Carrot cake

Gepost: 24 maart 2018 Laatst bewerkt: 3 december 2024
Carrot cake

Carrot cake maken? Met dit makkelijke recept maak je een smeuïge, luchtige en kruidige worteltaart. De lekkerste die ik ooit op heb!

De lekkerste worteltaart ooit

Daar is hij dan eindelijk: het recept voor een carrot cake! En als ik zo vrij mag zijn, dit is echt de allerlekkerste worteltaart ooit. Ik heb inmiddels heel wat carrot cakes gegeten en had duidelijk voor ogen waar mijn versie aan moest voldoen. Het resultaat werd zelfs nog lekkerder dan ik had gehoopt, dus je kunt begrijpen hoe blij ik ben met dit recept.

Deze worteltaart is luchtig, smeuïg en precies kruidig genoeg. Als losse cake al perfect, maar in combinatie met de cream cheese frosting wordt het pas echt een feestje. Ik maakte er zelf een laagjestaart van, maar heb lang getwijfeld of ik het beslag niet in een tulband zou bakken. Dat ziet er vast ook prachtig uit als je de cream cheese frosting bovenop smeert en hem decoreert met walnoten.

BAKTIP: Wist je dat je ook carrot cake in de airfyer kunt maken? Het recept vind je hier!

Wortelcake

Wat is een carrot cake?

Een carrot cake is een cake waarbij geraspte wortel door het beslag wordt gemengd. De wortelcake is daardoor niet alleen mooi oranje van kleur, maar wordt ook van een lichtzoete smaak en een lekkere smeuïgheid voorzien. De wortelcake bevat daarnaast ook altijd een specifieke kruidenmix van in ieder geval kaneel en gember, maar het liefst ook nootmuskaat en kruidnagel.

Voordat het recept overwaaide naar Nederland, was het al erg populair in Engeland en iets later ook in Amerika. Vandaar dat wij ook vele woorden kennen voor deze lekkernij. Denk maar aan worteltaart, wortelcake of carrot cake, waarbij wortelcake de letterlijke vertaling van het Engelse “carrot cake” is.

Persoonlijk hou ik mij graag aan het officiële carrot cake, maar worteltaart vind ik in het geval van mijn recept ook erg toepasselijk omdat het een prachtige laagjestaart is geworden die bestaat uit lagen wortelcake. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je het noemt, zolang het maar lekker is.

Worteltaart topping

Een laatste element waar een worteltaart om bekend staat is de topping. Een worteltaart topping wordt meestal een frosting genoemd, een cream cheese frosting om precies te zijn. Dat is een mengeling van roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille.

Het schijnt dat deze frosting een moderne toevoeging is, die niet terug te vinden is in oude recepten. Wie dit dan ook bedacht heeft ben ik er erg dankbaar om, want de zoete en romige toevoeging van de frosting maakt een kruidige carrot cake helemaal af!

Worteltaart

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

Recept carrot cake

Naar mijn mening is een carrot cake in de basis heerlijk smeuïg, maar toch moeten de lagen cake ook lekker luchtig zijn. Om zowel die smeuïgheid én luchtigheid in deze worteltaart te vangen, heb ik flink gespeeld met de ingrediënten. Onderstaand vertel ik je wat meer over de rol van de ingrediënten voor deze laagjestaart:

  • Eieren zorgen voor binding, structuur en rijzing van het beslag.
  • Zonnebloemolie heeft een neutrale smaak en zorgt daarnaast voor een smeuïge en soepele textuur van de cake, ook als deze afgekoeld is. Je kunt het door boter vervangen, maar dat maakt de cake wat steviger.
  • Vanille-extract is een subtiele smaakmaker en kan eventueel vervangen worden door andere soorten vanille. Lees hoe je vanille kunt vervangen.
  • Lichtbruine basterdsuiker geeft extra smaak en draagt bij aan de smeuïge structuur van de cake.
  • Bloem vormt de basis van de cake.
  • Rijsmiddelen, waaronder bakpoeder en baking soda, zorgen ervoor dat de carrot cake ook lekker luchtig is. Lees meer over waarom ik deze twee rijsmiddelen combineer.
  • Specerijen (kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout) zijn de echte smaakmakers en zorgen in de juiste verhouding voor de echte worteltaartsmaak.
  • Wortel mag natuurlijk niet ontbreken en wordt van oudsher toegevoegd om de cake zoeter te maken. Daarnaast zorgt het vocht uit de geraspte wortels ook voor de smeuïgheid van de cake. Ik gebruik graag een grove rasp voor het raspen van de wortels.
  • Walnoten smaken erg lekker in een carrot cake, maar als je er niet van houdt kun je ze gewoon weglaten uit de receptuur.
  • Cream cheese frosting schijnt een redelijk recente toevoeging te zijn aan het klassieke recept van worteltaart, maar maakt het onweerstaanbaar lekker als je het mij vraagt. Desalniettemin vind ik de cake zonder de frosting ook niet te versmaden.
Carrot cake maken

Meer carrot cake recepten

Met bovenstaande lijst basis ingrediënten is natuurlijk nog veel meer lekkers te bedenken met de bekende carrot cakesmaak! Daarom heb ik er over de jaren heen allerlei recepten mee ontwikkeld. Een aantal van mijn favorieten zijn:

Carrot cake maken

Welke wortels gebruik jij?

Ik heb zelf bospeen gebruikt, maar je kunt ook prima winterpenen gebruiken.

Hoe fijn of grof rasp ik de wortels?

Rasp de wortel niet te grof (zoals julienne), maar ook zeker niet zo fijn dat het er als een papje uit komt. Je wilt kleine, dunne sliertjes wortel. Dat is uiteindelijk het lekkerst in de cake. Ik gebruik graag een grove rasp voor het raspen van de wortels.

Kan ik de carrot cake ook in een tulband vorm bakken?

Dat kan zeker, maar ik heb dit zelf nog niet eerder gedaan. In de reacties las ik terug dat iemand dit carrot cake recept al eens in deze Nordic Ware cakvorm (2,4 L) heeft gebakken, met een baktijd van 60 minuten.

Welke bakvormen gebruik jij?

Deze taart heeft drie lagen cake en die bak ik het liefst tegelijkertijd af in de oven. Daarvoor gebruik heb ik drie van deze bakvormen in huis. Door deze in te vetten en te bestuiven met bloem, laten de cakes na het bakken perfect los.

Ik heb maar 1 bakvorm van 20 cm, kan ik dit recept alsnog maken?

Ja hoor, dat kan. Het enige waar je rekening mee wil houden is het effect van de baking soda op het beslag, omdat baking soda geactiveerd wordt wanneer het in contact komt met de lichtbruine basterdsuiker of het bakpoeder. Verdeel het beslag daarom over drie beslagkommen (even afwegen) en voeg de baking soda er pas vlak voordat je het in je bakvorm giet en de oven inschuift aan toe.

Kan ik de cake ook in één keer in één springvorm bakken?

Ik raad dat niet aan voor dit recept. De cake bak je in 3 losse lagen, omdat je dan dan een beter resultaat krijgt dan wanneer je hem als 1 grote cake zou bakken en later doorsnijdt.

Wil je het in een grotere springvorm afbakken en als een cake met maar één laag serveren? Gebruik dan een bakvorm van 24 cm of 26 cm. De baktijd zal langer moeten zijn, hier kun je het beste zelf mee experimenteren. Even met een satéprikker of caketester kijken of de cake gaar is (die moet er dan schoon uitkomen) voordat je de cake uit de oven haalt.

Kan ik carrot cake cupcakes maken met dit recept?

Dat moet zeker kunnen, maar ik heb dat zelf met dit recept niet eerder gedaan. Cupcakes hebben doorgaans een baktijd van 18-20 minuten nodig.

Worteltaart maken

Worteltaart recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.76 van 74 stemmen

Carrot cake recept

Deze carrot cake is luchtig, smeuïg, precies kruidig genoeg en heeft een heerlijke cream cheese frosting. Het is misschien wel de lekkerste worteltaart ooit!
Porties: 14 personen
voor een ronde bakvorm 20 cm (3 bakvormen)

Ingrediënten

Carrot cake

  • 4 eieren (M)
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl gember
  • 0,25 tl kruidnagel
  • 400 gram wortel (geraspt)
  • 125 gram walnoten (fijngehakt)

Carrot cake topping

Benodigdheden

Instructies

Carrot cake bakken

  • Begin met het raspen van de wortels, zet hierna even opzij.
  • Neem een beslagkom en klop eieren, zonnebloemolie en vanille-extract met een garde door elkaar. Roer daarna ook de suiker erdoor. Bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden kun je tegelijk toevoegen en door het beslag spatelen.
  • Zodra deze droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de geraspte wortel toe en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • De cake bak je in 3 losse lagen, je krijgt dan een beter resultaat dan wanneer je hem als 1 grote cake zou bakken en later doorsnijdt. Als je 3 bakvormen van 20 cm hebt kun je het beslag daar gelijk over verdelen, anders doe je dit vast in kommen zodat de lagen cake even groot worden (zie de tips boven het recept).
  • Vet je bakvorm(en) in en bestuif deze met bloem, leg op de bodem een bakpapiertje zodat ze makkelijk loslaten. Stort het beslag in de bakvorm(en).
  • Bak de lagen cake in 15-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de lagen cake even afkoelen in de vorm voordat je ze verplaatst naar een rooster om helemaal af te koelen. Verpak de lagen cake na het afkoelen in folie als je de taart nog niet gelijk afmaakt. De cakes kun je al prima een dag of 2 van tevoren maken.

Carrot cake topping

  • Als de cakes volledig zijn afgekoeld, maak je de cream cheese frosting volgens recept. Daarna kun je beginnen met het opbouwen van de taart.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of taartplateau en verdeel er een laagje frosting over, ik koos zelf voor dunne laagjes frosting. Leg de tweede plak cake er bovenop en vul deze op dezelfde manier. Vervolgens eindig je met de derde en laatste plak cake, zorg dat de platte onderkant nu de bovenkant wordt.
  • Voordat je de taart afsmeert vul je eerst alle kiertjes op met frosting en breng je ook een dun laagje aan op de bovenkant. Gebruik vervolgens een paletmes om de taart rondom strak af te smeren. Maak je bord of plateau rondom schoon met een licht vochtig keukenpapiertje.
  • Doe de overige frosting (zonder kruimels!) in een spuitzak met gladde spuitmond. Maak een cirkel van toefjes bovenop de taart. Hier vind je tips om dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Decoreer de toeven bovenop met de extra walnoten.
  • En klaar is je carrot cake!

Tips

  • Als decoratie kun je ook kleine worteltjes maken van fondant/marsepein. Past perfect bij deze taart.
  • In dit artikel vertel ik je hoe je snel en makkelijk de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier bekleedt.
  • Tips voor het afsmeren van een taart lees je in dit artikel. Je volgt dit dan tot en met de crumb coat.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast blijft de taart 4-5 dagen goed. Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

216 reacties

  1. Birgit schreef:

    Hoi Laura, als ik hem in een tulbandvorm wil bakken, kan ik dan dezelfde hoeveelheden gebruiken? En hoe lang moet hij dan, denk je, in de oven?

    1. Melissa schreef:

      Ja, dat vroeg ik me ook af.
      Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde?

    2. Laura Kieft schreef:

      Dat is afhankelijk van het formaat (en de inhoud) van je tulbandvorm, je zult in ieder geval een eind komen (misschien heb je wel iets meer nodig). Baktijd verschilt daarmee dus ook, waarschijnlijk ongeveer 60 minuten.

  2. Marije schreef:

    Wat een heerlijk recept!!

    Als ik het recept halveer en in 1 vorm stort, hoe lang zou de cake dan ongeveer moeten bakken? Of kan ik gewoon de regel aanhouden met de sateprikker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hangt helemaal af van het formaat vorm. De regel met de sateprikker geldt altijd om te controleren 😉

  3. Stephanie schreef:

    Ziet er goed uit! Vraagje, kun je dit recept ook zonder noten maken? Wat zou ik er dan in kunnen doen om deze te vervangen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou ze gewoon weg kunnen laten.

  4. Samantha schreef:

    Ik heb gemberwortel poeder. Kan dat ook of bedoel je dat juist?

    1. Laura Kieft schreef:

      inderdaad in poedervorm, bij het bakken gebruik je altijd poeder.

    2. Semmy schreef:

      Wat nou als die net in de oven zit met stemgember kwart thee lepel? Mislukt het dan?

  5. Melanie schreef:

    Deze ga ik maken! Komen de kruiden ongeveer overeen met voorgemixte speculaaskruiden?

    1. Laura Kieft schreef:

      er zitten (een aantal) gelijke kruiden in, maar qua smaak vind ik het wel echt anders. Deze combinatie past beter bij carrot cake.

  6. Lisa schreef:

    Ik zou deze graag in een vierkante vorm bakken, zodat ik er blokken van kan snijden. Is het daar stevig genoeg voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan. Snijd dan wel aan met een goed scherp mes.

      1. Rianne schreef:

        Ziet er lekker uit! Is deze taart ook goed in te vriezen?

    2. Alice schreef:

      Hallo Laura,

      Een vraagje. Ik kom net terug van de winkel om alles te kopen, zie ik dat ik baking soda ben vergeten. Wat kan ik hiervoor in de plaats toevoegen? Of kan ik het evt ook weg laten?
      Groetjes Alice

      1. Laura's Bakery schreef:

        Zeker niet weglaten! Je hebt het echt nodig. Je zou 3 extra tl bakpoeder kunnen toevoegen. Werkt niet hetzelfde, maar komt in de buurt.

  7. Manon schreef:

    Hallo Laura,

    Bedoel je met ‘gember’ verse gember of gemberpoeder?

    1. Laura Kieft schreef:

      gemberpoeder, bij het bakken gebruik je altijd gedroogde kruiden in poedervorm (tenzij anders vermeld)

  8. Ilse van Engen schreef:

    Ziet er prachtig uit! Ga ik binnenkort maken!

  9. Ingrid schreef:

    Hoi Laura,

    Het recept lijkt me heerlijk!
    Maar……..ik kan ‘m weer niet uitprinten.
    Graag zie ik het printertje weer te gemoed onder aan het recept.

    1. Laura Kieft schreef:

      Die staat er gewoon hoor, nooit weggeweest. Meest rechtse icoontje.

      1. Sabine schreef:

        Hoi Laura,
        Er staat in het recept na het raspen van de wortels, dat je de eieren, olie en vanille extract met een garde moet kloppen. Voor hoelang ongeveer? Tot de eieren stijf geklopt zijn of gewoon alleen even mengen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Tot alles goed gemengd is.

        2. Laurine schreef:

          Wat is roomkaas en welke gebruik jij ?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Vaak Monchou of Philadelphia naturel.

  10. Siv schreef:

    Hi Laura. I have learned that baking soda needs sour (karnemelk, yoghurt or buttermilk or soo…) to develop bubbles. I dont see sour in your carrotcake. Why?
    Kind regards from Siv

    1. Laura Kieft schreef:

      The baking powder contains sour (and the brown sugar too). I made this list with ingredients that work with baking soda: https://www.laurasbakery.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

      1. Siv schreef:

        Thanks Laura!

  11. Demelza schreef:

    Hele stomme vraag misschien, maar er staat 0,25 kruidnagel…..ik heb alleen hele kruidnagels liggen! Kan ik deze gewoon veramalen tot poeder en gebruiken??

    1. Laura Kieft schreef:

      Er staat ’tl’ bij, een kwart theelepel dus, en dan inderdaad gewoon de gemalen variant. Bij het bakken gebruik je altijd kruiden en specerijen in poedervorm.

  12. Sigrid schreef:

    Hij was heerlijk!!!!!!! Baktijd moest in mijn oven langer en ik had te weinig frosting om m zo mooi af te smeren met toefjes, maar deze maken we zeker vaker! Best machtig, dus 12 stukjes konden er makkelijk uit.

  13. May schreef:

    Het was super lekker! Gemaakt voor op werk en alles binnen een uur op ?. Ik heb een brownie vorm gebruikt en 2 x gebakken. Toefjes verdeeld over de brownie en wat kaneelpoeder erop gestrooid. Ook een mix gebruikt van donkere en lichtere bastaard suiker. Deze ga ik vaker maken!

  14. Lonneke schreef:

    Hoi Laura!
    Het recept klinkt heerlijk! Ik wil ‘m morgen gaan maken. Hoeveel tijd moet ik in totaal ongeveer rekenen voor het maken van de taart en frosting?
    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat verschilt heel erg per persoon. Ik heb zelf zo’n cake al vlot in de oven staan, anderen kunnen daar het dubbele in tijd voor nodig hebben. Dat hangt helemaal af van hoeveel ervaring je al hebt. Lees het recept goed door, dan kun je vaak al een schatting maken.

  15. Anita Kock schreef:

    Deze Carrot cake staat al weer in de oven. Voor de derde keer in één week. Ik maak hen in de crown tulband. Prachtig resultaat. Dit recept is voldoende voor 1 tulband. Dan wel 60 minuten in de oven. Mijn resultaat staat op instagram en facebook: taarten-kock.

    1. Barbara schreef:

      Hi Laura, super lekkere taart. Al vaak gemaakt.

      Ik heb een vraag, kan je de deeg ook bewaren in de diepvries?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat zou ik niet doen nee! Het resultaat kan wel goed ingevroren worden.

  16. Eline schreef:

    Hi Laura,

    De wortels zijn geraspt, de rest doe ik vanavond. De wortels zijn vrij nat na het raspen. Heb jij ze nog droog gedept of gewoon wat vochtig gebruikt? Alvast bedankt. 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb ze niet droog gedept, een beetje vochtig is prima.

    2. Mandy schreef:

      Hi, na 18 minuten in de oven is het beslag nog steeds erg slap. Heb me precies aan de stappen gehouden. Ook de wortels niet in een papje geraspt…Nog maar wat langer in de oven dan?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Wat vervelend! Dat klinkt alsof de oven niet goed voorverwarmd was, of dat er toch iets mis is gegaan bij het afwegen van de ingrediënten. Is het nog goedgekomen?

        1. Mandy schreef:

          Hoi, het is goed gekomen. Ik las later dat het uitmaakt als je een andere diameter hebt qua bakvorm. Ik had 24cm ipv 20cm, maar wel maar verdeeld over 2 lagen. Dus hij moest gewoon langer. Heb iedere keer met Max 2 minuten verlengd en getest met een prikker.

          Hij was echt verrukkelijk! Zeker een taart die ik vaker ga maken. Ook echt niet moeilijk om te maken. De gasten waren er ook helemaal weg van!

          1. Laura's Bakery schreef:

            Fijn om te lezen dat het helemaal goedgekomen was en zo in de smaak viel 😀

  17. Marloe schreef:

    Hoii, ik wil dit recept dit weekend gaan uitproberen. Kan ik de cake ook in één keer bakken, in 1 bakvorm ipv in meerdere lagen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar ik raad het niet aan. Het duurt dan veel langer voor de cake in het midden gaar is (terwijl hij dat aan de randen wel allang is).

  18. lisa schreef:

    hoi! ik heb een vraagje..als ik het recept wil maken voor een springvorm van 26 cm, wat zouden dan de hoeveelheden zijn? daarmee zou ik onwijs geholpen zijn! dankjewel alvast! liefs lisa

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier lees je hoe je een recept kunt omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  19. Kim schreef:

    Hi Laura, ik had een vraagje. Er staat 2 tl bakpoeder 1 tl baking soda. Maar is dat niet hetzelfde ??
    Ben benieuwd 🙂 groetjes

      1. Kimberley schreef:

        Ahhh oké !!!! Bedankt hoor ??? ( gaat zich even stom voelen in een hoekje )

        1. Soeraya schreef:

          250 (?!) ml olie??? Dat kán toch haast niet goed zijn… of bedoel je 25 ml? 250 is toch serieus een kwart van een liter?

          1. Laura Kieft schreef:

            250ml is correct in dit recept. Als je een cake met boter maakt heb je ook ongeveer dit soort verhoudingen.

  20. Lisa schreef:

    Hij was echt heerlijk! Volgens mijn familie één van de lekkerste taarten die ik heb gemaakt tot nu toe 🙂 bedankt hoor het recept!

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! 😀

  21. Afke schreef:

    Hoi Laura, ik wil er graag een 2 lagen taart van maken. Ik heb wel 2 taartvormen, maar deze passen niet tegelijk in m’n oven. Kan ik het tweede bakblik met beslag tijdens het afbakken van de eerste cake gewoon even in de koelkast zetten? Of kamertemperatuur?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die kan je gewoon op het aanrecht laten staan tot hij in de oven kan.

  22. noortje schreef:

    hi laura, ik heb ‘m net gemaakt en de taart is vrij compact. Hij rijst niet echt tijdens het bakken, klopt dat?

    1. Lian van Rens schreef:

      Door de wortel is de taart wat compacter dan een normale cake of biscuit.

  23. Lindinha Moreira schreef:

    Dag Laura,

    Kan ik de zonnebloemolie ook vervangen voor boter? Mijn cakes krijgen altijd een hele rare smaak van zonnebloemolie?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het kunnen proberen met gesmolten boter. Wat vreemd dat je cakes een aparte smaak krijgen, heb ikzelf nooit last van. Je gebruikt niet een bepaald soort met een smaakje oid?

      1. Lindinha schreef:

        Nee gewoon zonnebloemolie. Ik snap er zelf ook niks van. Heb het ook bij cupcakes en muffins

  24. Gerine Lagerweij schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb eerder een keer een carrot cake gemaakt waarbij ik geraspte sinaasappelschil toevoegde aan de cake en citroensap aan de frosting. Ik vond dat persoonlijk een lekkere frisheid geven aan de taart. Is dit bij jouw recept ook aan te raden?

    1. Laura Kieft schreef:

      ik vind het zelf niet nodig, maar experimenteer er gerust mee.

  25. Corine schreef:

    Deze taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Ben zelf geen fan van worteltaart maar hij viel bij de gasten behoorlijk in de smaak. Veel vonden hem de beste worteltaart die ze gehad hebben. Perfect recept dus!

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen! 😀

      1. Betty schreef:

        Hoi Laura,
        Ik wil deze taart graag gaan maken, maar dan in de glutenvrije variant. Wat kan ik het beste gebruiken ter vervanging van de bloem?
        Groetjes Betty

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik zou gewoon een zak glutenvrij meel kopen, dat is vaak al een mix van verschillende soorten melen en dat werkt het best.

  26. Tessa schreef:

    hoi Laura! zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen door milde olijfolie?

    xx

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, zal wel iets invloed hebben op de smaak.

  27. Iris schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je het ook kunnen maken met een bakvorm van 24cm? Zo ja, wat wordt dan de baktijd?

    1. Laura Kieft schreef:

      Op deze pagina vind je meerdere artikelen over het omrekenen van recepten, baktijden, etc. https://www.laurasbakery.nl/category/handige-baktips/tips-en-trucs/omrekenen/

  28. Merit schreef:

    Hey Laura,

    Ik zou graag dit recept willen gebruiken om er cupcakes van te maken! Weet jij hoe lang de baktijd dan ongeveer moet zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zo’n 18-20 minuten gok ik.

  29. Linda schreef:

    Ik zou hem graag af willen smeren met witte chocolade ganache, zou dan lekker zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zal ook heerlijk zijn.

  30. Brechtje schreef:

    Hoi Laura,

    Als ik de cake lagen twee dagen eerder wil maken, bewaar ik ze dan in vershoudfolie? En in de koelkast of juist niet?

    Groetjes,
    Brechtje

    1. Laura Kieft schreef:

      Goed verpakt en buiten de koelkast.

  31. Els schreef:

    Dag Laura,
    Lijkt me een heerlijke cake!
    Zou je hem ook kunnen maken met geraspte pompoen ipv wortel denk je?
    Blijven dan alle hoeveelheden hetzelfde of zijn er misschien aanpassingen nodig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb nog nooit gebakken met pompoenrasp, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen (al denk ik dat het wel lukt). Gewoon eens proberen dus 🙂

  32. Marion schreef:

    Deze carrot cake is fantastisch!
    Ik heb hem in 2 delen gebakken, 30 minuten per deel.
    Deze taart wordt zeker vaker gemaakt!

  33. Ryanne schreef:

    Kun je dit recept ook gebruiken om cupcakes van te maken? Hoelang zouden deze dan in de oven moeten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, waarschijnlijk zo’n 18-20 minuten.

  34. Marjolein schreef:

    Hoi hoi,

    Ik heb geen 20 cm bakvorm maar wel 18 en 22 cm. Welke zou je mij aanraden? Ik weet dat ik het recept kan omrekenen naar een andere bakvorm maar hierbij is het verschil zo klein dat ik vreemde aantallen krijg. Dus hoopte dag bijv een 22 cm kan, dat dit niet zo’n groot verschil is.

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, hij wordt alleen wat hoger of juist lager.

  35. Irma schreef:

    Dag laura, ik heb zo gauw geen lichtbruine basterdsuiker. Kan ik witte of donkere gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, ik zou dan een mix maken van de twee soorten suiker.

  36. Elina schreef:

    Hiii Laura, deze cake lijkt me super om te maken voor de babyborrel van mijn dochter. Ik had graag een unicorn taart gemaakt met dit recept. Kan ik bij deze taart fondant gebruiken als afwerking?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dan moet je wel met een 1:1 botercrème afsmeren en dijkjes spuiten waar je de vulling tussen verdeelt.

  37. Fre schreef:

    Ik heb m gemaakt, zonder frosting want ik vind een carrotcake gewoon puur het allerlekkerst. En deze is fantastisch goed en heerlijk. Dankjewel voor het delen van het recept.

  38. Sharon schreef:

    Hoi laura,

    Ik zou graag cupcakes van dit lekkere recept maken! Enig idee hoelang ze dan ongeveer in de oven moeten?

    1. Laura Kieft schreef:

      cupcakes hebben doorgaans 18-20 minuten nodig.

  39. Marjolijn schreef:

    Kun je deze taart ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima als je ‘m goed verpakt.

  40. Maaike schreef:

    Hi Laura,

    Wat een heerlijke taart!
    Als je de taartdelen 2 dagen van te voren maakt, moet je deze dan in de koelkast bewaren of gewoon op een droge, koele plek?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De cake zelf kun je het beste in vershoudfolie wikkelen en op een droge, donkere plek bewaren, maar niet in de koelkast.

      1. Lonneke schreef:

        Hi Laura,

        Ik heb deze carrot cake al eens eerder gemaakt en we konden er maar niet vanaf blijven, zo lekker was ie!!
        Nu wil ik ‘m weer maken en ik heb toevallig ook een vraag over het bewaren van de cake. Ik wil ‘m donderdag trakteren op werk, maar zondag al maken. Met cheesecakes is mijn ervaring dat dit prima kan, maar met een cake zoals deze heb ik geen idee. Ik zou de frosting er natuurlijk donderdag pas op doen, maar kan ik de cakes zolang bewaren? Of zou je t afraden en kan ik beter dinsdag bijv. trakteren?

        Alvast bedankt 🙂

  41. Gonda schreef:

    Hallo Laura,
    ik heb ooit jouw carrotcake gekozen omdat ie zo vreselijk mooi uitziet. Zelf ‘slechts’ twee lagen gemaakt, maar wel met de vulling/topping. en zelf gebruik ik een kwart minder suiker (kha). Thuis en op het werk een doorslaand succes!!!
    Simpel en lekker. Dank je wel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Superleuk Gonda! Dankje!

  42. Jolijn schreef:

    Hallo,
    Heb deze taart even geleden gemaakt en was heel lekker.
    Maar is het normaal dat de cake nog plakkerig is en niet is opgesteven?

    Groetjes Jolijn

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Jolijn, dat klinkt alsof de cakes misschien niet lang genoeg in de oven hebben gestaan.

  43. Prisca schreef:

    Dag Laura,
    Ik wil deze cake graag maken voor aankomend kerst. Ik heb 2 vragen.
    – Gebruik je gesloten (pme) bakvormen of kunnen dit ook springvormen zijn? Maakt dit wat uit?
    – Daarnaast staat er bij het maken van het cake beslag dat je dit klopt met een garde. Begrip ik het goed dat dit dus niet met een elektrische mixer hoeft?

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een springvorm is prima en inderdaad met de garde. Veel bakplezier 🙂

      1. Prisca schreef:

        Bedankt voor je antwoord! Gaat zeker goedkomen met jouw recepten ?.

  44. Chrisje schreef:

    Fantastische taart, heerlijk van smaak en textuur.
    Ik heb wel gemixt met de elektrische mixer, resultaat was prima!
    Heb 2 cakes gebakken met dit recept, 30 min baktijd was perfect.
    Deze gaan we zeker vaker maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk Chrisje, bedankt voor je bericht!

  45. Yazzie schreef:

    Hallo,
    Kan ik de vanilie extract ook weglaten of vervangen met iets anders? Zoals de merg van een vaniliestokje of vaniliesuiker?

  46. Chantal schreef:

    Gemaakt gisteren! Super lekker!!!!
    En ook de chocolade-polkadot-taart, alleen dan zonder polka dots, maar daar is een Lego Ninjago taart van gemaakt aan de bovenkant. Was ook superlekker!
    Heel erg bedankt voor de fijne recepten, uitleg en leuke inspiratie hier, echt een feestje!
    Lieve groetjes, Chantal

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn Chantal! Graag gedaan!

  47. Kyra schreef:

    Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept! De taart is erg goed gelukt en smaakte verrukkelijk.

  48. Anouk schreef:

    Hoi Laura,

    In het recept staat dat de je de lagen cake in 15-18 minuten op 180 graden moet bakken. Is dit als je alle lagen tegelijk in de oven bakt of is het 15 – 18 minuten per laag apart bakken?

    Groetjes,
    Anouk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb alle lagen tegelijk afgebakken, maar het geldt ook als je ze per laag afbakt.

  49. Charelle Waterman schreef:

    Ik wil jouw carrot cake maken maar dan glutenvrij. Hoe kan ik dat het beste doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daarvoor kun je dit het beste even lezen, daarmee kun je denk ik verder: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

    2. Eline schreef:

      Hoi Laura,

      Ik heb de taart laatst gemaakt en het cake gedeelte zelf vond ik geweldig! Lekker zacht en luchtig. De frosting vond ik best wel vet en boter-achtig smaken, wat ik niet verwacht had bij creamcheese frosting! Hoe kan ik de verhoudingen aanpassen waardoor het minder boterig wordt maar toch stevig genoeg? En kan ik misschien ook nog een fris smaakje toevoegen zoals een beetje limoenrasp/sap zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de structuur?

      Ik had ook nog een vraag over het decoreren met toeven, het lukte mij met veel moeite en overnieuw doen voordat de toeven in een mooie gelijke cirkel kwamen. Hoe heb je dat zelf gedaan, gewoon uit de losse pols of heb je nog tips?

      Gr. Eline

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hi Eline, je kunt altijd proberen alleen een frosting te maken van stevige roomkaas (die kleine pakjes van monchou bijvoorbeeld), maar dat geeft geen mooi afsmeerbaar resultaat. Je kunt er zeker wat citroenrasp of extract aan toevoegen!
        Voor het spuiten van de toeven kun je het van tevoren al even ‘aftekenen’, bijvoorbeeld met een klein prikkertje op alle plekken waar een toef moet komen een klein gaatje prikken. Of je spuit de toeven steeds tegenover elkaar en werkt dan door in de rondte, steeds twee tegenover elkaar.

  50. catherine schreef:

    de frosting volgens recept gemaakt maar jammergenoeg, al van zodra ik roomkaas toevoegde, volledig geschift. Heb ik iets over het hoofd gezien? Deze zal ook niet meer te redden vallen vermoed ik?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Schifting komt bijna altijd door verschillende temperaturen van de ingrediënten. Daarom is het zo belangrijk dat alles op kamertemperatuur is. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

  51. Eleftheria schreef:

    Hoi Laura,
    Mijn vriend is allergisch voor walnoten maar mag bijvoorbeeld amandelen en hazelnoten, denk je dat deze erbij passen? Ik wil niet de noten helemaal weg laten… dank je wel!

  52. Alice schreef:

    Hoi Laura.

    Ik ben baking soda vergeten mee te nemen bij de winkel. Dom natuurlijk! Maar kan ik dit evt. Ook weg laten? Of vervangen voor iets Anders?

    Groetjes Alice

    1. Nousjka schreef:

      Hoi Laura,
      Ik wilde taart heel graag bakken maar heb maar 1 springvorm in het formaat. Kan ik de lagen om de beurt bakken, en het beslag zolang dus laten staan? Heeft het wachten van het beslag geen invloed op het evt rijzen door de baking soda?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Verdeel het beslag over drie beslagkommen en voeg de baking soda er dan pas vlak voordat je het in je bakvorm giet en de oven inschuift eraan toe. Probleem opgelost! 🙂

  53. Jolanda schreef:

    Hoi, ik heb een vraagje. Als ik de lagen afbak komen ze zo omhoog dat ik geen nette vlakke lagen heb, waardoor het wat onstabiel op elkaar staat. Hoe pak jij dit aan? Snijd je de bovenkant van de taart af of..?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik snijd dit inderdaad af óf je kunt het opvullen met de vulling.

  54. Denise schreef:

    Hoi Laura,

    Afgelopen week heb ik de carrot cake gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Hij is erg in de smaak gevallen en zoals je al zei in het begin, is het de lekkerste carrot cake die ik ooit geproefd heb!
    Erg bedankt voor het lekkere recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat leuk zeg, fijn om te lezen!

  55. Fieke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb de taart nu 2 keer gemaakt en hij is echt heerlijk. De lagen rijzen bij het afbakken alleen meer aan de binnenkant dan aan de randen. Kan ik dat voorkomen? Of moet je de lagen bijsnijden voordat je de taart opbouwt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je moet het inderdaad een beetje bijsnijden, het verschil zou niet al te groot moeten zijn.

  56. Suzanne schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb dit recept al een keer gemaakt en het was heerlijk! Wel vond ik het een nogal forse taart dus dit keer wil ik het recept halveren. Ik wil dan 1 laag maken in dezelfde bakvorm (20 cm) maar ik weet niet hoe veel langer ik het dan moet bakken en of de oven wellicht hoger moet. Heb jij enig idee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan moet het wel iets langer in de oven inderdaad (geen hogere temperatuur) en misschien wordt de cake dan wat minder luchtig.

  57. Jenny schreef:

    Ziet er onwijs lekker uit, ga ik zeker uitproberen. Ik vraag me af of je de taart ook zonder ei kan maken? Wat kan ik ipv eieren gebruiken?

  58. Marta schreef:

    Alleen het cake gedeelte gemaakt. Met 200 gram donkere basterd suiker ipv 250 lichte basterd suiker, volkoren meel ipv bloem en 700 gram wortels ipv 400 geraspt met een groffe kaasrasp (reden: de wortels moesten op, ik had geen zin in boodschappen doen, de rest had ik in huis). In de oven gedaan in een springvorm met een bak water eronder. na zo’n 20 minuten was het midden nog rauw (door de extra wortels en bak water gok ik) dus 10 -15minuten extra erin gelaten op lagere temp (beide fan forced). Na de extra minuten begon het ook extra te rijzen. Heb hem ondersteboven laten rusten.
    Hij was super fluffy en erg lekker. Ook de volgende dag is het zacht en lekker. Mijn vriend die normaliter geen worteltaart lust, was ook verrast hoe lekker het was.

    Ik denk dat ik de volgende keer met nog iets minder suiker maak. De extra smak wortels houd ik erin. Verder denk ik dat de temperatuurverloop aan ga passen ivm met de extra wortels en de bak water eronder (ik ga 160c 30 min en dan 150c 20 min proberen, met opletten). Hij was namelijk eigenlijk nog steeds een beetje klef in het midden.

    De frosting ga ik achterwege houden, het klinkt niet als de frosting die ik lekker zou vinden. Hoogstens zou ik aalbessenjam erop overwegen. Mjam

    Bedankt voor het recept! Hij is super!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn Marta! En lekker aanpassen naar je eigen smaak inderdaad.

  59. Daisy schreef:

    Hoi Laura,
    Misschien een gekke vraag maar ik heb alleen een hete lucht stand op mijn oven. Adviseer je dan dezelfde temperatuur of lager?

    1. Laura's Bakery schreef:

      10-20% lager. En helemaal geen gekke vraag hoor 🙂

  60. Sylvia schreef:

    Hi Laura, als ik toch een taartsnijder wil gebruiken, kan ik de bovenkant en randen dan toedekken met aluminiumfolie om zwarte randen te voorkomen, of komt dat niet ten goede van de luchtigheid van het deeg? En hoelang is de baktijd in dat geval? Heb je daar een idee over?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dit niet doen, de cake wordt er niet lekkerder op (droge randen, niet zo luchtig, etc.)

  61. Karin schreef:

    Ik heb deze taart gisteren gemaakt en wat was hij HEERLIJK! Tijdens het bakken ruik je al dat het een échte worteltaart is. Ik ga hem zeker vaker maken. Als variatie had ik zelf gekarameliseerde walnoten fijn gemaakt en op de zijkant geplakt (ik had dit ooit in Zuid Afrika bij een worteltaart gehad en vond dit heerlijk). Iedereen die twijfelt om deze taart te gaan maken: niet meer twijfelen, gewoon maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bedankt voor deze lieve reactie 😀

  62. Maja schreef:

    Hoi!

    Met welk spuitmondje spuit jij je toeven? 1A of 2A?
    Dankjewel!
    Ziet er super uit 🙂

    Groeten,
    Maja

  63. Aisha schreef:

    Als ik het volledige beslag in één keer in een springvorm van 24 cm stort, hoe lang en op hoeveel graden moet hij dan ongeveer in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  64. Jolanda schreef:

    Hoi. Ik lees ergens dat baking ballingsoord vervangen kan worden door 3 tl bakpoeder. Nou heb ik altijd gedacht dat bakpoeder hetzelfde is als bakingsoda :-0 Wat is het verschil ?
    Dank!!

      1. Jolanda schreef:

        Dankjewel! Het is me helemaal duidelijk. Nu de taart maken!

  65. Louis schreef:

    Hi Laura,
    Wat een ontzettend goed recept. Ze zijn heerlijk. Ik kan deze met een gerust hart aanbieden aan mijn klein groepje gasten morgen tijdens mijn verjaardag.

    Jij blijft mijn inspiratie bron.
    Thanks.

  66. Tanja schreef:

    Hallo Laura,
    Kan ik voor dit recept, een deel van, de bloem vervangen door amandel meel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  67. Pauline schreef:

    Hoi Laura,

    Voor dit recept twijfel ik of ik de easy layers ga gebruiken of gewoon een normale bakvorm. Wat heb jij gebruikt voor dit recept?

    Groetjes,
    Pauline

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan allebei prima, zolang je maar drie vormen gebruikt.

  68. Donna schreef:

    Dag Laura,

    Gister deze taart gemaakt, en hij was echt super lekker! Wel heb ik nog een interesse-vraag: op bak-websites lees ik dat baking soda alleen werkt met een zuur, zoals azijn, citroenzuur karnemelk, etc. In dit recept zit echter geen zuur, hoe werkt het dan?

    Groetjes Donna

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er zijn heel veel ingrediënten die een zuur bevatten. In dit geval doet de bruine suiker het hem: https://www.laurasbakery.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

  69. Marisa schreef:

    Hi Laura,

    Mijn familie is ondertussen ook onwijs fan van deze taart. Elke maand vragen ze wel of ik hem wil maken. Nu is dit verzoek wederom gedaan met Kerst, alleen vind ik hem niet heel “kerstig”. Denk je dat het met de genoemde ingrediënten en verhoudingen ook mogelijk is om hem plat af te bakken en dan in de kerstboom vorm te snijden zoals die ook op jouw website staat? En dan de frosting te gebruiken als botercreme?

    Groetjes,
    Marisa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker weten! Je kunt ‘m ook kerstiger maken door decoratie!

  70. Stacey schreef:

    Wauw. Wat een heerlijke taart! Deze ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het recept.

  71. Brenda Andriese schreef:

    Hoi! Ik heb deze taart vandaag en het is echt de allerlekkerste carrot cake die ik tot nu toe gemaakt heb. Zo luchtig en juicy. Superbedankt daarvoor!
    Ook de frosting is echt heerlijk. Ik heb echter wel een vraag: er staat bij de ingrediënten achter de roomboter niet dat die op kamertemperatuur moet zijn. Nu ben ik ervan uitgegaan dat dit moet en dat leidde ook tot een prima resultaat, maar was dit een juiste aanname of moest het koude boter zijn? Mij lijkt dat dat niet lekker mengt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit was een juiste aanname! Ik mijn basis baktips/bakregels leg ik altijd uit dat alle ingrediënten standaard op kamertemperatuur moeten zijn, tenzij anders vermeld. Dus je hebt het helemaal goed gedaan!

      1. Brenda Andriese schreef:

        Dank je wel!!! Deze taart is echt hemels

      2. Lente schreef:

        Kan je het recept ook met boter maken en hoeveel gram heb je dan nodig

        1. Laura Kieft schreef:

          Heb ik niet geprobeerd, dus dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. In grammen waarschijnlijk net iets meer.

          1. Lente schreef:

            Bedankt voor je reactie
            Ik heb het uiteindelijk geprobeerd de cake is goed gelukt ik heb er voor 150 gram boter gebruikt

  72. Maaike schreef:

    Deze wortel taart gemaakt op verzoek van mijn dochtertje voor haar verjaardag. Wat is deze taart verrukkelijk!! Precies gemaakt zoals je hebt geschreven en echt perfect dank je voor dit mooie recept!

  73. Arianne schreef:

    Wat is dit een lekker recept ?
    Een tijd terug heb ik het hele recept opgevolgd, maar nu wil ik graag een kleinere / een laag variant maken. Ik wil dan het recept halveren en afbakken in een brownieblik. Hoe lang moet de cake dan in de oven, a 30 min of langer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk iets langer, maar zou hem vooral goed in de gaten houden.

  74. Elise schreef:

    Wat doe je als je een zak worteltjes hebt die op moeten? Precies: dan zoek je op deze website een recept met worteltjes uit! 😉 Zo kwam ik bij deze carrot cake uit… Nog nooit eerder gemaakt en gegeten, maar de foto’s zagen er zo smakelijk uit (zoals eigenlijk alles op deze site), dat ik het graag wilde proberen. Omdat ik geen 20 cm vorm had, heb ik twee lagen van 26 cm gebakken. De baktijd per laag was ca. 20/22 min. Het resultaat was een iets grotere, maar minder hoge taart, die verrukkelijk smaakte! Ik heb er 15 flinke punten van kunnen snijden. Zowel thuis als op het werk viel hij goed in de smaak! Voor herhaling vatbaar dus 😉 Dankjewel voor dit heerlijke recept!

  75. Amber Ran schreef:

    Dit is ook weer zo’n fantastisch recept! Ik maak altijd carrot cake cupcakes met natuurlijk het recept van de topping voor de toef erop. Dat is zo leuk en lekker ?

  76. Charlotte schreef:

    Vraagje: stel ik wil de cream cheesefrosting kleuren (dochter wil een giraffetaart, maar houdt niet van zo’n super zoete taart) zou dat kunnen met monchou??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, maar ik zou dan wel een gelkleurstof of kleurstof op oliebasis gebruiken.

  77. Jessica schreef:

    Wat een geweldig recept en inderdaad de lekkerste carrot cake die ik ooit geproefd heb. Ik had nog nooit een taart met laagjes gemaakt en ook nog nooit een frosting. Het afsmeren is dan ook niet zo mooi als jouw taart, maar de smaak is er niet minder om. Dankjewel voor het recept en jouw inspirerende en duidelijke website!

  78. lien schreef:

    hoi Laura
    zou je de boterroom ook de dag ervoor kunnen maken? (bewaren in koelkast en de dag nadien aanbrengen? is is dit gemaakt met een rond spuitmondje?)
    Alvast bedankt
    Lien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je bedoeld de cream cheese frosting? Die kan een kleine week in de koelkast bewaard worden. Met welk spuitmondje precies deze gemaakt is zou ik me zo snel even niet meer kunnen herinneren.

  79. lien schreef:

    hoi Laura
    zou je de boterroom ook de dag ervoor kunnen maken? (bewaren in koelkast en de dag nadien aanbrengen? is is dit gemaakt met een rond spuitmondje?)
    Alvast bedankt
    Lien

  80. Hilde schreef:

    Hoi! Klopt het dat deze taart bedoeld is voor een 20cm bakvorm? Kunnen er dan echt 12-14 personen van eten? Alvast bedankt voor je reactie! Groet, Hilde

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat klopt en ja dat kan!

  81. Monique schreef:

    Er kleeft maar 1 nadeel aan dit hemelse recept…. ik heb nu al 5 verzoeken gekregen om deze carrotcake nog eens te maken.
    Heerlijk met de creamcheese frosting.
    Je wordt bedankt Laura 🙂

  82. Olga schreef:

    Hey,

    Ik wil deze taart graag bakken in een cakeblik vorm ipv een ronde vorm. Hoe moet ik het recept omrekenen en hoe lang moet die in de oven? Groetjes,

    Olga

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier kun je informatie vinden over het omrekenen van recepten: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  83. Marloes schreef:

    Hoi Laura,
    Zonnebloemolie is op dit moment erg moeilijk te verkrijgen, door welke olie zou je dit kunnen vervangen?
    Gr Marloes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een neutrale olie, of door margarine of boter. Stevige margarine of boter stijft na het bakken wel weer op, dus dan wordt de cake wat minder smeuïg.

  84. Hannelore schreef:

    Wat voor soort roomkaas gebruik je hier best voor? Kan je mij een voorbeeld van merk geven?
    Alvast bedankt! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit artikel beantwoord ik je vraag: https://www.laurasbakery.nl/veelgestelde-bakvragen-4/

  85. Zeinab schreef:

    Hi Laura,

    Kan ik de hoeveelheid basterdsuiker verminderen in het recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest, maar je zou het kunnen proberen. Zou je het resultaat dan hier weer willen delen? Ik ben benieuwd!

  86. Margit schreef:

    Oeps, glutenvrij zelfrijzend bakmeel gebruikt! Het beslag leek wel elastiek 🙊😅 We gaan zien hoe het eruit komt 🤞

  87. L.L. DE JAGER schreef:

    Ik ben benieuwd of u ook met olijfolie heeft geprobeerd in plaats van zonnebloemolie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  88. Ingrid van der Post schreef:

    Kan ik de taart ook invriezen?
    En zo ja hoe moet ik hem dan ontdooien?
    Dankjewel

  89. Ingrid van der Post schreef:

    Bedankt voor je reactie, ik kan dus wel de taart in totaal invriezen? Dus met Cream cheese vulling?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan 🙂

  90. Tamara schreef:

    Ik gebruik dit recept om mijn trouwtaart te maken. Proefexemplaar met 4 lagen is supergoed gelukt. Heel tevreden mee :). De wortelen gooi ik door de slowjuicer, ze komen er dan heel fijn en droog uit. Zelf gebruik ik wel maar de helft van de suiker in de creamcheesefrosting, dat maakt het wat frisser en minder zoet. Super recept, dankjewel!

  91. Marieke schreef:

    Afgelopen week cupcakes gemaakt met dit recept en de cream cheese frosting (klein druppeltje citroen essence aan de frosting toegevoegd)
    Ze waren ongelofelijk lekker en een groot succes op mijn werk en thuis!

  92. Amber Pijnenburg schreef:

    Ik heb jouw pumpkin spice kruidenmix ooit gemaakt. Zou ik deze ook kunnen gebruiken voor dit recept? Ik zie dat de kruiden bijna helemaal overeen komen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker.

  93. Rieneke Huzen schreef:

    Hoi Laura,

    Zou je dit ook in de wilton bakvormen kunnen maken zodat je meerdere lagen tegelijk kunt bakken? Of toch beter de 20cm spring vorm

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet welke vormen je bedoelt, maar valt natuurlijk altijd te proberen. 🙂

  94. Amber Pijnenburg schreef:

    Hoi Rieneke,

    Ik geloof dat ik weet welke je bedoelt en ik heb precies die gekocht om deze taart te maken. Dit omdat ze aangeven dat je de lagen het beste in meerdere vormen tegelijk kunt bakken. Ik ga dit vrijdag uitproberen, ik laat het wel weten als het NIET gelukt is!

  95. Rieneke Huzen schreef:

    Hallo Laura,

    Het gaat om de wilton easy layers van 15cm

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah oke, daar heb ik zelf nooit mee gebakken.

  96. Mariz schreef:

    Hey Laura,
    Wat een super recept (eigenlijk al je recepten als ik een recept nodig heb kijk ik altijd eerst bij uw recepten) nu heb ik toch een vraagje, ik heb een springvorm van 18, kan ik gewoon de zelfde hoeveelheden gebruiken en in 3 bakvormen verdelen? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een leuke complimenten, dankjewel. In de receptkaart staat een knop “recept omrekenen” daarmee kun je het recept gemakkelijk omrekenen naar het gebruik van 18 cm bakvormen.

  97. Marieke schreef:

    Heerlijk kruidig recept, nu tweemaal als cake gemaakt! Een tip voor wie minder een zoetekauw is: bij dit recept heb ik 1 zakje vanillesuiker en 80 gram rietsuiker gebruikt en de smaak blijft zeer goed! Verder gemaakt met olijfolie (niet extra vergine), rasp van winterwortel en grof gesneden pecannoten (ongebrand) in plaats van walnoten.

  98. Rianti schreef:

    Heb er 15 grote cupcakes van gemaakt. Heerlijk en super goed gelukt (bijna de helft minder aan suiker en raapolie ipv zonnebloemolie). Het had geen zin om de Frosting te maken, want de cupcakes waren al op voordat ik de Frosting kon maken. En geloof me die Frosting lust ik als ontbijt!

  99. José Kruiper- Apswoude schreef:

    Dag Laura,
    De worteltaart vaker gemaakt hij is heerlijk! Kun je de taart ook in een vegan variant maken en wat zijn de verhoudingen dan?
    Groetjes José

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou vast kunnen! Heb ik alleen zelf niet getest, dus de verhoudingen durf ik je niet te zeggen. Wellicht heb je iets aan dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  100. José Apswoude schreef:

    Dank je wel voor de reactie Laura, de taart zoals hij is vinden we allemaal verrukkelijk. Mijn schoondochter is veganist en het beslag kom ik wel uit maar het probleem zit hem meer in de frosting ben ik bang. Ik zoek verder, groetjes José

  101. Tryntsje schreef:

    Met stip het lekkerste worteltaartrecept wat ik ooit gemaakt heb! Dankjewel!
    Maar omdat ik griezel van crême / frosting, maak ik er een cake van. Om plakjes van te snijden.
    De helft van bovenstaande hoeveelheden vullen precies een cakeblik.
    Alleen verhoog ik de walnoten naar 100 gram (i.p.v. 62,5 gram) -omdat we daar, van eigen boom, zo veel van hebben
    en knijp ik de suiker een beetje af: 70 gram (i.p.v. 125 gram)-omdat ik dingen gauw te zoet vind. (een beetje gemalen kardamom extra er bij in is trouwens ook heel lekker)
    Het afbakken van zo’n cake op 170 graden duurt ongeveer een uur.
    (

  102. Hannah schreef:

    Perfect! Wat een fantastisch taartje!

  103. Jitte Cohen schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Gaan we nu maken.

  104. Ineke Van Gaver schreef:

    Bij mij zaten er na het baken groene stukjes wortel (wortelen uit een zakje) in en sommige walnoten waren donker geworden. Zou dat een reactie kunnen zijn met de rijsmiddelen? Ik heb het recept gehalveerd en er 1 cake van gemaakt. Wel heel lekker!! Ook door collega’s super lekker bevonden!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn om te horen! Dat klinkt eerder alsof het wat te lang of te heet is gebakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept