Pesto roomkaas tomaatjes

Gepost: 15 december 2015 Laatst bewerkt: 21 augustus 2023

pesto roomkaas tomaatjes 1a

Ik houd altijd wel van de snelle en makkelijke hapjes om te maken. Of het nou voor Kerst of een verjaardag is, je hebt het vaak al druk genoeg met de voorbereidingen. De verleiding om gewoon een schaaltje met tomaatjes op tafel te zetten is misschien groot, maar ik vind het zelf dan wel weer zo leuk om het toch net even wat leuker en lekkerder te maken. Ik besloot de tomaatjes te vullen met roomkaas die ik op smaak bracht met groene pesto. Een heerlijke combinatie kan ik je vertellen.

BAKTIP: Voor het vullen en spuiten van toeven gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest.

pesto roomkaas tomaatjes 2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Pesto roomkaas tomaatjes

Deze pesto roomkaas tomaatjes zien er heerlijk uit én ze zijn ook nog eens binnen no time gemaakt. Ideaal voor een feestje of bij de borrel.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

Extra nodig

  • spuitzak
  • kartelvormig spuitmondje

Instructies

  • Om de tomaatjes netjes rechtop te laten staan, snij je van de ene kant een heel klein stukje af. Van de andere kant snij je een iets groter stukje af, hier komt straks de vulling in.
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaatjes en zet ze op een bord. In een kommetje meng je de roomkaas en pesto door elkaar. Proef even of je de smaak goed vind, voeg eventueel wat meer pesto toe als je dit lekker vindt.
  • Schep de roomkaas vulling in een spuitzak en vul de tomaatjes met de roomkaas pesto vulling.
Bewaren

Zo simpel is het. Bewaar de pesto roomkaas tomaatjes in de koelkast tot je ze serveert, je kunt ze prima een dag van tevoren maken. Dek ze dan wel even af in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Ellen schreef:

    Ik maak ook altijd kleine tomaatjes, maar deze vulling lijkt me héérlijk! Die moet ik ook eens uitproberen!

  2. Margot schreef:

    Dat lijkt me zeker een goede combinatie en het ziet er leuk uit ook!

  3. Lianne schreef:

    Veel leuker als gewoon tomaatjes op tafel zetten! Dit ziet er echt verlokkelijk uit.

  4. bettine schreef:

    Oh jeetje Laura wat ben jij creatief zeg! het is zo eenvoudig maar oh zo leuk!

  5. Manou schreef:

    Welke roomkaas gebruik je?!
    Ziet er zo leuk uit!!

    1. Laura schreef:

      Voor recepten gebruik ik eigenlijk altijd philadelphia, die is wat steviger dan huismerken (die worden gauw waterig zodra je het uitsmeert etc.)

  6. Laura schreef:

    Het zag er leuk uit maar ik vond de vulling niet zo heel spannend.
    Maar het idee is leuk, dus misschien dat ik het nog eens met een andere vulling probeer.
    Dankjewel. Groetjes Laura

    1. Lian van Rens schreef:

      Jammer! Maar misschien dat een andere smaak vulling je beter bevalt.

  7. lisette schreef:

    Kan ik deze al de al de avond vantevoren maken en vullen?
    En ook gevulde komkommers?
    Dit ivm de planning/tijd smorgens bij een communie 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat is mogelijk.

  8. Dana schreef:

    Welke roomkaas gebruik je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat maakt in principe niet zoveel uit, welk merk jij fijn vindt.

  9. Anouk schreef:

    Lekker? Ja! Leuk? Ja! Maar snel en makkelijk? Ik ben 3 kwartier aan t klooien geweest om de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen. Ook bleek het erg lastig om een dun plakje voor de onderkant te snijden. Heb best wat kook ervaring maar dit was echt een gepruts 🙁 ik denk dat ik volgende keer Tasty Tom tomaatjes neem (die zijn net wat groter dan een cherrytomaat) en dan door midden snij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept