Pesto-roomkaas bladerdeeg spiralen

9 augustus 2022
Pesto-roomkaas bladerdeeg spiralen
38

Het was alweer veel te lang geleden dat ik hartige hapjes met bladerdeeg had gemaakt, dus ik kocht twee rollen bladerdeeg en ging aan de slag. Ik maakte twee verschillende borrelhapjes, onder andere deze pesto-roomkaas bladerdeeg spiralen. Ontzettend eenvoudig, maar zeker niet minder lekker.

Voor dit recept heb je eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig: bladerdeeg, roomkaas en pesto. Ik breidde dat nog uit met een eitje voor een goudbruine kleur en gedroogde kruiden ter decoratie, maar die laatste twee zou je ook achterwege kunnen laten.

Bladerdeeg spiralen zijn hier altijd favoriet als ik bladerdeeghapjes maak. Op een hele eenvoudige manier laat je een borrelhapje er toch heel erg leuk uitzien. Twisters zijn ook een vorm die ik graag maak. Deze bladerdeeg twisters met kruidenkaas en parmaham waren bijvoorbeeld heerlijk. Je kunt trouwens ook andere soorten deeg gebruiken voor twisters, deze pizza twisters waren bij iedereen favoriet.

Dol op borrelhapjes?

Dan is Het Borrelhapjes Bakboek perfect voor jou! In dit boek vind je ruim 150 recepten voor de borrel. Hapjes met en zonder oven, allerlei sauzen en dips en uiteraard ook nog meer bladerdeeghapjes.

Koop Het Borrelhapjes Bakboek

Afbeelding

Zelf een borrel organiseren

Ik heb al heel wat borrels georganiseerd, groot en klein. En dan maak ik altijd zelf mijn borrelhapjes. Klinkt ingewikkeld en tijdrovend? Nee hoor! Ik houd namelijk van borrelhapjes die je snel en makkelijk kunt maken.

Het is ook handig als je niet alle borrelhapjes in een oven maakt, terwijl er iets in de oven staat kun je dan een ander hapje afronden zonder dat je uren moet wachten tot alles in de oven is geweest.

Borrelhapjes zonder oven

Over lekkere hapjes zonder oven gesproken, ik zal een paar van mijn favorieten op een rij zetten voor je. Deze kun je allemaal in een (frituur)pan maken. Vergeet voor een borrel ook de sauzen en dips niet, die maak je bijna ook allemaal zonder oven.

Deze borrelhapjes kun je allemaal maken op het moment dat je pesto-roomkaas bladerdeeg spiralen in de oven staan. Of nouja, niet letterlijk allemaal natuurlijk. Dat zou wel heel knap zijn in 15 minuten 😉 .

Veel gestelde vragen over bladerdeeghapjes

Welk soort bladerdeeg moet ik gebruiken?

Ik gebruik vaak een rol vers bladerdeeg. Lekker makkelijk en bovendien erg lekker. Wanneer ik meer tijd heb, vind ik het ook leuk om mijn basisrecept voor bladerdeeg te maken. Heb je de vierkante plakjes uit de vriezer in huis? Ook die kun je gebruiken, voor dit recept is het wel handig om dan 6 plakjes aan elkaar te maken (2×3).

Mijn bladerdeeghapjes worden zacht, hoe kan dat?

Niets aan de hand, alle bladerdeeghapjes die je zelf maakt worden zachter. Je kunt ze wel weer knapperig maken door ze weer even op te warmen in de oven. Al mijn tips over het bewaren van bladerdeeghapjes lees je hier.

Welke roomkaas moet ik gebruiken?

Voor deze bladerdeeghapjes maakt het niet zoveel uit. Zelf heb ik altijd naturel roomkaas van Philadelphia in huis. Roomkaas met een smaakje is in ieder geval niet zo handig, omdat je de roomkaas in dit recept zelf op smaak brengt.

 

Pesto-roomkaas bladerdeeg spiralen

Met slechts 5 ingrediënten zet jij deze pesto-roomkaas spiralen op tafel. Ideaal voor bij de borrel of als lekker tussendoortje.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram pesto
  • 1 ei om in te smeren
  • Ter decoratie: gedroogde basilicum

Instructies

  • Rol de rol bladerdeeg uit. In een kom roer je roomkaas en pesto goed door elkaar.
  • Smeer het vel bladerdeeg in met de pesto roomkaas. Verdeel gelijkmatig.
  • Rol het vel bladerdeeg vanaf de lange zijde op. Dit hoef je niet strak te doen, bladerdeeg rijst nog in de oven en daar heeft het wel ruimte voor nodig.
  • Met een scherp mes snijd je de rol bladerdeeg in plakjes. Leg alle spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Tijdens het snijden en verplaatsen is de kans groot dat jouw spiralen op dit moment niet meer mooi rond zijn. Vorm ze daarom met de hand nog wat bij, als je zacht drukt op de spiralen krijgen ze al snel hun vorm terug.
  • Kluts het ei in een schaaltje en smeer de randen van de bladerdeegspiralen hiermee in.
  • Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten op 220 °C of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bewaren

Buiten de koelkast in een afgesloten verpakking blijven deze bladerdeeg spiralen ongeveer 3-4 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (8 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *