Een sneeuwster taart. Het is weer zo’n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet eens omdat het mij ingewikkeld leek, wat meestal het geval is bij ideetjes die jaren op deze lijst blijven staan. Nee, dit keer hield een ingrediënt mij tegen. Niet eens een ingrediënt dat moeilijk te verkrijgen is, want je vindt het in elke supermarkt. Het gaat om een ingrediënt dat ik niet lekker vind. Advocaat in dit geval. Gelukkig heb ik een zusje dat ervan smult, dus ik maakte deze taart onder andere voor haar. En ze kreeg het aangebroken flesje advocaat er ook bij. Met een grote grijns vertelde ze me steeds dat ze er zo van genoot haha, heerlijk om te horen. Terug naar die sneeuwster taart. Hoewel het dus niet mijn lievelingstaart is qua smaak, ben ik wel weg van het uiterlijk. En mocht je net als ik niet dol zijn op advocaat, dan heb ik verschillende tips hoe je hem zonder zou kunnen maken. Ik heb namelijk nog wel wat lekkere ideetjes voor hoe ik hem graag zou willen eten. Er gaat dus vast nog eens een variatie online komen. Maar voor een eerste sneeuwster taart vond ik dat ik het bij het origineel moest houden.
BAKTIP: Deze ronde bakvorm is erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.
Honderd 75 gram ei hoe veel eieren zijn dat bvbdank diny
Hoe veel eieren zijn dat hondert 75 gram bvbdank Diny
1 ei weegt ongeveer 50 gram.
Zo herkenbaar. Door de advocaat had ik ook zo mijn twijfels om ooit deze taart te maken aangezien ik er totaal niet gek op ben. Maar met jou tips om de advocaat door iets anders te vervangen komt die nu zeker op mijn lijstje!! Dus super bedankt voor de tips.
Zo leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Vroeger kocht mijn moeder elk weekend een sneeuwster ?. Heb hem voor het eerst gemaakt met lemon curd; ook héérlijk. Favoriet blijft toch met advocaat ?
Haha wat leuk! Ga je ‘m nu zelf maken met advocaat ook?
Ik vind de advocaat uit flesjes ook echt niet lekker. Eigengemaakte advocaat daarentegen… heerlijk!!! Die maken we altijd zacht van smaak en dus niet scherp zoals de flesjes. Misschien een keer proberen?
Dat zou ik inderdaad nog een kans kunnen geven 😀
Ik zou dan toch eens tokkelroom proberen. Dit is veel zachter maar wel in dezelfde lijnals advocaat.
Dat is zeker een goede tip!
Hij ziet er echt tof uit! Ik dacht ook al direct aan lemon curd als vervanger, mmm.
Voor het eerst gemaakt super gelukt met lemon curd .De eerste keer dat ik mijn lieve Pappa niet meer kan laten proeven en zien .Hij was nl brood en banketbakker (net zoals mijn opa en overgrootvader).Pappa heeft tot zijn 90e altijd nog gebakken .
Ah wat verdrietig, maar mooi dat jij zijn bakkersliefde ook in je aderen hebt stromen 🙂
Ik heb vandaag een variant met advocaat en een met bosvruchten gemaakt. Voor de ouderenmiddag van onze kerk. Ik ben zo benieuwd… ze zagen er in iedergeval heerlijk uit.
Oh wat heerlijk. Ik hoop dat er goede reacties op komen, ik kan het me bijna niet anders voorstellen.
Ik heb deze taart vandaag gemaakt met tokkelroom ipv advocaat.
Hij is goed gelukt en smaakt fantastisch! Bedankt voor het recept, ga dit vaker maken.
Fijne dagen
Wat leuk! Bedankt voor je berichtje.
Nu aan het maken met tokkelroom omdat dat lekkerder is als advocaat. Nu eens kijken wat ik met de rest van de pot kan doen
Hoi Laura,
Welke maar vorm heb je gebruik ….. lees het nergens terug ?
Groetjes Louise
Maat bedoel ik natuurlijk …. ?
Er gaat even iets mis met de receptkaarten waardoor je dat niet ziet, maar 20 cm!
Super ….. dankjewel voor je reactie ?
Ik ga deze zeker een keer maken want ik was specifiek op zoek naar een recept hiervoor. Mijn moeder kocht deze vroeger wel eens, zo’n diepvriestaart. En dat terwijl ze zelf heel goed kon bakken, maar ze ging dan voor het gemak denk ik. Ik herinner mij dat die taart op het aanrecht stond te ontdooien en ik stiekem een stukje wilde proeven. Een fikse tegenvaller met die advocaat! Ik hou nog steeds niet van alcohol dus ik ga daar een lekkere vervanger voor maken.
Hallo, het biscuit kwam niet uit de oven zoals die hoort te zijn. Overal keurig aan gehouden maar hij is niet gaan rijzen en was heel stug. Erg jammer. Hoe kan dit? Moet er wel maizena door?
Wat vervelend! Maizena hoort er zeker in, hier lees je al mijn tips voor het bereiden van een biscuit: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/
Ik heb net precies hetzelfde! Helaas
Hi Laura, complimenten voor je site. Bedoel je met onder- en bovenwarmte de heteluchtstand van de oven?
Nee, dat is juist niet de heteluchtstand van de oven.
Dank je.
Zelf Lust ik geen slagroom en houd ik niet van erg romige dingen. waarmee zou ik de slagroom vulling kunnen vervangen? Met als resultaat een lekkere ster?
Vruchtenyoghurt?
Waarvoor dient de mascarpone in de slagroomvulling? Is dat voor de smaak of om te zorgen dat de slagroom stijf blijft?
Een stevigere room.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven
Bij mij ook niet gerezen…terwijl een biscuitdeeg normaal altijd lukt, maar met dit recept niet! Jammer kerstavond..
ik laat altijd mijn deeg nachtje rusten
als de eerste keer niet lukt probeer dan de tweede keer
Hoi, sneeuwstertaart: maak zelf de advocaat, dan is het zoveel lekkerder!
Hey Laura, gebruik je hieroor een gewone bakkom van 20 cm of een springvorm van 20 cm? Of maakt dit helemaal geen verschil?
Ook voor andere recepten zit ik dikwijls met dezelfde vraag : is het om het even of je een bakkom gebruikt of een springvorm? Zo neen, waar zit het verschil, buiten natuurlijk dat de springvorm makkelijk is om je taart eruit te halen.
Ik denk dat je met een bakkom een taartpan bedoelt, en dan is inderdaad het enige verschil dat bij een springvorm de taart/cake makkelijker te lossen is, maar verder kan het allebei.
ok dankjewel !