Krokante kipstukjes uit de oven

18 november 2016
102

krokante-kipstukjes-1a

Kipnuggets, als kind was ik er al gek op en nog steeds vind ik ze erg lekker. Die wilde ik zelf ook wel eens maken. Zonder friteuse dan, want die heb ik niet. Deze zelfgemaakte kipnuggets komen uit de oven. Om wel een lekker krokant jasje te hebben, maakte ik gebruik van cornflakes. Zo krijg je heerlijke krokante kipstukjes die iedereen heerlijk zal vinden. Stiekem vind ik de cornflakes deze kipstukjes nog veel lekkerder maken omdat het resultaat nog veel knapperiger is. Ze zullen zeker in de smaak vallen. Of je ze nou serveert bij de borrel, of gewoon als onderdeel van de maaltijd.

krokante-kipstukjes-2a

Krokante kipstukjes

Voor deze zelfgemaakte kipnuggets heb je geen frituur nodig. Ik bakte deze krokante kipstukjes namelijk in de oven. Super simpel en heel erg lekker!
Porties: 1 bord vol

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 el bloem
  • 1 ei (geklutst)
  • 5-6 handjes cornflakes

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Maak ze iets kleiner dan je de uiteindelijke hapjes wilt hebben.
  • Doe de cornflakes in een zak en druk ze fijn. Het moeten nog wel kleine stukjes blijven, dus maak ze niet té fijn. Zet schaaltjes klaar met de bloem, het eitje en de fijngemaakte cornflakes. Bekleed ook vast een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een stukje kip en wentel deze in het schaaltje bloem om, doop dan in het ei en als laatst in de cornflakes. Druk het in dit laatste schaaltje stevig aan zodat elk stukje kip rondom goed bedekt is. Leg ze tot slot op de bakplaat.
  • Bak de kipstukjes in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer gelijk met een lekker sausje naar keuze. Je zou ook kipstukjes met een smaakje kunnen maken door wat kruiden door je eitje te mengen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Karen schreef:

    Gebruik je helemaal geen kruiden, zout of peper?

    1. Laura schreef:

      Heb ik nu niet gedaan zodat het eenvoudig met alle soorten sausjes en dips te combineren is. Maar zoals onderaan het artikel staat, kun je deze kipstukjes heel goed in allerlei smaken maken.

  2. Anke schreef:

    Zou ik deze smorgens klaar kunnen maken en savonds bakken of worden de cornflakes dan week.?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat ze dan week worden en je ze niet meer knapperig krijgt.

  3. Caroline schreef:

    Heerlijk recept, had panko in huis, ging ook prima, met stukjes rode peper.
    Zal het vaak maken, bedankt voor weer een lekker recept

  4. Frank schreef:

    hoi,

    Zojuist heb ik kleine kippendijblokjes in de oven op een eigen manier gemaakt.
    Gisteren al in een lichte marinade gezet.
    Vanmorgen droog door de bloem, dan door ei en vervolgens door een mengel van panko en gebakken uitjes uit de blender. Eigen pinda-, tonkatsu en sweet chili sausje erbij.
    Lekker bij de borrel als de kinderen vanmiddag voor Vaderdag bij mij komen.

    Fijne dag,
    Frank

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker! Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *