Zandtaart met fruit en banketbakkersroom

7 juni 2021
Zandtaart met fruit en banketbakkersroom
49

Het is gewoon alweer bijna 5 jaar geleden dat mijn eerste boek uitkwam: Het Basisbakboek. Nog steeds verkoopt het boek ontzettend goed en ligt het bij velen van jullie regelmatig in de keuken. Destijds droomde ik al een hele tijd van een eigen boek en had ik nooit verwacht dat het zó’n groot succes zou worden dat ik inmiddels al met boek nummer 5 bezig ben. Als bedankje -want zonder jullie was het nooit zo’n succes geweest- deel ik graag een recept met jullie uit mijn allereerste bakboek: een heerlijke zandtaart met fruit en banketbakkersroom. Is hij niet prachtig?

Wil je meer weten over mijn boeken? Hier staan alle Laura’s Bakery bakboeken op een rij.

Zandtaart met fruit en banketbakkersroom

Deze zandtaart met fruit en banketbakkersroom is een perfect frisse en zomerse taart. Ik koos voor een regenboog aan verschillende soorten fruit.
Porties: 12 -14 personen
Voor een 25 cm taartvorm

Ingrediënten

  • 1 bodem voor zandtaartdeeg (volgens recept)
  • 1 portie banketbakkersroom (volgens recept)
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 perziken in partjes
  • 10-14 aardbeien gehalveerd
  • 1 kiwi in plakjes
  • 10 bramen
  • 8 blauwe bessen
  • 1 framboos

Instructies

  • Bereid de taart voor door zowel de taartbodem als de banketbakkersroom vooraf te maken. Volg hiervoor de individuele recepten.
  • De taartbodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder daarna de vulling + bakpapier en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als de taartbodem is afgekoeld, smelt je de chocolade au bain-Marie. Giet de chocolade op de bodem van de taart en gebruik een spatel of bakkwastje om de taartbodem ermee in te smeren. Vergeet de randen niet. Deze coating van chocolade zorgt ervoor dat het vocht van de banketbakkersroom niet in de bodem trekt en lekker bros blijft.
  • Wanneer de chocolade is gestold, roer je de banketbakkersroom los. Verdeel de room over de bodem.
  • Versier de taart met het fruit. Begin aan de buitenrand met de partjes perzik, gevolgd door de aardbeien, kiwi, bramen, blauwe bessen en de framboos. Zorg dat de partjes en plakjes elkaar overlappen zodat er een mooie waaier aan fruit ontstaat.
Tips

Je kunt deze taart maken met zoveel soorten fruit als je zelf wilt, in de hoeveelheden die je zelf wilt.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Anita schreef:

    Hoi Laura,
    Heb je misschien tips hoe je een taart met zandbodem het beste aan kunt snijden? Welk soort mes gebruik je?
    Groet, Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik er geen bijzonder mes voor, maar je zou een kartelmes kunnen gebruiken en ‘zagen’ om afbrokkelen te voorkomen (daarom vraag je het denk ik?)

  2. Petra schreef:

    Kun je de bodem een aantal dagen van te voren maken? En zo ja, hoe houd je het dan goed?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker! In een luchtdichte bak bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *