Gek op carpaccio als gerecht, maar eet je het liefst borrelhapjes? Dan zijn deze carpaccio crostini echt wat voor jou. Een knapperig toastje met daarop je favoriete voorgerecht.
Crostini met carpaccio maken
De basis voor dit lekkere borrelhapje is mijn recept voor crostini. In sommige supermarkten of culinaire speciaalzaken kun je ze kant-en-klaar kopen, maar het kost weinig tijd en moeite om ze zelf te maken. Je belegt deze crostini met de hoofdingrediënten van een carpaccio voorgerecht: dun gesneden carpaccio, pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola. Zo makkelijk is het en ze zijn gegarandeerd een hit!
Wat zijn crostini?
Crostini zijn Italiaanse toastjes, die worden gemaakt van dun gesneden stokbrood. Met wat olijfolie transformeren ze in de oven tot heerlijk knapperige toastjes. Voorzien van uiteenlopend hartig beleg worden ze ingezet als klein hapje bij de lunch of borrel. Misschien doet dit je denken aan bruschetta, die gemaakt worden van grover brood en in dikkere plakken worden gesneden.
BAKTIP: De gesneden plakjes stokbrood smeer je in met wat olijfolie, zodat ze lekker knapperig bakken in de oven. Hiervoor gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.