Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Banketbakkersroom

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 november 2013
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Wist je dat banketbakkersroom heel makkelijk is om zelf te maken? Ik zal toegeven dat ik een aantal jaren geleden meestal naar een zakje poeder greep waar je alleen maar water of melk aan toe hoeft te voegen. Ook heel lekker hoor, maar toen ik de stroopwafeltaart maakte besloot ik om de banketbakkersroom gewoon helemaal zelf te maken. En wauw, wat is dat lekker zeg! Als je eenmaal zelf je banketbakkersroom hebt gemaakt zul je niet meer zo snel zo’n mix gebruiken. Naast dat het toch echt lekkerder is, is het ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken.

UPDATE: Dit recept heeft in oktober 2017 een update gekregen in de bereidingswijze, nu is de banketbakkersroom nog makkelijker te maken zonder risico op klontjes. Reacties van voor die tijd hebben dus betrekking op de oude bereidingswijze.

Recept afdrukken

Banketbakkersroom

Een heerlijk recept voor banketbakkersroom dat eenvoudig te maken is. Ik deel ook recepten waar je de room voor kunt gebruiken, succes verzekerd!
Porties: 450 gram

Ingrediënten

  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk

Instructies

  • Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
  • In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken (belletjes aan de rand van de pan) draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.
  • Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.
  • Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op de banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.

Bewaren: Banketbakkersroom bewaar je in de koelkast, daar blijft het afgedekt 4-5 dagen goed. Je kunt het ook invriezen, in een luchtdicht bakje kun je het tot 3 maanden bewaren.

Verwerken: Roer de room even goed door als je het wilt gebruiken, dan is de room wat soepeler en makkelijker te verwerken.

Banketbakkersroom is op vele verschillende manieren te gebruiken. In de stroopwafeltaart uiteraard, maar voor berlinerbollen, tompoucen en vruchtentaarten is deze banketbakkersroom ook perfect. Hier een paar voorbeelden van recepten waarin ik banketbakkersroom gebruikte:

  • stroopwafeltaart
  • biscuitrol met aardbeien
  • fruit tartelettes

Je kunt ook eenvoudig Zwitserse room maken van de banketbakkersroom door er opgeklopte slagroom aan toe te voegen. Zie hier het recept van de Zwitserse room met heerlijke tips voor de verwerking.

Tip: Er staat ook een recept voor makkelijke banketbakkersroom online op basis van custardpoeder, ook heel erg lekker!

Vorige post

Volgende post

Caramel Shortcake
Review Wilton Color Cups + winactie

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 253

  1. J. says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat lijkt dat makkelijk zeg.
    Ga ik zéker een keer proberen.
    Hoe lang kun je dat in de koelkast bewaren?
    Kun je het ook invriezen?
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kan het een paar dagen in de koelkast bewaren, wel goed afsluiten. Invriezen durf ik je niet te zeggen, dat heb ik nog niet geprobeerd. Op internet lees ik soms dat het kan (na ontdooien opkloppen) en soms dat het niet kan.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Susanne says:
        5 jaar geleden

        Laura een vraagje… Hoe lang moet de banketbakkersroom opstijven… Was voor mij ook niet duidelijk Ik heb na even wat opstijven de slagroom toegevoegd en daarna weer in de koelkast gezet.. Staat hij na 1 uur nog

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          De room zelf laat ik wel een paar uur staan. Gewoon tot hij helemaal is afgekoeld. Hoe lang dat duurt hangt af van hoe warm de ruimte is.

          Beantwoorden
      • Afke says:
        9 maanden geleden

        Vandaag ingevroren banketbakkersroom volgens dit recept ontdooit en gebruikt, maar het is geen aanrader. Het is volgens mij geschift waardoor een heldere vloeistof is ontstaan en vrij droge, maar nog wel eetbare room. Opkloppen hiervan hielp niet echt. Ik doe het niet weer… Zonde van het werk van een mooie verjaardagstaart!

        Beantwoorden
        • Marian says:
          7 maanden geleden

          Dat vocht komt door het invriezen
          Na ontdooien en voor het doorvoeren heel even verwarmen in de magnetron…doe zelf meestal tussen de 20 en 30 sec max…zodat het lauwwarm is. Dan kort met de mixer erdoor en het is weer mooi glad en smaakt naar vers
          Succes

          Beantwoorden
  2. Erica Monkelbaan says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Fijn dat je dit probeert. Ik hou namelijk helemaal niet van al die mixen. Het wordt nog lekkerder als je zelf vanille extract maakt. Het is heel eenvoudig, neem een schoon flesje, doe hier ca. 200 ml. wodka in en een stuk of vijf open gesneden vanille peulen. Laat dit een aantal weken staan en schud regelmatig. Dan krijg je echt een super lekker extract. De wodka kan je zo nu en dan wat aanvullen, net zo lang tot dat je denk dat de peulen geen smaak meer afgeven. Ook goed bruikbaar in een heleboel baksels!!

    Groetjes van Erica

    Beantwoorden
    • Siepie says:
      7 jaar geleden

      Erica ook jij bedankt voor deze tip. Wordt hier helemaal blij van

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat wil ik ook nog eens doen! Lijkt me ook leuk om te maken 🙂

      Beantwoorden
    • Suzanne says:
      7 jaar geleden

      Ik maak ook extract zelf, maar dan met brandewijn en een paar in stukjes gesneden vanillestokjes.

      Geleerd van mijn oma (geb. 1895), dus al een beproefde methode!

      Beantwoorden
  3. Siepie says:
    7 jaar geleden

    Ik maak al jaren zelf mijn banketbakkersroom en dan door de Botercreme om op te spuiten in een taart of als topping voor cupcakes. Ik heb mij nooit gerealiseerd om er slagroom door te doen om een stevigere room te krijgen. Dank je wel voor de tip.

    Beantwoorden
    • cristel says:
      4 jaar geleden

      hoi, deze reactie is wel al enkele jaren oud zie ik maar waag toch nog te vragen, hoe is verhouding bbr met botercreme..??? ook 1/1?

      Beantwoorden
  4. Jacky says:
    7 jaar geleden

    Gisteren weer eens gemaakt voor de koffiebroodjes. Heerlijk!

    Beantwoorden
  5. Diede says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk! Nooit over nagedacht om het zelf te maken, maar zo moeilijk is het dus niet! Als ik weer eens een taartje ga maken, ga ik dit zeker gebruiken. Lekker!

    Beantwoorden
  6. Ineke says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik grijp altijd naar het dr. Oetker zakje, maar zelf maken is ook helemaal niet zo moeilijk als ik je blog zo lees. Dat ga ik zeker eens uit proberen!
    Dankjewel.

    p.s. je site ziet er mooi uit en wat maak je mooie dingen!!

    Beantwoorden
  7. Ingeborg says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk recept en zo goed uitgelegd dat ie niet kan mislukken (wat mij met andere recepten wel gebeurde)!

    Beantwoorden
  8. conny says:
    7 jaar geleden

    Vandaag ga ik het eens proberen te maken.
    Kan je het ook invriezen? En dan later gebruiken om iets te vullen ?

    Beantwoorden
  9. Maria says:
    7 jaar geleden

    Dit is een heel oud recept. Ik heb het vroeger van mijnvader geleerd die banketbakker was.
    De room word nog lekkerder als je geen vanillesuiker gebruikt maar een vers vanillestokje. Opensnijden, zaadjes eruit schrapen en in de melk doen samen met de 2 halve stokjes. Melk dan langzaam aan de kook brengen.
    Klontjes voorkom je door de bloem even goed te zeven voor je het bij de eidooiers en de suiker doet ,even krachtig roeren.

    Wat ook heeeel lekker is om die opgeklopte slagroom (iets gezoet) door de koude banket bakkers room te spatelen met 50 á 75 gram gesmolten chocolade (puur).
    Je krijgt dan een heerlijke luchtige chocoladeroom

    Beantwoorden
  10. Bé Tweeter says:
    7 jaar geleden

    Lekker! Voor Zwitserse room is de verhouding echter 1:2 (slagroom op banketbakkersroom)

    Beantwoorden
  11. Hannie says:
    7 jaar geleden

    Hallo, Wat ikan de oorzaak zijn dat mijn banketbakkersroom wat aan de slappe kant is?
    Volg precies het recept.
    Groetjes Hannie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Hannie,
      Heb je de room lang genoeg laten rusten? Ik laat het vaak een hele nacht (of langer) in de koelkast staan. Het kan ook zijn dat je het pannetje al te snel van het vuur hebt gehaald waardoor het nog niet genoeg in heeft kunnen dikken.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  12. sietske says:
    7 jaar geleden

    Hallo, ik wil zelf een taart gaan maken met vulling, maar wat is steviger ; botercreme of banketbakkkers room? Groetjes sietske

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Botercrème is steviger en kun je zelf eenvoudig nog steviger maken door in verhouding meer boter toe te voegen. Dit recept voor botercrème kun je goed gebruikten als taartenvulling: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/

      Beantwoorden
  13. sietske says:
    7 jaar geleden

    Dankje wel! Ik ga het proberen! Groetjes

    Beantwoorden
  14. Melissa says:
    7 jaar geleden

    Het is helemaal niet zo makkelijk als dat er staat krijg alleen maar klontjes 🙁 Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      dan kun je het best nog een beetje extra melk bij het ei-bloem mengsel toevoegen. Dit mengsel moet glad zijn, als je hier al klontjes hebt zitten die ook in de banketbakkersroom.

      Beantwoorden
      • Klaas Eenkhoorn says:
        6 jaar geleden

        Beste Laura,
        Als je eerst de suiker met de dooiers mengt en dan pas de bloem er bij doet heb je veel minder last van klonters in de room.
        De suiker/ei combinatie wordt wat dunner waardoor de bloem er gemakkelijker door gaat.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Bedankt voor de tip, ik ga het eens proberen de volgende keer 🙂

          Beantwoorden
  15. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Bianca Jansen voegt in 24kitchen gelatine aan de banketbakkersroom toe… Wie weet helpt het. Ik ga morgen met je “makkelijke” roomrecept maken, met een blaadje gelatine… Eens kijken hoe dat gaat.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Voor de makkelijke zou ik geen gelatine toevoegen, deze wordt uit zichzelf echt al heel stevig. Als je hem maar lang genoeg door laat koken. Ik denk dat je meer richting pudding gaat als je ook nog gelatine toevoegt.

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        7 jaar geleden

        De creme swiss was echt heerlijk. Maar had de slagroom niet stijf genoeg geklopt en de room was idd pudding… Dus lekker op smaak, maar de volgende keer nog beter je aanwijzingen opvolgen 🙂

        Beantwoorden
  16. Isa says:
    7 jaar geleden

    Hoi,
    ik was een stroopwafeltaart aan het maken maar bij het ei-meel mengsel was het 1 groot brok, later werd het geen geheel meer en moest ik het weggooien. Toen kwam ik bij je artikel en nu lukte het wel! Super bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat goed dat het nu wel gelukt is! en eetsmakelijk 😉

      Beantwoorden
  17. Rick says:
    7 jaar geleden

    Inmiddels ook gemaakt.
    Het is echter best wel stevige room.
    Smaak is wel goed maar de room is gewoon te “hard”.
    Kun je dit verhelpen door minder bloem te gebruiken? Of meer melk?
    De kleur komt bij mij ook niet in de buurt van de banketbakkers room welke de echte bakker heeft. Of gebruikt die alles uit een zakje? Ik ken bakkers die dat doen namelijk…

    Beantwoorden
  18. Jadranka says:
    7 jaar geleden

    Als je het nog lekkerder wilt maken en helemaal verse natuurlijke producten wilt gebruiken, kun je i.p.v. het zakje vanillesuiker ook echte vanille erin doen. Snijdt 1 vanillestokje over de lengte door. Schraap het vanille-merg eruit en doe dit met de vanillepeul bij de melk die je aan de kook brengt. Als de melk kookt, haal je de peul eruit. Daarna voeg je een beetje hete melk toe aan het bloem-ei-mengsel. Goed roeren tot het glad is. Voeg dit papje dan terug bij de rest van de hete melk en blijf continu roeren. Even laten doorkoken en klaar.

    Beantwoorden
  19. Marloes says:
    7 jaar geleden

    Hoeveel room heb je als je dit recept maakt? Is dit voldoende voor één aardbeientaart met bladerdeegbodem te vullen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het ligt natuurlijk een beetje aan de grote van de taart, maar met één recept kun je de gemiddelde maten taart prima vullen.

      Beantwoorden
  20. Jadranka says:
    7 jaar geleden

    Deze hoeveelheid lijkt mij genoeg om de bladerdeegbodem mee te bedekken. Tot 24 cm doorsnee in elk geval.
    Succes.

    Beantwoorden
  21. Els says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Dank voor het delen van dit recept.
    De room is goed gelukt, als wordt deze wel behoorlijk stevig. Flink opkloppen na het afkoelen kan helpen.
    Invriezen gaat met dit recept ook goed. Na het ontdooien wel weer even opkloppen voor wat luchtigheid.
    Wel vond ik het erg zoet met zoveel vanillesuiker. Daarvan nu maar 1 zakje gebruikt (ipv 2). Met echte vanille ga ik ook nog eens proberen.

    Beantwoorden
  22. Chantal says:
    7 jaar geleden

    Wat moet je met het overgebleven deel van de ei dus niet de eidooiers maar dat andere?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze heb je niet nodig in dit recept. Je zou er bijvoorbeeld meringues/schuimpjes mee kunnen maken. In deze recepten heb je de dooiers niet nodig.

      Beantwoorden
      • Afke says:
        9 maanden geleden

        Vandaag ingevroren banketbakkersroom volgens dit recept ontdooit en gebruikt, maar het is geen aanrader. Het is volgens mij geschift waardoor een heldere vloeistof is ontstaan en vrij droge, maar nog wel eetbare room. Opkloppen hiervan hielp niet echt. Ik doe het niet weer… Zonde van het werk van een mooie verjaardagstaart!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Wat vervelend zeg! Bij mij gaat het altijd goed. Ik ontdooi het in de koelkast trouwens.

          Beantwoorden
  23. Megan says:
    7 jaar geleden

    Ik heb het net gemaakt en het ziet er echt niet zo uit kan het zo zijn door dat ik zelfrijzende bakmeel heb gebruikt? Het smaakt heel vies en alle klonten zitten er nog in.

    Alvast bedankt Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je hoort bloem te gebruiken, geen zelfrijzend bakmeel. kan heel goed dat het daardoor mis is gegaan. Hier zitten immers rijsmiddelen in die je niet nodig hebt.

      Beantwoorden
  24. Rosanne says:
    7 jaar geleden

    Hoii! Ik ben een paar weken geleden je website tegengekomen en zie steeds weer iets anders leuks (en lekkers) langskomen. Er staan al wat dingen op mijn lijstje om uit te proberen!
    Heb je misschien ook een lekker recept voor Appelkruimeltaart met banketbakkersroom?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      nee, daar hen ik nog geen recept voor online staan helaas.

      Beantwoorden
  25. Marijke says:
    7 jaar geleden

    Hoi! Ik had even een vraagje.. Wanneer moet je de slagroom toevoegen, vóór dat de room in de schaal gaat en in de koelkast wordt gezet, of erna?

    Verder echt een super leuke website!! 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als je Zwitserse room wilt maken voeg je dit pas toe nadat het helemaal is afgekoeld.

      Beantwoorden
  26. Joke de Vries Fotografie says:
    6 jaar geleden

    Heb de banketbakkersroom nu voor de tweede keer gemaakt. Eergisteren een proefportie, op basis van 1 eidooier (die had ik toevallig nog over). Die heb ik verwerkt in een appelvlaai en dat was al fantastisch. Nu staat er een volledige portie in de koelkast. Morgen aardbeien vlaai maken met deze banketbakkersroom/zwitserse room…dat moet heerlijk worden!!! Even afscheid nemen van de ‘zomerkoninkjes’. Goeie smoes toch om een taart te maken 😉

    Beantwoorden
  27. Lydia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, weet je hoeveel gram room dit wordt? Ik heb 300 gram nodig.
    Groetjes Lydia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Pfoe, dat durf ik je eigenlijk niet te zeggen.

      Beantwoorden
      • Lydia says:
        6 jaar geleden

        Hoi Laura,

        1 recept is goed voor zo’n 300 ml banketbakkersroom!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Goed om te weten, thanks! 🙂

          Beantwoorden
  28. saskia says:
    6 jaar geleden

    Hallo,

    Ik vroeg me af of je dit ook zonder suiker kan maken?
    Ik gebruik namelijk het liefst geen suiker of in elk geval zo min mogelijk.

    Beantwoorden
    • saskia says:
      6 jaar geleden

      of ipv suiker honing of agavesiroop?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Je zou het natuurlijk kunnen proberen, maar ik weet eerlijk gezegd niet of je dan het gewenste resultaat krijgt.

        Beantwoorden
      • Marit says:
        6 jaar geleden

        Je kunt altijd palm suiker of ongeraffineerde suiker gebruiken 😉

        Beantwoorden
  29. Romy says:
    6 jaar geleden

    Thanks! erg lekker!

    Beantwoorden
  30. Anja says:
    6 jaar geleden

    Hallo!
    Hoe maak ik slagroom zoals van de (hele goede) banketbakker?
    Dank

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die hebben vettere slagroom zodat de vorm beter behouden blijft wanneer je een toef spuit. Hoe ze dit precies doen of welk merk gebruiken weet ik helaas niet.

      Beantwoorden
      • Loek says:
        6 jaar geleden

        De bakker gebruikt slagroomversteviger voor het modeleren van slagroom op taarten. Zo zien de garneringen op taarten, gebak en koffie er fraaier uit. Je kunt met de slagroom met een spuit met kartelrand mooie decoratieve vormen maken. Je hebt maar een beetje poeder nodig, ongeveer 2 tot 3 gram voor 250 ml slagroom. De slagroom lukt het best als je de gewone of lang houdbare slagroom eerst een aantal uren in de koelkast koud laat worden voordat je gaat kloppen. Doe er wat slagroomversteviger (eventueel met suiker) door en klop de slagroom op. De slagroom is steviger en zal niet snel inzakken. De stevige slagroom kun je voor alle decoratiedoeleinden gebruiken.

        succes

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Bedankt voor de informatie, goed om te weten!

          Beantwoorden
          • Anja says:
            6 jaar geleden

            Het is meer de smaak en de structuur die ik zo goed vind van slagroom van de banketbakker

  31. marcel says:
    6 jaar geleden

    hoi laura,
    mss een tip om klontjes te voorkomen is.

    Meng eerst een scheutje melk met de bloem en dan de eieren en maak hier een papje van. Wanneer dit een egaal papje is geworden, voeg dan al roerende de rest van de melk toe wat nodig is

    vriendelijke groet,

    marcel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goede tip! Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  32. Marit says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,

    Super lekker recept! Wist je dat je delen van de melk kunt vervangen door bijvoorbeeld gestampte aardbeien (met keukenmachine) of andere vloeistoffen? je kunt je botercreme dan een heerlijk smaakje geven!
    Even een vraagje, zodra ik mijn banketbakkersroom bij mijn botercreme doe, gaat mijn botercreme schiften, is er iets wat ik fout doe? qua verhoudingen bijvoorbeeld? Ik doe meestal 4 eidooiers en 500 ml melk…..
    Liefs, Marit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Marit,
      Dat je dit bij botercrème kunt doen wist ik inderdaad, bij banketbakkersroom heb ik dit nog niet eerder geprobeerd. Maar die smaak vind ik zo ook al lekker. Om te zorgen dat het niet gaat schiften moet je het beetje bij beetje toevoegen en zorgen dat beide delen dezelfde (kamer)temperatuur hebben. Had het nog niet eerder gehoord overigens, banketbakkersroom bij botercrème.

      Beantwoorden
  33. cool says:
    6 jaar geleden

    Kan ik dit ook gebruiken in soesjes

    Beantwoorden
  34. wilma says:
    6 jaar geleden

    Werken hier met buttercream (C.anada) en mijn man zegt, kan je ook banketbakkersroom gebruiken? dus even rondkijken en vind dit. Ga het dus even proberen van de week. Was eigenlijk het verschil aan het zoeken tussen bbr en buttercream.
    Weet jij dit? Ga even verder rondneuzen op je blog. Erg leuk!!
    Groet, Wilma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Buttercream is op basis van boter, banketbakkersroom maak je met eieren. Eigenlijk zijn deze twee niet met elkaar te vergelijken. Botercrème kun je ook gebruiken om een taart af te smeren etc. Daar is banketbakkersroom niet voor geschikt, alleen als vulling.

      Beantwoorden
  35. Annette says:
    6 jaar geleden

    Hi laura,

    Ik hoop dat ik hier nog optijd antwoord op krijg anders heb ik pech 😛
    Ik wil morgen cupcakes maken en dan ook banketbakkersroom maar lees net dat je het het best een nachtje kan laten afkoelen. Laat het nu zo zijn dat ik dacht dat ik het gewoon morgen kon maken even afkoelen en klaar. Ik heb alle boodschappen al in huis en al gezegd dat ik cupcakes ga maken .Kan ik de room bijvoorbeeld morgenochtend maken zodra ik wakker ben en dan aan het eind van de middag gebruiken? Laten we zeggen dat ik het dan rond 11 uur maak en om 4 uur gebruik? Of anders desnoods na het avondeten tegen 6/7 uur? Gaat ie dat overleven?

    Beantwoorden
    • Annette says:
      6 jaar geleden

      Helaas niet optijd reactie, maakt niet uit ik maak het voor deze ene keer dan uit een pakje.
      Mocht je dit wel optijd lezen, ik weet nog niet hoelaat ik het ga maken namelijk, ik wou een chocolade topping maken, dus dan gesmolten chocolade en nog iets (weet ik niet uit m’n hoofd, heb rudolph’s cupcakes boek daar doe ik het uit) door de banketbakkersroom, dat werkt wel gewoon met banketbakkersroom uit een pakje?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Hoi Annette,
        Misschien is deze makkelijke banketbakkersroom meer geschikt, ook gezien de tijd die je hebt: http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-banketbakkersroom-die-niet-kan-mislukken/
        Ik ken het precieze recept van rudolph niet, maar ik denk dat het ook moet lukken met room uit een pakje. En anders kun je altijd nog deze room maken en het kort in de vriezer zetten. Dan koelt het sneller af.
        Groetjes, Laura

        Beantwoorden
        • Annette says:
          6 jaar geleden

          Dankje voor je reactie!
          De banketbakkersroom van Rudolph is het zelfde als die van jou maar dan met vanille extract ipv vanille suiker. Ik heb nu geen tijd meer om het helemaal zelf te maken ik moet zo namelijk eerst echt weg dus daarna rij ik gelijk langs de winkel.
          Met dat uit het pakje wil ik dan een basis vanille creme maken met boter poedersuiker en dus banketbakkersroom, en vanuit daar chocoladecreme vanillecreme mengen met gesmolten pure chocolade. Denk je dat dat gaat lukken met banketbakkersroom uit een pakje?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            6 jaar geleden

            Ik durf het je niet te zeggen, ik heb daar geen ervaring mee. Ik denk het wel, maar zorg wel dat de chocola goed is afgekoeld.

  36. myriam says:
    6 jaar geleden

    lekker hé !!…. ik zweer bij zelfgemaakt… veel echte bakkers ( nou ja echte?) gebruiken ook poederbanketbakkerroom)… ik nooit…. ik gebruik zelfs geen bindmiddel…. maar laat hem voorzichtig en langzaam op een heel zacht vuurtje indikken ( niet koken ) duurt iets langer maar smaakt nog beter.. de dunnere versie… de helft room toevoegen… kan je gebruiken in een roomijsmachine !…. ( eerst laten afkoelen natuurlijk..) de bereiding kan je zeker drie vier dagen in een tuperware-kan in de ijskast zetten en je roomijs aanmaken naargelang je het nodig hebt, al dan niet met een machine… zonder machine gewoon om de zoveel tijd eventjes omroeren !
    succes

    Beantwoorden
  37. Barbara says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik had een vraagje. Ik wilde vandaag soesjes maken met als vulling banketbakkersroom. Ik heb de banketbakkersroom rond 11 of 12 uur ’s morgens gemaakt en die zit nu in de koelkast. Kan ik vandaag de soesjes maken of moet het banketbakkersroom nog tot morgen in de koelkast blijven?

    Beantwoorden
    • Barbara says:
      6 jaar geleden

      Laat maar Laura… Het is al te laat.
      Bedankt hoor…

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Zoals in het recept staat moet de room afkoelen om in te dikken. Wanneer hij dik genoeg is kun je hem gebruiken. Hoe lang dat duurt is bij iedereen anders.

        Beantwoorden
  38. brenda says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik ben zo blij met je recepten zo ook met deze,
    maar iedere keer weer klontjes hoe voorzichtig ik het ook doe.
    begint al als ik de bloem met dooiers meng dat word standaard te droog dan doe ik er melk bij en het klontert iedere keer weer vreselijk.
    doe ik iets fout?

    groetjes brenda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je moet echt goed roeren met de garde en dit ook constant blijven doen. Je zou eerst een papje kunnen maken van de bloem met een beetje melk erbij. Misschien maakt dat het iets makkelijker voor je.

      Beantwoorden
      • brenda says:
        6 jaar geleden

        ik roer toch genoeg denk ik maar evengoed…
        ga ik het volgende keer proberen met eerst de bloem en de melk!

        Beantwoorden
        • Klaas Eenkhoorn says:
          6 jaar geleden

          Probeer eerst de helft van de suiker met de eieren te mengen.
          Als dit goed is geroerd dan de bloem er bij.
          Vervolgens de melk met de andere helft van de suiker opzetten tot het kookt.

          Dan een beetje warme melk bij het suiker/ei/bloem mengsel, goed mengen en daarna dit geheel weer bij de rest van de melk.
          Let op, er kan in het bakje wat suiker/ei/bloem mengsel achterblijven maar dit lekker laten zitten. Dit worden anders ook klonten in de room.

          3 minuten koken en klaar.
          Als je eerst de eieren en bloem mengt krijg ik ook klonten. Het wordt te dik en draderig om mee te werken.

          Beantwoorden
  39. Michelle says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    Wat ben ik blij met jouw site en wat een heerlijk recept van BBR!!! 🙂

    Ik heb deze 1,5 week geleden gemaakt (voor het eerst) met de hoeveelheden die staan omschreven.
    Alleen heb ik ipv de 3 zakjes vanille suiker een vanillestokje gebruikt zoals iemand anders ook had aangeraden in een eerdere reactie.
    Het is gelukkig goed gegaan, maar de BBR was alleen best wel flauw qua smaak.
    Ik had een vulling gemaakt met banketbakkersroom en kersen maar de smaak kwam helaas niet naar voren zoals de bedoeling was.
    De BBR zag er bij mij ook iets kleurloos eruit ipv de mooie gele kleur op jouw voorbeeld foto’s 😉

    Op welke manier zou ik de smaak (en kleur) van de BBR kunnen verbeteren?

    En ik vraag mij af of ik dan een vanillestokje had moeten rekenen ter vervanging van 1 zakje vanillesuiker?
    En dus uiteindelijk 3 vanillestokjes had moeten rekenen?

    Heel graag jouw mening hoe ik de smaak volgende keer nog beter en meer naar voren kan laten komen.
    Alvast super bedankt!

    Liefs, Michelle

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Qua kleur zou het heel goed aan de eieren kunnen liggen. Ik had echt mooie oranje dooiers. Qua smaak zou je inderdaad nog wat extra vanille toe kunnen voegen, ik zou eens 2 stokjes proberen. De grote kleverige vanillestokjes geven de beste smaak.

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        5 jaar geleden

        Dankjewel voor je snelle reactie. 🙂
        Zijn er nog verschillen in vanillestokjes dan? Toevallig was degene die ik had gekocht in de supermarkt wel iets kleverig aan de binnenkant, maar of ze groter dan gemiddeld waren, geen idee.
        Het stokje zat wel in een glazen buisje.

        Maar is er voor de dooiers ook iets hoe ik aan donkerdere dooiers kom?
        Weet niet of dat aan de soort ei kan liggen?

        Liefs, Michelle

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          er zijn heel veel verschillende soorten in kwaliteit en die uit de supermarkt zijn over het algemeen niet de beste. Als je goede stokjes hebt, zijn die aan de buitenkant al mooi zacht en kleverig. Je kunt het best even bij kookwinkels of de toko kijken, supermarkten verkopen meestal alleen maar droge stokjes. Ik heb helaas geen trucje voor eieren, dat is altijd maar weer afwachten 😉

          Beantwoorden
  40. Marlot says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb 2x je recept geprobeerd maar het blijft maar klonten.
    Toen ben ik over gestapt op het recept van gele room van Pauline.
    Zij klopt eerst de eiwitten en suiker op, tot het bijna wit is. Vervolgens de bloem erdoor heen mixen en dan de warme melk beetje bij beetje toevoegen. Weer terug op het vuur en dan laten inkoken.
    Op deze manier krijg ik een mooie gladde banketbakkersroom.

    Groetjes, Marlot

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat gek dat het steeds klontert. Mocht je het nog eens willen proberen: je kunt ook eerst wat melk aan de bloem toevoegen en er een papje van maken, dat werkt ook goed.

      Beantwoorden
  41. Lisanne says:
    5 jaar geleden

    Goeie tip tegen klontjes:

    Meteen de suiker erbij, daarna de bloem.
    EN: mix met een hele kleine garde. Zo pak je ook de kleine klontjes mee. Kan je halen bij de blokker.

    Top recept!

    Beantwoorden
  42. Manita says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het vanmiddag gemaakt en het is in 1 keer gelukt, ik heb de kom in een bak koud water gezet om zo af laten te koelen regelmatig even roeren en daarna in de koelkast gezet.

    Beantwoorden
  43. Carolien says:
    5 jaar geleden

    De Banketbakkersroom kan ook slap worden doordat je proeft. Als je met je vinger even proeft, dan komen er enzymen in die het weer slap maken, net als bij vla.

    Beantwoorden
  44. Janna says:
    5 jaar geleden

    Klinkt heerlijk. Kan ik met deze banketbakkersroom ook nog bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker!

      Beantwoorden
  45. jennifer says:
    5 jaar geleden

    hallo laura
    ik heb over 3 dagen een marktkraampje waar k gesuikerde kuipjes met banketbakker’s room wil gaan verkopen
    hoelang kan het buiten de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de omstandigheden, maar niet te lang. Max 1-2 uur mits het niet te warm is.

      Beantwoorden
  46. henrieke says:
    5 jaar geleden

    Goede morgen,

    Wat moet ik toevoegen of juist laten staan om van dit recept zwitserse room te maken?
    Hoeveel taarten kan ik vullen met dit recept?

    Groetjes henrieke goedhart

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je voegt een gelijke hoeveelheid slagroom toe. Hoeveel taarten je ermee kunt vullen is afhankelijk van de grootte van de taart. 1 taart moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  47. henrieke says:
    5 jaar geleden

    Dit recept is voor 300 ml banketbakkersroom.
    Voor zwitserse room moet ik dus 3 ml slagroom toevoegen.
    Moet de slagroom er geklopt of juist ongeklopt bij?

    Gr henrieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor Zwitserse room voeg je een gelijke hoeveelheid toe, dus ook 300 ml (of minder van beide als je niet zoveel nodig hebt). Slagroom voeg je geklopt toe.

      Beantwoorden
  48. henrieke says:
    5 jaar geleden

    Moet er dan nog suiker in de slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Doe ik zelf wel, maar het is niet per se nodig.

      Beantwoorden
  49. Gerda Middelburg says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil de banketbakkersroom gebruiken op 3 sloffen. Kan ik dan anderhalf keer de hoeveelheid aanhouden?
    Heb deze room al eerder gemaakt, was echt heerlijk!
    Ik heb het nog nooit met slagroom gemengd, moet de verhouding voor op de sloffen dan ook 1:1 zijn? Blijft het dan wel stevig genoeg om er nog aardbeien bovenop te leggen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt prima alle ingrediënten x1,5 doen. Ik meng het zelf wel 1:1 met slagroom voor op de slof, maar je kunt ook minder slagroom toevoegen. Of beginnen met 1:3 verhouding en dan kijken of het nog meer slagroom kan hebben.

      Beantwoorden
  50. rijnie says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept, was niet moeilijk en goed gelukt, heerlijk! 🙂

    Beantwoorden
  51. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Hallo, ik heb een vraagje over Zwitserse room ( gemaakt van funcakesmix deze keer),
    Hoelang kan je dit bewaren i.v.m. De slagroom?
    Ik hoor het graag van je, want ik kan nergens een duidelijk antwoord vinden.

    Mvg
    Lianne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hooguit een paar dagen in de koelkast (afgesloten).

      Beantwoorden
  52. Wilma says:
    5 jaar geleden

    Idd hel goed te maken, alleen vind ik het niet zoet genoeg

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt altijd wat meer suiker toevoegen. Banketbakkersroom is bewust niet té zoet omdat je het vaak combineert met andere zoete dingen.

      Beantwoorden
  53. rebecca says:
    5 jaar geleden

    Hallo
    Heb deze vulling vorige week gemaakt voor mijn proeftaartje van cm ( een laag gevuld). Had hier nog zeker de helft van over. Nu ga ik vier taartjes van 24 cm maken. Ieder een laag gevuld met banketbakkersroom. Hoe vaak raad je aan om de verhoudingen van het recept te vermenigvuldigen? Kan ik het dan hetzelfde bereiden alleen dus in grotere hoeveelheid? Dankje! Groetjes rebecca

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt er 1 flinke laag van 24 cm mee maken, ik kom dan meestal op 1,5 laag uit of 2 dunne lagen vulling in een taart van 24 cm. Bereiding blijft hetzelfde, maar duur met inkoken wel langer als je grotere hoeveelheden neemt.

      Beantwoorden
  54. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze al twee keer gemaakt, wat een makkelijk recept. Maar nu was mijn vraagje kun je deze ook mee bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja dat kan prima, onlangs zelf ook gedaan toevallig 😉

      Beantwoorden
  55. Annelies says:
    5 jaar geleden

    Welke verhouding moet ik nou aanhouden voor Zwitserse room? Want ik lees overal wat anders! Bijv. 200 gr banketbakkersroom met 200 gr slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Officieel 2 delen banketbakkersroom op 1 deel slagroom. Ik mag ook graag een 1:1 verhouding gebruiken, eigenlijk kun je het maken zoals jij het lekker vindt.

      Beantwoorden
  56. Simone says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Mijn banketbakkersroom is altijd korrelig/klonterig. Meestal komt het mooi glad de pan uit en bewaar ik het op een met water afgespoelde schaal met plasticfolie erop. Als ik de room dan af heb laten koelen en na een tijdje wil gaan gebruiken is het toch korrelig, niet per se klontjes maar gewoon raar. Zelfs als ik de room door een zeef haal is hij na het afkoelen niet hoe hij hoort te zijn. Ik weiger om je makkelijke recept te gebruiken haha, ik wil gewoon dat dit lukt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Is het niet gewoon door het koelen dat het steviger wordt en daarom er klonterig uit ziet? Is de schaal nog nat als je de room erop doet? Ik spoel een schaal namelijk nooit af om te koelen.

      Beantwoorden
  57. Manou says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    afgelopen weekend voor de tweede keer Zwitserse room gemaakt.
    Verhouding 1 op 1.
    De slagroom is goed stijf en de room ook voordat ik het meng. Ik roer het met de grade door elkaar. Maar allebei de keren is de room eigenlijk niet dik genoeg, je kan het vergelijken met vla. Wat kan ik er aan doen? Slagroomversteviger gebruiken?! Of de verhouding aanpassen? Als ik de verhouding 2:1 zou doen, zou hij dan dikker zijn?
    Bij de bakker is hij ook heel luchtig, hoe zou dat komen?

    Ik hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ook 2 delen room en 1 deel slagroom gebruiken, dan wordt hij steviger. Verder niet te hard roeren, daar wordt hij dunner van.

      Beantwoorden
  58. Paulien says:
    5 jaar geleden

    Dit recept aangepast voor iemand met allergiën door speltbloem te gebruiken en de melk door soya te vervangen. Net zo lekker ??

    Beantwoorden
    • Jolijn says:
      2 jaar geleden

      Was dit dan voor een koemelkvrije recept

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        2 jaar geleden

        Dit is geen koemelkvrij recept.

        Beantwoorden
  59. Dieter Piatkiewitz (alias D. Facto) says:
    5 jaar geleden

    Goedemiddag Laura!

    Alhoewel ik niet zo vaak “zoet” bak (meestal bak ik brood in allerlei variaties, met rogge, bloem en ook wek boekweit en met eigengemaakt zuurdesem!) heb ik toch eens deze crème geprobeerd! Echt een fluitje van een cent en je kunt hem zo “rijk” maken als je zelf wil. (klontje boter en/of een scheutje Amaretto, enz. )
    In de meeste recepten zie ik de waarschuwing voor “klontjes”! En dat is onterecht wanneer je het volgende grondprincipe – dat elke kok kent bij het binden van sausen – aanhoudt!
    Wanneer je iets wil binden met meel of met maizena, moet men dit met een beetje koude melk of water tevoren oplossen. Dit papje doe je dan gedoseerd bij de al dan niet kokende hoofdmassa van het recept. Gegarandeerd krijg je zo geen klontjes!
    Om het ontwikkelen van vel bij het afkoelen te voorkomen, kun je er ook wat suiker bovenop strooien!

    Hoelang je deze Crème of banketbakkersroom in de koelkast kunt bewaren is toch zeker voor iedereen duidelijk: Je puddingbroodje of de tompoezen blijven net zolang goed tot ze zuur worden of tot ze gaan schimmelen!
    Nee, in de diepvries heb ik het nog niet geprobeerd! Ik zou ook niet weten waarom, je maakt die crème toch niet op voorraad, want het is zó in iedere hoeveelheid vers te maken!

    Groetjes!

    D. Facto

    Beantwoorden
    • Janne Vermeulen says:
      2 jaar geleden

      Geweldige tip wat de “klontjes” betreft…dank je wel D.Facto. :-))

      Beantwoorden
  60. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Klopt het dat deze room minder geel is dan banketbakkersroom uit een zakje (dr. Oetker)?
    Ik vind ‘m zo licht voor banketbakkersroom …
    Verder is het op zich goed gelukt en lekker …

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan goed kloppen. Zelfgemaakte banketbakkersroom krijgt kleur van de eidooiers (dus dat kan ook weer per keer verschillen). In zo’n zakje zitten vaak kleurstoffen.

      Beantwoorden
  61. Martin says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura ,
    Heb de banketbakkersroom gemaakt, maar vond hem veel te zoet. Het was te overheersend zoet.
    Heb me precies aan de hoeveelheden gehouden!
    Had zelf soesjes gemaakt en het leek me lekker met room.kan ik ook gewoon minder suiker toevoegen. Of wordt dan door de veranderde samenstelling de smaak te veel beïnvloed.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het nog nooit met minder suiker geprobeerd te maken omdat ik de smaak precies goed vind. Je kunt zeker proberen iets minder suiker te gebruiken, maar ik durf je niet te garanderen of het dan ook lukt.

      Beantwoorden
      • Eline says:
        4 jaar geleden

        Zelf heb ik 2 zakjes vanille suiker gedaan en een eetlepel gewone suiker. Dan is die ook helemaal prima en niet te zoet!

        Beantwoorden
  62. Annelies says:
    4 jaar geleden

    Is de verhouding voor Zwitserde room nu 1:1 of 2:1? Hier lees ik 1:1 en in je boek staat 2:1…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Officieel is het 2:1, maar ik vind 1:1 ook erg lekker en die verhouding gebruik ik ook regelmatig.

      Beantwoorden
  63. Rachel says:
    4 jaar geleden

    Hoi!

    Ik heb een vraagje, kun je bij de room ook banaan of iets dergelijks doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kun je zeker combineren met elkaar in een taart.

      Beantwoorden
  64. Renee says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,
    Ik zag op de foto met de ingredienten ook nog abrikozen staan, wat moet/kan je daar mee doen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat zijn de eidooiers 😉

      Beantwoorden
    • Amy says:
      10 maanden geleden

      Ik heb het recept keer 3 gemaakt, dus een grote hoeveelheid. Maar hoe lang ik ook doorkookte, hij werd niet dikker. Hopelijk is hij dik genoeg en komt hij toch stijf uit de koelkast. Is het vanwege de hoeveelheid dat hij minder dik lijkt, of is ie gewoon mislukt straks? 🙁

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Heb je het misschien in een smalle hoge pan gemaakt? Wellicht dat het dan niet genoeg bij de warmtebron kwam. Alsnog zou het geen probleem moeten zijn omdat de eieren voor de binding zorgen.

        Beantwoorden
  65. Romana says:
    4 jaar geleden

    Prima recept en ik krijg hem telkens weer klont-vrij door simpel met een garde flink te blijven roeren nadat ik er wel een redelijke teug melk bij doe.

    Nadat de warme melk erbij gaat, gooi ik het mengsel voor de zekerheid nog ff minuut of 2 in de blender voordat het terug de pan ingaat om te koken/in te dikken.

    heerlijke dikke structuur om puddingbroodjes mee te maken!

    Beantwoorden
  66. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Ik heb deze room laatst gemaakt maar had er helaas nog veel klontjes in zitten. Voor toevoeging aan de slof nog goed gezeefd scheelde al een slok op een borrel maar zou het toch graag zonder klontjes maken.

    Door een polsblessure is het lastig om lang achter elkaar te mengen/kloppen met garde of spatel. Kan ik de room met de (hand-)mixer kloppen of gaat het dan te snel en wordt het dan te dun? Misschien gewoon maar een keer proberen.

    Hoor heel graag jouw mening. Bedankt vast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat op een lage stand met de handmixer ook moet lukken.

      Beantwoorden
    • Klaas says:
      4 jaar geleden

      Beste Sandra,

      Als je eerst de suiker met de eidooier mengt en daarna pas de bloem er door doet gaat het goed.
      Doe je eerst de bloem met het eidooier dan wordt het heel plakkerig en stikt het van de klonten die ik althans er niet meer uit krijg.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        Klopt inderdaad, dit artikel staat op de planning om deze update te krijgen (ik maak het zelf ook op deze manier tegenwoordig)

        Beantwoorden
      • Sandra says:
        4 jaar geleden

        Hallo Klaas,

        Ga ik zeker proberen. Dank voor de tip.

        Beantwoorden
        • Klaas says:
          4 jaar geleden

          Wat ik niet heb geschreven is dat je de helft van de suiker van het recept door het dooier mengsel doet en de rest bij de melk doet.

          Beantwoorden
          • Sandra says:
            4 jaar geleden

            Dit is de oplossing! Ik merk dat ik ook veel minder intensief hoef te kloppen en te mengen. Nogmaals dank voor de tip. Dit recept ga ik zeker vaker gebruiken.

          • Klaas says:
            4 jaar geleden

            Veel plezier en geniet er van!

            Ik maak altijd expres te veel, mijn jongste dochter is gek op puddingbroodjes. Wit puntje in de lengte van boven open snijden, room er in en poedersuiker er over. Smullen!

  67. Floor says:
    4 jaar geleden

    hey, voor hoeveel gram room is dot recept?

    Beantwoorden
  68. Carina says:
    4 jaar geleden

    Heb een taartbodem van koek kruimels
    Heb de banketbakkersroom van jou
    Daarop komt fruit banaan en blauwe bessen
    Ben heeeeel blij met jou boek????

    Beantwoorden
  69. Mimi says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept! Heb ‘m vorige week gemaakt en ze vonden ‘m smaken alsof ie van de bakker kwam!

    Beantwoorden
  70. Carolijn says:
    4 jaar geleden

    Ik wil zelf kruimeltaart maken. Hoeveel vulling heb ik dan nodig 1 of meerdere keren het recept? En kan ik deze gebruiken voor mee af te bakken??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de grootte van je bakvorm. Maar je kunt hem inderdaad mee bakken.

      Beantwoorden
  71. Denise says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,

    Kan ik de Zwitserse room mengen met bijvoorbeeld gepureerde banaan of gepureerde aardbeiden voor een bananen- of aardbeienvulling in een lange vinger taart? Of kan ik beter de banaan en aardbei in hele kleine stukjes snijden? Ik ga voor de verjaardag van mijn kinderen een lange vingertaart (met vanillecake en een ouwelafbeelding bovenop) maken en zoonlief wil graag bananenvulling en dochterlief aardbei vulling. Zelf dacht ik dus om zwitserse room te mengen met gepureerd fruit. Of heb je hier nog leuke ideeën of adviezen voor? Wil liever geen grote stukken fruit, het gaat om de smaak.

    Dank alvast en vriendelijke groeten,

    Denise

    Beantwoorden
    • Denise says:
      4 jaar geleden

      En kan ik dan de vulling van te voren maken? Bijvoorbeeld donderdag de zwitserse room maken, vrijdag fruit mengen en taart opmaken en zaterdagmiddag serveren?

      PS
      Wat een ongelofelijk leuke, interessante site heb je gemaakt. Ik heb er al veel tips vandaan gehaald en recepten. De stroopwafeltaart is amazing!

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        De banketbakkersroom is prima 2 dagen te bewaren, dus dat is geen probleem 🙂

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt er beter kleine stukjes aan toevoegen, dat heeft minder invloed op de room qua structuur.

      Beantwoorden
  72. marilou says:
    4 jaar geleden

    als ik dit recept aanhoud, hoeveel gram banketbakkerroom krijg ik dan? Dit zodat ik weet hoeveel slagroom ik moet opkloppen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      ongeveer 450 gram

      Beantwoorden
  73. Mieke says:
    3 jaar geleden

    Mooi en makkelijk recept voor banketbakkersroom.
    Tip: verwarm met de melk het merg van een half vanillestokje mee…..lekker!

    Beantwoorden
  74. Carla says:
    3 jaar geleden

    Als je een deel van de suiker mee kookt in de melk, brandt de melk niet zo snel aan. Scheelt ook weer klontjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die tip kende ik nog niet, al heb ik nog nooit mijn melk laten aanbranden 😉

      Beantwoorden
  75. Pedro says:
    3 jaar geleden

    Ga ik zeker proberen, gebruik daar mijn Magimix cook expert voor. Super handig ?

    P.s. Je nieuwe boek is erg leuk!

    Beantwoorden
  76. Anja says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb vaak je recept gebruikt zonder bloem. En dat ging prima. Wil je de ingredieënten van de oude nog een keer willen doorgeven?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De ingrediënten zijn exact hetzelfde, alleen de bereiding is veranderd. Misschien gebruikte je het recept voor makkelijke banketbakkersroom (met custardpoeder)?

      Beantwoorden
  77. Alianne says:
    3 jaar geleden

    Hallo,
    ik heb een theelepeltje pumpkin spice aan je recept toegevoegd. Lekker onderin bladerdeegschuitjes met peer, caramel en pecannoten erop!
    Groetjes!

    Beantwoorden
  78. Rianda v Manen says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura,

    Ik zou deze graag lactosevrij willen maken, maar kun je alle lactosevrij melk opwarmen / aan de kook brengen?

    Groetjes Rianda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar lijkt mij dat dat gewoon prima kan.

      Beantwoorden
    • Gabriella says:
      2 jaar geleden

      Dat is geen enkel probleem! Ik maak het met lactosevrije melk van de lidl en lukt elke keer weer!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Ah, top om te weten ook!

        Beantwoorden
  79. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept! Alleen had de room nog iets steviger mogen zijn, want we gebruikten het bij zandtaartcupjes met fruit. Hoe kan is het iets steviger krijgen? Of had ik langer door moeten koken? Of iets meer bloem erin?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt hem dan nog wat langer doorkoken, daar wordt hij dikker en steviger van.

      Beantwoorden
  80. Annemieke says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou ik ook echte vanillestokjes kunnen gebruiken ipv een zakje vanilliesuiker? Of is dat minder lekker? En als het wel kan.. hoeveel stokjes moet ik gebruiken in verhouding met een zakje?

    Groetjes Annemieke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima hoor, aan 1 stokje zul je genoeg hebben.

      Beantwoorden
  81. Mariëlle says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een vraagje over de banketbakkersroom ik vind hem suuper lekker alleen hoe krijg ik de room steviger. Zodat het niet uit bijvoorbeeld de puddingbroodjes loopt.? Want dat heb ik regelmatig dat wanneer ik de room gemaakt heb de room er uitloopt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou de room dan wat langer kunnen laten doorkoken in het pannetje, ik heb zelf namelijk altijd een goede stevige room.

      Beantwoorden
  82. Queeny says:
    3 jaar geleden

    Zou je het vanillestokje kunnen vervabgen door vanille aroma of meer vanillesuiker? En wat zijn dan de verhoudingen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In het recept staat al vanillesuiker en geen vanillestokje?

      Beantwoorden
      • Queeny says:
        3 jaar geleden

        Sorry! Ik wilde reageren op een ander recept. Oeps! Wel bedankt voor je reactie 🙂

        Beantwoorden
  83. Su says:
    3 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik dit ook als vulling gebruiken voor mms taart🤗

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik weet niet wat je bedoelt met mms, maar je kunt deze vulling ook in taarten gebruiken.

      Beantwoorden
  84. Willianne says:
    3 jaar geleden

    Zo lekker! Maar helaas heb ik er klontjes in.. ik dacht dat komt misschien nog goed als die dik word. Maar helaas.

    Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zondere verdere info lastig te zeggen, je hebt wel het recept helemaal gevolgd? Misschien zaten er al klontjes in het bloem of heb je het mengsel te heet verwarmd en niet goed genoeg geroerd.

      Beantwoorden
      • Willianne says:
        3 jaar geleden

        Ja ik heb het recept gevolgd. Misschien wel te heet verwarmd. Ik ga het binnenkort weer proberen!

        Beantwoorden
  85. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Kun je ook havermeel gebruiken in plaats van bloem want ik heb een gluten allergie of een andere glutenvrije meel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf ik niet te zeggen in dit geval, ik zou het gewoon eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  86. Wendy says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik zag dat het recept voor 450 gram was. Ik ga een cijferaars maken waarvan de bakvorm in totaal 38 x 23 cm is, maar daar gaan dan nog wel twee stukken uit want het wordt een 5. Nu vroeg ik me af of dit recept genoeg is om er 1 laag mee te vullen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lastig te zeggen. Je kunt ook altijd mee maken en overgebleven vulling invriezen.

      Beantwoorden
  87. Dieuwke says:
    2 jaar geleden

    Eindelijk een recept voor banketbakkersroom die in 1 keer lukt, dankjewel!! 😃

    Beantwoorden
  88. Ciel says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik maak wel eens plaatkoek met jam en notenkruimel. Nu wil ik heel graag proberen om een laag bakkersroom toe te voegen. Nu is mij vraag of je de bakkersroom gewoon kan mee bakken?
    Alvast voor je antwoord.
    Groetjes,
    Ciel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, kan prima. Lijkt me heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  89. Lydia says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Ik wil graag een hazelnootschuimtaart maken.
    Ik had nog een vraagje over de banketbakkersroom.
    Klopt het dat daar rauwe eieren ingaan?
    Vanwege een zwangerschap is dat nu niet verstandig. Hoe kan ik dit oplossen?
    Fijne feestdagen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat klopt niet, je verhit ze namelijk.

      Beantwoorden
  90. Kaas Eenkhoorn says:
    2 jaar geleden

    De rauwe eieren is niet erg. Het geheel wordt gekookt, zie het recept.

    Beantwoorden
    • Kaas Eenkhoorn says:
      2 jaar geleden

      In de banketbakkersroom dan wel te verstaan, de hazelnoot schuimtaart weet ik niet, daar ken ik het recept niet van.

      Beantwoorden
  91. Jonne says:
    2 jaar geleden

    Vandaag wil ik eclairs gaan maken met als vulling banketbakkersroom.
    Denk je dat als deze goed verpakt worden ook in de vriezer goed blijven?

    Groetjes jonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
      • Jonne says:
        2 jaar geleden

        bedankt!

        Beantwoorden
  92. Patricia Marinus says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de melk gemengd met citroensap en wat suiker. Het mengsel leek te gaan schiften maar was gelukkig na op warmen verdwenen. Het is een heerlijke krusing tussen lemoncurd en banketbakkersroom geworden. (280 ml melk en 70 ml citroensap) ik heb er citroenpoucen 😉 van gemaakt! Echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  93. Soj says:
    2 jaar geleden

    Als je warm eten afsluit dan loop je het risico dat het zuur wordt. Is dat met warm banketbakkersroom niet het geval? Aangezien je de tip geeft om het af te dekken met keukenfolie….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is niet het geval, ik dek het altijd af en nog nooit problemen gehad.

      Beantwoorden
  94. Marcia says:
    2 jaar geleden

    Hey,
    Voor mijn moeders verjaardag wil ik een mokkataart maken. Ik zie dat in alle recepten voor banketbakkersroom ei gebruikt wordt, mijn moeder is altijd sterk tegen rauw ei, zou ik dit recept dan wel maken? Of is rauwe ei ook in dit recept schadelijk voor je gezondheid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De eieren zijn niet rauw hoor, lees het recept maar eens. Je verhit ze.

      Beantwoorden
  95. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik gebruik dit recept als vulling voor mijn Limburgse roomvlaai, ik merk alleen dat de room een beetje uitloopt. Kan ik deze ook steviger maken?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, je zou hem wat langer kunnen laten doorkoken.

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        2 jaar geleden

        Dank je wel 🙂

        Beantwoorden
  96. Mik says:
    2 jaar geleden

    Ik gebruik dit recept voor je soesjes, (35, de helft) is dit dan een goede hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat je dan zeker een heel eind komt.

      Beantwoorden
  97. Janne Vermeulen says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura…
    Ik wil vanille extract gebruiken in plaats van vanille suiker…hoeveel extract heb ik dan nodig? En als ik dan de vanille suiker weglaat moet ik dan extra gewone suiker gebruiken?
    Vr. Gr. ….Janne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ik zou 1-2 theelepels gebruiken en inderdaad iets extra suiker.

      Beantwoorden
      • Janne Vermeulen says:
        2 jaar geleden

        Dank je Laura… :-))
        Heb zelf een half liter vanille extract gemaakt…kan niet wachten om het te gebruiken. LOL

        Beantwoorden
  98. Helen Visser says:
    2 jaar geleden

    Hello Laura, Ik will graag dit recept gebruiken maar dan met Advocaat van Bols
    Hoeveel Advocaat moet in de banketbakersroom? De Advocaat is vrij dun.
    Bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb ik zelf geen ervaring mee, ik zou de room langer laten doorkoken zodat hij dikker wordt en dan naar smaak advocaat toevoegen.

      Beantwoorden
  99. Connie says:
    2 jaar geleden

    Kan ik hiermee bakken? Ook wil het op de zandtaartjes doen. Moet ik dan temperatuur van de taartjes aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor dat kan prima. Het heeft wel invloed op de baktijd. Hoeveel verschilt weer per recept, even goed in de gaten houden dus.

      Beantwoorden
      • Rafiq says:
        3 weken geleden

        ipv advocaat een extra ei dooier en wat brandewijn .

        Beantwoorden
  100. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Sinds ik deze room heb gemaakt, wil ik niet meer anders… jammie! ik heb twee vraagjes:
    Is het ook mogelijk een variant te maken die niet in de koelkast hoeft? (om een paar cupcakes ermee te vullen, die wellicht een aantal uur op tafel staan). Of is het genoeg om ze ’s nachts in de koelkast te laten staan, en kunnen ze een aantal uur kamertemperatuur wel hebben? of zou je de room er al in scheppen voor het de oven in gaat, en meebakken?
    M’n tweede vraag: iemand vroeg me om een taart, indien mogelijk gevuld met deze heerlijke room. Nu gaat het om een aparte vorm, daarom wil ik cake gebruiken. De vulling zou er waarschijnlijk uit gedrukt worden, door het gewicht, dus ik vraag me af: is het ook als “leuke swirl” door het cake-beslag te roeren en gewoon mee te bakken?
    Bedankt alvast voor je antwoorden!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Door de ingrediënten moet deze room in de koelkast. Ze kunnen best even buiten de koelkast, maar ik zou ze daar niet uren laten staan (zeker niet als het warm is). en de room kun je best meebakken hoor 🙂

      Beantwoorden
  101. Pingback: De lekkerste vullingen en toppings - Laura's Bakery
  102. Pingback: Broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen - Laura's Bakery
  103. Pingback: Sneeuwster taart - Laura's Bakery
  104. Pingback: Appel-kaneel oliebollen - Laura's Bakery
  105. C. C. says:
    1 jaar geleden

    Heb deze net met bereid met 40 gram suiker ipv 65 en magere melk. Is super goed gelukt. Thanx for the recipe.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Mooi dat het zo ook is gelukt!

      Beantwoorden
  106. Jemaine says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,

    Het is heerlijk! Ik vraag me alleen nog af welke bloem het beste te gebruiken is voor deze banketbakkersroom? (beginner)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb meestal patentbloem in huis, dat is voor de meeste bakrichtingen goed toepasbaar.

      Beantwoorden
  107. Pingback: Puddingbroodjes - Laura's Bakery
  108. Pingback: Aardbeienslof XL | Foodie Patootie
  109. Pingback: Bladerdeeg plaattaart met fruit - Laura's Bakery
  110. Pingback: Basisrecept pavlova - Laura's Bakery
  111. Pingback: Pasen sloffentaart - Laura's Bakery
  112. Siep says:
    12 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Net de room gemaakt. Op zich helemaal goed gelukt, mooi dik, maar hij smaakt erg “bloemig” . Ik heb toch keurig de 35 gram aangehouden. Ik heb wel tarwebloem gebruikt, zou dat de smaak zo kunnen beïnvloeden?

    Groet Siep

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat vervelend! Daar heb ik eigenlijk nooit last van. In principe is patentbloem de fijnste soort om mee te bakken.

      Beantwoorden
  113. Ellen says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Bedankt voor al je fijne berichten en recepten.

    Toch heb ik een vraag over de “echte” banketbakkersroom.
    Ik ga voor Moederdag een tompoes taart maken en heb dit recept daarom in verdubbelde verhouding gemaakt.

    Alleen toen ik hem proefde, smaakte het toch best wel naar bloem!

    Heb je enig idee hoe dit kan?
    Ik vind het zo jammer. Van mijn werk, maar zeker ook van die dure vanille peulen.

    Ik hoop je de tijd vind om me te beantwoorden.
    Ik vind het erg frustrerend nl.
    Ik ben ook niet echt een beginneling. Maar ik snap niet waarom het zo sterk naar bloem smaakt.

    Ik hoop van je te horen.

    Groet, Ellen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Heb je alles wel goed afgewogen/verdubbeld? Ik heb dit recept al ontzettend vaak gemaakt, ook in grotere hoeveelheden, en nog nooit gehad dat het naar bloem smaakt.

      Beantwoorden
  114. Ella says:
    11 maanden geleden

    Erg goed recept! tip zou je erbij kunnen zetten hoelang je ongeveer bezig bent met het koken van de melk in het begin en het uiteindelijke mengsel. In het begin gebeurt er namelijk helemaal niks en begin je je af te vragen of je het wel goed doet. Verder is het erg lekker een goed recept dus! Zelf gebruik ik dit recept om in bladerdeeg te doen met aardbeien erop.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ik snap je punt, maar dit is per pan, gasfornuis of hittebron weer verschillend. Fijn dat je tevreden bent met het recept!

      Beantwoorden
  115. Pieternel says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura, heerlijk recept dit! Zo fijn als mijn hele huis naar de warme room ruikt 😋 nu wilde ik hem gebruiken op een vlaaibodem (jaja en daarop kersen en slagroom en hazelnootschuim) maar nu vroeg ik me af of deze banketbakkersroom mee kan bakken met de vlaaibodem in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja hoor dat kan! klinkt heerlijk trouwens!

      Beantwoorden
  116. Stephanie Jame says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik lees in een oudere reactie dat je geen gelatine zou toevoegen aan de makkelijke banketbakkersroom. Aan deze (moeilijkere) wel? Ik probeerde jouw recept (de “moeilijkere”) namelijk al enkele keren (super lekker!) maar mijn aardbeientaart valt wel volledig uit elkaar door de te loperige banketbakkersroom. Dacht het dus eens te proberen met gelatine?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Je kunt het zeker proberen, maar als je het voldoende in laat dikken dan zou het niet nodig moeten zijn.

      Beantwoorden
      • Stephanie says:
        9 maanden geleden

        Het is na het afkoelen en loskloppen dat ‘ie te loperig is, maar ik zal ook eens proberen met wat langer te laten indikken! Bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
        • Lucas says:
          7 maanden geleden

          Kan ik deze room ook gebruiken voor het maken van een strakke taartvulling? Door het langer in te laten koken wordt het dikker, gaat het eigeel hierdoor niet stollen?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Nee.

  117. Pierre says:
    8 maanden geleden

    Een perfect recept voor als je na het klaren van bouillon met eierdooiers blijft zitten! Ik ben namelijk niet zo bedreven in het bakken, maar wel een fan van zelfgemaakte soep. Deze banketbakkersroom is perfect gelukt en zonder aanbrandsels in het pannetje. En dat ook nog met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Nu ga ik maar eens een ander recept van deze website proberen om hem ook echt te kunnen toepassen. Stroopwafeltaart bijvoorbeeld… mmmm!

    Beantwoorden
  118. Justa says:
    6 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Zou de bloem evenredig vervangen kunnen worden door maizena om het glutenvrij te maken?
    Ik wil de hazelnootschuimtaart glutenvrij proberen te maken 😋

    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk het wel. Het beste eerst oplossen in een koude vloeistof om klontjes te voorkomen.

      Beantwoorden
  119. Patricia says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura
    Ik ben altijden op zoek naar de èchte ‘gele room’ dir de echte bakkers maken.
    De bsnketbakkersroom die ik nu steeds maak, smaakt naar custard. Is dat bij deze ook? Of neigt deze naar custard i.p.v. de echte gele room pudding?

    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Custard is een soort vanillesaus vaak op basis van poeder, terwijl banketbakkersroom hetzelfde is als gele room en met eieren gemaakt wordt. Dus als je zoekt wat ‘echte’ bakkers maken, dan zit je met bovenstaand recept goed. Je kunt hier ook nog eens kijken, gezien ik niet weet wat je precies zoekt: https://www.laurasbakery.nl/makkelijke-banketbakkersroom-die-niet-kan-mislukken/

      Beantwoorden
  120. Noella says:
    4 maanden geleden

    Hallo
    Kan ik ook room gebruiken in de banketbakkersroom of enkel melk of half – half ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  121. Carin says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura
    Sinds kort heeft mijn man diabetes 2.
    Hier in duitsland kan je birkensucker kopen,
    Een suikervervanger, kan ik dit hier door doen, als vervanging.
    Gr van carin uit Sauerland

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Dat durf ik helaas niet te zeggen, sorry!

      Beantwoorden
      • Carin says:
        2 weken geleden

        Hoi Laura, dan probeer ik het gewoon een x uit, ik laat het je wel weten,
        gr uit het mooie Sauerland

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Chocoladewafels

triple chocolate muffins

Quiche met broccoli en tomaat

5 Veelgestelde Vragen #2

Volgende Post
Review Wilton Color Cups + winactie

Review Wilton Color Cups + winactie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan