Ga terug
+ Zoku porties
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Chocolade roomijs

Een heerlijk recept voor chocolade roomijs waarmee je perfect kunt variëren. Zo voegde ik frambozen en witte chocolade toe, maar ook ander fruit en snoep is er heerlijk in.
Porties: 2 Zoku porties

Ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • 40 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en klop met een garde goed door elkaar zodat er geen klontjes in zitten. Zet de kom minimaal een half uur in de koelkast. Het werkt namelijk beter met een afgekoeld mengsel.
  • Giet de helft van het mengsel in een Zoku ijsmaker en begin gelijk met schrapen/roeren. Na 10 minuten zul je zien dat er een soort softijs is ontstaan. Je kunt nu het ijs naar wens op smaak brengen. Ik voegde frambozen en stukjes witte chocolade toe.
  • Je kunt het gelijk opeten, maar ook 20-30 minuten in de vriezer zetten als je liever een steviger ijs hebt.