Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs
Een erg eenvoudig maar o zo lekker bbq toetje: gegrilde perzik met karamel en kaneelijs. Met een goede voorbereiding staat dit toetje al binnen 5 minuten op tafel.
Porties: 4 personen
- 2 perziken
- 2-3 el kaneelsuiker (of 2-3 el suiker met 1-2 tl kaneel)
- Bastogne kaneelijs (volgens recept)
- karamelsaus (volgens recept)
- Bastogne koeken
Bereid minstens een dag van te voren de karamelsaus en het kaneelijs volgens recept.
Snijd de perziken doormidden en haal middels een draaiende beweging uit elkaar, zodat je twee helften hebt. Verwijder de pit. Doe de kaneelsuiker in een kommetje en doe de perzikhelften hierin. Schud door elkaar totdat de perziken bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker.
Zorg voor een hete barbecue of grillpan en grill de perziken 1-2 minuten per kant. De perziken zullen karameliseren en die mooie grillstrepen krijgen.
Doe een bolletje ijs op iedere warme perzikhelft, giet hier de karamel overheen en garneer met wat verkruimelde Bastognekoeken.