Deze Caesar burrito's met kip zijn heel eenvoudig te bereiden met slechts enkele ingrediënten. Probeer deze smaakvolle hapjes zeker eens uit!
Porties: 4stuks
Ingrediënten
400gramkipdijfilet
Seasoning mix Crispy Chicken Bites(of maak je eigen krokante kipstukjes)
4grote tortilla’s
Caesar salade dressing
1zakjegeraspte mozzarella
bosjekoriander(fijngehakt)
Instructies
Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en bereid volgens de aanwijzingen van de seasoning mix. Ik gebruikte een Mexicaanse seasoning mix die ik vond in de supermarkt bij de Tex-Mex afdeling, maar je kunt ze ook zelf maken. Hiervoor volg je dit recept en voeg je de volgende kruiden toe aan de 4 el bloem: uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, gemalen komijn, peper en zout.
Als de kip klaar is begin je met het vullen en vouwen van de burrito’s. Zet de overige ingrediënten klaar, zodat je alles bij de hand hebt.
Neem een tortilla en leg 1/4 van de kipstukjes in het midden van de tortilla. Schenk hier de Caesar saladedressing overheen.
Pak een hand(je) geraspte kaas en verdeel dit over de kip met de dressing. Maak de vulling af door er wat fijngehakte koriander overheen te verdelen. Geen fan van koriander? Kies dan voor peterselie of neem een beetje salade, zoals rucola.
Vouw de tortilla dicht door eerst de onderkant over de vulling heen te vouwen en iets terug naar beneden te trekken. Duw goed aan en houd vast. Met de andere hand vouw je nu de zijkanten naar binnen toe. Rol de burrito nu verder dicht en leg de vouw naar beneden toe.
Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Grill de burrito’s nu enkele tellen aan beide kanten totdat je de grillstrepen ziet en de burrito’s heet aanvoelen aan de buitenkant. De burrito’s zijn nu klaar om opgegeten te worden.
Bewaren
Als je de burrito’s van te voren wilt maken, volg je de bereiding tot en met het vouwen en wikkel je de burrito’s in aluminiumfolie en bewaar je ze eenmaal afgekoeld in de koelkast tot je ze gaat grillen