Bastogne kaneelijs

2 augustus 2017
76

Door Lian – Het is weer woensdag ijsjesdag en dat vieren we met een bak vol Bastogne kaneelijs. Het is absoluut niet moeilijk om dit ijs te maken en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel moet je even wachten terwijl het ijs in de vriezer ijs is aan het worden. Maar dan heb je voor weinig moeite wel een bak zelfgemaakte ijs. Een Bastogne bodem doet het altijd goed in een cheesecake, dus leek het mij ook erg lekker om er ijs van te maken. Lekker is het zeker. Kaneel en Bastogne doen het sowieso goed bij desserts en daarom verklap ik alvast dat dit ijs nodig is voor het bbq-toetje dat zaterdag op het blog komt. Mijn tip om alvast een bak te vullen met dit ijs, zodat je helemaal klaar bent om ook dit weekend weer een heerlijk toetje op tafel te zetten. 

Bastogne kaneelijs

Kaneel en Bastogne is een hele lekkere combinatie. Daarom is dit Bastogne kaneelijs zo ontzettend lekker!
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 el kaneel
  • 5 Bastognekoeken (of meer)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en het kaneel aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de Bastognekoeken over het mengsel en spatel deze rustig door het ijsmengsel heen.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Zo simpel is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Tips

Houd het blog zaterdag in de gaten voor het toetje waarbij dit heerlijke Bastogne kaneelijs een hoofdrol speelt en als je niet kunt wachten combineer dan dit ijs met een bananenpakketje. Ook erg lekker!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

35 reacties

  1. Curly Creative schreef:

    Ohjee dit klinkt echt veeeeel te lekker 😀

  2. Linda schreef:

    Is het echt zo makkelijk?! Lijkt me heerlijk, kan niet wachten om het te gaan maken! Dank je wel!

  3. Cornelieke schreef:

    Oehh, dat klinkt wel heel lekker. Ga het snel een keer proberen! Moet je het niet roeren tussentijds?

  4. Rita schreef:

    Wouw, ziet er heerlijk uit. Ik ben een beetje verslaafd aan ijs in alle smaken,dus deze staat bovenaan op mijn te maken lijstje.
    Dank u wel voor het recept

  5. José schreef:

    Hoe lang kun je dit bewaren?

    1. Lian van Rens schreef:

      Een maand in de vriezer zou ik aanhouden.

  6. Trudy schreef:

    Wat een leuk idee, klinkt zalig!

  7. Suus schreef:

    Hoe wordt het ijs zoet? Of moet je suiker door de slagroom kloppen?

    1. Laura Kieft schreef:

      De gecondenseerde melk is zoet 🙂

  8. Els schreef:

    Kan je hier ook houdbare slagroom voor gebruiken????

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, maar denk dat dat wel moet lukken.

  9. Stephan schreef:

    Is het bij dit ijs niet nodig om te ‘draaien’ voor de ijskristallen (zoals bijvoorbeeld bij het maken van ijs in een ijsmachine)?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dat is bij dit recept niet nodig.

  10. Evanne schreef:

    ik heb het gemaakt tijdens de warme dagen. Heerlijk ;). ik heb zelf geen ijsmachine dus dan is dit echt super handig! Bedankt voor het lekkere recept. Ik ga het deze zomer zeker vaker maken. het ijs was bij mij heel erg hard toen ik het uit de vriezer haalde. het scheppen ging erg lastig. Hoe zou dat komen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik dek zelf het ijs altijd even af in de vriezer, dat scheelt al. Maar verder gewoon even laten staan voordat je gaat scheppen, zoals je bij een bak ijs uit de winkel ook doet.

  11. Nina schreef:

    Dit is werkelijk een top recept! Heeeeeerlijk en zo makkelijk!!

  12. Mirjam schreef:

    Simpel om te maken. Maar mega lekker.

  13. Yolande schreef:

    ik heb het nu al voor de 3e keer gemaakt het is zo lekker en zo simpel.

  14. Jenske schreef:

    Dit recept ga ik met dit warme weer denk ik maar eens uittesten. Het lijkt me namelijk heel erg lekker!!

    Maar maakt het uit wat voor bak je gebruikt? Kan dat gewoon tupperware zijn?
    Hoe groot was de bak waar u het in heeft bewaard? Dan weet ik direct welke bakjes van mij te klein zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    1. Laura Kieft schreef:

      Als de bak maar geschikt is voor de vriezer. Formaat dat Lian gebruikte weet ik zo even niet, maar je kunt het vergelijken met een 25cm cakevorm (daar doe ik het zelf vaak in 😉 ).

  15. Dimfy schreef:

    Dit was heerlijk, de familie heeft goed gesmuld 🙂
    Heb het ook met een ander recept gecombineerd en deze zou ik zeker adviseren om ook eens te proberen; appeltaartijs!!
    Heb je appel crumble (1/3 recept en deel van suiker vervangen door zelfgemaakte vanillesuiker) gecombineerd met dit basisrecept (dus zonder de bastogne) en daarbij vanillearoma, citroensap en kaneel toegevoegd aan het roommengsel. Helft van het appelcrumble recept erdoorheen en de andere helft erbovenop.

  16. Rob schreef:

    Kan dit ook met het ijsmachine gemaakt worden?

  17. Jacobien schreef:

    Kan het ook gemaakt worden met verse volle melk?

    1. Laura Kieft schreef:

      nee, dat is echt een heel ander product dan gecondenseerde melk.

  18. Naomi schreef:

    Is het ook mogelijk om dit recept wel met een ijsmachine te maken? Moet ik dan de slagroom alsnog van tevoren kloppen of niet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik zelf geen ervaring mee, het is dan ook niet nodig voor dit recept.

  19. Eveline schreef:

    Ik heb dit ijs vanmiddag gemaakt en het is echt te lekker !

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk, geniet ervan!

  20. Saskia schreef:

    Bedankt voor alweer een fantastisch recept! Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al geïnspireerd ben door je blog 🙂 Elke keer weer een succes!
    Voor een etentje ga ik dit recept combineren met je pompoentaart-recept (https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-pie-pompoentaart/). Ik vraag me wel af of de bastogne in het ijs knapperig blijft, en daardoor net een beetje crunch geeft aan het dessert als geheel. Wordt het niet zompig als het niet snel genoeg bevriest?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een lief bericht, thanks. De echte crunch gaat er wel vanaf, maar er zit zo’n heerlijke chewy bite in.

  21. Jessie schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Heb je nog een tip om dit met een ander recept te combineren i.p.v. met banaan als ingredient?

  22. Laura schreef:

    Welke slagroom gebruiken jullie ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Reguliere slagroom uit de supermarkt, geen specifiek merk.

  23. Lien schreef:

    Voor het eerst zelf ijs gemaakt met dit recept. Heerlijk! En zo makkelijk. Ik wist niet dat dit kon zonder ijsmachine 🙂 Ik ga vaker ijs maken! Bedankt voor dit fijne recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *