Het is weer woensdag ijsjesdag en dat vieren we met een bak vol Bastogne kaneelijs. Het is absoluut niet moeilijk om dit ijs te maken en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel moet je even wachten terwijl het ijs in de vriezer ijs is aan het worden. Maar dan heb je voor weinig moeite wel een bak zelfgemaakte ijs. Een Bastogne bodem doet het altijd goed in een cheesecake, dus leek het mij ook erg lekker om er ijs van te maken. Lekker is het zeker. Kaneel en Bastogne doen het sowieso goed bij desserts en daarom verklap ik alvast dat dit ijs nodig is voor het bbq-toetje dat zaterdag op het blog komt. Mijn tip om alvast een bak te vullen met dit ijs, zodat je helemaal klaar bent om ook dit weekend weer een heerlijk toetje op tafel te zetten.
BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren.
Ohjee dit klinkt echt veeeeel te lekker 😀
Is het echt zo makkelijk?! Lijkt me heerlijk, kan niet wachten om het te gaan maken! Dank je wel!
Oehh, dat klinkt wel heel lekker. Ga het snel een keer proberen! Moet je het niet roeren tussentijds?
Wouw, ziet er heerlijk uit. Ik ben een beetje verslaafd aan ijs in alle smaken,dus deze staat bovenaan op mijn te maken lijstje.
Dank u wel voor het recept
Hoe lang kun je dit bewaren?
Een maand in de vriezer zou ik aanhouden.
Wat een leuk idee, klinkt zalig!
Hoe wordt het ijs zoet? Of moet je suiker door de slagroom kloppen?
De gecondenseerde melk is zoet 🙂
Kan je hier ook houdbare slagroom voor gebruiken????
Ik heb er geen ervaring mee, maar denk dat dat wel moet lukken.
Is het bij dit ijs niet nodig om te ‘draaien’ voor de ijskristallen (zoals bijvoorbeeld bij het maken van ijs in een ijsmachine)?
Nee, dat is bij dit recept niet nodig.
ik heb het gemaakt tijdens de warme dagen. Heerlijk ;). ik heb zelf geen ijsmachine dus dan is dit echt super handig! Bedankt voor het lekkere recept. Ik ga het deze zomer zeker vaker maken. het ijs was bij mij heel erg hard toen ik het uit de vriezer haalde. het scheppen ging erg lastig. Hoe zou dat komen?
Ik dek zelf het ijs altijd even af in de vriezer, dat scheelt al. Maar verder gewoon even laten staan voordat je gaat scheppen, zoals je bij een bak ijs uit de winkel ook doet.
Dit is werkelijk een top recept! Heeeeeerlijk en zo makkelijk!!
Simpel om te maken. Maar mega lekker.
ik heb het nu al voor de 3e keer gemaakt het is zo lekker en zo simpel.
Dit recept ga ik met dit warme weer denk ik maar eens uittesten. Het lijkt me namelijk heel erg lekker!!
Maar maakt het uit wat voor bak je gebruikt? Kan dat gewoon tupperware zijn?
Hoe groot was de bak waar u het in heeft bewaard? Dan weet ik direct welke bakjes van mij te klein zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.
Als de bak maar geschikt is voor de vriezer. Formaat dat Lian gebruikte weet ik zo even niet, maar je kunt het vergelijken met een 25cm cakevorm (daar doe ik het zelf vaak in 😉 ).
Dit was heerlijk, de familie heeft goed gesmuld 🙂
Heb het ook met een ander recept gecombineerd en deze zou ik zeker adviseren om ook eens te proberen; appeltaartijs!!
Heb je appel crumble (1/3 recept en deel van suiker vervangen door zelfgemaakte vanillesuiker) gecombineerd met dit basisrecept (dus zonder de bastogne) en daarbij vanillearoma, citroensap en kaneel toegevoegd aan het roommengsel. Helft van het appelcrumble recept erdoorheen en de andere helft erbovenop.
Kan dit ook met het ijsmachine gemaakt worden?
Kan het ook gemaakt worden met verse volle melk?
nee, dat is echt een heel ander product dan gecondenseerde melk.
Is het ook mogelijk om dit recept wel met een ijsmachine te maken? Moet ik dan de slagroom alsnog van tevoren kloppen of niet?
Heb ik zelf geen ervaring mee, het is dan ook niet nodig voor dit recept.
Ik heb dit ijs vanmiddag gemaakt en het is echt te lekker !
Wat leuk, geniet ervan!
Bedankt voor alweer een fantastisch recept! Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al geïnspireerd ben door je blog 🙂 Elke keer weer een succes!
Voor een etentje ga ik dit recept combineren met je pompoentaart-recept (https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-pie-pompoentaart/). Ik vraag me wel af of de bastogne in het ijs knapperig blijft, en daardoor net een beetje crunch geeft aan het dessert als geheel. Wordt het niet zompig als het niet snel genoeg bevriest?
Wat een lief bericht, thanks. De echte crunch gaat er wel vanaf, maar er zit zo’n heerlijke chewy bite in.
Ziet er heerlijk uit! Heb je nog een tip om dit met een ander recept te combineren i.p.v. met banaan als ingredient?
Welke slagroom gebruiken jullie ?
Reguliere slagroom uit de supermarkt, geen specifiek merk.
Voor het eerst zelf ijs gemaakt met dit recept. Heerlijk! En zo makkelijk. Ik wist niet dat dit kon zonder ijsmachine 🙂 Ik ga vaker ijs maken! Bedankt voor dit fijne recept!
Hallo Laura
Wat een superlekker recept lijkt dit! Ik kreeg het net doorgestuurd van een collega.
We proberen echt zoveel mogelijk vegan te eten. Daarom vroeg ik me af of je toevallig de veganversie van dit recept hebt 🙂
Alvast bedankt!
Groetjes
Sofie
Helaas nog niet!