Dit makkelijke recept voor cream cheese frosting past perfect bij een carrot cake, red velvet cake en allerlei andere taarten of gebak.
Cream cheese frosting maken
In de afgelopen dagen heb ik jullie via kijkjes achter de schermen op Instagram stories lekker zitten maken met de carrot cake die inmiddels online staat. Speciaal voor deze taart maakte ik een zálige cream cheese frosting die natuurlijk ook als los basisrecept niet mag ontbreken op Laura’s Bakery.
Deze cream cheese frosting is gemaakt met een combinatie van roomboter, poedersuiker, vanille-extract en natuurlijk roomkaas. De roomboter zorgt voor stevigheid en het vanille-extract en de poedersuiker zijn smaakmakers. Ik heb de frosting expres niet al te zoet gemaakt, dan kun je hem indien gewenst zoeter maken door meer poedersuiker toe te voegen.
Cream cheese frosting als vulling
Zoals je aan de worteltaart kunt zien, kun je deze frosting prima gebruiken om een taart te vullen. Als jouw frosting na het maken nog wat aan de zachte kant is, dan moet je deze even in de koelkast zetten totdat deze weer voldoende opgesteven is.
Je kunt ook toeven spuiten van de cream cheese frosting, maar niet zulke hoge of strakke toeven als je met mijn botercrème gewend bent. De toeven op de foto maakte ik met deze spuitmond.
Cream cheese frosting is echt mijn favoriet – maar soms als ik hem maak wordt hij echt veel te dun en is hij niet te gebruiken! Hoe zorg ik ervoor dat hij stevig blijft?
Dat zou kunnen liggen aan de roomkaas die je gebruikt, de (goedkope) huismerken bevatten veel meer vocht en zijn niet stevig.
Kan je ook mascarpone gebruiken voor deze frosting?
Als je mascarpone wilt gebruiken zou ik gewoon de mascarponeroom maken.
Kun je deze vulling ook gebruiken op carrotcake muffins? Of is deze vulling alleen maar geschikt voor de taart?
Kan ook voor muffins hoor.
Hi Laura heb een vraagje kun je ook slagroom opkloppen en dat daarna door de cream cheese frosting voorzichtig doorroeren? Want wil het iets ‘luchtiger’’ hebben.
Daar is deze vulling niet geschikt voor. Heb je hem al geprobeerd te maken, want deze vulling krijg je ook best romig en luchtig.
Gebruik je hiervoor philadelphia of die pakjes stevige roomkaas?
Ik gebruik zelf Philadelphia, maar monchou zou ook kunnen.
Ik heb het recept exact gevolgd, inclusief de a merk creamcheese, maar helaas werd hij heel dun. Mijn carrotcake lijkt nu op n treinwrak :’-) ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.
Wel superrrrrlekker!
Misschien heb je hard en lang gemixt? Of geen roomboter gebruikt?
Ik heb ‘m gemaakt en ben heel benieuwd hoe hij smaakt. Normaal maak ik de frosting voor carrot cake met slagroom ipv roomboter.
Zou je een weetje in het recept willen toevoegen over roomkaas vs mascarpone? Ik wist niet dat mascarpone geen roomkaas is, en kwam daar achter toen ik de reacties las terwijl ik met een kom korrelige frosting stond. Weer wat geleerd!
Hallo, is de 1/2 tl gember verse gember? of gebruik jij gemberpoeder?
En ook: Heb jij al geprobeerd wat versgeraspte gember door de frosting te doen? Lijkt me ook superlekker 🙂 Ik ga deze carrotcake alleszins zeer binnenkort en zeer dringend uitproberen 😉
Heel inspirerende website, bedankt!
Bij het bakken gebruik ik altijd gemberpoeder.
Hoi laura! İk heb heel vaak geprobeerd om cream cheese frosting te maken en heb echt overal filmpjes en recepten geprobeerd maar het smaakt echt niet goed. Je proeft voornamelijk poedersuiker alsof je korrels aan het eten bent. waar kan dit aan liggen? Mixen doe ik wel goed genoeg maar toch blijft de poedersuiker zo grof
Misschien de poedersuiker even zeven? Ik heb hier echt totaal geen last van namelijk. Je gebruikt ook wel echt poedersuiker?
De boter moet echt op kamertemperatuur zijn anders is de frosting idd korrelig
Ja, het kan ook zijn gaan schiften door temperatuur verschil!
Hallo,
Ik heb vaker recepten van jou uitgeprobeerd en ik ben echt super tevreden. Ook dit recept was weer een succes.
Ik heb alleen voor deze frosting 112 gram poedersuiker gebruikt, omdat dat alles was dat ik aan poedersuiker had. Achteraf ben ik er heel blij mee geweest. Aan alle mensen die deze frosting willen gebruiken voor red velvet cakes/cupcakes, tussen de 100 en 120 gram poedersuiker is eigenlijk goed genoeg. Aangezien de red velvet al zoet is, is het dan goed in balans.
Erg bedankt. Ik ben dik tevreden.
Mvg Marticia
Je kunt altijd naar smaak toevoegen uiteraard, maar de poedersuiker zorgt ook voor een stevigere crème (wat ik zelf erg prettig vind)
De crème was met de 100 gram nog steeds erg stevig. Misschien ook wel omdat ik monchou heb gebruikt. Heb gemerkt dat Philadelphia nog net iets dunner/zachter blijft. Vind stevigere crèmes ook prettiger namelijk. Maar inderdaad ieder z’n smaak.
Was een kleine tip voor mensen die niet van erg zoet houden.
Bedankt voor de reactie. 🙂
Dat komt inderdaad door de MonChou, in dit recept bedoel ik smeerbare roomkaas.
Hi,
Kan je ook in plaats van vanille-extract een vanillepoeder gebruiken.
Groetjes Bianca
Ja hoor!
Ik ga een red velvet cake maken in een springvorm van 26 cm en 3 lagen cake (3 hoog dus) hoeveel moet ik dan gebruiken? Is verdubbelen genoeg, 2x het recept voor de cream cheese frosting?
Ik denk dat je dan al een heel eind gaat komen ja.
Hoi Laura,
Denk je dat cream cheese frosting ook lekker is in combinatie met fruitsmaken? Bijvoorbeeld rood fruit of citrusvruchten?
Zeker!
Mag je ook kleur stof in de Cream cheese Frosting doen ?
Gr
Ja hoor, dat mag 🙂
Hoi Laura, ik ben echt super fan van de worteltaart icm deze heerlijke frosting. Hij is onwijs lekker (wel veel werk als je maar 1 springvorm hebt zoals ik…). Een vraag nog wel. Heb je ook een tip om deze frosting lactosevrij te maken? Ik kan plantaardige boter gebruiken, maar zit dan nog met de roomkaas… en word ie dan net zo lekker? Dank alvast voor je reactie!
Ik weet niet of er een lactosevrije roomkaas bestaat, maar je kun het zeker proberen. Invloed op de smaak heeft het sowieso, plantaardige boter smaakt al heel anders.
Hoi Laura, er bestaat lactosevrije roomkaas, die heb ik gewoon bij de supermarkt gekocht. Ik heb ‘m gemaakt volgens dit recept, maar dan met plantaardige margarine en lactosevrije roomkaas. De frosting was wel lekker maar veel te dun! Mijn driedelige worteltaart gleed bijna uit elkaar 😉 Moet ik de volgende keer dan (veel) meer poedersuiker toevoegen?
Dan zou ik meer poedersuiker toevoegen inderdaad. Margarine is al zachter en best kans dat de lactosevrije roomkaas ook meer vocht bevat. Hopelijk was hij wel lekker (gaat toch niet heel naar binnen een taart 😉 😛 )
Wat ook helpt is een zakje klop ast erdoorheen mixen, daar zit wat gelatine in. Met MinusL roomkaas gaat het goed, lactofree is veel slechter en ook minder lekker!
Hoi Laura,
Gebruik je hierin gezouten of ongezouten roomboter?
altijd ongezouten roomboter.
Hoi Laura, klinkt lekker. Kan ik hierbij witte chocolade toevoegen? Zoja, hoeveel ivm dit recept?
Als je stukjes toe wilt voegen gewoon naar smaak.
Tip voor de mensen die dit lezen, als je monchou gebruikt zorgt dat je boter en monchou op kamer temperatuur zijn, anders heb je grote kans dat ze gaan schiften ?
Hallo Laura
Ik ga voor een bruidstaart 1 laag red velvet cake maken(de taarten worden niet op elkaar gestapeld maar komen op een standaard) Kan ik dan monchou uit een kuipje voor deze frosting gebruiken? ik wil hem namelijk niet te zoet maken, of kan ik de pakjes monchou op kamertemperatuur hiervoor bewerken. Met andere woorden blijven de kuipjes monchou na verwerken stevig?
Ik gebruik zelf philadelphia
Super lekker recept dit. Ik maak het met Philadelphia roomkaas, maar dan niet heel stevig. Nu was deze uitverkocht en met monchou gemaakt. Super stevig en extra lekker! =tip
Kan je hierover ook drips maken met ganache? Of smelt dan je creamcheese mengsel?
Ik denk niet dat het zal smelten, ik vraag me meer af of het wel stevig genoeg is als ‘ondergrond’
Ik heb dit vandaag geprobeerd. Het lukt wel maar als je aan de bovenkant de taart royaal afsmeert dan is de ondergrond inderdaad te onstabiel.
Het is ook een aanrader om er de schil en sap van een limoen in te doen, dit geeft het een wat frissere smaak
Heerlijk inderdaad!
Het was heerlijk
Heb hem gemaakt met die Monchou kuipjes, werkt perfect. Heerlijke frosting, waar ik erg veel compliment op ontving. Heb de frosting gebruikt op de Red velvet cakemix van de Xenos, echt een aanrader. Precies genoeg frosting voor 3 lagen en de buitenkant.
Wat leuk om te lezen! Probeer je ook een keer mijn red velvet taart? https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-taart/
Ik heb grotendeels jou red velvet recept gebruikt maar een paar kleine aanpassing; 20 gram cacao en 2 theelepels rode gelkleurstof.
200 gram boter en 300 gram suiker en 3 eieren. (Het idee was ook ietsjes meer beslag te krijgen)
Heerlijk van smaak en ietsje pietsje roder dan op jou foto.
En jou cream cheese frosting recept. Die was wel aan de dunne kant helaas maar misschien ook ietsje te lang gemixt en als ik iets meer tijd voor opstijven had gehad was het vast prima. Dankjewel voor de inspiratie!
Nomnomnom! Toen straks deze cream cheese frosting gemaakt voor in een red velvet cake, heerlijk!!!
Volgende keer ga ik wel eens monchou kaas proberen ipv Philadelphia.. kijken of ie dan toch iets steviger wordt 🙂
Ja die kleine pakjes van monchou zijn net wat steviger!
Hoi,
Als ik de frosting op de worteltaart doe, kan ik de taart dan een dag uit de koelkast bewaren? Of gaat de roomkaas dan zuur worden of frosting uitlopen?
Groetjes
Nee, de frosting moet absoluut in de koelkast bewaard worden.
Hi Laura,
Als ik vloeibare food coloring wil gebruiken, moet ik dit dan toevoegen op hetzelfde moment als het vanille-extract of kan ik dit ook er door mengen als hij al klaar is? Thanks!
Ik zou het tegelijk met het vanille extract doen.
Lijkt me heerlijk. De lagen zijn aan het bakken, maar ga hem niet meteen afmaken. Ik zal ze in folie wikkelen, bewaar ik de lagen dan in of buiten de koelkast?
Top recept! Hoe krijg je hem zo wit? of lijkt dat misschien door de foto?
Ik wil de cream cheese namelijk spierwit krijgen voor een bruidstaart.
Heeft er iemand wellicht ervaring met een goede witte kleurstof?
Het is niet echt wit op mijn beeldscherm. Het hangt een beetje van je boter af, maar als je écht witte wilt kun je inderdaad het beste een kleurstof gebruiken.
Hoi Laura,
Ik vind deze cream cheese frosting erg lekker, heb hem al meerdere malen gebruikt. Kan ik deze ook gebruiken precies zoals jij hem hierboven hebt gemaakt, maar dan met een fondant-laag ook nog erover? Of is cream cheese frosting daar niet voor geschikt?
Afsmeren doe ik altijd met een 1:1 botercrème (suiker en boter), anders is het te vochtig en kun je scheurtjes krijgen in het fondant. Bedenk je ook dat cream cheese frosting minder strak afwerkt dan botercrème.
Hoi Laura, kun je deze frosting ook gebruiken om een taart met ombre effect aan de zijkanten te maken? Of is hij daar niet stevig genoeg voor en kan ik beter botercreme gebruiken?
Hoi, vandaag deze carrot cake gemaakt. De cakes gingen heel goed en makkelijk! Daarna de frosting, die mislukte…. ik nam mascarpone en ik lees nu dus hier, FOUT! Hij is te zoet, niet stevig en korrelig. Jammer, maar ik laat de taart er niet voor staan, hihi.
2 vragen;
1) ik had drie lagen cake waardoor ik de indruk heb dat ik te weinig frosting heb. Of komt dat door de mascarpone?
2) ik vind de smaak van de cake zelf net iets te tam. Wat kan ik nog doen? Of zou dat ook komen doordat de frosting niet klopt?
Volgende week probeer ik een meelloze ricotta lemon amandelcake 😛
Groetjes!
Bedoel je dat je deze carrot cake had gemaakt? https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake/
Als je evenveel mascarpone als roomkaas hebt gebruikt dan zou dat qua hoeveelheid niet uit moeten maken. Misschien had je een wat dikkere laag frosting tussen de cake lagen gesmeerd.
Voeg gerust extra kruiden toe om de carrot cake voor jou een wat pittigere smaak te geven! Dat verschilt een beetje per persoon hoe je dat lekker vindt.
Heb je recept exact gevolgd, met roomboter en Philadelphia roomkaas, maar de frosting was echt aan de dunne kant. Kreeg ‘m niet mooi glad afgestreken aan de zijkant vd taart. Er zakte een hoop nr beneden.
Hij steef wel meer op in de koelkast, maar toen was het al te laat.
Zou monchou beter zijn voor een dikkere frosting?
Wat vervelend! Ik laat de frosting altijd goed opstijven voor gebruik. Had je misschien een beetje dikke laag tegen de taart gesmeerd? Die kleine pakjes van monchou zijn inderdaad het allerstevigst en er is ook verschil in hardheid tussen soorten boter.
Eerst laten opstijven is een goede tip! Na koeling was de frosting namelijk stevig genoeg.
Aan de zijkant had ik niet veel gesmeerd, maar heb wel geprobeerd om de kieren op te vullen, en dat zakte er allemaal uit.
Maar aan de smaak lag het zeker niet, het was een heerlijke -niet te zoete- frosting.
Ga ‘m zeker nog een keer maken
Fijn om te lezen!
De frosting volgens recept willen maken maar helemaal geschift, heb ik iets over het hoofd gezien? Ik vermoed ook dat deze portie niet meer te redden is?
Jawel! Even verarmen en weer mixen (Google maar eens) ik heb t ook vaak. Kaas en boter moeten beide op kamer temperatuur zijn voor je gaat mixen anders gaat t idd schiften.
Hoi Laura, heel blij met je recept! A-merk kaas was de gouden tip.
Vraagje: kun je er gesmolten (kinder)chocolade doordoen en zo ja op welk moment? Want denk dat er dan veel kan is dat t gaat schiften? Of beter de chocolade raspen en er door? Is als vulling voor red velvet (icm frambozenjam) niet om af te smeren:) dat doe ik met smbc met framboos erdoor:) alvast bedankt!
Wauw wat klinkt dat lekker allereerst! Ik weet het niet zeker eigenlijk, heel belangrijk dat het dezelfde temperatuur heeft. Misschien testen met een kleine hoeveelheid?
Het is gelukt:) inderdaad gewacht tot t dezelfde temp had ongeveer:)
Mooizo!! 🙂
Super lekker! Bedankt voor je recept ?
Frosting 2x gemaakt. Eerste maal met generieke roomkaas, was veel te korrelig om een mooi resultaat te bereiken. Tweede keer met Philadelphia, alles dik in orde dan.
Goede test! Was het niet gaan schiften de eerste keer waardoor er een korrelige structuur ontstond? Thanks voor het delen.
Hallo,
Ik wil graag dat de creamcgeese frosting naar witte chocolade smaak zonder dat er stukjes in zitten alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat moet doen. Zou je mij kunnen helpen?
Je kunt daar dan het beste even een recept voor opzoeken online.
Hoi,
Zou je over de creamcheese frosting ook nog chocolade kunnen laten lopen als een dripped cake of zou dat qua smaken niet passen? (of wellicht lukt het uberhaupt niet omdat de creame cheese dan uitloopt?)
Ik zou dat zelf qua smaak niet vinden passen en heb het daarom ook nog niet uitgeprobeerd.
Heerlijk!! Is er ook een manier waarop de cake overal even hoog wordt? Nu is het midden hoger waardoor er aan de zijkant erg veel vulling nodig is…
Dat ligt waarschijnlijk aan de warmte verdeling in je oven.
Is daar een oplossing voor?
Je zou de bovenkantjes er af kunnen snijden, waardoor de cake plat wordt. Je cake wordt daardoor alleen minder hoog.
Deze voor de eerste maal geprobeerd, was op vraag van iemand, zelf nooit echt “willen” maken. Zei me niets carrot cake. Maar Oh Mijn God! Heerlijk!!!! ZO lekker! Dit is een blijvertje!!!
Ik ga deze cream cheese vandaag maken i.p.v. de creamcheese frosting die bij mijn carrotcake recept zit omdat ik verwacht dat deze wat steviger is (andere recept gebruikt alleen creamcheese en poedersuiker). Wel zit orgineel wat citroensap in verwerkt wat, denk ik wel goed zou passen bij de carrotcake. Is het mogelijk dat ook in deze te verwerken, bijvoorbeeld i.p.v. het vanille-extract?
Dat kan, zolang het maar niet teveel is want dat gaat ten koste van de stevigheid.
Hi, ik doe ‘m voor de carrotcake met 100 gr roomboter, 300 gr monchou, 300 gr poedersuiker en sap van 1 citroen. Dan wel minimaal 3 uur weer stevig laten worden in de koelkast voordat je ‘ gebruikt!
Hallo kan ik de poedersuiker vervangen door “Zusto” voor diabetes?
Kan ik de roomkaas ook vervangen door wat mascarpone die ik nog in de koelkast heb?
Zeker!
Kun je deze frosting gebruiken voor een redvelvet dripcake om af te smeren? Of is het voor drip ook te zacht? Mag het in de vriezer?
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar wel al iemand gehoord die deze frosting voor een driecake gebruikte. De vulling kan in de vriezer.
Lekker recept Laura! Ik heb nog een beetje gesmolten witte chocolade toegevoegd, heeeeeerlijk!! En stijf genoeg 🙂 ook om op koekjes te spuiten.
hai laura,
heb je ook een ook een tip om de frosting iets luchtiger te kunnen krijgen? hij smeert zo plakkerig uit,
en ik krijg hem er nooit mooi glad op.
Je kunt wat langer kloppen, maar echt luchtig zal deze frosting niet worden. Misschien heb je wat aan deze tips: https://www.laurasbakery.nl/how-to-taart-strak-afsmeren/
dank je!! ga er direct mee aan de slag!!
Heerlijke creme!
Alleen, ook bij mij bleef hij heel dun. Ik kon er niets opspuiten, het werd een zielig hoopje. Ik heb het een nacht in de koelkast gehad en heb Philadelphia gebruikt.
Ik vroeg me af, misschien een hele rare vraag: zou je ook klopfix kunnen gebruiken om hem steviger te maken of kan dat alleen als je slagroom er in hebt?
(Ik hoop niet dat het een hele domme vraag is….)
Haha, geen domme vraag hoor. Denk zeker dat klopfix kan helpen. Wat voor boter heb je gebruikt? Philadelphia zou het niet heel dun moeten maken namelijk.
Oh dank je wel 🙂 Ik ga het zeker met klopfix proberen dan.
De boter was wel een goed merk (ik weet zo niet meer welke). Ik woon nl in het buitenland en de goedkopere boters hier kunnen echt stinken, dus dan koop ik meestal een duurdere die wel kwalitatief goed is.
Maar ik hoop met klopfix dat ik het kan fixen 😉
Oh oh oh wat is dit toch verschrikkelijk lekker!
Ik gebruik nu vaak de combi van 200 gram zachte en 100 gram harde roomkaas.
Hey Laura, als je deze frosting op cupcakes gaat spuiten, mogen ze dan op kamertemperatuur blijven of moeten ze in de koelkast?
Groetjes
Ortencia
De cupcakes bedoel je?
Hey Laura, ja de cupcakes bedoelde ik. Zoals cupcakes met Botercreme en Enchanted cream kan je gerust op kamertemperatuur houden. Is dat ook zo met deze creamcheese frosting ? Groetjes ortencia
De cupcakes hoeven niet in de koelkast, maar wel goed afgekoeld zijn.
Ik heb deze al vaker gemaakt wel met mascarpone. Ik gebruik deze om een (vanille/chocolade) cake van 8 (dunne) lagen te vullen en af te smeren. Ik maak hier bijna altijd een speculaas of pure chocolade drip op en dit lukt perfect! Echt een zalig recept, dank je wel!
Hi Laura, ik wil voor Pasen de carrotcake gaan maken. Ik wil eigenlijk 1 laag maken (i.p.v 3 lagen) en heb een springvorm van 23 cm. Als ik deze hoeveelheden aanhoud, hoelang moet de cake dan in de oven?
In dit artikel vind je meer info over het aanpassen van bakvorm/tijd: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Laura, Help!
Mijn cream cheese frosting is geschift. De philadelphia was denk ik toch nog kouder dan de boter. Is het beslag nog te redden of kan ik beter overnieuw beginnen? Heb de föhn en blijven mixen geprobeerd. Maar bij een egale massa is het nog veel te dun.
Dag Laura
Ik heb jouw red velvet cake gemaakt met deze frosting. Wat een geweldige smaken, heerlijk! Maar helaas is de frosting heeel erg dun.. de bovenste laag taart schuift er gewoon van af. Ik heb nochtans philadelphia en echte roomboter gebruikt, alles vokgens recept en de tips/reacties.. hij is zoet genoeg dus meer bloemsuiker wil ik liever niet toevoegen. Kan jij helpen?
Wat vervelend! Dat klinkt alsof het misschien is geschift? Met deze verhoudingen zou het niet zo dun moeten zijn namelijk. Dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Hey Laura,
Ik zou graag zelf een naked cake maken voor op mijn huwelijk op 02/09/2023. Kan ik de cream cheese frosting als vulling gebruiken, afgewerkt met fruit?
Dankjewel alvast!
Dat kan zeker!
Hoi allemaal, ik lees dat bij veel mensen de Cream zacht blijft. Ik durfde vanaf t begin geen Philadelphia te gebruiken omdat ik die erg dun vind van zichzelf. Ondertussen heb ik deze heerlijke frostimg al heel vaak gemaakt en eigenlijk altijd met monchou pakjes en dat gaat altijd heel goed en daar word hij heel stevig van.. wilde het graag even delen, misschien helpt het
Goeie! Dat zit je eig altijd goed. Wat ik tegenwoordig doe is de poedersuiker er doorheen spartelen. Heb al een aantal keer gehad dat als ik dat nog even luchtig klop, de frosting dun word. Denk dat het daar snel mis kan gaan, want als je te lang doorklopt word het dun (en bij mij slijmerig en geschift 😂).
Vraagje; kan ik ook ong 100 gram speculoos toevoegen voor een speculoos frosting?
Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel!
Hi Laura,
Als ik een fruitpuree zou willen toevoegen aan jouw cream cheese frosting recept, wat natuurlijk redelijk vloeibaar is, moet ik dan extra roomkaas toevoegen om de frosting dik te houden? Want ik dacht zelf dat poedersuiker ook zou kunnen maar dat de frosting dan misschien te zoet wordt.
Alvast Bedankt!
Dat ligt er denk ik vooral aan hoeveel het is. Lastig vooraf te bepalen. Zou het vooral eens proberen en als het te dun lijkt of wat roomkaas of poedersuiker toevoegen.
Hallo,
Ik heb dit recept al 2x geprobeerd en deze blijft schiften. Ik weet niet wat ik verkeerd doe 😔
Wat vervelend. Is alles goed op kamertemperatuur? Schiften komt eigenlijk altijd door te grote verschillen in temperatuur.
Hoi Laura,
Zou ik u mogen vragen of je red velvet cakejes/mini taartjes al kunt vullen met cream cheese frosting en dan in vriezer invriezen? Alvast bedankt voor uw reactie
Ja hoor dat kan zeker!
Bedacht voor uw reactie. Fijn!
Hi Laura, de link vanuit appie gaat naar kruidenkaas ipv naturel 🫣. Dat lijkt me niet de lekkerste combinatie. Verder ga ik dit recept in combinatie met de red velvet het weekend uitproberen! Gr Bianca
Je hebt helemaal gelijk haha! Ik ga het even aangeven zodat het aangepast kan worden.
Hallo Laura,
Kan ik ook de Philadelphia plantaardig gebruiken? Of heeft dit echt heel ander effect. Lijkt mij namelijk wel lekker minder kaas en meer nootachtig.
Mvg. Annemarie
Dat heb ik niet getest, maar kun je uiteraard proberen! Laat het vooral weten als het succesvol was. 🙂
Hoeveel frosting heb je nodig voor 12 cupcakes?
Is een half recept voldoende voor een toef?
Ik heb dat zelf niet getest, maar ik vermoed dat het wel genoeg is (ligt er natuurlijk ook maar net aan hoe groot je de toeven maakt).