Ga terug
+ glaasjes
Cheesecake met ananas
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Deze no-bake cheesecake met gegrilde ananas is een perfect bbq-toetje tijdens de warme zomerse dagen. Makkelijk te maken en heel erg lekker.
Porties: 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 100 gram gember en citroen koekjes
  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille pasta of merg van 1 vanilleboon
  • 125 ml slagroom

Topping

  • 4 ananasschijven (vers of uit blik)
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verkruimel de koekjes en verdeel deze, 2-3 tl per toetje, over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille pasta. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
  • Doe het cheesecake mengsel in een spuitzak en vul hiermee de glaasjes.
  • Zet de cheesecake glaasjes vervolgens afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
  • Leg de ananasschijven op een bord en bestrooi aan beide kanten met de kaneelsuiker. Zorg dat je grill of de barbecue heet is en grill de ananas zo’n 1-2 minuten aan beide kanten. Als de grillstrepen mooi goudbruin zijn en de ananas begint te karameliseren zijn ze goed.
  • Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en verdeel over de cheesecake glaasjes. Serveer direct, terwijl de ananas nog warm is.