Ik bakte kipspiesjes eerst altijd in de pan, maar ik ben er inmiddels achter dat het nog veel makkelijker is om ze in de oven te bereiden. Dat duurt misschien iets langer, maar ik heb wel mijn handen vrij om andere dingen te doen. Ideaal als je het mij vraagt, want ik ben in de keuken altijd met van alles en nog wat bezig. Deze pesto-tomaat kipspiesjes waren verrukkelijk en passen goed bij een borrel in Italiaans thema. Bij ieder ander thema overigens ook. Als je alle hapjes maar lekker vindt, dat is het belangrijkste thema. Lekker afgezaagd misschien en ik zeg het vaak, ook over zoete baksels, maar het is toch echt zo. Hieronder het recept voor deze lekkere en snelle spiesjes met kipblokjes!
Pesto-tomaat kipspiesjes
Pesto-tomaat kipspiesjes
Deze pesto-tomaat kipspiesjes passen perfect bij een Italiaans geïnspireerde borrel.
Porties: 9 stuks
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 el pesto
- 1 el olijfolie
- 9 cherry tomaatjes
Instructies
-
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
-
Doe de pesto met de olijfolie in een kommetje en roer door elkaar, zodat je de pesto verdunt. Voeg de kipfilet toe en roer er doorheen.
-
Rijg de kipfilet aan kleine prikkers en zorg dat je op iedere prikker ook een cherrytomaat hebt zitten. Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak in 12 minuten gaar in een oven van 180°C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
De gebakken spiesjes blijven 1-2 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een fijn recept! Weinig ingrediënten en toch heel lekker denk ik. Ik gebruik de airfryer altijd bij 1 kipfilet. Deze ga ik dit weekend proberen. Toch even een account aanmaken voor het bewaren van m’n favorieten.
Ik ben benieuwd hoe het met de airfryer lukt, ik hoor graag het resultaat 😀