Alles over bladerdeeghapjes bewaren

30 oktober 2014
21

bladerdeeg hapjes bewaren

Hoe kan ik het best bladerdeeghapjes bewaren?

Bladerdeeghapjes zijn ideale snacks voor feesten en partijen. Je kunt deze hapjes namelijk heel erg goed voorbereiden waardoor je op het feest zelf er nauwelijks naar om hoeft te kijken. Ik vertel je hoe je dit het best kunt voorbereiden en hoe je deze hapjes dan bewaart. Maar ook als je nog hapjes over hebt kun je deze prima bewaren.

Bladerdeeghapjes van tevoren maken

Als je alle hapjes hebt gemaakt heb je twee keuzes: gelijk afbakken en eventueel later opwarmen of bewaren en later pas bakken.

Gebakken bladerdeeghapjes bewaar je op een schaal afgedekt met aluminium folie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed. Het bladerdeeg zal waarschijnlijk wat minder knapperig worden, maar wanneer je ze weer opwarmt in de oven komt dit vanzelf goed. Warm ze in zo’n 5 minuten op 225 graden op.

Ongebakken bladerdeeghapjes bewaar je in een afgesloten bak in de koelkast. Doe wat stukjes bakpapier tussen de hapjes zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Op het moment dat je ze nodig hebt hoef je de hapjes alleen nog maar te bakken en kun je heerlijk verse snacks op tafel zetten. Begin maximaal 1-2 dagen van tevoren met de bladerdeeghapjes als je ze later wilt afbakken.

bladerdeeg hapjes bewaren

Bladerdeeghapjes invriezen

Reeds gebakken bladerdeeghapjes kun je goed invriezen. Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze zo’n 2 maanden goed. Na ontdooien warm je ze weer even op in de oven.

Ongebakken bladerdeeghapjes kun je niet invriezen. Plakjes bladerdeeg die zijn ontdooid kun je niet voor een tweede keer invriezen, dan moet je ze dus eerst bakken. Daarna kun je ze wel invriezen.

Op zoek naar de recepten van de foto’s? Die staan op Laura’s Bakery: Mini pizza’s | Roomkaas cervelaat flapjes

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

69 reacties

 1. Jo schreef:

  Mogen bladerdeeghapjes waar vlees in zit buiten de koelkast bewaard worden na het bakken? Of die toch in de koelkast? Ik heb trouwens heerlijke bladerdeeg kaasstengels gemaakt. Leuke site heb je!

 2. Jantiena schreef:

  wat een geweldige hapjes! Dankjewel! Heel leuk!

 3. Jantiena schreef:

  Leuke site, en ik ben benieuwd naar de volgende borrel hapjes!

 4. ben schreef:

  dus als ik het goed begrijp kan ik ongebakken bladerdeeg in diepvries doen

  ps heeft er toevallig ook iemand een recept van christofeltaart?

 5. Debbie schreef:

  Super lekker die kaas stengels ik ga zo proberen te bewaren onder de folie kunnen de kids ze.morgen ook nog proeven kijken hoe ze dan zijn, ze gingen in onze oven wat hard niet verbrand hoor maar doe ze volgende keer iets korter…
  Leuke site !!

 6. Meta schreef:

  Kun je appelroosjes ook invriezen? Of liever gedeeltelijk afbakken en de volgende dag verder afbakken. Wanneer je zo nodig hebt.

 7. Yvonne schreef:

  Hoi Laura,

  Geldt dit ook voor filodeeg? Hapjes maken, invriezen en net voor gebruik uit de diepvries halen (insmeren?) en de baktijd iets verlengen?
  Bedankt!

 8. arine schreef:

  Hoe zit het met appelflappen? Hoe lang van te voren kan ik die maken? En hoe moet ik ze dan bewaren?

 9. Petra schreef:

  Hoi,
  Kan je de bladerdeeghapjes die je in een muffinvorm maakt, bv de capresehapjes of die met geitenkaas en walnoot, ook van te voren maken en dan met muffinblik in de koelkast zetten totdat je ze gaat bakken?
  En wat is de doorsnede van 1 minimuffinvormpje? Ik twijfel nl of ik de goede vorm heb.
  Bedankt alvast!
  Groetjes Petra

 10. Margreet schreef:

  Hoi,
  Ten eerste hele leuke site! Maar mijn vraag is, ik heb altijd een probleem met bladerdeeg hapjes/flappen enz.
  Bij mij is de onderkant nooit gaar, hoe kan ik dat in vredesnaam oplossen?
  De bovenkant rijst goed en is mooi van kleur, maar die onderkant grr.
  Groetjes en alvast bedankt
  Margreet

 11. Heidi schreef:

  Hoi,
  Leuke site heb je zeg!
  Kun je mij vertellen hoe ik pangsit het beste kan bewaren, meestal bak ik ze dezelfde dag.
  Voor een babyshower heb ik ze vorig jaar gemaakt en de volgende dag gebakken,maar de pangsit plakte veel aan elkaar en dan trek je het stuk en gaat de vulling eruit,grote puinhoop dus.
  Nu wil ik voor de eerste verjaardag ook pangsit maken,maar zou het toch graag van te voren klaar maken omdat ik nog meer hapjes maak.
  Het gaat om een grote hoeveelheid.

  Ik hoop dat je een tip hebt
  Vriendelijke groet
  Heidi

 12. Lisan schreef:

  Hoi,

  Love your site. Ik wil voor zondag surinaamse pastei maken 1met gehakt en kip. Ik heb de vulling vandaag gemaakt en zet die in de koelkast. Vrijdag avond wil ik de bladerdeeg pastei gaan vouwen. Nu twijfel ik wat ik moet doen. Gelijk afbakken en zondag opwarmen of in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren en zondag afbakken.

  Gr. Lisan

 13. marga blockhuis schreef:

  kan ik een dag van tevoren bladerdeegcupjes maken met banketbakkersroom (kantklaar recept)

 14. Greet Wijgerde schreef:

  Had in de week je appelflappen uitgeprobeerd. Wat bleek had geen kaneel, winkels dicht . Dus ik met witte suiker alleen gemaakt en wat ik ondervond gebruik geen kandijsuiker ,dat smelt weg in je appelsap. Dus ik heb geleerd .. Oven iets lager ,want de onderkant was zwart of donker .Misschien een trapje hoger in de oven plaatsen .Ik had ze op de tweede richel staan op bakplaat van onderaan geteld . Geen kandijsuiker gebruiken ,werd lopend . Nu heb ik nog een rol bladerdeeg waar ik er vier uitkrijg . De appeltjes misschien ook wat fijner snijden ,te weinig appel en kaneel in doen . Mijn ventje vond ze toch heel lekker en kan er dus weer met de juiste ingrediënten aan beginnen . Groetjes Greet

 15. Marja schreef:

  Hoi ik wil graag bladerdeeg hapjes met zalm maken en ze de dan erna weer opwarmen kan dat?

 16. Esther schreef:

  Goede middag, ik moet een GROTE hoeveelheid (350 stuks) hartige taartjes met filodeeg maken dus wil deze vandaag beginnen te maken en dan woensdag opwarmen. Heb je advies voor een recept en hoe ik dit het beste kan doen?
  Of andere suggesties voo deze hoeveelheid hartige taartjes?
  Grtsz esther

 17. Moedertje bakt schreef:

  Ja als je die vieze pakje bladerdeeg gebruikt wel maar verse bladerdeeg komt dus niet uit de vriezer en kan je wel degelijk rauw invriezen. Vooral met hapjes waar je vlees in verwerkt is dat een heel stuk lekkerder en minder droog dan de manier die hier word beschreven. Sommige mensen denken er verstand van te hebben maar hebben ze zeker niet!! Het enige waar je op moet letten is dat je een bakpapiertje en geen aluminium folie of iets dergelijks ertussen doet zodat het niet aan elkaar vriest dan is het lastig bakken daarna op 150 graden half uurtje bakken en voïla

 18. Roxanne schreef:

  Hai leuke site dit..heb een vraagje wil appemroosjes maken kan ik ze een dag van tevoren bakken? En de dag erna op piepen in de oven? Moet het op piepen dan weer in de muffinvorm of beter oo de bakplaat
  Alvast bedankt voor je hulp

 19. Roxanne schreef:

  Wat fijn dat u zo snel heeft gereageerd. Zit ik toch nog met 1 vraagje….moet ik ze dan op een schaal met alufolie bewaren tot morgen? En in of buiten de koelkast..en op hoeveel graden moet ik ze op piepen.
  Alvast bedankt
  Dat waren meer vragen:)

 20. Dianne schreef:

  Nog even een andere vraag.
  Ik ga vandaag ouderwetse appelbeignets maken in bladerdeeg. Want ik moet tot en met oud en nieuw werken. Kan ik ze gebakken bewaren in de vriezer en kan ik ze ook in de koelkast bewaren? Ze moeten zeker 4 dagen goed blijven. Hoe kan ik dat het beste doen?

 21. Esther schreef:

  Hoi, super leuke en fijne site heb je! Heb al verschillende recepten geprobeerd. Ik wil graag voor zaterdag (oud&nieuw) bladerdeeg hapjes maken met daarin een knakworstje. Helaas heb ik een beetje tijdgebrek. Ik heb vanavond en morgenochtend voldoende tijd. Hoe zou jij het aanpakken? Alvast bedankt! Groetjes Esther.

 22. willem schreef:

  ik heb weinig geld en heb nog appelbeignets van vorig jaar in de vriezer, zijn die nog goed

 23. Carla schreef:

  Goede morgen, ik heb ook een vraag, ik heb de monchourolletjes geprobeerd te maken, maar merk als het bladerdeeg zacht is, ik ze niet zo netjes kan snijden (ook niet als ze uit de koelkast komen) ik vroeg mij af,(vraag1) kan ik ze niet korte tijd opgerold in de vriezer leggen zodat ze wat meer in vorm blijven om te snijden en niet aan in vingers blijven plakken. En indien dat wel zou kunnen, hoelang zou dat dan ongeveer nodig hebben om goed te kunnen snijden? (HET aat dus niet om diepvriezen,maar alleen dat het even wat beter te snijden is, want na snijden gaan ze natuurlijk gebakken worden) en nog een andere vraag: (vraag 2) als je ze afgebakken ingevroren hebt en je wilt ze in de oven weer knapperig maken, moeten ze dan ontdooit zijn voor ze de oven ingaan, of kan dat direct vanuit de vriezer?
  Groetjes Carla

 24. Maartje schreef:

  Hallo, Wat een fijne tips! Ik heb het leuke idee gevonden om mini appeltaartjes te maken met bladerdeeg. Deze wil ik voor een feestje zaterdag maken.
  Als ik het goed begrijp kan ik ze vrijdag maken en kan ik ze in een schaal afgedekt met aluminium folie bewaren. Eventueel 5 min op 225 opwarmen zaterdag.
  Als ik ze eerder maak kan ik ze invriezen in een lichtdichte bak (met bakpapier tussen de hapjes) en kan ik ze zaterdag opwarmen?

 25. Inge schreef:

  kan ik gefrituurdecsamosa hapjes van bladerdeeg later opwarmen in de oven?

  1. Mark schreef:

   Samosas zijn het lekkerst in filodeeg. Gebruik 2 stroken filodeeg per hapje om te voorkomen dat het deeg beschadigd. Het best kan je de hapjes in de frituurpan opwarmen maar de oven kan ook op 175-180 graden. Laat de samosas eerst ontdooien in de koelkast. De tijd dat ze in de oven moeten is afhankelijk van de grootte van de hapjes. Experimenteer hier zelf mee.

 26. Anne schreef:

  Hoi,

  Kun ke de bladerdeeghapjes ook helemaal afbakken, in de koelkast bewaren en later (zonder opnieuw in de oven te doen) koud eten?
  Ik wil namelijk hapjes voor op het werk maken. Maar hier hebben we geen oven om ze opnieuw op te warmen.

  Alvast bedankt!

 27. Hilde Verstraete schreef:

  Wat een leuke site heb je, Laura! ?? Al vaak receptjes geprobeerd, die op veel enthousiasme onthaald werden. Ook heel aantrekkelijk gepresenteerd…
  Een vraagje: hier gaat het vooral over bladerdeeghapjes invriezen. Maar kan je ook een quiche bv op zijn geheel invriezen? En hoe lang zou je die dan achteraf op hoeveel graden opwarmen? Bedankt alvast.
  Hilde

 28. Hilde Verstraete schreef:

  Ok. Dankjewel

 29. Ciel schreef:

  Goedemorgen Laura,

  Ik ga tompoucen maken met verse bakkersroom voor morgen. Nu wil ik het bladerdeeg bakken en morgen pas de bakkerroom erop doen. Mijn vraagje: Als t bladerdeeg is afgekoeld kan ik t dan in aluminiumfolie knapperig houden tot de volgende dag?

 30. Ciel schreef:

  Ik heb het bladerdeeg de middag van te voren gebakken en er voor gezorgd dat het meeste lucht eruit was. Toen in folie en in vershoudbak bewaard. Volgend dag de bakkersroom op t bladerdeeg en daarna t glazuur. Het was nog super knapperig.

 31. Purdy schreef:

  Beste,
  Ik wil voor kerst appelroosjes maken.
  Bladerdeeg met abrikozenconfituur en dan appeltjes en oprollen om te baaken in muffinvorm.
  Als ik ze op voorhand klaarmaak en in koelkast zet, zal het bladerdeeg week worden vd konfituur…
  Kan ik die klaargemaakt, ongebakken al invriezen of toch al bakken de dag zelf en s avonds opwarmen?
  Mvg

 32. patricia schreef:

  Hallo Laura, wat een leuke site heb je!! Ik heb toch nog een vraagje, ik wil vandaag vast voor morgen empanadas maken. Meestal eten we ze op de dag zelf. Gevuld met gehakt en gevuld met tonijn. Ik ben bang dat ze soppig worden als ik ze vandaag afbak en morgen oppiep, heb je daar misschien ook een goede raad voor?
  Alvast bedankt!
  Patricia

 33. Jenske schreef:

  Beste Laura,
  Als je ze weer wilt afbakken na invriezen, hoe lang en bij welke temperatuur moet dat dan in de oven? En zou dat ook in de Airfryer kunnen? Zo ja wat zouden daar dan de temperatuur en tijd voor zijn?
  Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

 34. Desiree schreef:

  En als ik nou bladerdeeg hapjes maak met spek en brie, kan ik dat na bakken invriezen? Weet jij dat misschien? Of krijg ik dan korrelige kaas?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik heb nog nooit brie ingevroren, maar naar mijn weten is dit gewoon mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *