Het is gewoon alweer bijna 5 jaar geleden dat mijn eerste boek uitkwam: Het Basisbakboek. Nog steeds verkoopt het boek ontzettend goed en ligt het bij velen van jullie regelmatig in de keuken. Destijds droomde ik al een hele tijd van een eigen boek en had ik nooit verwacht dat het zó’n groot succes zou worden dat ik inmiddels al met boek nummer 5 bezig ben. Als bedankje -want zonder jullie was het nooit zo’n succes geweest- deel ik graag een recept met jullie uit mijn allereerste bakboek: een heerlijke zandtaart met fruit en banketbakkersroom. Is hij niet prachtig?
Wil je meer weten over mijn boeken? Hier staan alle Laura’s Bakery bakboeken op een rij.
BAKTIP: Ik gebruik graag voor dit soort taarten een taartvorm met losse bodem. Hierdoor kan je de bodem voor de zandtaart zonder problemen uit de vorm halen en is de vorm eenvoudig schoon te maken.
Hoi Laura,
Heb je misschien tips hoe je een taart met zandbodem het beste aan kunt snijden? Welk soort mes gebruik je?
Groet, Anita
Ik gebruik er geen bijzonder mes voor, maar je zou een kartelmes kunnen gebruiken en ‘zagen’ om afbrokkelen te voorkomen (daarom vraag je het denk ik?)
Kun je de bodem een aantal dagen van te voren maken? En zo ja, hoe houd je het dan goed?
Dat kan zeker! In een luchtdichte bak bewaren.
Welke bakvorm van 24 cm kan je het beste gebruiken?
Ik ben bang dat als ik hem maak in een taartvorm met vaste bodem, dat ik hem er niet heel uit krijg…
Je kan er altijd een bakpapiertje inleggen, want zo kun je hem er makkelijker uit tillen.
Hoi Laura, wat kan ik doen om het verkleuren tegen te gaan. Ik ga er een maken met peer, maar dat verkleurd zo snel.
Het verkleuren van de peer bedoel je? Fruit verkleurd minder snel als er weinig zuurstof bij komt, dus goed luchtdicht bewaren!
Kan je ook de chocolade vervangen voor iets anders? Mag geen chocolade?
De chocolade smeer je op de bodem zodat deze niet nat en zompig wordt door de vulling, dus als je de taart vlak voor het serveren vult dan kun je dit voorkomen (als je de chocolade dus weg laat). Ik durf zo gauw niet te zeggen waardoor je dit kunt vervangen om hetzelfde effect te creëren.
Hoi Laura kan je ook melk chocolade gebruiken in de plaats van witte chocolade ☺️
Ja hoor dat kan!