadelen, maar dat lichten we een keer uit in een artikel over allerlei soorten botercrèmes. Als ik over botercrème spreek in dit artikel ga ik uit van een standaard botercrème, bijvoorbeeld zoals je krijgt met dit recept. Maar het kan dus ook een botercrème met een smaakje of kleurtje zijn. Het gelinkte recept smaakt overigens niet naar boter, het is echt een lekkere luchtige crème die romig smaakt,

Botercrème gebruik je voornamelijk voor het afwerken van taarten en cupcakes. Het is ideaal om strak mee te werken en mooie toeven mee te spuiten. Botercrème wordt dan ook het meest gebruikt in Amerika, want daar zijn ze dol op groter dan grootse taarten. Ook cupcakes zijn een nog erg geliefd product in de Verenigde Staten. Wat vaak wel verschilt is dat de Amerikanen veel meer suiker gebruiken en in plaats van roomboter kiezen voor shortening waardoor je een echt witte crème kunt maken. Dit noemen ze dan een buttercream icing. Onze botercrème is dus wel iets anders (en lekkerder).

Botercrème is ideaal om toeven mee te spuiten, want het zakt niet tot nauwelijks uit. Daarnaast is botercrème ook erg geschikt om kleurstoffen aan toe te voegen, wij werken het liefst met kleurstoffen op gelbasis. Botercrème is dus een alleskunner en ik gebruik het dan ook altijd om taarten strak mee af te smeren. Of als ik met een speciaal spuitmondje strakke toeven wil spuiten die niet inzakken op een cupcake.

Als ik een strak afgewerkte taart of cupcake wil kies ik altijd voor botercrème.

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding
cream cheese frosting 1a
Cream cheese frosting

Cream cheese frosting is anders in gebruik en smaak. Laten we beginnen met de smaak, deze crème is nog romiger en heeft een rijkere smaak. De roomkaas proef je natuurlijk wel een beetje terug, maar heeft niet de overhand. Ik vind het een zalige frosting.

Als je een taart strak wilt afwerken met een royale laag of decoreren gebruik je minder snel cream cheese frosting. Ik spuit er zelf wel eens toeven mee op een cupcake of ik smeer er een taart mee af, maar dan weet ik dat het resultaat niet zo strak zal zijn als bij botercrème. Opstijven is bij deze crème ook nog belangrijker dan bij botercrème. Een taart met cream cheese frosting moet in de koelkast bewaard worden.

Waar is cream cheese frosting dan wel goed voor, vraag je jezelf misschien af. Cream cheese frosting moet het hebben van de smaak en het feit dat het een heerlijke combinatie geeft met bijvoorbeeld carrot cake of red velvet. Gebruik cream cheese frosting dan ook echt als topping (of vulling) voor smaak en niet zozeer voor decoratie.

Welke frosting gebruik jij het liefst en waarom?

bananenpakketje1

Ik ben er over uit, bbq-toetjes zijn misschien niet de mooist uitziende toetjes, maar wel ontzettend lekker. Het zijn van die toetjes waar je intens gelukkig van kunt worden en waar je er ook eigenlijk niet te veel van moet eten. Aan ons de eer om het er wel zo smakelijk mogelijk uit te laten zien en ik hoop dat ik dat een beetje bereikt hebt. Het zou namelijk ontzettend zonde zijn als je dit lekkere bananenpakketje van de barbecue niet zou uitproberen. Om in de sfeer te blijven maakte ik deze foto’s buiten, ondanks dat de zon niet echt scheen. Maar hopelijk brengt dit dan meer het gevoel naar voren dat dit een super leuk kampeer of camping toetje is. Net zoals de gevulde hoorntjes ook erg leuk voor kinderen. 

Het maken van dit toetje is niet moeilijk en laat je vooral inspireren om er je eigen draai aan te geven. Ik gebruikte zelf de ingrediënten zoals hieronder beschreven, maar je bent vrij om een ander koekje te nemen, extra fruit toe te voegen of andere chocolade te gebruiken. Maak er een klein feestje van.

BAKTIP: Heb je alle ingrediënten in huis, maar gaat de barbecue niet aan? In een ovenvast schaaltje met deksel kan je dit heerlijke toetje ook bereiden.

bananenpakketje2
bananenpakketje-SVS

 

Bananenpakketje uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Bananenpakketje van de bbq

Bij de bbq hoort natuurlijk ook iets zoets. Dit bananenpakketje van bbq is zeker een aanrader. Eenvoudig én erg lekker.
Porties: bananenpakketje

Ingrediënten

  • 2 Bastogne koeken
  • 1 banaan
  • handjevol melk chocoladedruppels
  • 4 marshmallow of mini marshmallows

Instructies

  • Verkruimel de Bastogne koeken. Neem een vel aluminiumfolie en maak een bodempje van kruimels voor je pakketje.
  • Schil de banaan en snijd deze in de lengte door midden. Leg de twee helften op de koekkruimels. Beleg de bananen met de chocolade en gebruik gehalveerde marshmallows om het pakketje af te maken.
  • Wil je dat de marshmallows niet aan het aluminiumfolie blijven plakken? Strooi dan nog een laagje kruimels over de marshmallows of smeer de vouw randen van het folie dunnetjes in met zonnebloemolie.
  • Bak je pakketje in een gesloten barbecue voor 8-10 minuten of gebruik een voorverwarmde oven van 180 °C als het geen barbecueweer is, maar je wel deze pakketjes wilt maken.