Verkruimel de koekjes en verdeel deze, 2-3 tl per toetje, over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille pasta. Roer met een spatel door elkaar.
In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
Doe het cheesecake mengsel in een spuitzak en vul hiermee de glaasjes.
Zet de cheesecake glaasjes vervolgens afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
Leg de ananasschijven op een bord en bestrooi aan beide kanten met de kaneelsuiker. Zorg dat je grill of de barbecue heet is en grill de ananas zo’n 1-2 minuten aan beide kanten. Als de grillstrepen mooi goudbruin zijn en de ananas begint te karameliseren zijn ze goed.
Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en verdeel over de cheesecake glaasjes. Serveer direct, terwijl de ananas nog warm is.