Gek op carpaccio als gerecht, maar eet je het liefst borrelhapjes? Dan zijn deze carpaccio crostini echt wat voor jou. Een knapperig toastje met daarop je favoriete voorgerecht.

Crostini met carpaccio maken

De basis voor dit lekkere borrelhapje is mijn recept voor crostini. In sommige supermarkten of culinaire speciaalzaken kun je ze kant-en-klaar kopen, maar het kost weinig tijd en moeite om ze zelf te maken. Je belegt deze crostini met de hoofdingrediënten van een carpaccio voorgerecht: dun gesneden carpaccio, pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola. Zo makkelijk is het en ze zijn gegarandeerd een hit!

Wat zijn crostini?

Crostini zijn Italiaanse toastjes, die worden gemaakt van dun gesneden stokbrood. Met wat olijfolie transformeren ze in de oven tot heerlijk knapperige toastjes. Voorzien van uiteenlopend hartig beleg worden ze ingezet als klein hapje bij de lunch of borrel. Misschien doet dit je denken aan bruschetta, die gemaakt worden van grover brood en in dikkere plakken worden gesneden.

BAKTIP: De gesneden plakjes stokbrood smeer je in met wat olijfolie, zodat ze lekker knapperig bakken in de oven. Hiervoor gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig. 

crostini met carpaccio

Carpaccio crostini bewaren

Als je de crostini eenmaal hebt belegd, dan moet je deze direct serveren. Na enige tijd zullen de crostini slof worden en dan smaken ze een stuk minder lekker. Beleg er daarom niet teveel tegelijk, zodat je zeker weet dat ze allemaal opgaan. En als je gasten deze carpaccio crostini eenmaal geproefd hebben, dan kan ik me niet voorstellen dat er hapjes zullen overblijven. 😉

Hoelang blijven carpaccio crostini goed?

De losse onderdelen kun je goed voorbereiden en/of bewaren. Bewaar de gebakken crostini maximaal een week in een luchtdichte koelkastdoos, buiten de koeling. Zelfgemaakte pesto is een week in de koelkast te bewaren. Voor het bewaren van het verdere beleg kun je het beste de houdbaarheidsinstructies op de verpakkingen volgen.

Invriezen is met deze carpaccio crostini niet aan te raden.

Meer borrelhapjes recepten met pesto

Pesto is een heel fijn ingrediënt om in borrelhapjes te verwerken. Het is een goede smaakmaker en ook erg gemakkelijk zelf te maken. Je kunt het in veel verschillende soorten hartige hapjes verwerken. Een aantal van mijn favoriete borrelhapjes recepten met pesto zijn:

Carpaccio crostini maken

Carpaccio crostini maken

Kan ik basilicum toevoegen?

Dat kan zeker, maar bedenk wel dat deze smaak ook al goed aanwezig is door de toevoeging van pesto. Je kunt de blaadjes rucola bovenop bijvoorbeeld aanvullen of vervangen door gesnipperde basilicum.

Kan ik ook een vegetarische variant maken?

Dat zou moeten kunnen. Ik maakte al eens eerder een bieten carpaccio. Dat smaakt heel anders, maar is ook erg lekker. Je kunt het recept voor de bieten carpaccio als basis voor het beleg op de crostini gebruiken.

Kan ik de hapjes voorbereiden?

Alle onderdelen kun je voorbereiden en los van elkaar bewaren (zie ook de uitgebreide bewaartips in bovenstaand artikel). De crostini beleg je pas vlak voor het serveren met de carpaccio toppings.

Kan ik de pesto vervangen?

Truffeltapenade of truffelmayonaise zijn erg lekkere alternatieven voor de pesto in dit recept.

Carpaccio crostini

Het Borrelhapjes Bakboek

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Carpaccio crostini recept

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Carpaccio costini recept

De ideale combinatie tussen het geliefde voorgerecht carpaccio en de knapperige Italiaanse toastjes.
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Crostini

  • 1 klein stokbrood
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Carpaccio beleg

  • 100 gram pesto
  • 8 plakken carpaccio 120 gram
  • 50 gram pijnboompitten geroosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Snijd het stokbrood in dunne sneetjes van max. 1 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes hierop.
  • Smeer de sneetjes aan beide kanten in met de olie. Strooi grof zeezout over de crostini. Bak in 10 minuten in de oven op 180°C (onder- bovenwarmte) goudbruin.
  • Als de crostini zijn afgekoeld, kun je ze als volgt beleggen. Smeer een beetje pesto op elk toastje, daarop wat carpaccio en top af met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en wat rucola.
  • Je carpaccio crostini zijn klaar om te serveren, eetsmakelijk!
Bewaren

Na het bakken kun je de crostini maximaal een week in een luchtdichte koelkastdoos buiten de koeling bewaren. Eenmaal belegd moeten de crostini direct opgegeten worden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept