Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Alles over bladerdeeg hapjes bewaren

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 oktober 2014
in bewaren, Handige Baktips
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bladerdeeg hapjes bewaren

Hoe kan ik het best bladerdeeg hapjes bewaren?

Bladerdeeg hapjes zijn ideale snacks voor feesten en partijen. Je kunt deze hapjes namelijk heel erg goed voorbereiden waardoor je op het feest zelf er nauwelijks naar om hoeft te kijken. Ik vertel je hoe je dit het best kunt voorbereiden en hoe je deze hapjes dan bewaart. Maar ook als je nog hapjes over hebt kun je deze prima bewaren.

Bladerdeeg hapjes van tevoren maken

Als je alle hapjes hebt gemaakt heb je twee keuzes: gelijk afbakken en eventueel later opwarmen of bewaren en later pas bakken.

Gebakken bladerdeeghapjes bewaar je op een schaal afgedekt met aluminium folie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed. Het bladerdeeg zal waarschijnlijk wat minder knapperig worden, maar wanneer je ze weer opwarmt in de oven komt dit vanzelf goed. Warm ze in zo’n 5 minuten op 225 graden op.

Ongebakken bladerdeeg hapjes bewaar je in een afgesloten bak in de koelkast. Doe wat stukjes bakpapier tussen de hapjes zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Op het moment dat je ze nodig hebt hoef je de hapjes alleen nog maar te bakken en kun je heerlijk verse snacks op tafel zetten. Begin maximaal 1-2 dagen van tevoren met de bladerdeeghapjes als je ze later wilt afbakken.

bladerdeeg hapjes bewaren

Bladerdeeg hapjes invriezen

Reeds gebakken bladerdeeg hapjes kun je goed invriezen. Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze zo’n 2 maanden goed. Na ontdooien warm je ze weer even op in de oven.

Ongebakken bladerdeeg hapjes kun je niet invriezen. Plakjes bladerdeeg die zijn ontdooid kun je niet voor een tweede keer invriezen, dan moet je ze dus eerst bakken. Daarna kun je ze wel invriezen.

Op zoek naar de recepten van de foto’s? Die staan op Laura’s Bakery: Mini pizza’s | Roomkaas cervelaat flapjes

Vorige post

Volgende post

Stukjes zakken naar de bodem van de cake
Zo kun je het best cupcakes bewaren

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 66

  1. Jo says:
    5 jaar geleden

    Mogen bladerdeeghapjes waar vlees in zit buiten de koelkast bewaard worden na het bakken? Of die toch in de koelkast? Ik heb trouwens heerlijke bladerdeeg kaasstengels gemaakt. Leuke site heb je!

    Beantwoorden
  2. Jantiena says:
    5 jaar geleden

    wat een geweldige hapjes! Dankjewel! Heel leuk!

    Beantwoorden
  3. Jantiena says:
    5 jaar geleden

    Leuke site, en ik ben benieuwd naar de volgende borrel hapjes!

    Beantwoorden
  4. ben says:
    5 jaar geleden

    dus als ik het goed begrijp kan ik ongebakken bladerdeeg in diepvries doen

    ps heeft er toevallig ook iemand een recept van christofeltaart?

    Beantwoorden
  5. Debbie says:
    5 jaar geleden

    Super lekker die kaas stengels ik ga zo proberen te bewaren onder de folie kunnen de kids ze.morgen ook nog proeven kijken hoe ze dan zijn, ze gingen in onze oven wat hard niet verbrand hoor maar doe ze volgende keer iets korter…
    Leuke site !!

    Beantwoorden
  6. Meta says:
    5 jaar geleden

    Kun je appelroosjes ook invriezen? Of liever gedeeltelijk afbakken en de volgende dag verder afbakken. Wanneer je zo nodig hebt.

    Beantwoorden
  7. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Geldt dit ook voor filodeeg? Hapjes maken, invriezen en net voor gebruik uit de diepvries halen (insmeren?) en de baktijd iets verlengen?
    Bedankt!

    Beantwoorden
  8. arine says:
    5 jaar geleden

    Hoe zit het met appelflappen? Hoe lang van te voren kan ik die maken? En hoe moet ik ze dan bewaren?

    Beantwoorden
  9. Petra says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Kan je de bladerdeeghapjes die je in een muffinvorm maakt, bv de capresehapjes of die met geitenkaas en walnoot, ook van te voren maken en dan met muffinblik in de koelkast zetten totdat je ze gaat bakken?
    En wat is de doorsnede van 1 minimuffinvormpje? Ik twijfel nl of ik de goede vorm heb.
    Bedankt alvast!
    Groetjes Petra

    Beantwoorden
  10. Margreet says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Ten eerste hele leuke site! Maar mijn vraag is, ik heb altijd een probleem met bladerdeeg hapjes/flappen enz.
    Bij mij is de onderkant nooit gaar, hoe kan ik dat in vredesnaam oplossen?
    De bovenkant rijst goed en is mooi van kleur, maar die onderkant grr.
    Groetjes en alvast bedankt
    Margreet

    Beantwoorden
  11. Heidi says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Leuke site heb je zeg!
    Kun je mij vertellen hoe ik pangsit het beste kan bewaren, meestal bak ik ze dezelfde dag.
    Voor een babyshower heb ik ze vorig jaar gemaakt en de volgende dag gebakken,maar de pangsit plakte veel aan elkaar en dan trek je het stuk en gaat de vulling eruit,grote puinhoop dus.
    Nu wil ik voor de eerste verjaardag ook pangsit maken,maar zou het toch graag van te voren klaar maken omdat ik nog meer hapjes maak.
    Het gaat om een grote hoeveelheid.

    Ik hoop dat je een tip hebt
    Vriendelijke groet
    Heidi

    Beantwoorden
  12. Lisan says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Love your site. Ik wil voor zondag surinaamse pastei maken 1met gehakt en kip. Ik heb de vulling vandaag gemaakt en zet die in de koelkast. Vrijdag avond wil ik de bladerdeeg pastei gaan vouwen. Nu twijfel ik wat ik moet doen. Gelijk afbakken en zondag opwarmen of in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren en zondag afbakken.

    Gr. Lisan

    Beantwoorden
  13. marga blockhuis says:
    5 jaar geleden

    kan ik een dag van tevoren bladerdeegcupjes maken met banketbakkersroom (kantklaar recept)

    Beantwoorden
  14. Greet Wijgerde says:
    4 jaar geleden

    Had in de week je appelflappen uitgeprobeerd. Wat bleek had geen kaneel, winkels dicht . Dus ik met witte suiker alleen gemaakt en wat ik ondervond gebruik geen kandijsuiker ,dat smelt weg in je appelsap. Dus ik heb geleerd .. Oven iets lager ,want de onderkant was zwart of donker .Misschien een trapje hoger in de oven plaatsen .Ik had ze op de tweede richel staan op bakplaat van onderaan geteld . Geen kandijsuiker gebruiken ,werd lopend . Nu heb ik nog een rol bladerdeeg waar ik er vier uitkrijg . De appeltjes misschien ook wat fijner snijden ,te weinig appel en kaneel in doen . Mijn ventje vond ze toch heel lekker en kan er dus weer met de juiste ingrediënten aan beginnen . Groetjes Greet

    Beantwoorden
  15. Marja says:
    4 jaar geleden

    Hoi ik wil graag bladerdeeg hapjes met zalm maken en ze de dan erna weer opwarmen kan dat?

    Beantwoorden
  16. Esther says:
    4 jaar geleden

    Goede middag, ik moet een GROTE hoeveelheid (350 stuks) hartige taartjes met filodeeg maken dus wil deze vandaag beginnen te maken en dan woensdag opwarmen. Heb je advies voor een recept en hoe ik dit het beste kan doen?
    Of andere suggesties voo deze hoeveelheid hartige taartjes?
    Grtsz esther

    Beantwoorden
  17. Moedertje bakt says:
    4 jaar geleden

    Ja als je die vieze pakje bladerdeeg gebruikt wel maar verse bladerdeeg komt dus niet uit de vriezer en kan je wel degelijk rauw invriezen. Vooral met hapjes waar je vlees in verwerkt is dat een heel stuk lekkerder en minder droog dan de manier die hier word beschreven. Sommige mensen denken er verstand van te hebben maar hebben ze zeker niet!! Het enige waar je op moet letten is dat je een bakpapiertje en geen aluminium folie of iets dergelijks ertussen doet zodat het niet aan elkaar vriest dan is het lastig bakken daarna op 150 graden half uurtje bakken en voïla

    Beantwoorden
  18. Roxanne says:
    4 jaar geleden

    Hai leuke site dit..heb een vraagje wil appemroosjes maken kan ik ze een dag van tevoren bakken? En de dag erna op piepen in de oven? Moet het op piepen dan weer in de muffinvorm of beter oo de bakplaat
    Alvast bedankt voor je hulp

    Beantwoorden
  19. Roxanne says:
    4 jaar geleden

    Wat fijn dat u zo snel heeft gereageerd. Zit ik toch nog met 1 vraagje….moet ik ze dan op een schaal met alufolie bewaren tot morgen? En in of buiten de koelkast..en op hoeveel graden moet ik ze op piepen.
    Alvast bedankt
    Dat waren meer vragen:)

    Beantwoorden
  20. Dianne says:
    4 jaar geleden

    Nog even een andere vraag.
    Ik ga vandaag ouderwetse appelbeignets maken in bladerdeeg. Want ik moet tot en met oud en nieuw werken. Kan ik ze gebakken bewaren in de vriezer en kan ik ze ook in de koelkast bewaren? Ze moeten zeker 4 dagen goed blijven. Hoe kan ik dat het beste doen?

    Beantwoorden
  21. Esther says:
    4 jaar geleden

    Hoi, super leuke en fijne site heb je! Heb al verschillende recepten geprobeerd. Ik wil graag voor zaterdag (oud&nieuw) bladerdeeg hapjes maken met daarin een knakworstje. Helaas heb ik een beetje tijdgebrek. Ik heb vanavond en morgenochtend voldoende tijd. Hoe zou jij het aanpakken? Alvast bedankt! Groetjes Esther.

    Beantwoorden
  22. willem says:
    4 jaar geleden

    ik heb weinig geld en heb nog appelbeignets van vorig jaar in de vriezer, zijn die nog goed

    Beantwoorden
  23. Carla says:
    4 jaar geleden

    Goede morgen, ik heb ook een vraag, ik heb de monchourolletjes geprobeerd te maken, maar merk als het bladerdeeg zacht is, ik ze niet zo netjes kan snijden (ook niet als ze uit de koelkast komen) ik vroeg mij af,(vraag1) kan ik ze niet korte tijd opgerold in de vriezer leggen zodat ze wat meer in vorm blijven om te snijden en niet aan in vingers blijven plakken. En indien dat wel zou kunnen, hoelang zou dat dan ongeveer nodig hebben om goed te kunnen snijden? (HET aat dus niet om diepvriezen,maar alleen dat het even wat beter te snijden is, want na snijden gaan ze natuurlijk gebakken worden) en nog een andere vraag: (vraag 2) als je ze afgebakken ingevroren hebt en je wilt ze in de oven weer knapperig maken, moeten ze dan ontdooit zijn voor ze de oven ingaan, of kan dat direct vanuit de vriezer?
    Groetjes Carla

    Beantwoorden
  24. Maartje says:
    4 jaar geleden

    Hallo, Wat een fijne tips! Ik heb het leuke idee gevonden om mini appeltaartjes te maken met bladerdeeg. Deze wil ik voor een feestje zaterdag maken.
    Als ik het goed begrijp kan ik ze vrijdag maken en kan ik ze in een schaal afgedekt met aluminium folie bewaren. Eventueel 5 min op 225 opwarmen zaterdag.
    Als ik ze eerder maak kan ik ze invriezen in een lichtdichte bak (met bakpapier tussen de hapjes) en kan ik ze zaterdag opwarmen?

    Beantwoorden
  25. Inge says:
    4 jaar geleden

    kan ik gefrituurdecsamosa hapjes van bladerdeeg later opwarmen in de oven?

    Beantwoorden
  26. Anne says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Kun ke de bladerdeeghapjes ook helemaal afbakken, in de koelkast bewaren en later (zonder opnieuw in de oven te doen) koud eten?
    Ik wil namelijk hapjes voor op het werk maken. Maar hier hebben we geen oven om ze opnieuw op te warmen.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  27. Hilde Verstraete says:
    4 jaar geleden

    Wat een leuke site heb je, Laura! ?? Al vaak receptjes geprobeerd, die op veel enthousiasme onthaald werden. Ook heel aantrekkelijk gepresenteerd…
    Een vraagje: hier gaat het vooral over bladerdeeghapjes invriezen. Maar kan je ook een quiche bv op zijn geheel invriezen? En hoe lang zou je die dan achteraf op hoeveel graden opwarmen? Bedankt alvast.
    Hilde

    Beantwoorden
  28. Hilde Verstraete says:
    4 jaar geleden

    Ok. Dankjewel

    Beantwoorden
  29. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,

    Ik ga tompoucen maken met verse bakkersroom voor morgen. Nu wil ik het bladerdeeg bakken en morgen pas de bakkerroom erop doen. Mijn vraagje: Als t bladerdeeg is afgekoeld kan ik t dan in aluminiumfolie knapperig houden tot de volgende dag?

    Beantwoorden
  30. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het bladerdeeg de middag van te voren gebakken en er voor gezorgd dat het meeste lucht eruit was. Toen in folie en in vershoudbak bewaard. Volgend dag de bakkersroom op t bladerdeeg en daarna t glazuur. Het was nog super knapperig.

    Beantwoorden
  31. Purdy says:
    3 jaar geleden

    Beste,
    Ik wil voor kerst appelroosjes maken.
    Bladerdeeg met abrikozenconfituur en dan appeltjes en oprollen om te baaken in muffinvorm.
    Als ik ze op voorhand klaarmaak en in koelkast zet, zal het bladerdeeg week worden vd konfituur…
    Kan ik die klaargemaakt, ongebakken al invriezen of toch al bakken de dag zelf en s avonds opwarmen?
    Mvg

    Beantwoorden
  32. patricia says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, wat een leuke site heb je!! Ik heb toch nog een vraagje, ik wil vandaag vast voor morgen empanadas maken. Meestal eten we ze op de dag zelf. Gevuld met gehakt en gevuld met tonijn. Ik ben bang dat ze soppig worden als ik ze vandaag afbak en morgen oppiep, heb je daar misschien ook een goede raad voor?
    Alvast bedankt!
    Patricia

    Beantwoorden
  33. Pingback: Bladerdeeg harten met parmaham - Laura's Bakery
  34. Jenske says:
    4 maanden geleden

    Beste Laura,
    Als je ze weer wilt afbakken na invriezen, hoe lang en bij welke temperatuur moet dat dan in de oven? En zou dat ook in de Airfryer kunnen? Zo ja wat zouden daar dan de temperatuur en tijd voor zijn?
    Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Cupcakes bekleden doe je zo!

Cupcakes bekleden doe je zo!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan