Ga terug
+ bak vol
Bastogne kaneelijs uitgelicht
Opslaan Recept afdrukken
4.29 van 7 stemmen

Bastogne kaneelijs

Kaneel en Bastogne is een hele lekkere combinatie. Daarom is dit Bastogne kaneelijs zo ontzettend lekker!
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 el kaneel
  • 5 Bastognekoeken (of meer)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en het kaneel aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de Bastognekoeken over het mengsel en spatel deze rustig door het ijsmengsel heen.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Zo simpel is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Tips
Houd het blog zaterdag in de gaten voor het toetje waarbij dit heerlijke Bastogne kaneelijs een hoofdrol speelt en als je niet kunt wachten combineer dan dit ijs met een bananenpakketje. Ook erg lekker!