Passievrucht panna cotta

Gepost: 19 september 2018 Laatst bewerkt: 20 december 2024
Passievrucht panna cotta

Of het nou een regenachtige nazomer is of opnieuw tropische temperaturen in ons kikkerlandje, deze passievrucht panna cotta zal altijd lekker smaken. Daarom delen we het recept voor dit tropische toetje in deze laatste zomerdagen, zodat we dat zonnige gevoel ook in de herfst nog even vast kunnen houden. Het was voor mij de eerste keer dat ik panna cotta zelf deed maken. Als ik had geweten hoe makkelijk het was, had ik het vast veel eerder al gedaan. Met andere woorden, trek je kookschort maar aan en ga aan de slag. Kook deze panna cotta en laat de koelkast de rest van het werk doen. 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Passievrucht panna cotta

Een heerlijk fris toetje waar je echt een zomergevoel van krijgt: passievrucht panna cotta. Dit lekkere dessert zal bij iedereen wel in de smaak vallen!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml passievrucht sap

Voor de topping

  • 3-4 passievruchten
  • 100 ml water
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el water
  • 1 el maïzena

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker, sap en vanille toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
  • Verdeel het mengsel over vier glaasjes. Je kunt ook ramekins gebruiken. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
  • Voor de topping doe je het vruchtvlees van de passievruchten met het water en de suiker in een pannetje. Breng langzaam aan de kook. Maak ondertussen een mengsel van de eetlepel water en maïzena. Roer goed door en voeg toe aan de passievruchmengsel. Blijf roeren tot je een dikke passievruchtensaus hebt en haal van het vuur. Giet de saus over in een schaaltje en laat afkoelen. Giet over de opgesteven panna cotta en serveer.

Tips

  • Bewaren: de passievrucht panna cotta is in de koelkast voor 3-4 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Delana schreef:

    Hoi!!

    Waar haal ik passievruchtsap, en waar haal ik vanille extract ?? 🙂

    Groetjes van Delana

    1. Laura's Bakery schreef:

      Beide haal ik gewoon in de supermarkt.

  2. Lizette schreef:

    Misschien handig om aan te geven wanneer de vanille erbij moet? Ik was het bijna vergeten nu. En echt vanille extract ligt bij ons niet in de supermarkt, helaas. Op internet wel te koop uiteraard!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je helemaal gelijk in. Ik heb het meteen aangepast!

  3. Sophie schreef:

    Kan het ook met een plantaardige variant voor gelatine? Vegetarisch ventje mag dat niet hebben ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat lijkt me geen probleem!

  4. Kelly schreef:

    Hoi! Is het ook mogelijk de passievruchtensaus zonder pitjes te maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het proberen 🙂

  5. Elise schreef:

    Ik kan dit recept niet meer zien?

  6. Mariska schreef:

    Ik zie nog niet wanneer het vanille extract erbij moet. Kijk ik niet goed?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Scherp! Die mag erbij met het suiker en de sap, ik zal het gelijk even aanpassen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept